6 Haziran 2009

Mehmet Topuz Gelecek Sezon....?

54 yorum:

Koray Gök dedi ki...

bir yıl pijama giyer şahaneymiş =)))

reverdy dedi ki...

bir yıl pijama giyer :))

AAAA dedi ki...

bir yıl pijama giymesi taraftarıyım. böyle iş olmaz. açık açık fifa kurallarını çiğnediler.

bilog dedi ki...

Avrupaya gider diye bir şık olmalı. Bence öyle bir şey yapacak en sonunda.

Empyrium dedi ki...

Bosman kuralları futbolculara yaradı da futbolun yaşaması için kulüplerinde ayakta durabilmesi lazım.Tarafsız gözle baktığımda bir oyuncu halen bir kulübün oyuncusuyken ve kulüpler anlaşma yapmamışken geçip böyle demeçler vermesi(imza atması-attıysa) iki hatta üç kulübüde zora sokmuştur.
Bu nedenle pijama partilerinin vazgeçilmez 11'ne adını yazdırmıştır.

Radolaite dedi ki...

bu transfer konusunda beşiktaş juveli eski yöneticiler gibi hareket etti.kayserispor ısrarla mehmet topuzu almak ısteyen gelıp bızden ıstemelı dıye konustu.fb'gitti kayseriyle anlaştı.benım şahsi fikrim bu konuda haklı olan taraf belli.ancak futbolcunun gönlü beşiktaşta anlasılan .heralde 1 sene pijama giyecek oyle gozukuyor.tabii dogustan bjkli kayserili,gsli mehmet topuz doğmadan once fbliydim demezse

MickeyBlueEyes dedi ki...

pjaması ne renk olacak acaba ?

dizi-analiz dedi ki...

mehmet topuzun açıklamaları sırasında arkadan onun söyleyeceklerini söyleyen biri olduğu gayet net duyuluyor. kanımca burada mehmet topuzun menejerinin ve beşiktaş yönetiminin büyük ayıbı vardır.

aşkın dedi ki...

Muhtemelen ceza yer de ben şuna çok güldüm:
''Helal Mehmet'e, gerçek Beşiktaşlı''
Futbol taraftarlığı bu kadar mı kör eder insanı ya, hiç mi düşünmezsin Chucky'nin açıktan buna verdiği paraları..
''50 milyon $ verseler gitmem'' he he zaten bunun amacı da söylediklerinden çark etmemek ve Azizyum'u vazgeçirmek değil Cesur Yürek olmandan.
Öngörümde yanılmadım, Aziz&Topuz Türk futbolunda olmaması gereken varlıklar.Chucky kalsın ama, gerilim görünümlü komediye ihtiyaç var.
Son olarak bir haberi hatırlatayım bu topçunun milli takımda oynamamasının sebebi sinyorla ilk görüşmelerinde ''transferim ne olacak'' demesi ve buna sinirlenen imparatorenin huzurundan kovulmasıdır.

indiriver dedi ki...

beşiktaş formasıyla fenerde oynar diye bi şıkda olsaymış keşke

Northx dedi ki...

http://northx.blogspot.com/2009/06/sonucta-ben-prfeosyonel-topcuyum.html

yazık kendisine de akıl verene de. çok yetenekli halbuki.

ivandrago dedi ki...

mehmet Topuz gelecek sezon;

berbere uğrayacak vakit bulur...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Bugun Milliyet'teki bir haberde, Kayserispor Onursal Baskani Mehmet Ozhaseki "Yildirim Demiroren ile bonservis Fenerbahce'ye verilmeden once gorustuk" dedi. Kayserispor Baskani hala daha sessiz. Aciklamalar sadece Metin Korkmaz ve Suleyman Hurma'dan gelmekte.

Senaryo: Besiktas ve Fenerbahce Topuz icin Kayserispor'un kapisini calmis; Suleyman Hurma'dan "Biz Fener'e verecegiz" cevabini almistir. Recep Mamur ise Topuz'a "Git istedigin kuluple anlas" demistir. Bunlari goren Demiroren "Biz kulubu baglayamadik, Topuz'u baglayalim" demistir.

Su anda donmekte olan iki menajerin komisyon savasidir. Yaziktir, gunahtir.

venezia dedi ki...

son dakika ; mehmet topuz ben doğuştan tazmanya'lıyım demiş,

bu sebeple bahsi geçen pijamanın tazmanya canavarlı olacağı rivayet edilmektedir..

yok böyle bir transfer hikayesi daha ya :))

MaSSaRo dedi ki...

