9 Haziran 2009

Mehmet Topuz Titanic'de

Bu ülkede boğazda yalı dairesinde oturan futbolcu da var. Sandalla açılıp balık tutan... Cumartesi gecesi bir başkasına rastladım Balıkçı Sabahattin'de. Yazın keyfini çıkartıyordu. Herkesin hayatı kendine tabii. Futbolun kenarından bile geçmeyen insanlar onun adını ezberledi. Mehmet Topuz diye çınlıyor kulaklarımız. 34 hafta boyunca hakkında çıkan haber sayısını yüze katladı Topuz. Ben ne hangi takımı tuttuğuyla, ne de hangi takımda oynayacağıyla ilgileniyorum. Mehmet, bu ülkenin en yetenekli 2-3 futbolcusundan biri. Allah vergisi fiziği, futbol yeteneği... O tek başına takım olduğunu sandığı kafasını İstanbul'da değiştirmek zorunda demiştim sadece. Buralarda öyle her yerden vurdurmazlar. Peki banane Mehmet Topuz'dan? Adamın Titanic Otel'de kalmasına taktım kafayı. Lig bitmiş, 10 gün olmuş. Atla dünyanın öbür ucunu git, Bora Bora'da tatil yap, dünyaları kazanıyorsun, Güney Amerika'da kaybol mesela. Bırak, "menajerim"(!) dediğin adamlar ilgilensin transferinle... Sen ne yapıyorsun? Hadi memleketi terketmedin, bari git Rixos Premium'da kal, Gloria Golf'de kal. Titanic'in lobisinde başında nöbet bekleyenler, kaçırmaya gelenler, dandik cep telefonlarına elinde formayla poz vermeler, o program bu programa bağlanmalar. İşin hukuku, futbolseverin derdi değil. Ben de merak da etmiyorum. Beşiktaş görüşmek için izin almış mı? Fenerbahçe oyuncunun olurunu almadan mı kulübüyle pazarlık etmiş? Mehmet ilk Rıdvan Dilmen'i aramış da, Aziz Yıldırım ona geri dönmemiş mi? Bizim medyada bazılarının yere göğe koyamadığı; o çok başarılı menajer dediği Süleymen Hurma'nın iş bilmezliğinden çıkan bir krizdir bu. Bir takımın teklifi olacak, menajer oyuncuyu haber etmeyecek. Bir başka takım oyuncuyu arayacak, futbolcu takımın menajerini bilgilendirmeyecek! 3 yıldır "Gökhan Ünal-Mehmet Topuz'u satmıyoruz" diye diye haber olmaktan büyük keyif aldı Süleyman Hurma. Fotoğraflarına bol bol bakmıştır gazetelerde. Bugün ancak "dönsün, Kayseri'de de oynayabilir" diyor. Bu ülkenin hafızasızlığına güvenen eski futbolcular da Mehmet Topuz'un yaptığı yanlışları anlatıyorlar. Sanki onlar bir zamanlar giydikleri formayı çıkartıp başka takımlara imza atmamışlar, söz verdikleri takımları yolda bırakıp bir diğerinin formasını giymemiş gibi... Bu ülkenin bir futbol yeteneğine iş bilmezlik, cehalet, fındık gibi egolar tecavüz ediyor bir haftadır. Yıllardır bir isim yapmışsın, 30 metreden kaleyi gördün mü asılıyorsun; daha dünkü çocuk sana mikrofon uzattı mı "Ben doğuştan... " diye başlayıp susmuyorsun. Bora Bora'yı,Mauritius'u bilmezsen; o "F.Bahçe 50 milyon da verse gitmem" dediğin parayı ne yapacaksın ki?.. Bu Titanic karada... Ama sen batarsın böyle işte...

46 yorum:

Bay Kerahet dedi ki...

tam bir sabah gazetesi esintisi işte. adamı bitirmek için elinden geleni ardına koymayan tüm basına selam olsun!

