4 Haziran 2009

Caen'in Kaderini Çizen Çocuk

İki sezon önce Fransa Lig 2'de 15 gol atıp takımını bir üst lige çıkarmıştı. Geçen sezon 10 gol atıp veda etti takımına. Bordeaux karşısında Benzema'ya sahip O.Lyon'a meydan okuyordu bu transferle. 6 milyon euro ödediler onun için. Laurent Blanc çok şans tanıdı ona. 38 maçlık maratonda 19 maçta ilk onbirde çıktı, 13 maçta kulübeden geldi. İlk golünü de 33. hafta attı. Rennes deplasmanında 3-2 kazandıkları maçtaki kritik gol... Gourcuff'un sırtlayıp götürdüğü takım şampiyon olacaksa pek de katkısı olduğu söylenemezdi. Marsilya, sahasında O.Lyon'a mağlup olup intihar etti. Ligin son haftasında Bordeaux, Caen deplasmanına gitti. Puan farkı Marsilya ile üçtü. Caen kaybederse küme düşecekti. Erik Gerets'in garip kaderi işte... O, 6 sezon formasını giydiği takımı da stadı da iyi tanıyordu. İlk yarı 0-0 bitti. 49. dakikada gelen ortaya kafayı çaktı ve golün sevincini yaşamak için üstüne koşan takım arkadaşlarına elleriyle sakin işareti yaptı, sevinmedi. O, hayatının golünü attı. Bu golle Bordeaux şampiyon oldu, bu golle Caen küme düştü. 90 dakika bittiğinde Bordeuax 10 yıl sonra gelen, O.Lyon'un 7 yıllık serisini yıkan şampiyonluğu kutlarken, Yoan Gouffran saha ortasında ağlayan eski takım arkadaşlarının başını okşuyordu...

36 yorum:

Arif dedi ki...

Bence en onurlu gol sevinçlerinden biriydi.
Saygı duyulacak hareketlerden...
Ne olursan ol geldiğin yeri, ekmeğini yediğin yeri unutmayacaksın bir şekilde.

canbil dedi ki...

Galatasaray'ın efsanesi Bülent Korkmaz da Gençlerbirliği yardımcı antrenörüyken Galatasaraya gol atılınca, yumrukla zafer işareti yapıyordu.

Bir tarafta Caen'in yetiştirdiği adam, bi tarafta 100 senelik Galatasaray'ın efsanevi kaptanı.

Bi yerde yanlışlık var ama?

varol döken dedi ki...

gol sevincinin en kralını da, üzüntüsünün en derinini de ilk batistuta yapmıştır, en çok ona yakışacaktır...

itirazı olan?

Jordi Metal dedi ki...

Birde Batigol'ün Roma'ya geçtiği ilk sezonki Fiorentina ağlarını salladığı gol sevincide öyle bir gol sevinciydi. Hiç sevinmedi Batigol 7 sene sırtında formasını taşıdığı takıma gol atınca. TErim' Mor Menekşelerin başındaydı hatta o zaman.

Selocan dedi ki...

"Futbol sadece futbol değildir"e güzel bir örnek olmuş...

IBRAcadabra dedi ki...

Bide Henrik Larsson'un Barca formasiyla Celtic'e attigi gol sonrasi sevinmemesi vardi.Oyuna sonradan girmisti ve butun Celtic Park onu alkislamisti...

tunchay dedi ki...

ben cogu zaman bu sevinmeyişleri pek samimi bulmuyorum. bana yalandan geliyor. sinan kaloglu bile yapiyordu bunu besiktas'a gol attiginda.

futbol kendi icinde bir "oyun". gol atınca ne yapacagini planlamak bana samimi gelmiyor. ha tabi hakikaten duygusallaşanları burada tenzih edelim ama, futbol bazen de sadece futboldur. o golü atarsın ve her şey değişir. golü attığına da sevinir geçersin.

kutay dedi ki...

kocaman gouffran..
şimdi gönderilir herhalde bordeuxdan...

Mr.Eko dedi ki...

@Varol Döken : mevzudan bahsedersen itiraz etmeyiz ağbi;)

rıza yaşar dedi ki...

Aceto,

"caen kaybederse küme düşecekti" ifadesi caen kazanamazsa küme düşecekti olmalı, zira caen'e beraberlik yetmiyordu.

Cimbakuka dedi ki...