FB de oynamak istemiyorum dedikten sonra neden hala FB liler bu adamla uğraşır ki... çünkü fener büyüklüğü öyle bir büyüklük ki kendisine küfür eden bir adamı kadrosuna katıyorsa, taraftarları "katil" diye bağırdığı bir adamı şimdi baş tağcı yapıyorsa fazla söze gerek yoktur bu olayda da çünkü şuan için ligimizdeki en kaliteli türk oyunculardan birini elinden kaçırmanın acısıdır bu! ama en büyük ayıp ne ne topuz ne fener ne beşiktaşındır bence en büyük ayıp, çakallık yapmaya kalkan kayserisporun tavrıdır.

mcD dedi ki...

kayseride kalacak yada pijama giyecek hurma öyle dedi şimdide...

erdersson dedi ki...

aslında transfer olmadı .olmaması lazım.bu kadar basit.transfer olması için 2 imza gerekli.biri futbolcu diğeri bonservis.ikisi birden olmadığına göre şu anda mehmet kayseridedir.bunu tff açıklarsa bu kadar gürültüye gerek kalmaz.ondan sonra kime gider onu kayseri karar verir.yada alacağı takımlar.şu anda bitmiş birşey olmaması lazım.tff çıkıp mehmet bir yere imzada atsa bunlar geçersizdir demesi lazımdırdı.bu kadar saçmalık ve yorumda olmaz.bir transfer olması için 2 imza olduğuna göre ortada transfer yoktur.

bu transfer bir örnek teşkil ederse anadolu kulüpleri maddi olarak biterler.transferin yapılış mantıksız.mesela bu sene stuttgartlı gomez 30 milyon avroya münihe transfer oldu.gomez de diyebilirdi ben doğustan bayernliyim.ne diye 30 milyon avro bonservis veriyor bayern.delimi yani.işi tazminata götürürdü 5-10 milyon avroyada transfer olurdu.

eğer topuz 1-2 milyon avro tazminat ile beşiktaşa giderse sercan da mehmet yıldızda ben doğuştan galatasaraylıyım fenerliyim deyip transferin yolunu açarlar.

şimdi avrupadan etooyu al bakalım onunda 1 yıllık sözleşmesi var.alabiliyormusun.uefa başına neler açıyor!!!

komplo teorisine gelirsek: 3 büyükler zor durumda.anadolu külüplerinden ucuz futbolcu almakta zorlanıyorlar.böyle olunca anadolu külüpleri dahada güçleniyor ve ligde başlarına bela oluyorlar.aralaraında anlaşmışlar böyle bir hülle yapalım buda örnek teşkil etsin.bizde bundan yararlanarak hem ucuz transfer yapalım hemde rakipleri zayıflatalım hemde takımımız güçlensin.bu hırgürde bu atışmalarda işin gerçekçi olmasını zannettirmek.

birde ben mehmetin ben beşiktaşlıyım demeside biraz saçma . yani kayserispor taraftarını düşün.yıllarca kayseride oynamışsın.orada oynarken profosyonellik icabı kayserili oluyorsun.transfer olunca duygusallık işe karışıyor.herhalde dünyada birtek bizde vardır ben doğuştan şu takımlıyım diyen futbolcular.milanlı kaka doğuştan realli mi oldu.kaka milanlımı? yok böyle birşey artık bu zamanlarda.ama birileri hülle yapmak için bu ucuz duygusal numaraları ortaya atıyor.maksat daha ucuza transfer yapmak.

beşiktaşa şaşmak lazım.süleyman sebadan sonra bir duruş ortaya çıkmadı.demirörene kimse birşey demiyor.birde şampiyonluk geldi.bir 6 yıl daha süre alır artık.demekki beşiktaşlı duruşu değişebiliyormuş.yada kemikleşmiş böyle bir duruş yokmuş.

tff yapacağı tek açıklama ile bu saçmalığı düzeltebilir.yukarıda yazdığım gibi ortada bir transfer gerçekleşmemiştir.bu açıklama yeterlidir.kayseri ya bir yıl mehmeti pafa yollar.yada beşiktaşa istediği rakamla anlaşır.ama beşiktaşın yaptığıda bir yere yazılır.fenerde tabiiki etik e aykırı hareketler yapmıştır.futbolcuyu mal gibi alma anlayışı yanlıştır.

acaba komplo teorisi gerçekleşecekmidir.? en büyük soru bu? bu olursa sözleşmeşi oyuncular artık kulüplerinde tutmak imkansızlaşır.belkide üç büyükler bunu istiyordur.

tekrardan yazalım.eğer bu transfer 1-2 milyon avro tazminat ile yapılırsa bütün diğer sözleşmeli oyuncular için örnek teşkil edecektir.ve bu anadolu külüpleri için olumsuz olacaktır!

ercan dedi ki...

Hurma'nın TRT2'de verdiği " -Biz Mehmet'e teklif gelirse değerlendir.- dedik" açıklamasını dinleyin. Sonra da atıp, tutun.

Ortada BJK ile atılmış bir imza yok. BJK'nin resmi olarak "Oyuncuyla anlaştık." açıklaması yok.

Ancak diğer kanatta oyuncunun rızası olmadan yapılmış bir iş var. Üzerinde oyuncunun imzası bulunan sözleşmeyi oyuncuya sormadan devretmek usule uygun mu?

En kötü ihtimal 1 sene pijama giyer. Seneye bu vakit de BJK formasını giyer inşallah.

