11 Haziran 2009

Cristiano Ronaldo
Real Madrid'de

Kaka transferinde kalmış blog-vakitsizlikten, havalardan- bir hatayla. En pahalı transfer yazdım, Zidane'ın rakamını yanlış hatırlamışım. Florentino Perez o olmadı bu oldu dedirtti. Cristiano Ronaldo için Manchester United 96 milyon euro bonservis bedelini kabul ettiğini ve Real Madrid'in oyuncusuyla transfer görüşmesi yapabileceğini resmen açıkladı internet sitesinden. Florentino Perez en zor iki transferi bitirdi, listedeki diğer isimlere çantada keklik olarak bakıyordu demek ki. Futbol piyasası çıldırmıştır, hayırlı olsun. Real Madrid'de 7 numara Raul'da olduğuna göre ben olsam Cristiano Ronaldo'ya 96 numarayı verirdim... (Mümkün değilmiş)
***
Barcelona bu iki transfere mutlaka cevap verecektir. Karşı kampanya başladı zaten. Xavier Sala i Martin dünyaca ünlü bir ekonomist aynı zamanda Barcelona'nın parasını da o yönetiyor. Başkan Laporta'nın en yakın arkadaşı. Florentino Perez'i bombalamış. Nazikçe kara para yorumu yapıyor. Transfere 300 milyon harcayacağını söyleyen Perez forma satacağım diyor. 30 milyon forma mı satacak diye sormuş Martin. Belki de Kral Carlos sarayın gizli ödeneğinden veriyordur, aklıma gelen bu(!)
Perez'in Bilmecesi
Alex Ferguson vs. Real Madrid
Truva Atı Jorge Valdano
Perez'in Meşhur Taktiği

Arşivden: Perez bir Ancelotti de şaştı...
Alex Ferguson geçen sene esiyor. "Bu mafyaya bir virüs bile satmam." Sattın işte...

Transfer Top 10
Cristiano Ronaldo Manchester Utd/Real Madrid 93,0 mln euro
Zinedine Zidane Juventus/Real Madrid 68,8
Kakà Milan/Real Madrid 67,2
Luis Figo Barcellona/Real Madrid 55,8
Hernan Crespo Parma/Lazio 53,6
Robinho Real Madrid/Manchester City 51,1
Gianluigi Buffon Parma/Juventus 49,2
Christian Vieri Lazio/Inter 48,3
Dimitar Berbatov Tottenham/Manchester Utd 46,4
Andrij Schevchenko Milan/Chelsea 45,3

43 yorum:

le saux dedi ki...

Real'in 96 numarayı verecek vizyonu yok, oyuncu sayısından öteye gidemediler bi. 35 falan herhalde bu da.

MickeyBlueEyes dedi ki...

messi vs. ronaldo için şampiyonlar ligi finali beklemeyeceğiz artık.. allah sakatlık vermesin iki el classico garanti..

Taner357 dedi ki...

7 numara olmasa bile dogup büyüdügü Madeira adasinin plaka numarasini giyer:)

Neyse hayirli olsun, bakalim defansa da bu kadar para harcanacak mi.

sannti dedi ki...

@ le saux
İspanya'da hiçbir kulüpte 25'ten fazla forma numarasına federasyon izin vermiyo bildiğim kadarıyla.

Selocan dedi ki...