İlhan Mansız'ın Ankaragücü ile BEşiktaş'a attığı gol'de bunlara bir örnek.

ama bu olay bambaşka, öyle bir gol atıyor ki bir yanda şampiyon diğer yanda küme düşen ve 2'side emeğini terini akıtmış takımlar.

İnsan psikolojisidir bu zor iş'tir...

varol döken dedi ki...

@mr.eko
şu tuncay'ın manchester'dan 4 yemişken 2. golü atıp sus işareti yaparak piç ettiği bugüne kadar yapılmış sevinç gösterilerinin en anlamlı ve orijinallerinden birini Batistuta çıkarmıştır (maçı için bknz. gerçekten bilgili arkadaşlar, benim gibi hafızasını zorlayan yaşlı adamlar değil:)

üzüntü olarak da benim ilk hatırladığım yukarıda jordi metal'in de bahsettiği fiorentina-roma maçıdır... golü attığına gerçekten üzülmüştür... tunchay bey'in (bak bey dedim, gentleman dedim, adamı dellendirme:) söylediği sonradan olan üzüntülerin doğal olmaması herhalde onun için geçerli değildir, üzüntünün de sevincin de ilki güzeldir (bu ne lan böyle şiir gibi yazacam diye ne anlama gelmediğini bildiğim cümleleri ardı ardına sıralıyorum, sanırım buna reklam deniyor zaten:)

daha mı kafa karıştırıcı oldu bilemedim ama...

mcD dedi ki...

birde e.belözoğlu var bunlara örnek :)
tribünler emre cimbomun nınıınınını diye çağırdığında sadece sırıtmış,cimbomun hiçbişeyine bişey yapmamıştır.
gol atsa neler yapardı allah bilir.
haysiyet meselesi...

mre dedi ki...

@varol döken
olayların ikisini de hatırlayan biri olarak, yazdıkların sayesinde ikisini de unuttum :)
yine de eline sağlık :)

bahtiyar dedi ki...

batistuta'nın fiorentina'ya attığı ilk golün videosu http://www.youtube.com/watch?v=yptEUrgqYN0

barcelona'ya attığı golden sonra yaptığı sus işareti http://www.youtube.com/watch?v=ci0HCpJWpKk

venezia dedi ki...

batiGOL'ün bahsi geçen golde bırakın sevinmemeyi gözyaşlarını tutamadığını hatırlıyorum ben, yanılıyor muyum yoksa ?

bir de bu postu okuduktan sonra; egemenin yine batistuta gibi 7 yıl formasını giydiği ve kaptanlığa yükseldiği takım ile şu anda oynadığı takımın maçından sonra abartılı sevinçleri ve yaptığı amigoluk geldi aklıma..

işte biri efsane batiGOL oluyor diğeri sadece egemen,fazla söze gerek yok.

Minero dedi ki...

Gouffran'ın golü burada:
http://www.youtube.com/watch?v=icQA3v5oIMY#

Adam küçük çaplı bir şok geçiriyor ama Batistuta'nınki daha fena. Sanki bir yakınını kaybetmiş gibi dağılıyor.

Sevinmemeleri anlamlı olmak kaydı ile anlayabiliyor insan ama abartmamak lazım. Gol sevinci bence futbolun en güzel yanlarından biri aşırıya kaçmamak kaydı ile. Forma çıkarmaya neden kart var anlamıyorum ve birçok gol sevincine neden sarı kart var?
Türkiye'deki en güzel gol sevincine gelince Tabata'nınkidir bence: Gol atıp şeref tribünündeki eşinin yanaklarını öpüp sahaya geri koşmak :) Ötesi yok

granger17 dedi ki...

gouffran yaptığı hareket çok anlamlı ve onurlu bir hareket bizim ülkemizde bu olanların tam tersi oluyo 33.hafta yanılmıyosam trabzonsporlu egemen bursa maçından sonra sonn dakka gelen golle sanki şampiyon olunmuş eski takımına karşı tribünlere kolbastı oynuyo ilk bursa maçında tribünleri düşünemiyorum egemen karşı

venezia dedi ki...

@ granger17

tabi egemen bu sezonun ilk yarısında olduğu gibi bursa'da ki maçtan önce bilinçli olarak kart görüp cezalı duruma düşmesse eğer ancak yine de çok çok önemli bir olay olacağını sanmıyorum,en azından öyle düşünmek istiyorum ben ama tabii ki çeşitli tepkiler olacaktır yine de.

sonuçta biz tepkimizi son hafta g.antep maçında ; '' bursaspor sevgisinin bittiği yerde 'egemen' olan tek şey paradır '' şeklinde pankart açarak ortaya koyduk zaten..

altan yerdenayaga dedi ki...

