4 Mayıs 2009

Delgado'lu(suz) Derbiler

Beşiktaş'ın son 4 sezonda oynadığı 15 derbideki karnesi: 11 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 2 galibiyet. 3 puan aldığı maçlar İnönü'de Galatasaray'a karşı, 1-0 ve 2-1 ile. Fenerbahçe ile oynadığı son 8 derbide ise 6 mağlubiyet, 2 beraberlik. Bunun faturasını İbrahim Üzülmez'e çıkaracak halimiz yok. Büyük maçlar büyük futbolcularla kazanılır. Delgado, Beşiktaş'ta 3. sezonunu bitiriyor. Geride kalan 11 derbi var. Ligin ilk yarısında Galatasaray'a attığı gol dışında derbilerde golü yok. Birçok derbide olduğu gibi dün de yoktu sahada.

15 yorum:

tofi dedi ki...

beşiktaş adına kim vardi sahada desek daha iyi değil mi? futbol orta sahada kazanılır, dün koşabilen sadece ernst vardi, o da emre-selcuk karsısında eridi gitti, delgado ve tello sadece top gelince var, her ikisi aynı anda lüx.

Godless Killing Machine dedi ki...

Futbol kuralları dahilinde uygulanan sertliğin karşısında bu kadar çabuk yılan bir oyuncunun bu seviye bir maçta işi yok.

Fakat gerçekten çok iyi bir insan. Keşke sadece bu yetebilse.

Viola dedi ki...

olmaz olsun dedirten adam...bir de 7.5 milyon dolara bonservisini aldilar, buyuk bir basari!!!

metun dedi ki...

bu maç daha iyi bir post'u hakediyor bence...

Berber Kenan dedi ki...

Delgado hakkında söylenecek çok şey var ama zaman ve enerji sarfiyatı olarak düşünüyorum. Kısa ve öz olarak "yazık" diyebilirim.

UA_Harun dedi ki...

büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır görüşüne katılıyorum. bu yüzden delgado maçta yoktu ya zaten.

ard dedi ki...

beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki gidişini tello,bobo ve delgado'nun takımın mücadaleci oyuncularına (ekrem,ernst,sivok,üzülmez vs..) ayak uydurmaları
ve holosko ile yusuf'un ekstra katkıları belirleyecekti.
fakat bu üçlü o kadar kötülerdi ki ekstra katkı beklenen yusuf yaş ölçüsünde ipleri eline almaya çalıştı.
bu üçlü ya gidecekler ya da her sezon aynı hikayeyi tekrar tekrar yaşayacağız.
sivok ve zapo gibi iki adama milyonlarca euro harcayıp bu maça toraman zan tandemiyle çıkmak iş bilmezliktir.

manial dedi ki...

3 senedir ilk oynadıgı mac olan gs macından dolayı ( atatürk kupası macı) halen de görüşleirm deişmedi ---türkiyeden yurtdışında her takımda rahatlıkla oynar dieceim iki adamdan birisi(arda turan digeri tabee ki) --ama işteeee doru yerde doru zmnda olmadıgı için yerini hiç bi zaman bulamayacaktır(bunun da farkındayım)

arkadaş grubumda da yıllardır beinimle ilgili cok dalga gecilmesine neden olan sayın beşiktaş jk futbol takımı kaptanı matias emilio delgado ile ilgili söylenenlere katılıorum aslında ve bjk den gitmesini canı gönülden istioyrum...cünkü gititigi takımdaki başarısı beni cidden mutlu edecektir ...


arsenal de şuanda olsa bu adam (emin olun sparta pragdaki rosicky ve arsenaldeki rosicky farkı olacak ve arsenal kanattan içeriye dalış yapan oyuncu tipinde bi oyuncuya dönüşecektir)bunlar şahsi kanaatlerim...

not: arsene wenger in elinde ben de oynarım gibi bişiler sölemezsiniz umarım..ayrıca dalga gecilmesine de hazırım bu yorumun arkadaşlar,yıllardır yegane hırsla ileri sürdügüm futbol iddiası delgadonun tr liginin acı ara en iyi futbolcusu oldugudur ve cok dalgaya maruz kaldım,hazırım yane :))


not 2 : ayrıca basel in uefa maclarını da mümkünse izlemenizi tavsiye ederim...

not 3 : arsenal scoutlarının bir zamanlar üstüste izledigi bi oyuncu oldugunu da hatırlatıyım (asparagas haber deil bu) --ama herhaldee kötü oldugnu gördüler ki vazgectiler :))



gitmesini tavisye etitigim lig italya ligi --takım lazio-genoa

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ne gereksiz adam yahu.Kıuas gibi olmasın Lincoln'ün bu sene 2 ayda verdiği katkıyı bu arkadaş 3 senede verdimi acaba?

erol1903 dedi ki...

asıl sorun yönetimdedir. her maçtan önce ortamı geren açıklamalar ve hareketler, 1 sezon dayanan hocalar, açık tribüne alınan 70 TL lerle alınan beceriksiz futbolcular yüzünden beşiktaş bu haldedir...