Gönül isterki bu sene giysin formayı.

bilog dedi ki...

Aslında Galatasaraylıymış.

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1103528&Date=06.06.2009&b=Mehmet,%20dogustan%20G.Sarayli

hadi buyur :)

MasterBroccoli dedi ki...

Parasını emeği ile kazanan bir insanın pijamasını giyip evinde oturmasını dilemek insani değil. Bu insanların köle gibi alınıp satılması, davar pazarında alıcı ile satıcının el sıkışarak davar satması gibi aldım-verdim olması, olmasının savunulması insani değil. Ben Beşiktaşlıyım diyen bir futbolcuyu Saraçoğluna çıkarmak mümkün değil. Kayseride tutmak ise imkansız. O zaman tek yol Beşiktaşla anlaşmak olacaktır. Ve bu da böyle olacaktır. Kaçarı yoktur.

Kartal Bafiler dedi ki...

Fenerbahçe halâ neyin peşinde anlayan beri gelsin, tercihini belli eden Beşiktaş Formasını üstüne geçiren Topuz'u bir köle gibi zorla Fener formasıylamı oynatmak istiyorlar,Allah akıl ve hazım versin Fener camiasına.

Taraftarıda bir garip Antu ya fotomantajlı Fener formalı Topuz resmi basmışlar .

Ama bir gerçek var Beşiktaş'ın bonservisini aldığı futbolcu ben FEnerliyim Fener forması giymek istiyorum Beşiktaş'a gitmem derse ve Fener formalı resimleri medyada yer alırsa o futbolcu kolay kolay değil Beşiktaş'a gelip top oynaması Beşiktaş semtine Atmden para çekmeye bile gelemez.Taraftar direkt tepkisini koyar.
Maşallah Fener forumlarında adamın elinden böyle zorla alırlar futbolcuyu mantalitesi hakim.
Allah benzetmesin.

aksilaz dedi ki...

Avrupa basını haberdar olmaz umarım. Ancak olmamasıda mumkun degıl. Tam bir rezillik

Kemal dedi ki...

BJK formasi giyer ama Fener ugrastirir

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Fenerbahçe almayacak artık bu kesin Aziz Yıldırım knu para olunca feci akıllı bir amcamız oyunu kuralına göre oynamış Demirören ise malum Tigana ve Bosque olaylarından sabıkasını arttırır.Topuz ve BJK ceza alacak Aziz bunu bekliyor akabinde Kayseri ile yapılan ÖN SÖZLEŞME'yi fesheder.Vazgeçtim der.Beşiktaş Topuzu kadrosuna katar 6milyon avroyu Kayseriye verir.Kayserili yine parayı kazanır.Topuz amacına uzanır.BJK istediği topçuyu alır.Aziz egosunu tavan yapar purosunu yakar.Olan sanalda savaşan cengaverlere olur.

Cimbakuka dedi ki...

Federasyon son noktayı koymuş:

Beşiktaş formasıyla seneye Fenerbahçe'de oynayabilecekmiş.

Tıpkı voleybol'da liberoların nasılk farklı forması var sa bu sene onu hayata sokacaklarını ve Mehmet Topuzda klasik Beşiktaş formasıyla Saraçoğlu'nu süslendireceğini belirtmiş.

Bu arada Mehmet Beşiktaş'ın ama Topuz ne tarafa düşer bilmem...

booraqk dedi ki...

son seçeneğe güldüğüm için Pijama giyer'i işaretledim :) aslen ve şahsen Beşiktaşa gider diyorum.

dogan pamuk dedi ki...

ntvsporda altyazıda süleymen hurma demişki:
biz mehmet i fener e verdik. haklarını devrettik. fakat bonservis ve alacağımız futbolcu konusunu henüz kararlaştırmadık.
burdan şu sonuç çıkıyor.
kaç para alacağın belli değil ama maksat işi inada bindirmek ve sağa sola ders vermek. madem fenerden alacağın belli değil o zaman beşiktaşla niye anlaşma yoluna gitmiyorsun ki oyuncu da orasını istiyor? bence ortalığı süleyman hurma bilerek karıştırdı.
bu arada mehmet ne giyer: bunca olandan sonra biraz yüzü varsa pijama giyer yoksa aziz yıldırımın elini öpüp fener forması giyer.

nestavarro dedi ki...

beşiktaş mehmet'i fener topuzu alır kanımca :))

Berber Kenan dedi ki...

Ben de menajerlerin ortalığı karıştırdığını düşünmekteyim. Ayrıca FIFA kurallarına göre futbolcu istemediği takımda oynatılamaz. Yani istemezse Fener'de oynamaz ya Kayseri'de devam eder ya da pijama giyer. Ya da Kayserispor Beşiktaş ile anlaşır ama ben bu Kayserispor tarafı açıklamalarını duydukça aklıma köle tüccarları geldiği için Mehmet Topuz'un 1 sene daha Kayserispor'da oynayıp sonra Kayserispor'u bonservisinden mahrum bırakıp gitmesini isterdim.

thunderbird dedi ki...

arkadasim boyle sacmalik olmaz ki!

