3 Haziran 2009

Avrupa'nın Kralı Diego Forlan

Manchester topraklarında hasat vermemişti. Alex Ferguson'a yar olmadı. Olsaydı zaten Berbatov Man. United'ın kapısından içeri giremezdi. Diego Forlan La Liga'da ikinci kez gol kralı oldu ve ikisinde de Altın Ayakkabı'yı kaptı Avrupa'da. Villarreal onun için sadece 4 milyon euro ödemişti. Riquelme'li sezonda ligin tamamında oynadı ve 25 gol attı. Villarreal'den ayrılmadan önce antremanda Senna'dan sağlam bir dayak yemişliği de vardır. Atletico Madrid, Fernando Torres'i 36 milyon euroya Liverpool'a satıp onu 21 milyona aldığında kazık bir rakam gibi gelmişti. Bugün bonservisinde 36 milyon euro yazıyor. Barcelona ya da Real Madrid'den biri onu ikna ettiğinde Atletico Madrid'in 36'yı saymaktan başka yapacak birşeyi kalmıyor. Bu sezon Avrupa'nın en iyi forvet ikilisi Dzeko-Grafite'dir bence. 2. sırada da onlar var. Forlan-Aguero AŞ. 32 golle tamamladı sezonu Uruguaylı. La Liga tarihinin gol rekorunun kıyısından dönen muhteşem Barcelona'nın ve onun santrforu Eto'o'nun 30 attığı sezonda bunu başardı. Öyle bir defans hattına sahiptiler ki yediklerimizi çıkartalım diye diye Avrupa Gol Kralı çıkardılar. Geçen sezon Aguero 18, Forlan 16 atmış, Güiza 27 golle kral olmuştu İspanya'da. Şubat ayının ortasında Eto'o'nun 23 golü varken Forlan 15 atmış, Janko 30 golle ikinci sıradaydı. 18 gollü İbisevic sakatlanıp sezonu kapatınca, Janko da kontak kapatıp sezonun geride kalanında 9 gol atınca Forlan koptu geldi Mayıs ayında.

Avrupa Gol Krallığı
1. Diego Forlán At. Madrid /URU 32 2 64
2. Samuel Eto'o Barcelona/CAM 30 2 60
3. Marc Janko Salzburgo/AUT 39 1,5 58,5
4. Grafite Wolfsburg/BRA 28 2 56
David Villa Valencia/ESP 28 2 56
6. Edin Dzeko Wolfsburg/BIH 26 2 52
Avrupa Gol Krallığı (1967-2008)
La Liga Gol Krallığı

13 yorum:

Spooky dedi ki...

bu lig katsayısı olayı bence yanlış mantık ters...
ispanya'da maç başına gol oranı italya'dan veya türkiye'den fazla gerçi rakamları bulamadım ama anlatmak istediğim genel bir durum o yüzden farz edelim ki öyle...
çok gol atılan ligin katsayısı az olmalı az gol atılanın fazla çünkü o gol daha değerli. katsayıları o sezonun maç başına gol oranıyla ilişkilendirip hesaplamak lazım böylece italya'da atılan 26 gol ispanya'da atılan 30 golden daha değerli olur.
sizce de öyle olmamalı mı?

Unknown dedi ki...

Janko da bir sezonda 39 gol atmış maşallah bizim Tanju gibi.

Unknown dedi ki...

bu adam takozdu manu dayken, sora nolduysa...

mre dedi ki...

Ben de farklı bir ikiliden bahsedeyim 29 gol attılar ve takımları şampiyonlar liginin kıyısından döndü buna rağmen ülkelerinin medyasının en çok eleştirdiği forvetler oldular. Hatta onlar yerine farklı isimler olsaydı takımlarının şampiyon olacağından bahsedildir. Umut Bulut - Gökhan Ünal ikilisi tabiki.
Not:Trabzonspor'lu değilim.

Martin Eden dedi ki...

playstation'da aguero, forlandan daha çok gol attı ben oynarken ama maxi rodriguez sayesindeydi :)

dr feelgood dedi ki...

grafite bir aralar galatasaray için adı geçen isimlerdendi ama medyada herkes "böyle forvet mi olur" tribindeydi.

keşke alsaydık zamanında..

mustafadalcı dedi ki...

@mre O ikili eleştirilmekte sonuna kadar haklılar :). 29 attılarsa 129 kaçırdılar.

umutation! dedi ki...

peki ya sezgin özhanın şu fotoyla kickette'a girmesi?

http://www.theoffside.com/files/2008/09/lul1.jpg

Selocan dedi ki...

Marc Janko !!!

ilkay dedi ki...

"Öyle bir defans hattına sahiptiler ki yediklerimizi çıkartalım diye diye Avrupa Gol Kralı çıkardılar."

hahahah süper! katılmamak elde değil.

K-RaMo dedi ki...

eto'o son haftalarda 11 oynamasına rağmen şansı değerlendiremedi Anelka gibi...

Orhan dedi ki...

youtube'ta diego forlan in bu sezon attigi golleri gosteren bir derleme yapmislar, acikcasi bitiriciligi yuksek bir oyuncu ama butun golleri kaleci ile karsi karsiya yahut uzaktan sutla atmis. hic bir ikili mucadeleye girmemis, adam calimlayip sut cekmemis. iki ayagini kullandigini da hatirlamiyorum. eger barca bu adami alacaksa yazik olur.

bilog dedi ki...

Villareal bu adama 4 milyoncuk mu ödemiş? Guiza'yla karşılaştırılmaz şimdi bu.