Arkhe dedi ki...

Beşiktaş'a geldiği günden beri bir kez bile doğru takımda doğru adamlarla oynayamadı. Delgado'yu Ernst'in yanına koyarsanız Cisse'nin sorumlulukları ona biner. Mesela geçenlerde Tabata da dahil 10 numaraları karşılaştıran bir istatistik görmüştüm, çok daha az dakika almasına rağmen diğer 10 numaralardan neredeyse iki kat daha fazla top kazanan isim Delgado'ydu..

Delgado hiç iki ön liberonun önünde özgürce oynayamadı. Kimi zaman yanında Ricardinho oldu onu sola attılar, kimi zaman da önüne çift forvet koyup onu orta saha mücadelesine ittiler. Beşiktaş'ın Delgado'lu 4 senesinde onun yerine Alex olsaydı bence bu kadar bile dayanamazdı.

Devre arasında Cisse-Ernst ikilisi kuruldu. Bu ikilinin önünde, tek forvetin arkasında oynayacak Delgado çok faydalı olabilir diye düşünürken bir kez bile bu düzende oynayamadı. Yusuf bu şansa erişti, o erişemedi. Kadro yapısı ilk kez ona rahat edeceği düzeni sağlamışken teknik direktörü onu rahat ettirmedi.

Yanlış tercihlerin kurbanı oldu Delgado. Bundan sonra işi çok zor ve ben bir Fenerbahçe'li olarak onun bu haline üzülüyorum..

Cherubim dedi ki...

Yanındaki adam doğru yanlış önemli değil. 10 numaraysan takımı sen oynatacaksın. Sergen eleştirildiğinde kimse yanında adam yok, oynamıyor demedi. Büyük futbolcu kendi işini yapar, diğerlerinin de yapmasını sağlar. Gerisi faso fiso..

xxxxx dedi ki...

Delgado'yu savunan yorumlarda büyük yanlışlar var.

Bir oyuncunun herhangi bir büyük maçta "0" olumlu hareket yapmasını oynadığı pozisyonla açıklayamazsınız. Burada Delgado'nun 90 veya 70 vs.. dakika performansından bahsedilmiyor. Maçlarda "hiç" oynamamasından bahsediliyor. 2m yanındaki adama top atamamasını, veya sürekli ortasahada top alıp herhangi bir baskı görmezken yanında Sivok'a veya İbrahim Üzülmez'e pas verip kaçmasını taktiğe de bağlayamazsınız.

Bu adamın yetenekli olduğu belli. ama o yetenekleri harekete geçirecek ve kritik anlarda işe yaramasını sağlayacak mental kabiliyetten yoksun. Hala nesi savunuluyor bunu anlamadım. İsterse sol bek oynasın, iyi adam en azından bu kadar maçta bir şeyler yapar yahu?

EnisteKolaKoy dedi ki...

Delgado geldiğinden beri deplasman derbilerinde çok da kötü performanslar göstermedi. Geçen seneki Fenerbahçe derbisinde müthiş oynadı bir de asist yaptı ama kaybettik. Bu seneki Fenerbahçe deplasmanında çok iyi tek paslar yaptı ancak, 10 kişi kalınca takımın dengesi bozuldu kaybettik. Bu sene Galatasaray derbisinde iyi oynuyordu bir de gol attı ancak bu sefer kendisi komik bir kartla ömründeki ilk kırmızı kartını gördü kaybettik. Es kaza bu maçlar lehimize sonuçlansaydı, taraftarın gözünde Delgado zaten küçük maçları kurtarıyordu ki bu maçları da kurtarmış olacaktı. Bana kalırsa elinden geleni yaptı bu maçlarda ve gözümde yeterince kredi sağladı, ancak taraftara yetmedi bu oyunlar. Önümüzdeki sene kalırsa bence Fink-Ernst orta sahası ile iyi işler başarabilir ancak adam göndermeye yer arayan öğütücülerin yönettiği bir kulüpte olduğunu unutmamak gerek. Ama bence dediğim gibi bir şans daha hakediyor Matias Delgado.

Tuncay dedi ki...

delgado kötü oyuncu diyenler maç özeti izleyip ben futbolu çok seviyorum abi diyenler (tello iyi oyuncu diyenler de aynı camia..)

yazık, adam elinden geleni yapıyo, 10 numara her şeyi yapıcak diyolar.. adam dünyanın en iyi oyuncusu değil, ama yetenekli oyuncu, bir yetenekli oyuncu için de çok iyi koşuyo.. ama adama atılan her top 5m ötesine atılınca, her topa koşmak zorunda kalıyo..

neyse, takımın lider olma stresini kaldıramamasını delgadoya bağlayın yine..