Sen de burda vur aceto. PArayı napcagını bılmıyormus. Ha ha ha

xiksvelie dedi ki...

her kelimende haklısın.. şunlara emzik versek, susarlar mı acaba?? türkiye'de futbol, futbolluktan çıkıyor. herkese geçmiş olsun!

muzoz dedi ki...

bu iş mehmet topuza gelene kadar o parayla napılacıgını cok iyi bilen aziz yıldırımların, yıldırım demirörenlerin maarifetlerine laf söylenmeli bence topuza sıra gelene kadar...

nestavarro dedi ki...

okuduğum duyduğum dinlediğim en iyi mehmet topuz yorumu eline sağlık bülent abi...olaya gemicilik mantığıyla bakmanda memonun şutları kadar mizahi yönünü öne çıkarıyor :)))

albino çingene dedi ki...

aceto yu aceto yapan her yerden her kaleye vurabilmesi değil mi?
ama biri heryerden her kaleye vuracaksa sen vur aceto, vuracaksan böyle vur.
selamlar

Hakan dedi ki...

http://www.hayatbesiktas.com/futbol/mehmet-topuz-transferi-konusmasi-kanalturk-telegol.html


burada tamamı kanalturkteki programın cevabını merak da etmediğiniz soruların cevabı var 6. kısımda

İsmail Şayan dedi ki...

Hurma kısmını keyifle okudum Aceto, nihayet birisi yazdı. Kendisinin yerinde olsam diye başlamazdım hiçbir cümleye, çünkü ben öyle birisi olmak istemedim hiç bir zaman.

Trabzon'da iken de birileri tarafından yere göğe sığdırlamamıştı bu adam ne hikmetse. Hikmeti de bellidir ya, anmayayım. Konu uzar, sabah namazına geç kalırım :)

Unknown dedi ki...

değil mi usta; tatil gelmiş yap bir sırt çantası git machu picchu'ya, al eline 'menschliches, allzumenschliches'i.. ne işin var antalya'da. futbolcu milleti zır cahil kardeşim. bu adamla oyum aynı sayılıyor ya, bana en çok koyan odur...

Pancea dedi ki...

ben bir türlü anlayamıyorum bu mehmet'in yaptığını. hurma diyor ki talibin yok. adam o kadar panik yapıyor ki rıdvanı arayıp beni aziz yıldırım'la görüştürür müsün abi diyor?.. işte türk futbolcusunun amatörlüğü,iş bilmezliği adını ne koyarsanız burda başlıyor. kardeşim senin menejerin neden senin yıllık parandan komisyon alıyor o zaman. yok efendim menejer uçaktaymış ulaşamamış. nasıl bir cehalletir bu yahu?! beklesene kardeşim bir süre menejerin air france uçağında mı sanki? sonra aziz yıldırım'la konuşunca yıldırım'a diyorki isterseniz hemen atlayıp geleyim başkanım!! böyle mi olur allah aşkına anadolu kluplerinin en gözde (bence en iyi) futbolcusun transferi?? anladığım kadarıyla aziz yıldırım olayı bu noktadan sonra kişiselleştirdi ve ne olursa olsun sonuna kadar gidecek. diğer yandan mehmet diyorki beşiktaşlıyım başka takımda oynamam! bende formayı giysem ve bir ortamda ilk açılan konunun futbol olduğu bir ülkede herkese bunu deklare etsem, yok fenere giderim diyemezdim. kişisel tahminim oyuncu sıçmıştır bu noktada, fenerliler istemiyor, bazı beşiktaşlılar da istemiyor ki açıklamalar arttıkça bu oran daha da yükselecek. sonrasında bakalım topuz ne yapacak. şahsen ben gerekirse bir yıl futbol oynamam diyebilen bir futbolcuyu bir yirmi günlüğüne serie b deki bir takıma yollarım. öğrensin orda profesyonel oyuncu olmak ne demekmiş!!'

ne çemkirdim yahu adama =)

mrcool dedi ki...

inek şaban ı (yani kemal abimizi, Allah nur içinde yatırsın) gs liler kaçırır.. antremanda basın mensuplarına açıklama yapar: 'damarımı kesseniz sarı kırmızı akar'
ertesi gün fb liler kaçırır ve sözleşme imzalatır. yine basının karşısındadır: 'abiler, damarımı kesseniz sarı lacivert akar'
ve her iki açıklamanın ardından aldığı para, mercedes vs paradan konuşur hep.. aç gözlüdür.. tamahkardır..

ve mehmet topuz.. bu filmin realitesidir.. kahramanıdır... ve gerçek kaybedenidir !!..

bahtiyar dedi ki...