Legal olarak bir takim, bir futbolcuya, futbolcunun mensup oldugu kuluple anlasmadan teklif goturemez. Sadece bu kuralin ihlalinin cezalarini daha once cok gorduk. Fenerbahce Kayserispor'la anlasip futbolcunun bonservisini satin almis. Sonrasinda Mehmet Topuz'la anlasmasi gerekirdi fakat anlasmamis. Mehmet Topuz yirtinsin etsin Fenerbahce formasi giymem desin, legal olarak, FB ile anlasmadan seneye hicbir takimda futbol oynayamaz.

yorgunforvet dedi ki...

"sözlerim yanlış anlaşıldı, aslında anne karnında fenerliydim, 50 milyon dolara gerek yok bedaveda oynarım demek istedim vs vs "

ama fenerbahce artık ister mi bilmiyorum bence asıl sorun o.

One Shot dedi ki...

önümüzdeki yıl beşiktaş forması ile önüne gelene giydireceği kesindir. Beşiktaş forması giydikten sonra diğerlerine ne giydirir onu bilemem.

aşkın dedi ki...

Bir nokta dikkatimi çekti:
Fener bunun için o kadar uğraştı, etti hatta salt bu günlerde değil uzun süredir ilgileri var.
Bütün bu süre boyunca hiç mi Topuz'la görüşmediler yani?
Bu size mantıklı geliyor mu?
Olay büyük ihtimal şudur:
İmza Pazartesiye kalmıştı, bunu duyan ve Sivok-Zapo'ya bile astronomik rakamlar ödemekten çekinmeyen Demirören buna çok iyi bir ücret önerdi, bunun da aklı uçtu doğal olarak ve olay bu noktaya geldi.
Ha eğer böyle değilse ve Beşiktaş'ı o kadar istiyorduysa önceden daha net bir tavrı görürdük gitmek istediği takıma dair, Kaka-M.City örneğinde olduğu gibi.
Kanımca beni ne şahsi ne de kulüpler bazında ilgilendirmese de büyük bir rezalettir.Aziz ve bu olayda ona rakip olan çakması oldukça benzerlerini de görmeye devam edeceğiz.Topuz gibiler zaten çok, onu benzer olayların sağlaması için kullanmaya gerek yok.

pancurtaran dedi ki...

@thunderbird
şimdi boyle yapmayalım sevgili arkadaslar,kardesler.biz bu ligde 3 takımız birbirimizi biliriz.yok etikmiş fifa kurallarına aykırıymıs bunalrı bi gecelim artık.biz sizden daha kurallara saygılıyız ayakalarını falan da gecelim mumkunse.bundan daha 4 ay once antepten bekiri zorla,dayatmayla almaya calısan biz bu adamla anlastık zaten mayısta sozlesmesi bitiyor seve seve vereceksin diyen sizin o cok kurallara uyan klubunuz deilmiydi?yada 5 yıl once aurelio genclerbirligiyle sozlesme yapmısken 2. imzayı attıran da sizin ultra etik klubunuzdu sanırım. mumkunse hazmetmeye calısın mehmetin topuzunu olmadıysa bakın ankaraspor acıklama yaptı 6 milyona ozeri satıyolarmıs onu alırsınız.yada en iyisi biraz daha bekleyin biz oyuncuyla anlasalım sonra bonservisinide siz alırsınız.nasıl olsa alıstınız.

fyckreth® dedi ki...

bu olayin anlasilmayacak bir durumu yok.. Fb anlasmis kuluple ki, mutlaka ki Topuzla da anlasilmistir. `haberim yok walla` demek cok cok buyuk yalandir.. ha burada sorun olan Besiktasla yuklu komisyona anlasmis olan menajerle, yuklu maasa anlasmis Topuzun tutumudur.
ki bir FB taraftari olarak Topuzu takimda gormek istemiyoruz. gitsin BJKda oynasin. iclerine sindiriyolarsa tabi..

S.B dedi ki...

interaktif ortamlarda ne kadar çok "spor hukukçusu" varmış, bu olay sayesinde bunu öğrendik.

Oyuncunun sportif bonservisi ile futbol bonservisi arasındaki farkı anlamamamız lazım. Kayseri M.t'nin sadece sportif bonservisini Fenerbahçeye devretmiştir. Yani bu oyuncunun yarın, birgün herhangi bir kurumla ya da herhangi bir kişiyle yapılacak reklam/isim hakkından doğacak kazancın kulübe gitmesi anlamında. Yani hani olmaz da, oldu ki adidas firması mehmete özel ayakkabı yaptı diyelim. Bunun lanse ve pr çalışması için ilk önce Fenerbahçe kulübünün izni geçerlidir.

Ancak ne var ki M.t'nin futbol bonservisi için üç adet mukavele imzası (menajeri ile birlikte dört) gerekir. Geçen sene(bakın şimdiye kadar demiyorum) bile bu olay ve benzeri dört adet olay olduğu için, bunların sonucundan çıkmış fifa neticelerinden dolayı şöyle bir gözlem yapabiliriz nihayetinde.

