27 Mart 2009

İspanya vs. Türkiye 11'ler

Euro 2008 boyunca da böyle olmuştu. Ben Fatih Terim'in onbirlerini tahmin edemiyorum. İspanya maçı onbirinde de öyle oldu. Terim'in maçta bir gece önce açıkladığı onbir budur: Volkan, Gökhan Gönül, Emre Aşık, İbrahim Üzülmez, Hakan Balta, Tuncay, Aurelio, Emre Belözoğlu, Arda, Semih, Nihat.
Kadroya aldığı stoperlere güvenmemiş. Hakan Balta'nın Galatasaray'daki stoper performansı yeterli görülmüş. Üzülmez sol bekte ve çift forvet Nihat (kaptan) ve Semih.
Benim yazdığım onbir ise 4-1-4-1 idi. Volkan-Gökhan-Emre-Kaş-Hakan Balta-Tuncay-Ayhan Aurelio-Emre-Arda-Nihat.
***
Bu saatten sonra kadro üzerine uzun cümleler kurmamak lazım. Gereğinden fazla cüretkar olduğunu ve "mutlak favori onlar, kaybedecek birşeyimiz yok ki" fikrinin tezahürü olduğunu söyleyeyim sadece... Fatih Terim de (bkz: foto) gittikçe Fabio Capello'ya benziyor bu arada...
Del Bosque'nin onbiri de kuvvetle muhtemel budur: Casillas; Sergio Ramos, Pique, Albiol, Capdevila; Xavi, Senna, Xabi Alonso, Cazorla; Torres y Villa.
Aday kadro içinde yaptığı tek değişiklik sakatlığı sonrasında David Silva'yı kenara çekmiş olması, yerinde Cazorla var...

40 yorum:

aliriza dedi ki...

Bence gayet makul, İspanya'dan gol yemeden dönebileceğimizi zannetmiyorum, bu açıdan bakarsak belki yediğimiz kadar ya da fazlasını atabiliriz düşüncesiyle oluşturulmuş bir kadro. Böyle daha fazla şansımız var.

aamet jr. dedi ki...

Kaptanlığı hakeden adama verdi sonunda. İnşallah Emre'yi tamamen kaptanlık sıralmasından çıkarmıştır. Nihat yoksa Tuncay o da yoksa Arda olmalıdır bu takımın kaptanı.

bilog dedi ki...

Ne olursa olsun, sahada Semih'in olması çok olumlu. Bence güzel kadro.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

emre , semih, nihat, aurelio

i know only 4

Hrngndz dedi ki...

Bunu söylemek belki çok acı ama en az 2 fark yeriz..orta sahada iş yapacak tek adam var oda marco emreden bişey beklemek anlamsız bu formuyla, ardanın kondüsyonu 60a kadar gidiyor bunu sağır sultan biliyor zaten .. tuncay kanatta çok verimli değil forvet arkası asıl yeri... bekler evlere şenlik ...ibrahim üzülmezden başka sol bek çıkaramaz mı bir ülke ya... eskiden fatih terim bunu çok iyi yapardı bilinmedik adamları çıkarır bulur monte ederdi şimdi oda yok...

eleştirmek kolay gerçi şu kötü şu iyi diye.. ben olsaydım ayhanı mutlaka orta sahaya koyardım marcoyla ikisi orta sahayı dinamik tutabilirlerdi... defans kurgusunuda gökhan gönül emre aşık ibrahim kaş sol bekede hakan baltayı koyardım nihatı tek forvet arkasında tuncayı oynatırdım

Allah sonumuzu hayır etsin

Protanopia dedi ki...

@ramon

You will know ARDA TURAN tomorrow.

ACY dedi ki...

o bu diil de koskoca ulkeden 70 milyonluk nufustan iki stoper cikaramiyoruz da kulup takimi gibi devsirme oyuncu uretiyoruz ya bu da bizim ayibimiz.. sonra yabanci sinirlamasi kalksin.. bence de valla kalksin..

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

ınanılmaz derecede ozguven olustu medyada ve terim'de..rakıbımız ispanya degılde malta..sarkılar besteler yazıldı soylenıyor..bence bu cok ters tepecek..bu kadroda tamamen soru ısaretı dolu bır yıgın topcudan olustu..arda dısında bu sene performansı orta sevıye hıc bır oyuncu yok..bu mac ust bıter..ama 3.5 gol ustu mu olur 4.5 gol ustu mu olur orasını emre ve hakan bılır..