bu mevzu çok uzadı artık suyu çıktı. galatasaraylı olduğum için çok da ilgilenmiyorum ama o kadar çok haber oldu ki dediğiniz gibi adını ezberletti tüm ülkeye mehmet. belki beşiktaşlı olduğunu söylemesi, forma giymesi yanlıştı ama yaptı bir kere, bundan sonra kararının arkasında ne kadar dik durabileceği daha önemli bence. mehmet'te farkında yanlış yaptığının da bu saatten sonra geri adım atamayacağını anlamış gibi görünüyor şimdi gider fenerbahçe'yle anlaşırsa kendi kariyerini bitirir. yapabileceği tek şey bir yolunu bulup beşiktaş'a transfer olmak olmalı. eğerki beşiktaş'a satmamakta inat ederse kayseri o zaman da kayseri'ye dönüp bir senelik kalan sözleşmesini bitirmeli ki bence bu gidişatın sonunda transferin olamaması ihtimali daha yüksek.

birde ntvspor'un haberine göre fenerbahçe mehmet'in sözleşme haklarını kayseriden almış. mehmet fenerbahçe'yle anlaşmazsa ne olacak bu durumda bilen varsa bilgilendirirse sevinirim. benim bildiğim kadarıyla oyuncu sözleşme imzalamazsa bir anlamı yok ama emin değilim.

Bellamy. dedi ki...

Mehmet'i karalama kampanyası tüm hızla sürüyor sanırım. Çıkıp açıklamaları yapmasa neler olacağını hepimiz iyi bilmiyor muyuz? Zorla fenerbahçeye satılmak istenen oyuncu İSTEMİYORSA fenerbahçede oynamaz. İSTİYORSA bora bora'da tatil yapar İSTİYORSA Beşiktaş'ta oynar İSTİYORSA Titanic'te boğulur. Ailesinin bile çıkıp oğlumuz Beşiktaşlı'dır, Beşiktaş'ta oynamak istiyor, yardımcı olun açıklamaları medyada yer bulmuyorsa pek de deşmemek lazım olayı, aziz yıldırım gelir bize de dayanır yoksa.

aşkın dedi ki...

Yönlendirene de bakmak lazım.
Forma giydirmek, milyon dolarlı provokatif açıklamalar yaptırmak ve ezik vb kelimeler kullanmadan gayet düz bir şekilde futbolcuya hangi takımı istediğini söyletmek çok mu zordu?
Topuz Azizyum'a iletir, ters tepki gördü mü medya kanalıyla hangi takımı istediğini söylerdi.Bu durumda Fener kanadı diretse hem küçük düşer hem de destek bulamaz aksine ibre değişirdi.
Diyorlar ya ''medya Fener'den yana''.Eminim roller değişseydi Azizyum forma giydirtmez, açıklama yaptırtmazdı.Bana da onu destekleyici yorum yaptırdılar ya, ne diyeyim.

papaz dedi ki...

bana takılsın, 24 Haziran-26 Temmuz arası Avrupa'yı geziyorum. Roma, Barcelona, Pamplona, Paris, Berlin, Prag, Viyana, Kopenhag.

Dünya görüşü değişir, çok okumamış belki ama çok gezince bişeyler öğrenir belki.

sarı lacivert dedi ki...

durum askinda gayet net,
oyuncunun kayseriden alacaklarini odeyecek ve aciktan da oyuncuya para verecek besiktas klubu topuza besiktasli oldugunu dikte ettirmis ve bu sayede transefrin kolay olacagina inanmis

oyuncunun bonsevisi icin daha fazla para veren fb de nasil olsa bize gelir diye topuzu cok sikistirmamistir, daha dogrusu bjkden az pesin para verip topuzu ikna ederim dusuncesine kapilmistir..

bir fenerbahceli olarak zaten topuzun saha ici davranislarini sevmezdim, simdi iyice nefret ettim,,

hadi hayirlisi dicem ama o tipte insandan kimseye hayir gelmez,, alacagi paralari tepe tepe kullansin

Maslow dedi ki...

yazıda anlatılmak istenen farklı ama yorum yazan arkadaşların algısı değişik olmuş. katılıyorum. harcamayı bilmedikten sonra ne yapacaksın o kadar parayı?

zaten topuz yeteri kadar ayakları yere sağlam basan bir adam olsaydı imparator milli takımdan kesmezdi kendisini hatta bu duruma bile çoktan müdahil olurdu.

bjk'li arkadaşlar sakın bu arkadaşa gereğinden fazla değer verip gerçek bayrak adamlarına saygısızlık yapmasınlar. zaten bugüne kadar yaptıkları ayıp yeterde artar bile ancak bakıyorum topuz çoğularının gözünde şimdiden efsane olmuş durumda.