Oldu da üç kulüp anlaşamadı. Olay Cas'a değil Fifaya intikal eder. Ve Fifa 23/b/1'e göre hareket ettiğinde suçlu olarak Beşiktaş'ı belirledikten sonra tüm kulüplerin ve oyuncu,meenajerinin savunmasını ister. Buradaki en önemli nokta ve en önemli nüans, Kayserispor yönetiminden yönetici sıfatıyla birinin, herhangi bir basın veyahut yazılı döküman halinde çıkmış şekilde "Mehmet Topuzu satacağız" açıklaması savunmalarda belirtilirse, olay jargon anlamda
"ayartmadan" çıkacağı için Beşiktaş suçlu değil, sanık durumuna düşer.

Tüm bu olay ve incelemelerden sonra 24/a/2'de belirtilen "Oyuncu kulübü ile anlaşamaz ise yıllık kazancı, artı belirlenen tazminat
bedeli ile bağlı olduğu Federasyon kuralına göre en fazla iki transfer dönemini geçmeyecek şekilde geçici lisans ile oynayabilir." hükmü geçerli olacaktır. Yani Beşiktaş Mehmet Topuzu ağustos ayındaki lig ve Avrupa oyuncu kayıtlarına yetişterecek şekilde oyuncuyu kulübünden 3 milyon euro+ tazminat bedeli euro şeklinde transfer edebilir ama oyuncunun isim ve yetki hakkını fenerbahçeden alamaz.

Bu, şu anlama geliyor; Diyelim ki mehmet beşiktaşa katıldı ve beşiktaş Nike ile forma tanıtımına çıktı. Mehmet, eğer Fenerbahçe izin vermediği sürece Bu ve buna benzer atraksiyonlarda bulunamaz. Ama bir yıl sonra isterse Beşiktaş'a ya da başka bir kuruma isim hakkını ve reklam ijdadı konusunda anlaşabilir.

Ben olayın sadece bir varyasyonundan bahsettim. Ama anlatmak istediğim kamuoyunda bahsedilen, daha doğrusu "sanılan" bonservis anlayışı üzerineydi.

venezia dedi ki...

http://www.bobiler.org/monte.asp?m=120259

SkyCaptain dedi ki...

FIFA'nın bu tip durumlarda kulübünden nce futbolcuyla görüşen Mourinho ve Chelsea'ye verdiği ceza açık. İşin sonunda Cole Chelsea'ye transfer olsa da takımdan 3 puan silindi ve yüklü de bir tazminat ödediler. FIFA'ya gitmekle tehdit eden sayın Demirören bunları iyi araştırmış mıdır? Kaldı ki Topuz'un röpartajlarını dinleyenler bu adamın biryerlerden birşeyler okuduğunu, farklı bir soru geldiğinde ise arkadan reklik geldiğini rahatlıkla anlayabilirler.

Topuz daha kendisini yönetemezken gittiği takımı nasıl yönetecek merak etmekteyim. Umarım işin sonunda bu transferi biz değil de BJK yapar çünkü ben akıllı topçu istiyorum sağa sola boş boş koşup saldıran oyuncu görünümünde içi boş adamları değil...

ercan dedi ki...

@ S.B "Buradaki en önemli nokta ve en önemli nüans, Kayserispor yönetiminden yönetici sıfatıyla birinin, herhangi bir basın veyahut yazılı döküman halinde çıkmış şekilde "Mehmet Topuzu satacağız" açıklaması savunmalarda belirtilirse, olay jargon anlamda
"ayartmadan" çıkacağı için Beşiktaş suçlu değil, sanık durumuna düşer."

demişsiniz.

Daha önce de belirttiğim gibi Süleyman Hurma TRT 2'de "P.tesiden sonra Mehmet'e kendine kulüp bulursan anlaş." dediklerini söyledi.

Buna rağmen BJK ile anlaşan Mehmet için dayatma yapmaya çalışmaları pek uygun değil bence.

Sercan dedi ki...

@s.b
http://www.dailymotion.com/user/halilbicakci/video/x9ia5h_suleyman-hurma-mehmettopuz-acyklama_sport

bu videonun ilk 40 sn. sini izlersen Hurma nın M.Topuz a transfer görüsmesi yapabilirsin dediğinin itirafı mevcut.
"Mehmet Topuz ile Pazartesi günü görüştük ve anlaşamadık.
Bunun üzerine her iki tarafta kendilerine bir teklif geldiğinde bunu değerlendirme kararı aldık" diyor.
Yani ayartma olmadığı apaçık meydanda.

