6 Mayıs 2009

Schuster & Galatasaray?

1+1 sözleşme, yıllık 2 milyon euro+bonus. Barselona'dan Sport'un iddiası. Ambargolu bir haberdi benim açımdan. Haber sadece Sabah'ta var. Galatasaray'ın 3 hoca adayından biri Schuster. Atılmış bir imza yok ortalıkta daha... Adnan Sezgin yalanlamış bu haberi. Adnan Sezgin 2 yıldır hangi transferi konfirme etti ki? De Sanctis için de yok öyle biri demişti (!) Kafalar ve Florya'daki düzen değişmediği sürece kim gelirse gelsin farketmez... Mehmet Demirkol'un yazısını tavsiye ederim...
***
Galatasaray için yazılan Saviola haberi de doğru. Sıfır bonservisli, kulubünün elden çıkarmak istediği oyuncuların peşinde Galatasaray. Saviola da kontrat altında ama gidecekler listesinin başında. Zaten Real Madrid'de sezon sonunda tesislerden otobüs kalkacak gibi görünüyor.
***
Benim tahminim Fenerbahçe de Beşiktaş da gelecek sezon yeni teknik adamla çalışacak. Fenerbahçe sonucu ne olursa olsun kupa finalini bekliyor. Denizli de şampiyon olsa da olmasa da ayrılacak.
***
Magath, Schalke 04'i çalıştıracak gelecek sezon. O ve Van Gaal'ı bizim takımlara yazanlara şaşırıyorum. Bu listeye Rijkaard ve Mancini'yi de eklemek lazım. Ajax'ta Van Basten istifa etti. Juventus, Ranieri'yi kesin olarak yolluyor. Spalletti de Roma'yı bırakıyor. Sağlam bir transfer sezonu olacak. Para kadar, al-sat'larla çok adam forma değiştirecek...

35 yorum:

cisco dedi ki...

diger ikisi kim??

danny dedi ki...

x takımı yenmemiz imkansız demeyecekse gelsin..

cemshid dedi ki...

Florya'da ki zihniyet hala aynı. Hocalara güven en fazla 1+1 sene. O da opsiyon kulüpte kalmak üzere.

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

Diğer ikisi Sammer ve Perrin sanırım.

snrsysl dedi ki...

sence gelse nasıl olur aceto? Galatasaray'da istediği ortamı bulabilir mi? Uyum sağlayabilir mi? En önemlisi benim gibi oynatacağı sistemi pek bilmeyenler için biraz rica edebilir miyiz? Teşekkürler.

bilog dedi ki...

Diğer iki aday hakkında bilginiz var mı?

Çetin Cem dedi ki...

sabah'a bakılırsa co adriaanse ile matthias sammer :)

Samet Altan Dargın dedi ki...

rijkaard ile scolari'dir herhalde

Deniz dedi ki...

son iki 1+1 tecrübeleri yetmemiş mi galatasaray'a?

böyle mi gelecek istikrar?

1+1'le gelecekse isim önemli değil, bir faydası dokunmaz bence.

Consigliere dedi ki...

Laudrup ve Le Guen deniyor..

mondo trasho dedi ki...

Diğer iki aday Adriaanse ve Sammer imiş.

ssim dedi ki...

@aceto,

ntvspor'da saviola haberleride geçiyor. saviola için ne diyorsun ?

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ya ne Sammer'i,gelsin Schuster işte...O değil gene Alman'lara takılıp kaldık.Ama Schuster bilmemkaç senedir İspanya'da olduğundan daha geniş ufuklu olacaktır,hücum oyununuda sever,bence bize uyar.Ruud'u da al gel Schuster...

turnusoll dedi ki...

Bence Schuster tamam. Yanında hangi oyuncuyu getirecek onu merak ediyorumben.

Saviola, RVNistelrooy?

Hamza dedi ki...

Bir tanesinin Fatih Terim olduğunu düşünüyorum.

twilost dedi ki...

"x takımı yenmemiz imkansız demeyecekse gelsin.."
hele bi kadıköye gelsin görsün, bi sonraki sefere kaçışı yok der=))

canbil dedi ki...

Bu yönetim kalacaksa 20 haftalık anlaşma yapsınlar.

pclion dedi ki...

Benim bildiğim birisi Sammer, diğeri ise Van Gaal. Van Gaal işi maddi sebeplerden dolayı biraz zor gibi ama Sammer'in de istenilen teknik direktörlerden biri olduğunu biliyorum...

Dabenti dedi ki...

@Deniz

1+1'i tamamlayabilen hoca çıkmadı ki daha, hatta onu bırak 1'i bile tamamlayan çıkmadı :D

O yüzden 1+1 çoooooook uzun bir süre Adnan Polat'ın başkanı olduğu bir takım için. Allah akıl fikir versin Adnan Polat'a. Rezil etti bizi ele güne!

Fart Maul dedi ki...