ÖMERDEMUTU dedi ki...

Aceto selamlar, yazılarını uzun zamandır takip ediyorum, mükemmel tespitlerin var ve bu da onlardan bir tanesi.

Mehmet Topuz olayı ile ilgili dün telegolü izlediğimde gördüklerim tam anlamı ile şu oldu. Bu iş artık bir düelloya dönmüştür. Aziz Yıldırım bağlandı ve dediki ben bu işin peşini bırakmayacağım çocuğu bi rahat bıraksınlar hangi takımlı olduğunu her görsün dedi. Hatta ve hatta Sinan Engin'e hitaben, Sinan söylesin neden Fenerbahçe bırakmalı bu çocuğun peşini dedi. Gerekirse FİFA ya kadar gidilir, ceza alınırsa alınsın dedi. Aynı şekilde Yıldırım Demirören'de beyle Beşiktaş'tan bahsediyoruz, öyle kapıya adam dikmeler, zorla forma giydimeler falan yakışmaz Beşiktaşlı duruşuna, Mehmet Topuz Beşiktaş'ta oynamak istediğini ifade etmiştir ve biz bu transferi gerçekleştireceğiz dedi. Öyle bir hal aldıki olay, kaybedeni başkanlığından bile ettirecek seviyeye geldi.

Dün açıkca şu görüldü bir de, bu ülkede menejerlik felan yok. Adam diyor ki ben FİFA menejeriyim, 10 dakika sonra, ben FİFA menejeri değilim ama yanımda çalışanlardan bir kaçı FİFA menejeri. Ulan hem yalancısın, hem de yalanını haklı çıkarmak için komik duruma düşüyorsun. Ne çekiyorsa bu ülke hep bu cahil cuhela yalancı ayak takımından çekiyor.

mre dedi ki...

Tüm figuranların -aktör demeye dilim varmadı- kötü oynadığı kısa metrajlı transfer hikayesi. Tek tek gerekçeleri saymaya gerek yok ama Rıdvan Dilmen bile hatalı kanaatimce. Abicim sen senede bilmem kaç milyon doları YORUMCULUKLA kazanıyor musun? Hemen tüm takım taraftarları hasta Fenerbahçeli olduğunu bile bile sana geniiiiiş bir kredi açmış mı? Futbol bilgini ama özellikle Türkiye Ligleri bilgini (malesef dünya futbolunda sınıfta kalırsın) başının üstünde tac etmiş seni de televizyondaki en iyi futbol yorumcusu kategorisine getirmiş mi? O zaman Topuz seni aradığında; canım kardeşim ben futbol yorumcusuyum menajer veya arabulucu değilim. Aziz Yıldırım'a ulaşmanın tek yolu da ben değilim. Sen başka kaynaklardan ulaşırsın nasıl olsa deyip güzelce konuyu kapatmalıydı. Ki kendi ifadesine göre önce başka biri arayıp Topuz'un kendisiyle görüşmek istediğini söylemiş o da olur arasın demiş yani aniden karşısına çıkan bir Mehmet Topuz'da yok olay da. Sonra NTV'de "kimse beni Antalya'ya ayağına çağıramaz" demeler, atmalar tutmalar.
Ben de en çok buna takıldım!!!

Selocan dedi ki...

:D süper yazmışsın aceto yorum yapamadım üstüne. traji komik olmuş nedense güldüm okurken :D yazık oldu mehmetime görmemiş geçirmemiş, tatmamış büyük futbolculuğu başlamadan da bitecek zaten.

Erdinç İyikul dedi ki...

Eline sağlık Bülent Timurlenk.

1 haftadır inanılmaz bir oyun oynuyor Kayseri. Bundan 2 sene önce bedava gidebilme şansı olan Mehmet Topuz, senle 3 senelik anlaşmaya yapıyor. Bizim çocuğumuz, evladımız herhalde imzalayacak dıyorsun, ardından gitmesi gerektiği zaman engel olmak için her türlü çirkefliği yapıyorsun.

Süleyman Hurma'nın Türk futbolu içersindenki köy ağası zihniyetinin son rezilliği izliyoruz 1 haftadır. Göz göre göre bu kaos ortamını yarattı Kayserispor. İki büyükte ne yazik ki bu oyunun bir parçası oldu.

Merak etmeyin plan çok açık, seneye Topuz gene Kayseri'de.

