9 Mayıs 2009

Londra-Paris-Roma Hattı

Sene 1991. Hansa Rostock, Doğu Almanya'nın son şampiyonu. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın veda sezonu. Ertesi sezon Şampiyonlar Ligi'ne start verecek olan UEFA'nın kupada grup formatını uyguladığı sezon. Beşiktaş'ın PSV'ye elendiği 1. turda Hansa Rostock'un rakibi filmin baş aktörü Barcelona. Nou Camp'ta işi Laudrup bitiriyor daha ilk maçta. 3-o kazanıyor ve rövanşta 1-0 mağlup oluyorlar. 2. turda rakip yine Alman. Kaiserslautern ilk turda zayıf Bulgarları kolay geçmiş. Takımın teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp. Ertesi sezon Galatasaray'ın başına geçecek. Dynamo Dresden ile tur çeviren adam diye meşhur o zamanlarda. İlk maç yine Nou Camp'da. Bugünlerde Barça'nın futbol şubesini yöneten Begiristain'ın iki golüyle kazanıyor Barcelona. Rövanşta Demir Hotic'in (Fenerbahçe'de de oynamıştı) golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatıyor Kaiserslautern. İkinci yarının başında da maçı uzatmaya götürecek golü atıyor Hotic. 76'da stat yıkılıyor. Kaiserslautern 3. golü atıyor. Katalanlar perişan. +93'de Bakero çıkıyor sahneye. 18 yıl sonra Londra'da Iniesta'nın çıktığı gibi. Arka direkte sadece tipliyor topu kaleye. Barcelona gruplara kalıyor. İki grubun birincileri final oynayacak. Barcelona, Sparta Prag, Dinamo Kiev ve Benfica'lı gruptan çıkıyor. Sampdoria diğer grupta Pana, bir sezon öncenin şampiyonu Kızılyıldız ve Anderlecht'i geçip adını yazdırıyor finale. Forvet hattı efsane: Vialli-Mancini... Final Londra'da Wembley'de. Futbol tanrıları o sezon seviyor Barcelona'yı. Koeman uzatmada çakıyor. Barcelona tarihinin ilk Şampiyon Kulüpler Kupası'nı alıyor. 2. kupayı 15 yıl sonra Avrupa'nın bir başka büyük başkentinde; Paris'te Arsenal'i 0-1'den gelip 2-1 devirip aldılar. Şimdi 3. final... İngiltere ve Fransa'dan sonra şimdi de İtalya'nın başkenti Roma... 92'de ilk onbirde olan Guardiola önde; Aziz Jordi'nin omuzlarında gelecekler Roma Olimpiyat Stadı'na... Abidal ve Dani Alves cezalıymış, kimin umurunda...
1992/ Barcelona: Zubizarreta, Nando, J.Salinas, Koeman, Laudrup, Stoichkov, Eusebio, Bakero, Ferrer, Guardiola, J.Carlos, Angel Mur

21 yorum:

Houston dedi ki...

vierchowod o zaman da mı vardı?!!

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Hey gidi dream team...Sağlak olmama rağmen solla vurmaya çalışarak azmı pozisyonun içine ettim çocukken?Hep o Stoichkov yüzünden!

H. İbrahim Andiç dedi ki...

yazının sonunu iniesta - xavi'ye baglayıp, sonunda da bi "okay karacan" imzası bekliyordum, çok hoş bir yazı olmuş

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

european cups started 1955. and FARSALONA won 1992 first :)))

puJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJol

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Stoichkov es un criminal.

yorgunforvet dedi ki...

seni sevmemek mümkün mü aceto yürü be yaw...

aşkın dedi ki...

Top sakalın mucidi Salinas ve mahsun insan Srecko Katanec

dubwithmorebass dedi ki...

uzatmada koeman cakmadan evvel faul oldugunda, yedek klubesinde olan vialli'nin kafasini elindeki havluya gommesini unutmak ne mumkun?

Bulletride11 dedi ki...

Milan'la da final oynamamış mıydı Barça,şampiyonlar liginde?

abeyle dedi ki...

en alttaki fotoda hangisi guardiola?

josemarcelosalas dedi ki...

Mükemmel posttu, teşekkürler.

pompelmo dedi ki...

geldikleri gibi giderler

Oğuz Serdar dedi ki...

Ramon; "Madrid cabron, saluda al campeon". 3-0. jajaja. hatta hahaha .:D Hakem yine acıdı erken bitirdi.

EDDIE dedi ki...

ahh stoichkov vahh stoichkov dedikten sonra sevgili Aceto o finalin belgesel tadında bir videosunuda posta eklersen sevinirim.

http://www.youtube.com/watch?v=RWPr2XxCIz8

barSELOna dedi ki...

Koeman sen nasıl bir defanstın ya ...

www.fcbarcelonaturkiye.com

turhanatakan dedi ki...

abeyle, altta soldan 4. guardiola. sağındaki sağ bek ferrer de çok sevdiğim bir topçuydu. yeri gelmişken anayım.

cast dedi ki...

herseyi unuturum ama koeman ın o bazuka gibi sutlarını asla:d

jose dedi ki...

koeman o frikiklerden birini 1994'de bizim kaleye atmıştı.sonuç malum..

natura horror vacui dedi ki...

barcelona'nın ilk avrupa şampiyonluğunu aldığı sezon, o yıl milan olmadığı için barça'nın kazandığı söylenmişti. sonraki sezonki 4-0lık maç da her şeyi anlatıyor sanırım:)

Panenka dedi ki...

Eline sağlık.

Laf olsun diye degil, harbiden eline saglık.

Ultra-Fan dedi ki...

Bakero'nun turu getiren golü 90+3 de değil 89.dakikada gelmişti.Yazıyı dramatize etmenin alternatif bir yolu da golü 90+3 de atılmış göstermek mi?