9 Haziran 2009

Kaka Real Madrid'de

Brezilya milli takım kampından çıkartamadıkları için daha fazla bekleyemediler. Kaka'nın transferi hem Madrid hem de Milano'yu germişti. Diğer transferleri de tetikleyeceğinden Florentino Perez imza şovu sonraya bıraktı. Bir önceki başkanın 2 yıl uğraştığı transferi 10 günde bitirdi. Adamın sadece parası var demek yetmiyor. Transferin maliyeti: Milan'a 64.5 milyon gidiyor. İlk kulübü Sao Paulo da 2.7 milyon euro alacak. Dünyanın en pahalı futbolcusu oldu bu rakamlarla. 6 yıllık sözleşme imzaladı. Yıllık kazancı en fazla kazanan futbolcu olmasına yetmedi. Sadece 9 milyon euro (!) Sezon ortasında Milan, Man. City'ye satarken "gitmiyorum" demişti, Real Madrid'in ödediği bonservisin çok daha fazlasını verdi Dubai sermayesi. Son sözü söyleyen Kaka oldu. O gün de Real Madrid'e sezon sonu için söz verdiği yazıldı. Kaka'nın "Bu takımda yaşlanmak istiyorum" sözünü tercih etti Milan taraftarı. Biri resmi sitesinden harika 6 yıl için teşekkür ederiz dedi, diğeri hoşgeldin dedi. Serie A bir süperstarını daha kaybetti. NTV de zaten bu ligi gelecek sezon yayın haklarını almadığını açıkladı. Biz de transferin boku çıkıyor. Adamlar da Kaka'yı alıyor... Marca gazetesi "Biz bu transferi önceden yazmıştık" dese, 100 sayfalık ek vermesi lazım son 3 yıla dair...

31 yorum:

rıza yaşar dedi ki...

NTV almadı ise kim aldı bilgin var mı Bülent Abi?

canbil dedi ki...

eğer parayı doğru kullanırlarsa Milan için büyük şans.

mondo trasho dedi ki...

yayın hakkını spor max alır bence.
bundesliga'yı tekrar ntv alsa keşke. premiere lig'i kaptırmaz sanırım digiturk.

raul #7 dedi ki...

zaten ii maçları ntvsporda veriyolar.anca derbi düşücek aynı saate de millet eskisi gibi ntv den maç izlicek.o da ölme eşşeğim ölme.isp le devam eder ntv.spormax de italyayı kapar.bi umut kanal 24

ilkay dedi ki...

spormax italya ligini alsın... neyse.

varol döken dedi ki...

kayıtlarda bulamadım, bir sürü helal olsun falan diyen vardı, biz de hiçbir şey göründüğü gibi değildir demiştik...

manchester'a gitmeyince sadık, real madrid'e gidince kral... doğuştan milanlı mıydı kaka yoksa bizim hayata bakışımızda bir terslik mi var?

berserk dedi ki...

Mastercard reklamı da yalan çıktı.

armgn dedi ki...

zlatan da giderse serie a çömezlere kalacak. giovinco, balotelli, zarate falan izlenir de serie a'nın bir daha havasını yakalaması 4-5 yıl sürer. ama bu zaten biraz da döngüsel bir süreç. premier lig yükseldi, şimdi la liga yükselme dönemine girdi. bence bu sene la liga premier ligi gölgede bırakacak gibi duruyor.

Unknown dedi ki...

Hayırlısı olsun, Bülent abi senin de doğumgünün kutlu olsun :)

Gilberto dedi ki...

spormax zaten reklamını yapıyor premier lig gelecek sezon da spormax'ta diye.

Selocan dedi ki...

Dünyadaki her büyük takımda oynayan futbolcu, büyük yıldızın kariyerinde son bir basamak kalmıştır Real Madridde oynamak. Eğer bir süper yıldız Manchesterdan Intere veya Milana veya Barcelonaya giderse o son basamağı atlamış olmaz. o en tepedeki basamakta sadece Real Madrid vardır sadece Reale gidersen über kulüplerden bir adım öteye gidersin itirazı olan var mıdır bilemem. Zidanedan sonra şimdide Kaka, 5 numara da çok yakışır bu adama.

mre dedi ki...

herhalde bu sene bunun üstünde bir rakam çıkmaz. Ekonomik kriz transferi vuracak diyorduk ama Real Madrid çıktı ve darmadağın etti piyasayı. Bakalım Ctiy kimleri alamayacak bu sene ?