Çünkü mikrofonda söyleyemediklerimi anlatmazsam çatlarım. dedi ki...

Mehmet Topuz olayına bir Galatasaray'lı olarak en çok sevinenlerdenim. Çünkü Mehmet Topuz, Mehmet Yıldız ve Gökhan Ünal isimleri Galatasarayla anıldığında tüylerim diken diken oluyordu. Yakıştıramıyorum Galatasaray'ıma bu tip isimleri. Gelişime tamamen kapalı, "ben oldum" havasına giren, parasını da beynini de kullanmayı bilmeyen geçici yıldızcıklardır benim gözümde. Ve derim ki aynen Bülent abi gibi:

Neyleyim cebimdeki milyon doları,
Tatilde Bora Bora'ya gitmedikçe!
Belki Kartal, belki Fener,
Mehmet Topuz bence biter.

alkiza dedi ki...

aslında bu olay futbolumuzdaki bütün rezillikleri ortaya serdi.. daha fazla nasıl para koparabilirimler,damarımı kesseniz sarı lacivert yok yok siyah beyaz akar ikiyüzlülükleri,hala adam hapsedilerek yapılan transferler,geçmişte aynı .okun başka türlüsünü yemiş olan rıdvanın gariplikleri,sen git küçük çakarla sahaya çıklar vs vs.... komik olan da duruşlarıyla övünen beşiktaşlı arkadaşların bu elemanı savunmaları, nasıl yakıştırabiliyorlar böyle karakterdeki bi adamı takımlarına anlayamıyorum, sanırım onlarda yılların verdiği hayır biz de büyüğüz aldığımız adamı elimizden kaptırmayız psikozo oluştu en son Mondi istememişti falan bunları..

neyse aman ya naparlarsa yapsınlar, o değil de yüzde sekseni cahil olan futbolcuların tipik bir örneği olan adamdan beklediklerine bak be abi..o şimdi çok mutlu titaniğinde, herkes iyi-kötü onu konuşuyor ne işi olur sakin sakin güney amerikalarda falan.....

Burak dedi ki...

@alkiza

Öncelikle saygılar. Burada bi polemik başlatmak niyetinde degilim fakat , aynı b.kun başka türlüsünü yemiş olan Rıdvanın gariplikleri sözünü görünce duramadım.

Rıdvan (o zamanlar küçüktüm hatırladıgımı söylüyorum)önce Galatasarayla anlaştı hatta formayla çekilmiş resimleri bile var, fakat daha sonra Fenerbahçe teklif yapınca kusura bakmayın Galatasaraydan da özür diliyorum lakin ben Fenerde oynamak istiyorum demişti. Bunu tabiri caizse k.çı başı oynayan , ne idigu belirsiz mehmet topuzla aynı cümle içinde kullanmak, karşılaştırma yapmak Rıdvana yapılan bir ayıptır. Kaldı ki Rıdvanın bu mehmet topuz olayında ne gibi gariplikleri oldugunu da anlayamadım.

neyse bunları polemik yaratmak için degil sadece düşündüklerimi söylemek için yazıyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın.

Adsız dedi ki...

ben rıdavan'a inanırım arkadaş! adam 100% futbol da açıkladı. mehmet topuz aziz yıldırım ile görüşmek fenerbahçede oynamak istediğini söylemek istemiş. şuanda ortada olan sorunların tüm sorumlusu mehmet topuz'un kendisidir. benim üzüldüğüm nokta türkiye'nin en büyük 3 kulübünden ikisini birbirine düşürdü bu fırsatçı topcu. ne aziz başkan ne de demirören yalan söylemiyordur eminim. bir kulüp topçudan teminatı almasa neden gidip bonservisini alır? mehmet topuz kendi güvenilirliğini zedeledi. ben aziz başkanın yerinde olsam bu işin peşini bırakmaz bu adamı takımda oynatmaz süründürürdüm. sözünü tutacak adam olacaksın. küçük takımda şahtı padişahtı ağaydı beydi padişahın sol testisiydi farketmez. hakkın yok kardeşim bu kadar çakallık yapmaya, al işte eline yüzüne bulaştırdın...

Protanopia dedi ki...