6) Profesyonel futbolcunun transferini kolaylastırmak amacıyla futbolcu ile kulübü arasıdaki
sözlesmeyi feshe yöneltecek sekilde hareket eden kisiler (kulüp yetkilileri‚ futbolcu
temsilcileri‚ futbolcular‚ vs.) de cezalandırılırlar

Burada işi kolaylaştırmak için yapılan şey biz fenerle anlaştık sen de anlaşacaksın. Fenere gitmesi için baskı yapma durumundan ceza alırlarsa hiç şaşırmayacağım. Çünkü bu kadar olaydan sonra gelecek sene içerisinde düzgün bir ortamda Kayseri de çalışamayacağını herkes tahmin ediyordur.

fyckreth® dedi ki...

@pancurtaran
oyleyse o devamli yerdiginiz FB ve Aziz Yildirimdan bir farki kalmamistir BJK nin ve baskaninizin.. soylediklerinden anlasiliyorki, hukuk etik falan yok kalmamistir. ayni Yusuf`un transferi gibi bir transfer gerceklesiyor. hayrini gorun. ve bundan sonra buna benzer herhangi bir olaydan sonra BJK taraftarlarinin hak hukuk etik deme haklari kalmamistir...??

S.B dedi ki...

...Ayrıca her ne kadar bir çok kişinin "kahve lügâtla" gerekirse Uefa'ya gideriz, Uefa'da görüşürüz demesini her ne kadar mantıklı görsem dahi bu bağlamda mantık dışı görüyorum. Bizzati Uefa'da bu tarz davaların işlenmesi için gerekli maddi kaynakların esasında bir kilo leblebi, çay parasına/pahasına olduğunu düşünmek yanlış.

Mehmet nihayetinde bir yerde topa vuracaktır vurmasına da

Şöyle kamuoyunda bilinmeyen başka bir örnek vereyim; Beşiktaş kulübü Del Bosque davasında Uefa'ya toplamda 210.000 euro masraf yapmıştır. Bu sadece dava açma ve sürdürme parasıdır.Ayrıca açılan davaların Borsada ikamet eden A.ş'lerin üzerinden olduğunu belirtmek lazım. Ve nihayetinde Kayserispor takımının da böyle bir yapılanma içerisinde olmadığını bildiğimizden -altını çizerek söylüyorum- bu konu hakkında Uefa nezdinde açılan dava hakkında kesinlikle Uefa'dan ceza alır.

Yani sportif a.ş'si olmayan bir kurumun oyuncunun sportif hak devrini başka bir kulübe vermesi olanaksızdır. Bunun için oyuncuyu ilk önce herhangi bir şirkete oradan Fenerbahçeye verilmesi gerekir. Örneğin: Sportif A.ş'si bulunmayan Basel kulübünün Mathias Delgadoyu sigorta şirketi aracılığı ile Ülker'e, oradan sonra Beşiktaş'a vermesi buna en iyi örnektir. Yoksa para bir şekilde sirkülasyon içine girer, beşiktaş ve ülker kulübü aralarında tahvil anlaşması yapar, Beşiktaş A.ş direkt olarak Mathias'ı renklerine bağlardı.

Kulüplerin A.ş halini alması ve bunun için çabalaması, çokça "gazozuna" bir tavır değil arkadaşlar.

Ha keza, Kayserispor A.ş arzında olmadığından dolayı yönetimi bu durumun farkında değil midir? Elbette farkındadır. Yani bu olay kesinlikle Uefa'ya arz edilmeyecektir. Adım gibi biliyorum.

Şimdi dönelim olayın başka bir boyutuna. Geçen yaz çıkan yeni yönetmeliklere göre Bosman kuralında lanse edilmeyen ama çok konuşulacak değişiklikler olmuştur.Uefa gelenekçi kulüp anlayışını yıkmak için uzunca bir süredir uğraşıyor. Uefa lisanlı menajerlerde bunun bir örneği. Henüz pilot uygulamasında ama bir on sene sonra tamami ile bu uygulama içerisinde olacağından şüphe duymuyorum.

Cole ve Mourinho görüşmesini söyleyen arkadaşlar haklıdır. Ancak Arsenal kulübünün bu durumu bilmemesi ve oyuncuyu satacaklarına dair bir açıklama yapmamalarıdır bu cezaların sebepleri.

Bülent bey de iyi bilir ki, şu ortada konuşulanlar, yani iki kulübün masabaşı haber yazdırarak işi bağlamaya çalışmaları işi inat hikayesine bindiren ve takımını delicesine seven insanlara pek yaramıyor açıkcası. İşi gövde gösterisine büründürerek yapılan ağır ithamlar, kurmaca eksenler, şark kurnazlıkları bizim Uefalık değil de Aziz Nesin tarifi ile "yaradanlık" olduğumuzu gösteriyor.

Ama henüz belirttiğimi yineleyeyim. Olur da iş Uefaya intikal ederse Kayserispor çok ama çok büyük bir yaptırıma tâbi kalır. Fenerbahçeye herhangi bir yaptırım yapılmaz, hatta bonservis meselesinde harcanan maddi kaynaklar ve manevi tazminatı Kayseri cephesinden Fenerbahçeye ödenir. Oyuncu geçici bir lisans ile Beşiktaşta oynar. Olur da Kayserispor geçici lisans'a karşı çıkarsa olay Cas'a intikal eder ve Mehmet ocak ayında herhangi bir takıma katılabilir. Hatta Rusya futbol federasyonunda böyle bir yaptırım açığı olduğu için ocağa kadar herhangi bir Rus futbol takımına Uefa'nın belirlediği ücretle kiralanabilir.