Allah aşkına , herhangi bir teknik direktörle 1+1 değil de 10+1 yıllık sözleşme yapılsa ne değişir?!..Yönetim,taraftar,medya vs. kültürü değişmedikçe..Benim aklıma değişecek tek şey geliyor:Tek taraflı fesih tazminatı..

televizyon komandosu dedi ki...

diger 2 hoca adayini da bizimle paylassaniz ne güzel olurdu bülent bey.

ACY dedi ki...

schuster, sammer, perrin, rijkaard, le guen, adriaanse, van gaal.. bu isimlerin hiçbiri galatasarayda başarılı olamaz, aynı fikirdeyim mehmet demirkolla.. hatta o barcelona'nın o muazzam futbolunda %10 katkısı olan (capello'ya selam olsun) guardiola da gelse başarılı olamaz. zaten guardiola mıdır barca'ya o topu oynatan, gelse türkiye'ye ispanya'ya o topu oynatan aragones'ten farkı kalır mı? bülent korkmaz bu takım için sorun değil, bir çözümdür bence de. Ama arkasında demirören usulu durmakla değil önümüzdek 4 sene takım ligde 6. da olsa bu takımın başında ertesi sezon da onun olacağının takım içindeki herkese hissettirimesiyle olur bu. ya da schuster gelsin, realdeyken yüzüne bakmadığı ve büyük ihtimal kendisinden hiç haz etmeyen saviola'yı getirsin, kadıköy'de feneri yenmek hayal desin ne bileyim...

Gala's dedi ki...

van gaal transfer felan istemez. o adam ne istiyorsa verin. alır koyar semihi gerekirse. bütün parayı o adama verin. sistemi kursun. transfer teferruat kalır.

SkyCaptain dedi ki...

Fener'de Brezilya ekolü devam ettiği sürece bu takıma ancak Güney Amerikalı hocalar ilaç olur. Gelecek sezon maddi açıdan anlaşılabilirse bence Fenerbahçe %51 Scolari ile yola devam edecek. Diğer alternatiflerin de Ersun Yanal ve Spaletti* olabileceğini düşünüyorum.

Galatasaray'da ise Co Adriaanse haberlerini okudum basında, doğruluk payı var mıdır acaba?

*Spaletti: Sezon başında Aziz Yıldırım FBTV'de bazı gazetelerin spor müdürlerini ağırladığı programda kendisinden övgüyle bahsetmişti. Bu doğrultuda Roma'dan ayrılacağı düşünülürse ve Yıldırım da kafaya koyduysa en azından menajerlere durumunu sordurmuş yada sorduracaktır...

beckham07 dedi ki...

1-2 haftadır aklımda saviola vardı fenerbahçe alsa süper olur diye düşünüyodum. Şimdi gs haberleri görünce moralim bozuldu. inş alamazlar diyorum çünkü fenere gelmesini çok isterim.

turnusoll dedi ki...

Takımımızda Almanca bilen yuncuların çokluğu ve Bu hocanın da Aman olması dolayısıyla ben olaya bitti gibi diyorum.

Beklenen şey Galatasarayın avrupa kupalarına katılıp katılamaması diye geçiyor spox'te.

Hayırlısı olur inşallah.

Oyuncu kim gelecek acaba :)

Unknown dedi ki...

Van Gaal???
Keşke mümkün olsa..
Galas'a katılıyorum. Sadece Van Gaal alsınlar. Başka transfer falan gerekmez.
Reçete bellidir.
Van Gaal IN Adnan Sezgin OUT.

Ama mümkün değil maalesef..

Fethi dedi ki...

schuster gelsin,yok van gaal gelsın yok yok bence sammer gelsin.

bülent ne mi olucak ,o kim canım gönderin gitsin,zaten o geldıgınden beri 6 macta 3 gol atmışız oyle diyor televizyondaki yorumcular,ben anlamam.

bulent ıstıfa dıye bıle bagırırım,dünü çabuk unuturum,hasan şaş'a saldırırım.fakat real taraftarı raul gitsin dedigi zaman ayıplarım.efsane futbolcuna bu yapılır mı!

degırmen gibi adamım,herşeyi 2-3 gunde öguturum,kendı hayatımda dahı bı tahamulsuzluk vardır.aileme,arkadaşlarıma,aşklarıma herşeye fazla tahammul edemem.ama 1+1 sozlesme yapıldıgını duydugumda yonetımıme kızarım "ıstıkrar bu sozlesmeyle mı yakalanır" dıe.

herkesi suçlar,herkesde hata bulursan da dönüp kendine neden bi bakmazsın ey insanoğlu.

cisco dedi ki...