Postta anlatılacaklara diyecek bir şey yok da sonu pek hoş bitmemiş. Nihayetinde Mehmet Topuz cahil bir adam olsa bile "sen zaten hacamayı bilmiyorsun" demek acımasız ve biraz da anlamsız bir aşağılama olmuş bence. Parası varken yine huzuru bulamamış ama ister 50 milyondan yatak yapar üstüne yatar, isterse hepsini eşine dostuna dağıtır, isterse dünyanın şurasında burasında tatil yapar. Herkese para kendince birşeyler ifade eder, bırakalım da öyle kalsın.

Bu yorumun transferle bir alakası yoktur. Postun tamamına katılıyorum zaten o eleştiri hariç.

Erdal Güngör dedi ki...

Benzer olayı yıllar önce birisi daha yaşamışdı,geçen gün yüz yüze görüştük o konuyu,isim vermiyeceğim hatırlarsınız belki.Yaşadıkları tüğler ürpertici,nelerden olmuş euro96'ya gidememesi cabası,yapmış bir hata.Onun anlatıkları şimdi aklıma geldide ben şahsen topuzun yerinde olmak istemezdim,hollywoodluların meşhur lafı var "doğru zamanda doğru yerde olmak" topuz her şeyin içine etmiş.

One Shot dedi ki...

herkes söylenen tatil yerlerine pek bilemiyor. Bazıları için yaşadıgı yerden 200 km dışarısı bile tatil için yeterli olabiliyor.
yazılan yazıya ilk harfin son noktasına kadar katılmamak ayıp olur. Bülent abi Beşiktaş'lı olarak bizi biraz kırmıştı ama olayı böyle servis edince kızacak noktada kalmıyor. Her şeyi kabak misali koymuş masaya.
Bu yazının seviyesinde Tv programı yapılan ülkeleride yazarsanız sevinirim arkadaşlar. MAlum Mehmet gitmeden gidip orda yasayalım. Ana avrat söven, başkanları birbirine kırdırmaya calısan programcılar biraz sıktı artık

KP dedi ki...

yoruma gerek yok.

Süper yazmışsın abi...

Konunun özü budur.

Kartal Bafiler dedi ki...

Rıdvan o kadar akıl veriyor ama kendisinin Sarıyer'den Galatasaray'a transferinde Galatasaray forması giyip Fener'den teklif gelince Mehmet Topuz kadar bile olamayıp lafını sözünü yiyip Fener'e transfer oluşu da var.
O yüzden kimseye akıl verebilecek hak yok onda,3-5-2 yeter ona.

Fener'de kendini köle tüccarı olarak görmeyi bıraksın artık.

mre dedi ki...

@Burak
Ben de polemik için yapmıyorum diyerek başlayayım o zaman. Rıdvan G.Saray'a imza attıktan sonra Fenerbahçe'de oynamak istiyorum dediğin de Galatasaray anlayış göstermeseydi olay inada binseydi tıpkı bugünkü gibi. O zaman Rıdvan'dan da bugünki gibi bahsedilirdi.

varol döken dedi ki...

Titanic Otel Antalya'dır!

Bir süredir basında ve bazı blog organlarında otelimiz hakkında asılsız yorumlar okuyoruz. Üstümüzden yapılan bu karalama kampanyasına suskunluğumuz acizliğimizden değil sezonu yeni açmamızdandır. Hele bir Rus turistler görsün o atıp tutan basını görürüz biz. Mehmet Topuz Titanic'lidir öyle kalacaktır. Kimse Titanic üstünden prim yapmaya kalkmasın, maaşlar suya düşüp Ekim'de indirim zamanı geldiğinde bize gelmesin. Titanic Antalya'dır ama adınız neden Titanic o zaman derseniz biz de bilmiyoruz. Bu arada Mehmet Topuz'a üzüldüğümüzü ancak bu aysbergin ucunun Fenerbahçe olduğunu da kamuoyuna saygıyla belirtiriz.

Titanic Yönetim Kurulu

Azgard dedi ki...

Futbolu 1/10 oranındaki şutlardan,taraftarı tahrik ve sadece dağarcığı 5 cümle ile sınırlı bu adam için konuşulanlara şaşırıyorum.Yorumu topuz için değil aceto nun güzel topic i için yazdım. eline sağlık..