S.B dedi ki...

@sercan;

futbolcu ile kulübü arasıdaki
sözlesmeyi feshe yöneltecek sekilde hareket eden kisiler (kulüp yetkilileri‚ futbolcu
temsilcileri‚ futbolcular‚ vs.) de cezalandırılırlar.

sercan arkadaşım ben böyle bir olay olduğunu sanmıyorum. Bu genelde oyuncuya para ödememe gibi konularda ayyuka çıkıyor. Tff'nin böyle bir yaptırıma girme ihtimali çok ama çok az.

anonim dedi ki...

"Bence anasını da alır gider, daha da gelmez."

RTE

Schumy dedi ki...

Galatasaray' da kiralık forma giyen Mondragon' un sözleşmesini almaya çalışan, serbest bıraktığı Okan Koç Galatasaray' a imza atınca (hatta kulübün resmi sitesinde bile açıklama yapılmıştı)vazgeçip geriye çağıran kulüple, yakın tarihte şaibeli Ali Bilgin ve Deniz Barış gibi oyunculara imza attıran iki kulübün çekişmesini zevkle izliyorum televizyon başından.

Hani güzel bir atasözümüz vardır birşeyli birşeyliyi kınarmış diye, işte bunların yaptığı da aynı şey.

Satmıyoruz diye bas bas bağıran, eşeği boyayıp babasına satmaya çalışan Kayseri' ye de oh olsun diyorum. Elinizde patlar böyle...

beckham07 dedi ki...

pijama mı giyiyor bjk forması mı giyiyor beni ilgilendirmez fenerbahçe forması giymesinde. adam olaylardan 1 hafta önce rıdvanı aramış başkanla görüşmek istiyorum fener forması giymek istiyorum diye. bazı çok bilmiş bjklilerde adam bjkli, bjkde forma giymek istiyor diye konuşuyor. bırakın bu işleri saf olmayın arkadaşlar!

varol döken dedi ki...

mehmet topuz fenerbahçe'de oynayacak gelecek sezon... ben şahsen istemiyorum artık, içimizi buran, canımızı sıkan bir 11e doğru gidiyoruz...

mehmet topuz'un beşiktaşlıyım, bir diğerinin kolumu kesseler fenerliyim, öbürünün beşiktan mezara trabzonluyum açıklamalarına inanan ve futbol dünyasının böyle yürüdüğünü sanan arkadaşlar, bu adamlardan birinin altından son model arabasını al, sarı lacivert, siyah beyaz veya işte tuttuğu takımın renginde bir murat 124 bis var bakalım, ortada takım falan kalıyor mu...

mehmet topuz şu an otel odasında başı iki elinin arasında ben nerden gaza geldim de beşiktaşlıyım dedim diye dövünüyordur, bütün bu olaylar yatıştığında kimse hatırlamayacak çünkü onu!

Gokhanson dedi ki...

BONSERVİS DİYE Bİ KAVRAMIN KALKTIĞINI YORUMLAYAN UNUTMUŞ SANIRIM

Tunç Komutekir dedi ki...

Allah onu bildiği gibi yapSın. Şu takımı tutuyorum ,bu takımlıyım diye açıklaqma yapılır mı? Ayrıca bu saatten sonra Fenerbahçe seyircisinin midesini kaldırmaz mı?

Cimbakuka dedi ki...

Öncelikle şunu bir açıklığa kavuşturalım,

Çarşamba akşamı Demirören’in, Recep Mamur’u arayıp bu transfer görüşmesi için onay aldığı DOĞRU;

diğer yandan Mamur’un ‘’ Formayı giydirdikten sonra beni aradılar’’ açıklaması YALANdır.

Mamur’ın Demirören’le Çarşamba 22:30’da görüştüğünü kabul etmiş olması ve Kapulluoğlu’nun açıklamaları da bunun kanıtıdır.

Topuz’un gelecek yıl bedavaya gitmemesi adına bu transfer döneminde satılmak istenmesi de,

haftalardır o veya bu şekilde Kayserispor klubu tarafından dile getirilmektedir,

yani ortada Beşiktaş tarafınca,

oyuncunun aklını çelmek ve mevcut sözleşmesini sonlandırmasına yönelik atılmış bir adım hiçbir şekilde yoktur.

O yüzden şu transfer cezası alırız, puanımızı silerler safsatalarını da bir kenara bırakalım, kanmayalım.

Demirören, Kayseri’nin yapmış olduğu ‘’öncelik F.bahçe’nindir’’ açıklamasına saygı duymakla birlikte,

almış olduğu ‘’görüşebilirsiniz’’ izni ile oyuncunun fikrini almak için görüşüyor

ve Topuz’un Beşiktaş’ta oynamak istediği netlik kazanıyor.