Mithra dedi ki...

fatih terim'e teşekkürlerimi sunarım türkiye'de başka stoperler yokmuş gibi Galatasaray'ın 2 tane (birisi çakma stoper,diğeri de 35'lik) stoperine mecbur bıraktığı için.sol bekte de ibrahim üzülmez var.bu nasıl bir defans kurgusudur?bu defansla türkiye liginde bile düşmemeye oynanılır.ne diyelim umarım çok gol atmazlar

Buraksem dedi ki...

@ramon;

you will know "deli" tomorrow :)))

Sarp* dedi ki...

bu arada, fatih terim'in kolundaki saati satarsa birinci lig'de ust siralara oynayacak bi takim da kurulur heralde (( :

Atakan dedi ki...

amansiz ol!

erssre dedi ki...

ibrahim üzülmez ne iş? iyi olur maçı izlemeyiz ctsi boşa gitmez. hakan balta'dan stoper yaratmak da trend oldu..

ermansire.blogspot.com

H. İbrahim Andiç dedi ki...

deli ibo'ya euro 2008 finalinden sonra deseler, bak 8-9 ay sonra şuanki avrupa şampiyonu ispanya'yla yapılcak resmi maçta, milli takımın ilk 11'de olacaksın. buna ibo bile inanmazdı heralde.

ah adanalı ahh !!

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ramon'un Tuncay'ı bilmemesi enteresan olmuş.

erdincinho altunozzi dedi ki...

neler olcak sahada şu 11den sonra çok zor söylemesi.defans dörtlümüz çok zayıf gibi duruyor,orta sahada emre inadını kırsaydı keşke sinyor terim.

çift forvet çıkması en mantıklı karar gibi duruyor. kazanmak için ne yapıp ne edip orta sahayı sağlam tutmak lazım,kısacası zevkli bir 90 dakika bizi bekliyor.

@ramon
watch ibrahim üzülmez carefully,he is a magician:))

seer dedi ki...

emre yerine ayhan?

cisco dedi ki...

bernabeu'da bir deli: bir basarı oykusu.

GSveFutbol dedi ki...

benziyor mu? benzemeye mi calisiyor acaba?

bahtiyar dedi ki...

ibrahim üzülmez son maçlarda iyi oynuyor en azından savunmada iş yapar stoper meselesinde beni emre aşık korkutuyor, açıkcası oyundan atılma ihtimali baya yüksek. birde orta saha direnci düsük bir kadro olmuş bence, çok fazla umudum yok bu maçtan ama bizim takıma belli olmaz yinede diyeyim.

AbSurDMaN dedi ki...

Ben deli ibonun yerinde olsam hayatımın topunu oynardım. Daha başka nerde ne zaman böyle bir maça çıkabilecek ki ? Tüm futbol hayatı boyunca iyi bir oyuncu şeklinde hatırlanması için sadece 90 dakika müthiş efor sarfetmesi yeterli :) Şu fırsat bende de olaydı ah olaydı...

Unknown dedi ki...

Bence gayet mantıklı bir kadro, Rakibe orta sahada ve ilerde basıp ani ataklarla gol arayacağız gibi duruyor. Arda kendini paralar yine 90dk çıkarır, kondisyonu 60' a kadar yeter diyen arkadaş hiç izlemedi sanırım kendisini. Ben umutluyum. 2-1 alacakmışız gibi bir his var içimde ve bir gol Arda atar bir golüde Nihat...

Unknown dedi ki...

@ramon

watch carefully our left back called "deli ibo" tomorrow and u wont forget anymore.he will make a tren yolu ( train rail)on your right side. he is a great winger and sergio ramos will not see better than deli ibo in his career:)
dediğim bi de tutarsa 2003teki deportivo alaves bjk maçındaki performansını bi yakalarsa deli ibo o zaman işin rengi değişir işte :))

şaka bi yana kadro şaşırtıcı değil,ama olağanüstü demoralize galatasaray defansını son derece formda görüyor ki zorunlu olarak oynayan emre aşığın yanına kaş'ı geçtim sedat ya da eren'i düşünmemiş..gökhan gönül'e de hakettiğini vermiş onu kesip sabri tercihi tam bir facia olurdu..
Orta sahada ise terim'in şahsına münhasır bir kazım sürprizi bekliyordum ama yapmamış neyse ki.
Bu arada takımda bir şey eksik biri eksik ama kim??
.......
buldum tümer metin...

Forza dedi ki...