Porco Rosso dedi ki...

para + vizyon = tatil
para + vizyon = futbol

=> tatil = futbol

esmerrrr dedi ki...

sevgili BT

geçen sene mayıs ayında bende Titanic otelde idim o sırada Galatasaray Antalyalılar derneği şampiyonluk kutlaması vardı. Otel lobisinde bir baktım Mehmet Topuz. parmak arası terlikler ben ünlüyüm havasında yürüyüşler peşinde 4 dolanan ailesi ailesine yaptığı şekil tavırlar. zaten o zaman anlamıştım nasıl bir insan olduğunu. Ayrıca otelde Galatasaray şampiyonluk gecesini kutlarken şahıs herhalde o gece oteli terketmişti. buradan söylemek istediğim devamlı titanic otel de takılan bir müşteridir kendisi :)

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

vaay bülent bey...küfür saygısızlık olmasa da hoşuna gitmeyen yorumlara yayınlamıyorsun demek...bravo

venezia dedi ki...

@ hamza

dostum topuzu machu picchu'ya göndermişsin de bu adamın ne işi var orda? daha hür bi şekilde kendi takımını bile seçemeyen bu kalibrede bi insan ne anlar bu tarz bi seyahatten ? hadi o bölgeden paskalya desen,galapagos desen anlıyacam da antik kentte ne işi var adamın,sor bakalım kı.ının dibindeki efese gitmişmi :))

mehmet topuz da ; artık gına geldi resmen ne hali varsa görsün..

hee son zamanlarda gördüğüm ve en çok güldüğüm ayarlardan birine zemin hazırladı bu adam sırf bunun için bile kendisine teşekkürü bir borç bilirim.

y.d : sana teessüf ediyorum çakar..
a.ç : sen bana teessüf edemezsin,bana teessüf ediyorsan haftaya paf takımla çıkarsın :)))

BT dedi ki...

@ömer cankat yüce
Madem abi diyorsun yorumlarındaki cümlelerini "ya" ile bitirme. Yayınlanmama sebebi budur. Ben senin çocukluk arkadaşın değilim..

Sohu dedi ki...

Ülkede yabancı sınırlaması olduğu sürece daha çok birbirine girer klüpler ortadaki 2-3 futbolcuyu alabilmek için. Hem adamlardan Avrupa Şampiyonu olmalarını bekle hem de bunu engellemek için önlerine engel koy. Aklım almıyor. Sonra Metalist Kharkivler bilmem kimler seni eleyince binbir yerden mazaret bul. Kaldır bakalım sınırı Mehmet Topuz kaç para ediyor.

mrt309 dedi ki...

Bülent Bey'in dediklerini bazı arkadaşlar anlamamış mı yoksa ben mi yanlış anlıyorum. Topuz'a yaptığı eleştiri parayı nasıl harcayacak, nerede tatil yapacaktan öte sen ne diye gidip Aziz Yıldırım'ı arıyorsun sonra gidip bjk forması giyiyorsun, saçma sapan demeçler veriyorsun üzerinedir. Sen bırak profesyoneller halletsin, kaybol ortalıktan, kimseye demeç verme. Kalbindeki takım kimse transfer yapılır, gider imzayı atarsın, orada yaparsın açıklamalarını.

İsim dedi ki...

Türk futbolunun en ciddi sorunlarından birisi ile karşı karşıyayız yine.
Mental gelişimsizlik.
Aceto bunu burada birçok kez konu etmişti burada.
Mehmet Topuz'u bugün koy 4-5 kulüp haricinde dünyanın her takımında formayı alır ilk 11'e girer heleki Tolunay Kafkas'ın değil üst düzey bir teknik direktörün elinde olduğunu düşünürsek.
Ancak bu kafa yapısı ancak Titanic otel'de başında korumalar ile yaz tatilini geçirir.

gaussiansurface dedi ki...

Mehmet Topuz'un transfer olayı, futbolumuzun son yıllarda kısmen gelen sportif başarıların ardından ilerlemesi gerekirken, özellikle son 1 yıldır durmadan geriye gittiğini düşünenler için çok güzel bir örnek oldu. Öyle ki, el birliğiyle Türk futbolunun neden geriye gittiğini sorgulayıp bir çıkış yolu bulması gereken basın, taraftar ve yönetim 3'lüsünün her an birbirlerine girebilecekleri bir ortam oluştu bir anda. Halbuki, Mehmet Topuz'dan iki tane olup hem Fenerbahçe'de hem de Beşiktaş'ta oynasa bile bahsi geçen takımların tek problemi bu değildir. Demek ki, kafa olarak bazı şeylere hazır olmadıktan sonra futbolumuzda bir ilerleme olması çok zor.