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Real transfere uğraşıyor.İyi olmadı bu.6 olmaz 3 olur bu sene :(

nestavarro dedi ki...

sene içinde yok bu para yetmez yok bu adam satılmaz aman efendim adam milanlı biyere gitmez yok şöyle yok böyle diyenler ki illaki herkez ne dediğini hatırlıyordur şu imzaya ne diyecek çok merak ediyorum...

abeyle dedi ki...

Transfer rekoru kırılmadı.Zidane için Juve'nin aldığı para 73.5 m€

rapaic8 dedi ki...

hayirli olsun da, marca bu transferi hakkaten önceden duyurmustu...:)

syzer dedi ki...

resmen ağlıyorum.yoo italyan falan değilim ama ne bileyim:) vay be

Daçe dedi ki...

yalnızca aylar önce manchester'dan ilk teklif geldikten sonra kaka ve milan yönetimi teklifi uzunca bir süre düşündü. gidip gitmeyeceği netlik kazanmayan kaka içinse milano'da taraftarlar sokağa dökülmüş, "bizi bırakma!" diye bağırıyorlardı. birkaç gün sonra teklifin resmen reddedilmesi ve kaka'nın "bu takımda yaşlanmak istiyorum" sözleri taraftarlara büyük umut ve coşku vermişti..

ne oldu da yalnızca birkaç ay sonra "yaşlanmak istiyorum" sözünü tutmayarak "galacticos, II"nin ilk elemanı oldu? daha önemlisi, milan taraftarları neden bu kez sesini çıkartmadı?

bu transferi bir türlü aklım almadı..

Unknown dedi ki...

evet, oturdum hesap yaptım.
saati 2 bin tl kazanacak.

Kalten dedi ki...

Çok mühim bir nokta aslında ama Dubai'de yaşayan biri olarak söylemek istedim: Kaka'yı almak isteyip de alamayanlar Dubai değil Abu Dhabi sermayesi olmalı --Dubaililer alışveriş merkezlerine kayak pisti kondurmak ve palmiye adalar yapmakla meşgul :)

gulphi dedi ki...

adam yaşlanmış hissediyordur belki kendini artık, ne biliyorsunuz? :)))

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

temblar barça temblar.. jejeje

vamos a joder el culo.

Ventisei26 dedi ki...

aklımda iki sezon önce man.utd. deplasmanında attığı golle kalacak.

rossoneri taraftarı seni unutmayacak kaka' leite!

görkem dedi ki...

milan taraftarı yine tepkisini koydu da, önceki kadar duyulmadı.
ayrıca kaka kalmak istediğini yeni açıklamıştı haziran başında, olay daha çok yönetimle ilgili. galliani ve berlusconi durmadan krizden, teklifin büyüklüğünden bahsettiler. isteseler kaka'yı tutarlardı, istemediler.

mates dedi ki...

gulphi güzel soyledin.
+1:)

pclion dedi ki...

Bülent abi, bu 2.7 milyon euro neye mahsuben veriliyor Sao Paulo'ya? Yetiştirme bedeli olsa %2'ye göre düşünsek 1 milyonun biraz üstünde olurdu. İkinci satıştan pay desek bu kadar komik bir oran olmazdı herhalde. Merak ettim, konuya hakim birisi aydınlatırsa çok sevinirim...

KeFeLi dedi ki...

Güntekin Onay'ın Kaka hakkında dedikleri çok doğru. Öyle bir futbolcu ki "ama"sı yok. Kaka çok yetenekli ama... ?

LionHeart dedi ki...

Real işin suyunu çıkardı Ronaldoyuda aldılar 130 milyon $.

vts dedi ki...

C.Ronaldo için de ManU kabul etmiş 94 milyon euro'yu.
Söz verilen 3 oyuncudan geriye bir tek Ribery kaldı. O da geldi mi tam olacak.

SKiNCLuB1903 dedi ki...

Bu arada bugünde 94 MN €'ya Cristiano Ronaldo'yu aldı Real :)

Murat1905 dedi ki...

Berlusconi zorla sattı çocuğu sonunda, yazık oldu. Daha beteri Seedorf 3-4 sene daha Milan'da kalacağım diyor.

Vizyonsuz yönetim istifa :D