@le saux

oyuncu sayısından öteye gitmek ispanyada yasak diye biliyorum ben. 25 ya da 23 sınır (25 galiba) hatta sakatlanan diarra yerine gelen lass onun numrasını almıştı ligde 6 giyiyordu. fakat bu şampiyonlar liginde olamayacağı için çünkü diarra yazılıydı lass 39 giydi sadece şamp liginde

transfere gelirsek Perez bir kere kafayı taktı mı affetmez bu gerçek!! artık bu oyuncuları nasıl alırlar sorusu kalmamıştır insanların kafalarında diye düşünüyorum. eğer Real'in listesindeysen kaçamassın :D Müthiş oldu bu sezon izlemeye doyamacağız. NTVnin alamaması kötü olmuş tabi Ercan Taner sesiyle el clasico bir başka.Keşke İbraya da kafayı taksa Perez ama Villa da iyidir

Büyük Kaptan dedi ki...

bildiğim kadarıyla ispanya lig maçları için takımlar en fazla 25 oyuncu deklare edebiliyor ve bu 25 oyuncunun sırt numaraları da 1den 25e kadar olmak zorunda. yani ronaldo ne 96yı ne 35i alabilir, giden van der vaartın 23ü nasip olur ona. sneijder kalır gibi, van der vaart da gsye gelebilir mi diye düşünmeden edemiyor insan..

mondo trasho dedi ki...

77 numarayı alır, olur biter.

Selocan dedi ki...

Bu arada yazmayı unuttum demin Glaiba 9 numara giyecek C.Ronaldo ispanya da kendi markası için 7 ve 9 u tescil ettirdi haberleri vardı.

ssim dedi ki...

9'u giyer muhtemelen.

aksilaz dedi ki...

Ferguson'un yeni 7 si kim olacak acaba ?

İsmail Şayan dedi ki...

Ada basınında iki farklı kaynakta "eğer Real CR'yi transfer edemezse, geçen yaz yapılan anlaşma gereği oyuncuya 20 ile 25 milyon Sterlin arasında bir tazminat ödemek zorunda kalacak" haberi yer almıştı iki-üç gün önce. Olmayan transfere 30 ödeyeceğine olanına 96 ödemeyi tercih etmiş demek Perez. "Oyuncu ayartma" işleri bambaşka haller almış ... "Boş yere ayartılma" tazminatı koymuş sözleşmeye CR :)

AAAA dedi ki...

cidden bu takımların gelir gider tablolarını denetleyen bir kurum yok mu? çok ama çok büyük paralar bunlar.

birde abramoviç o kadar uğraştı didindi onun kopardığı fırtınana 2 katını perez 20 günde yaptı.

canoğlan dedi ki...

ntv almadı peki kim aldı la liga'yı?

oralardaniyivurur dedi ki...

formaları 10 euro mu madridin? 3 milyon forma satar iyi pazarlarsa Kaka ve Ronaldoyu 100 eurodan

BT dedi ki...

La Liga Ntv'de
NTV Serie A yı bıraktı

bahtiyar dedi ki...

ispanya'da takımlar şampiyonlar ligi gibi 25 tane oyuncuyu kadrolarında bulundurabiliyorlar bildiğim kadarıyla 1-25 arası numara veriyorlar. keşke ribery'i alsaydı real madrid bence daha yaralı olurdu. birde bu forma satma meselesinde beckham'ın forma şatışından yılda 50 miyon dolar civarında gelir elde ediyordu madrid ama çoğunlukla asya pazarında, özellikle uzakdoğuda ciddi bir pazarı vardı, ronaldo'nun aynı etkiyi yapabileceğini zannetmiyorum. seveninden fazla nefret edeni olan birisi ronaldo. bunların hepsinden bağımsız olarak real madrid istediği oyuncuyu alabileceğini gösterdi bu transferde bence biraz da bu amaçla yapıldı geçen seneki başarısızlıktan sonra egoları zedelenmişti adamların

reverdy dedi ki...

la liga'da numaralandırma 25'e kadar yapılabiliyor haliyle kadronuzda en fazla 25 oyuncu kaydettirebiliyorsunuz.
Bu arada bülent abi premier lig'in ntv'ye gelme ihtimali var mıdır?

MustafaAGCA dedi ki...

LaLiga'nın NTV'de olmasına inanın müthiş sevindim. Müthiş bir İspanya Ligi izleyeceğiz. Bu günler çocuklarımıza anlatacağımz günler olacak galiba. Barça ? Madrid maçında bir tarafta Henry-Messi, diğer tarafta Christiano Ronaldo, Kaka... Aman sabahlar olmasın...

mre dedi ki...