@varol döken itirazım var!!!batistuta dan çok daha önce fiorentina'ya penaltı atmayan roberto baggio'yu sen unutmuş olamazsın abicim.gerçi "gol olmadı ki" dersen ayrı mesele ama en azından tavır olarak bu işlerin başlangıcı budur.

Empyrium dedi ki...

Bülent abi yanlış anlama.Haddim değil sana şunu yaz bunu yaz demek.Ama çok üzgünüm be abi.Borges gitti.Borges hakkında yazarmısın.Rica mı dersin yalvarmak mı? Sen karar ver...

1717 dedi ki...

bizden giden uğur'da boluspor'la gol attığında üzülmüştü.

http://www.youtube.com/watch?v=jUdbfCPrSFw

varol döken dedi ki...

@altan
baggio yu ben unutsam sırf onun için ekran başına çivilenmiş kızlar unutmaz!

tabi şimdi odur budur yazdıkça daha iyi bilen biri gelir susturur, mre'nin dediği gibi genç dimağların da kafasını karıştırıyoruz, biz en iyisi uykuluğumuzu alıp çekilelim akşam güneşine doğru...

Mr.Eko dedi ki...

@varol döken : Tuncay kısmını hatırladım ama şu an adımı dahi zor hatırlıyorum sayende. Bir şey anladıysam Zizi Roberts olayım:)

dr feelgood dedi ki...

batigol ne çakmış be ! ben öyle gol atsam ankaraya kadar koşarım sevincimden, melih gökçek'in havuzlarından birine batıp çıkarım..

turhanatakan dedi ki...

işin ilginci ne bordeaux'nun şampiyonluğu ne de caen'in küme düşüşü gouffran'ın golüyle oldu. maç golsüz de bitse tablo aynıydı.

wjker1982 dedi ki...

Bu arada Mehmet Topuz Besiktas a hayirli olsun

Feridun Bitir dedi ki...

ts li egemen de bursa macindan sonra ciplak sekilde sahanin ortasinda üclü cektiriyordu taraftara. fark iste!!!

kırlangıç dedi ki...

blogda bu konuda yorum girilmez büyük ihtimalle m.topuz beşiktaş'ta, burdan yazalım en azından.

varol döken dedi ki...

evet evet mehmet topuz postu istiyoruz, türkiye'nin yetiştirmiş olduğu bu en değerli, doğuştan beşiktaşlı olan, küçükken uyurken koynunda yavru bir kartal taşıyan büyük futbolcunun hayatını, tamamen duygusal transfer hikayesini, küçükken sapanla kafasını yardığı hacı emmi'nin oğlu deli hasan'ı, hepsini hepsini hepsini istiyoruz!

ama sen daha malzemeci şefik'in doğumgününü kutlamamışsın, nasıl olacak bu iş?

venezia dedi ki...

valla saolsun bir takım kaynaklar da olmasa öğrenemecektik dünyanın gündemine oturan bu transferi !

şimdi daha iyi anlıyorum aceto'nun o konuda yazmama politikasını,hiç kimse kusura bakmasın ama sonuna kadar da haklı..!!

hadesperado dedi ki...

Bülent abi, kusura bakma şarkı isteği yapan radyo yayın gibi oldu burası ama malzemeci Şefik'in doğumgününü kutlamadan önce Rijkaard için de bir post fena olmaz hani...

Rijkaard'ı, Şevki'den, Topuz'dan ve hatta Denizli'den daha çok tanıdığına eminim ;)

bu arada Varol, kafadan koparttın :)

Fatih dedi ki...

riskaard gelmis hosgelmis.

delgado dedi ki...

rijkaard galatasaray'la anlaşmış.

mre dedi ki...

bence istek postları peçeteye yazıp gönderelim :) bu yöntemle ne zaman bir şarkı istesem söylüyorlar. dur ben bir peçete bulup reykard yazmayı öğreneyim.

ooooooozzzz dedi ki...

Euro 2008'de Hakan Yakın'ın İsviçre formasıyla Türk milli takımına attığı golden sonraki üzüntüsünü/gol atmamak için elinden geleni yapmasını bilir; Yine aynı turnuvada Podolski'nin Polonya'ya attığı golden sonraki sevincine bakarım.