1+1 ne hakkaten yaa? zaten ilk 1i bitirmeden kovuyosunuz adami. bari 5 sene falan yapin en basta saniniz yurusun, yine kovarsiniz sonra...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

@Fethi,

Raul'e yapılanın doğru olmadığına inanan,Bülent ve Hasan'ın Galatasaray'dan uzaklaşması gerektiğini düşünen bir insan olarak cevap verme ihtiyacı hissettim.Kaç kilo olduğunu merak ettiğim,takımı karıştırdığı yazılıp çizilen ama karıştırmıyor olsada mevcut haliyle ve sözleşmesiyle(aldığı para) Galatasaray formasını hakettiğine inanmadığım Hasan Şaş ve teknik direktör pozisyonunda hem teknik taktik olarak hemde kriz yönetimi gibi konularda Galatasaray'ı kesinlikle kaldıramadığını,egosuyla takıma zarar verdiğini düşündüğüm Bülent Korkmaz ile şu an saha içi ve dışında Real Madrid'e verdikleri ortada olan Raul'ü bir tutmam.Raul Hasan Şaş olsaydı Real Madrid taraftarına hak verirdim.Hasan ve Bülent'in Galatasaray'lılığını tartışmak asla bana düşmez,ama geçmiş geçmişte kalmıştır.Bu isimler geçmişte yaptıklarıyla Galatasaray'ı fazlasıyla hakettiler ve Galatasaray forması giydiler,ama şu an haketmiyorlar,o yüzdende gitmeliler.Raul Real Madrid'i haketmeseydi,onunda gitmesini normal karşılardım.Duygusal olmak kötü birşey değil,ama bazen karar vermek gerekir,Bülent ve Hasan'a mı daha çok bağlıyız,Galatasaray'a mı?

tolga dedi ki...

@vakilinchuk

Yorumu kendim yaptım zannettim:)
tebrik

tolga dedi ki...

Bi de ne bülent ne h.şaş ne de başka bir futbolcu benden daha çok g.saraylı değil olamaz
onun için ki ben takımıma kazanma karakterine uygun oyun oynatacak hoca istiyorum schuster van gaal vs. fark etmez
keşke bülent KORKMAZ!!! olsaydı ama olmayacağı belli

sMAnia dedi ki...

@ ender tolga ... katiliyorum sana

ama ben hasani tutardimo son mohikandir ... kalsin.

umarim schuster gelir vede uzun seneler kalir

hosuma giden: schuster gibi bir tip skibbe ye benzemez ... sezgini takmaz bile ...

buda bence sezginin gideceginin yinyalidir ...

jose dedi ki...

co adriaanse gelır umarım.gerek takım dısıplını,gerek kadro yonetımı ıle cok ıyı hoca.van gaal'ı getıremıyorsak onun muadılını getırmelıyız.bıze alt yapıdan adam oynatacak cesur bır hoca lazım.artık kendı kaynaklarımızı kullanmalıyız.

Fethi dedi ki...

@vakilinchuk

once sunu belirtiyim ki dedigin gibi kesinlikle isimlerden daha cok galatasaraya bagliyiz.bunu aslinda belirtmeye bile gerek yok.

eger basinda yazilanlarla insanlari yargilayacaksak;birbirimizi yer dururuz o yuzden kanitlanmadigi muddetce ben hasana takimi karistiran kisi muamelesi yapmam,ayrica ne kadar para aldigini bilmememe ragmen eminim ki lincolnden cok daha az bir paraya oynuyordur ama bu taraftar ne hikmetse lincolnu bagrina basarken uefa kupasini kazandigimiz kadrodan geriye kalan tek ismi yuhaliyor,hakaret ediyor,ustune yuruyor.

evet hasan cok kilo aldi,inanilmaz derece kotu oynuyor ama futbol hayatinin sonlarina yaklasan bir futbolcuya boyle davranmak,gecmisteki guzel gunleri hatiralarina ayip olmuyor mu.

bulent korkmaz bu takimi devraldiginda hersey gunluk gullustanliktida bulent mi herseyi bozdu,bulent mi isleyen tekere comak soktu.lutfen arkadaslar bulent bu takima geldiginde kendi evinde kocaelinden 5 yiyen bir takim vardi.ne yapmasini bekliyoruz,bulentin elinde sihirli degnek mi var.niye sabir edemiyoruz.bu taraftar bulent futbolu biraktiktan sonra pankartlar acmadi mi,onu unutmadigini devamli gostermedi mi,bu bulent ki kolu kirik(veya catlak) sekilde maca devam etmedi mi.nasil simdi nasil olurda bu taraftar bulente istifa der.unutun oynattigi oynatamadigi futbolu elinize vicdaniniza koyun.

haklisiniz belki cok duygulsa dusunuyorum ama her zaman su dusuncede oldum;bu konustugumuz isimler bana hayatimda yasamadigim sevincleri yasatan insanlardir,bugun yurtdisinda aradan 9 yil gecmesine ragmen elin ispanyolu gelip "galatasaray mi? uefa kupasini aldiginiz gunu hatirliyorum" diyebiliyorlarsa sizin bu yuhaladiginiz insanlar sayesinde oldu.