Devamında Topuz haber bültenleri aracılığı ile ‘’Sadece Beşiktaş’ta oynamak istediğini’’ ifade ediyor, ve 1 gün sonra F.bahçe Topuz’un bonservisini aldığını açıklıyor, burada önemli olan nokta; F.bahçe, Topuz’un ‘’ben F.bahçe’de oynamak istemiyorum’’ açıklamasından sonra bonservisini almaya yeltenmesi ve bunu resmi siteden duyurmasıdır (Etik ???) (İlerleyen günlerde görülmüştür ki ortada alınan bir bonservis de yok)

Bonservisin alınmamış olmasına rağmen, alınmış gibi gösterilmesi de ‘’Ne de olsa Pazartesi’ye kadar Topuz’u ikna ederiz’’ düşüncesinde olmaları ve bu yolla Topuz’u zoraki biçimde F.bahçe’ye yönlendirmek istemelerinden kaynaklanmaktadır. (Etik ???) Bonservisinin F.bahçe’ye verildiği açıklamalarının ardından Süleyman Hurma’nın yapmış olduğu ‘’Topuz ile ilişkimiz kalmamıştır, bundan sonra o’nu almak isteyen F.bahçe ile görüşmek zorundadır’’ ifadeleri de yine bir önceki hamlede olduğu gibi zoraki şekilde Topuz’u F.bahçe’ye kaydırma girişimlerinden başka bir şey değildir. Açık ve net şekilde ‘’bonservisini F.bahçe’ye verdik’’ kozunu kullanarak çocuğun aklını çelmeyi planlamışlardır.(Etik ???) Topuz’un kararlı duruşu sonrasında da aslında verilenin bonservisten ziyade sadece ‘’söz’’ olduğu ortaya çıkmıştır, hadi hadi itiraf etmek zorunda kalmışlardır !

Normal şartlarda bu çocuğu satma kararı almışlar ise, ki aldıklarını defalarca kez dile getirdiler; söz verdikleri gibi önceliğini F.bahçe’den yana kullanırlar ve Topuz’u ikna olmaması durumunda Beşiktaş ile görüşüp anlaşma zemini ararlar; ama gelinen noktada F.bahçe ile anlaşmazsan 1 sene daha bizde oynamak zorunda kalırsın tehdidini savurur oldular. Hurma’nın ‘’Topuz’ın isteklerini karşılamamız mümkün değil’’ açıklamalarına karşın, Mamur’un yapmış olduğu ‘’Beşiktaş ne veriyorsa biz 1 fazlasını veririz’’ showu da asıl düşüncenin ne olduğunu tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermektedir.

Burada Beşiktaş’ın izleyeceği yolu gerçekten çok merak ediyorum, zira futbolcunun bizi istemesi ve bizden başka bir yerde oynamak istemediğini üstüne basarak ifade etmesi, hukuki süreçte her ne kadar bizim lehimize bir avantaj teşkil edecek olsa da, ‘’oyuncunun zoraki biçimde istemediği bir klube pazarlanmak istenmesi, Kayseri’nin emrivaki tavırları ve bunu ispatlamaya yönelik somut delillerin elimizde olması’’ bizim adımıza çok daha büyük bir avantajdır ve tüm bunlardan ötürü bende oluşan beklentiler, bonservis bedelinden daha düşük bir tazminat bedeli karşılığında Topuz’un Beşiktaş ile sözleşme imzalamasıdır.

Bu saatten sonra yapılacak tek şey, Mehmet’e sahip çıkıp, her türlü desteği vermek olmalıdır.

Su akacak, yolunu bulacak ..

zlatan dedi ki...

@Bahadır merak etme giymez zaten.Hem rıdvan ın doğru söylediği ne malum?Kanıt var mı kanıt?Sonuçta o da f.b li.Beşiktaşa gitmek istiyor diyecek değil ya.

ercan dedi ki...

Topuz fenerle imzalamazsa Kayseri Topuz'un 1 sene sonra bedavaya BJK'ye gelmesini nasıl karşılayacak?

Yoksa Topuz'un vazgeçmediğini görünce fenerden rica edip "aradan çıkmalarını mı" isteyecekler ?

beckham07 dedi ki...

@zlatan
:)
mehmet topuz kendisi bile söyledi! adam oyununu güzel oynuyodu ama şimdi başını duvarlara vuruyodur. tırım tırım aziz başkanla görüşmeye çalışmış adam öylesine mi arıyodu topuzda bunu inkar etmedi. 4sene önce gsliyim diyormuş, 1 ay önce 3 takımdan birine gidebilirim diyordu, 1 hafta önce aziz başkanı arıyor fenerde oynamak istiyorum. bu kadar bjkliydi de neredeydi bu zamana kadar? son sorduğumu düşün de kafanda bişeyler canlanır herhalde. lütfen mantıklı olalım biraz ya!

zlatan dedi ki...

@bahadır

http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=57512