30 Haziran 2009

Kaka ve Değirmenin Suyu


Mümkün olsa da Real Madrid bu sezon maçlarını 200 bine kişiye oynasa... Santiago Bernabeu da yetmeyecek onlara. Kaka'nın formayı giydiği geceye gelen taraftar sayısı 50 bin. Florentino Perez için bir soru aldım. Real Madrid başkanı bu transferleri cebinden mi yaptı diye. Real Madrid İspanya'da bankalardan kredi çekiyor. Ronaldo ve Kaka transferlerinde en yüklü krediyi aldıkları banka da Barcelona merkezli La Caixa (!)

16 yorum:

roupertOne dedi ki...

ayrılıkçı bir bölgenin takımı ve sembolü dünyanın en ünlü ve en sevileni olursa, bu o ülkenin merkez yönetiminin hoşuna gider mi?

Sinan Çakmak dedi ki...

kaka'yı almak 97m euro
ronaldo'yu almak 98m euro
bizim bankamızı kullanmak... paha biçilemez

şeklinde reklamlar görmemiz yakındır ispanya'da =)

aşkın dedi ki...

Roupertone,
Buna demokrasi diyorlar :)
Başbakan Katalunyalı olmamasına rağmen Barcelonalı.

Alper Öcal dedi ki...

Ben tam tersini duydum Bülent.

Caja Madrid ve Banco Santander'den aldılar diye biliyorum bu transferler için gereken banka avalini ve kredisini.

Hatta kriz ortamında HP'den Iberia'ya birçok şirketin kredi alamadığı bankalar olduğundan kıyamet kopmuş İspanya'da.

Barcelona'da yaşayan arkadaşım La Caixa'nın biz bir kulübün değil herkesin bankasıyız diye reklamlar yaptığını dahi söyledi.

Bunu bugün yarın post olarak da atacaktım görseli alır almaz.

Kafam karıştı şimdi.

BT dedi ki...

@Alper Öcal
Sevgili Alper
tatil öncesi Marca ve La Gazzetta yazmıştı bu La Caixa ayrıntısını. O tarihte yazamadım soru gelince not düştüm. Kredi tek bir bankadan değil senin yazdıkların da var.

crespo dedi ki...

Banka konusunda bir karisiklik var. Calderon transferler icin ihtiyac duydugu kredileri Caja Madrid (76m Euro) ve Banco Santander'den (benzer miktarda diyor gazete) almis. La Caixa ise Calderon'un baskan adayi olmak icin ihtiyac duydugu 57 milyon Euroluk teminat mektubunu vermis.

http://www.guardian.co.uk/football/2009/jun/16/real-madrid-loans-debt

sauce dedi ki...

Aynen yukarida bahsedildigi gibi..kredi tek la caixa´dan degil diger bankalardan da kredi kullanildi..florentino perez´in alamayacagi kredi de yok bu sehirde bu arada

crespo dedi ki...

Simdi ilginc olan Real Madrid'in Barcelona merkezli La Caixa'ya ihtiyac duymasi mi, yoksa La Caixa'nin Real Madrid'e bu kriz doneminde bu buyuk borcu verecek kadar guvenmesi mi?

cortez85 dedi ki...

kaka .. bienvenida a los de más éxito y mEJOr club del mundo. Voy a ir a la Madrid del Segovia para la ceremonia de bienvenida ronaldo.

ronaldo deben usar el número: 7. CR7 debe continuar.

RAUL IR POR FAVOR. JUBILATEEEEEEEEE

kaka 8 xabi 6 ronaldo 7. no raul

Fethi dedi ki...

nasıl yani,la caixa r.madrid'e kredi mi veriyor.ee o zaman niye bu kadar anti caja madrid duruşları varki

Rebellious dedi ki...

RM kraliyet takımı vede ordan da para geliyor.

Sercan Akan dedi ki...

Real Madrid nasıl bu kadar kötü formalara sahip anlayamıyorum.RM Store'a hevesle girip formalara koşunca kendimi Bornova Pazarı'nda sanmıştım.

Selocan dedi ki...

Hangi bankadan kredi aldığının ne önemi var :D. Onun yerine 2. resme doya doya bakalım derim.

Alper Öcal dedi ki...

Ben bugün bir daha sordum.

Basındaki La Caixa söylentileri üzerine vermiş La Caixa ( La Kaşa diye okunur bu arada ) reklamları. Diğer söylediğim bankaların Bask ve Katalunya bölgelerindeki şubelerinde sağlam hesap kapatma eylemi varmış.

Görsel gelsin yazarız.

sauce dedi ki...

kredi caja madrid,la caixa, santander ve bbva´dan..real madrid´in kredi almasinda sasiracak sey yok. yeni tv anlasmasi var. kaldi ki real madrid yaptigi bu anlasmalarda adamin yarisini satin aliyor.ronaldo adinin gectigi her yerden real madrid para kazaniyor.
ayni sekilde kaka da oyle. krediyi veren bankalar icin de karli bu is, real madrid´in stadi sadece bu krediyi almaya yeter de artar.

ugur parildak dedi ki...

herkes degirmenin suyu nereden geliyor diyor ama bence önemli olan para degil.. zira bu kaka olsun, ronaldo olsun bir şekilde paraya gelen adamlar degiller.. buyrun kaka daa kral paraya istenmişti man. city tarafindan..

bence esas merak edilmesi gereken taraf perez in ne tür laflarla bu oyunculari tava getirdigi.. ne yapiyor ne diyor da figoyu, kakayi getiriyor madrid'e.. iş bitiriciliği konusulmali yani. paraysa, para var kimilerinde..