Güzel güzel, dünyanın en antiptaik futbolcusu dünyanın en antipatik kulübünde. tabi bence...
(bilgin abi'nin kulakları çınlasın)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

şu kadarını söylemek yeminimi bozmaz,yeni sezon çok keyifli geçecek.

chucky dedi ki...

oh be iyi ki gitti Man U'dan Ferguson daha iyisini mutlaka bulur..

Bülent Abi blogumu ekleyebilir misin rica etsem..

ancelottibanahikayeanlatmasin.blogspot.com

varol döken dedi ki...

fena patlar...

berthelemy dedi ki...

transfer rekorları kırmadığı sürece başarılı olamayan bir takımın gözümde zerre değeri yoktur. bu kadar overrated bir takım olamaz. futbol camiasındaki real madrid yanılsamasını anlayamıyorum. zirve zannediyorlar real madrid'i. fi tarihinde aldığı 6 avrupa kupası yüzündense bu yanılgı yazık günah.

raul hariç doğru düzgün altyapı oyuncusu yok. ortalama üstü ve potansiyelli oyuncuları işleyip yıldız yaratma veya takım oyunu oynama mantalitesi yok. teknik direktör öğütme konusunda üstüne yok. sonra da futbolun zirvesi. olsa olsa kara para aklama zirvesi olur. arap şeyhleri bile daha saygındır gözümde.

julien sorel dedi ki...

forma satma stratejisi iyi hoş da aynı anda iki tane süperstar alınca forma satışları yarı yarıya olacaktır. eskiden her sene bir tane süperstar getirip satışları patlatırdı tamam ama bir sezonda iki tane yıldız aynı etkiyi yaratmaz bence. bu da perez'in transfer maliyeti ve forma satış hasılatı arasındaki ummuduğu korelasyonu tutturamamasına neden olabilir. ne de olsa (1+1=2) olmayabilir her zaman...

ha bir de en azından, türkiye'deki madritistalar, forma alacaklarsa, kaka'nın sakat isminden dolayı, cr7 formalarını tercih edecekler gibi geliyor...

levoli dedi ki...

en fazla 30 milyon avro eder. ingilizlerin en iyi yapıtğı iş olan, reklam ve pazarlamanın ürünü bir oyuncu. kaka ya o parayı vermeleri gerekirken gidip cr ye verdiler. kaka, ribery, villa ve silva yeterliydi.

Pasetto dedi ki...

Kaka açısından sorun yok da Ronaldo'nun takım içi dengeleri nasıl etkileyeceğini hep beraber göreceğiz. İşler iyi gitmezse çok malzeme çıkacak Real'den. Ronaldo Fergusona bile gider yapmışken,uslanması zor gözüküyor. Zidane ve Raul faktörüde önemli olacak tabi ki. Ibrada Barçaya gelirse Viva İspanya olur.

AbSurDMaN dedi ki...

Geçen seneki o "bu mafyaya virüs bile satmam" açıklamaları falan alayı tatavaydı zaten, sir sadece doğru zamanı bekledi, o zaman elinde yeni bir 7 numara yoktu, C.Ronaldo'nun yerini dolduramayacaktı ama yeni 7 numarasını bulunca salıverdi hem de maksimum fiyata.

Zoran Tošić de sir'ün elinde C.Ronaldo gibi bir gelişim gösterecek ve yeni bir 7 numara olacaktır diye düşünüyorum. Bakalım 6-7 yıl sonra Perez bu sefer Manu No7 için kaç milyon € verecek...

julien sorel dedi ki...

o değil de bülent abi, pellegrini patlamasa bari...