Sahada oynanan futbol açısından ilerleyemediğimiz, yönetimlerin asıl görevi olan saha dışındaki konular yerine daha çok sahada oynanan futbolla uğraştığı vs... bir döneme az çok alışmıştık zaten. Ama öyle görünüyor ki, bir süre sonra eskiden büyüklerimizin bize anlattığı gibi "resmi imzaya kadar rakip kulüplerden uzak tutalan futbolcular", kendisi veya ailesi vasıtasıyla "çocukluktan beri .... taraftarıyım açıklaması yapan futbolcular" haberlerine de alışmamız gerekecek. Halbuki geriye doğru gidişi en azından durdurabilmek için özellikle transfer döneminin daha efektif kullanılması gerekirdi diye düşünüyorum.

Murat1905 dedi ki...

Rijkard ne yaptın sen böyle :)

Adından spor haberlerinde belki 5.haber olarak bahsedilecek bir adamı bu kadar büyüten medyanın ikinci bombaya karşılık Özer Hurmacı haberleri için hummalı bir çalışmaya girişeceğinden şüphem yok. Amaç belli, habercilikten ziyade kıskançlıklarını başka bir şeyle örtmek.

Nitekim yabancı basında bir karşılaştırsınlar bakalım Rijkard haberine karşın Mehmet Topuz'un gündeme çıktığı bu olay yabancı basında ve bloglarda ne kadar anılmış diye.

Olayı abartmadan bakarsak; Beşiktaş futbolcuyu ayartmıştır ve FİFA hükümlerini çiğnemiştir dolayısıyla şikayet halinde ceza ödemesi muhtemeldir, diğer tarafta ise Mehmet Topuz iddiaya göre kulübü anlaşmamasına rağmen Beşiktaş ile ön protokol imzalamıştır (silah zoruyla mı yapıldı bilemiyorum). TFF adam gibi açıklama yapmazsa bu olay daha da uzar ama değeri abartılmış bir oyuncu için bunca muhabbetin dönmesi futbolumuz için kara bir lekedir.

Bu laçkalığa araç olmayan medya mensuplarıyla hassasiyetlerinden ötürü Bilgin Gökberk ve Serkan Korkmaz'a selamlar.

Hakan Ünsal'ın ise yatacak yeri yok (Rijkard'a bile tavır koydu anti Galatasaraylı arkadaş)...

corrado dedi ki...

şu yazıdan karalama kampanyası anafikrini çıkaran arkadaşları tebrik ederim.
ne objektiflik , ne empati ,ne sempati nede olaya sakin bir bakış kalmadı vatandaşta.
sonra bülent bey pause tuşuna basınca hep birlikte aman abi yaman abi.
her zamanki gibi kimsenin bakmadığı bir açıdan olaya bakış ve müthiş bir yazı var yine.
beni can evimden vuran kısmıda ; o gelirle yapılabilecek tatiller.gidilecek gezilecek yerler ve yazının son cümlesi

Taxden dedi ki...

Madem menejerin var sen kafana göre takıl, çık topunu oyna, menejerin menejerlik yapsın sen ise futbolculuk yap demiş aceto. Ama herkes nereden bakıyorsa orayı görmüş. Taraf olmak yanıltıcı oluyor. Adaleti temsil eden kadının gözü bu yüzden kapalı değilmi zaten.

Adsız dedi ki...

Aceto abi yapma gözünü seveyim, bu adam mı en yetenekli topçularımızdan.. afrika'da binlercesi var. hiçbir meziyeti yok bence. portekiz liginde dünyalar kadar aynı katkıyı verebilecek topçu var.

Radolaite dedi ki...

bjk şampiyon oldu,rijkaard gs ye geldi nasıl bir etki bıraktı sizde?bu olaylar bir 5 yıl once olsaydı turkıyede kalkmamak uzere gundeme otururdu... ancak akıllarda kalan sadece bjk baskanının''beşiktaslı durusu'',paf takımıyla çıkmak,... ezikliktir sözleri oldu.Sımdı tarıh sayfasına hiç unutulmayacak bır olay daha eklenıyor...1 hafta once bjk formasını gıyıp butun besıktaslıları havaya sokan bir adam 1 hafta sonra ''bir gun herkes fenerbahcelı olacak''sapkasıyla ımza torenıne cıkıyor.(bu arada artık kulagıma bjk lilerin zaten ıstemıyorduk seslerı gelıyor)fb medyada malı yıne goturuyor.buyuk kulüp olma dersı verıyor...