Fatih hocanin esofman takimi ve saat uyumu da dikkatlerden kacmasin.

ramunas dedi ki...

torres y villa
aman tanrım!!

zachpaulsen dedi ki...

euro 2008'deki saçma sapan kadrolardan sonra hücum anlamında nihayet iyi bir takım.

ilerde top saklamayı bilen bir forvetle açık alanda deplase olmayı bilen uzaktak şut atan 2. forvet.

orta sahanın tamamı top yapmayı biliyor.

defans için söylenecek bir şey yok. eldeki mevcut budur. belki sol beke hakan baltayı çekip stopere ibrahim kaş alınabilirdi. herhalde hakanla emrenenin birkaç maçtır beraber oynamasını düşünerek böyle kurdu takımı.

ben yenilirsek de vuruşarak yenilelim takımı diyorum. ama bir süpriz de bekliyorum açıkçası

erdemkursat dedi ki...

yahu tek forvet oynatsa niye tek forvet, çüft olsa niye çift, çıksınlar adam gibi oynasınlar yenilirsede canları sağolsun

Adam dedi ki...

Pek umudum yok açıkçası. Ortasahamız biraz yumuşak gibi. Defansımız deseniz evlere şenlik. Emre iyi bir profesyonel ama yaşlı ve yorgun. Gökhan Gönül'e çok iş düşecektir defansif anlamda. H. Balta zaten stoper değil. İbrahim Üzülmez'in hala milli takımda olması inanılmaz birşey. Gol atabilirsek 2-2, 3-2, 2-3 gibi skorlar tahmin ediyorum.

varol döken dedi ki...

ibrahim kaş'ı koysa getafe de yedek adam burada milli takımda oynuyor derdik... bence de kadro gayet olumlu... ibrahim üzülmez formda en azından, terim lahm ı kesip deli yi koymadı herhalde, eldeki şartlar bu...

arda var mı, var, tuncay var mı var, semih, nihat, aurelio... en azından kazım ı falan koymamış... bence gayet iyi bir kadro, şansımız da var...

@ramon
if u loose, you will hang a picasso painting to ur restaurant, if we loose, I will paint my chickens as goya did.

deal?

varol döken dedi ki...

ya bir de biliyorum blogun dalga konusu olacağım ama bence ispanya öyle ahım şahım, dünya şampiyonluğuna oynayacak bir takım değil... en son italya maçını izledim yine 2008'deki, al birini vur ötekine... sonuçta penaltılarla geçmiş... dünya futbolundaki ivmesizlikten iyi yararlandıklarını düşünüyorum... türkiye'de onları bu kendini süper zannetmesinden yararlanabilir...
bakın kötü demiyorum takım değil diyorum:)

açıkçası ben aurelio, arda, nihat, tuncay, semih in daha iyi olduğunu düşünüyorum, asıl akbaba 5'lisi budur!

tknycl dedi ki...

maç umrumda değil ibrahim üzülmez'i izleyeceğim ben...

Adsız dedi ki...

5 olur.

june.one dedi ki...

eldekilerle en iyi kadroyu yazmış terim tahtataya.bundan sonrası futbolcuların işi.semih yazar ama onlar kaç yazar onu bilemiyeceğim.

Adsız dedi ki...

Sözlere beste lazım. Onu da sahaya çıkacak aslanlar başaracak güçteler.

jose dedi ki...

ıbrahım uzulmez olmamıs.hakan balta sol beke gecmelıydı.arda-hakan balta korıdorunu bozmak akıl ısı degıl.

freeflight dedi ki...

en son maçtan önce 11 açıklamayı aralık 99'da yapmıştı terim diye hatırlıyorum. chelsea maçından önce. yarın chelsea sahadan çıkamayacak tarzında birşeyler de eklemişti 11'e basın toplantısında. sonra 5-0'lık mağlubiyet geldi. maç sonu demecinde de aşırı konsantrasyon bazen böyle sonuçlar doğuruyor demişti. sonumuz o maça benzesin inşallah...

Adsız dedi ki...

belki biraz alakasiz gibi gelecek ama soz milli takimdan acilmisken ercan guven'in bugunku yazisina bir goz atmanizi tavsiye ederim.

edu dedi ki...

bence delinho hepimizi utandıracak. eleştirilere cevabı sahada verecek.

Turgay Keskin dedi ki...

Sonuç ne olursa olsun Hakan Balta tercihi çok önemli bir soruna işaret ediyor. Milli takıma oynatacak bir stoper bulamayıp orada zorunlu oynayan birini görevlendirmek ne kadar doğru? Ama sonuç olumlu olursa görmezden geliriz. Yenilirsek mi? Boşverin, nasıl olsa rakip İspanya!

EsEs dedi ki...

ahh ahh korkuyorum yaa , ispanya kadro kalitesi , oynadıkları futbol,i.üzülmezin sahada olacak olması milli takımımızı olası tarihi bir farka götürüyor ama umarım bjknin rekoru kırılmaz :(