Fabio Luciano dedi ki...

ulan ne kadar sevdiğim takım var hepsi gidip en gıcık olduğum adamları almıyorlar mı ona yanıyorum.biz mehmet topuz'un peşinden koşuyoruz,emre'yi alıyoruz real madrid gidiyor ronaldo denen cibiliyetsiz,artist'i alıyor.daha biz heinze'yi,pepe'yi hazmedememişken...

sırada ne var çok merak ediyorum.

cr 0 giysin.ama önce adam olsun.96 milyon ettim diye götü kalkmasın giydiği formanın hakkın versin.

CaRtMaNtR dedi ki...

Artık Barça Lahm ve İbra transferleri şart oldu :D

Bushwacker dedi ki...

selam bülent abi

http://www.sporx.com/detail.php?Type=1&kategori=42&go=156322

adresinde farklı belirtilmiş top 10, bir bak istersen. doğru mu değil mi bilmiyorum tabi.

saygılar

T. Egemen Gul dedi ki...

Simdi şu transfer top10 mevzusu yanlış işlemiş. Euro'nun Zidane ve Figo alinirken dünya piyasalarindaki değeri ile şu anki değeri arasinda 2,3914 katlık bir fark var. TL açısından değil de Dolar'i uluslararasi para kuru belirleyicisi olarak ele alsak bile bu rakamlar aslında Zidane ve Figo'nun doneminden çok daha fazla ediyor.



p.s. küsürlü rakam sallıyorum ki gerçek sanılsın. ama geri kalan soylediklerim doğru. diğerlerinden daha fazla değer verilmiştir..

thieu dedi ki...

bu kadroya pellegrini skibbe gibi kalır.. senenin ortasında da yolu verir kendi evlatları hierro'yu göreve getirirlerse şaşmam

osmancanpolatblog.com dedi ki...

barca dan da bi karsilik bekliyoruz ibra ve riberry de barca alsin real durmayacak gibi daha alacaklar galiba

beckham07 dedi ki...

ronaldoyu almaları harika oldu. messiyle aynı ligde olması kimin iyi olduğunu daha iyi anlamamazı sağlayacak. şimdi ikiside aynı rakiplere karşı oynayacaklar. ronaldonun daha iyi olduğunu düşünüyorum ve önümüzdeki sezon bunu ispatlayacaktır.

ilnevyA dedi ki...

bu real harbi parayı sokakta bulmuş. bu adama o para verilir mi be yazıktır. bence pişman olacaklar.

Northx dedi ki...

ingilizler akdeniz insanlari gibi ona virusumu bile satmam falan demezler. istedikleri fiyata gelince her seyi satarlar. genel olarak hicbir zaman soyledikleriyle yaptiklari birbirini tutmaz. kendi cikarlari olmadan bir alisverise girmezler.

lancey dedi ki...

fergusonda adet oldu bu 7 numarayı satmak.önce beckham sonra c-ron.c-ron 23 giyer heralde real madridime hayırlı olsun.perez den kaçış yok artık diyebilirz.

erssre dedi ki...

bu apaci kaka nin 2 kati para etti ya, berlusconi dusunsun nasi bi kazik yedigini...

İsmail Şayan dedi ki...

Bir de "başlıkları alt alta okumak" yapalım :)

- Christiano Ronaldo Real Madrid'de

- Kaka Real Madrid'de

- Mehmet Topuz Titanic'de

Güleyim mi, Titanic hangisidir diye düşüneyim mi bilemedim :)

Murat1905 dedi ki...

Kibir = R.Madrid
C.Ronaldo = Kibir
C.Ronaldo => R.Madrid

gurcan dedi ki...

hepsi güzelde bu kusuratlar komik kalmış bence, 68 milyonu veren adam 200 bin daha verememişmi:)

T. Egemen Gul dedi ki...

Barcelona - Man Utd finalinden sonra Cristiano Ronaldo'nun Messi'nin düşük malı oldugunu iddia edenlere bu parayi nereye koyacaklarini sormak isterim..