2 Mart 2009

Raul Sevinirken

Bu kez istatistiklerinden bahsetmeyeceğim. Başarıya doğmuş futbolcu diye tanımlarız ya biz futbolumuzda. Hani "onları takımda tutmayacaksın" klişesi vardır hemen ardından gelen. Peki bu adamın hali nedir? Bu nasıl gol sevincidir, bu nasıl bir hırstır? Haksızlık ediyor da olabilirim ama ısrarlıyım. Bizim ligimizde golcüler bu fotoğraftaki ifadeyi veremiyor. Bizde harbi gol sevinci yok...

84 yorum:

designerk dedi ki...

YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE SÜPER KUPA FİNALİNDE BOBO GOL ATTIĞINDA BUNA BENZER OLMASA DA HIRS DOLU BİR GOL SEVİNCİ GÖSTERMİŞTİ. SONRASINDA OLAN OLDU O DA BUNU KAYBETTİ GİBİ.

Adsız dedi ki...

bkz. ilhan mansız

m dedi ki...

Bordeaux maçındaki gollerde Arda'nın yüzündeki sevinç de en az bu kadar hırslıydı bence. Ligde pek yok tabi bu.

manial dedi ki...

gonzalo bergessio'nun ünlü gol sewincine benziooo --- helal olsun walla--- gol atan topçu biraz yırtınacak ,taraftarı sallayacak ,kendini paralayacak yaaaa değil mii???-- ateş lazım futbola ateş :))

Adsız dedi ki...

Bu adamı uzun yıllar daha izlemek hakkımız sanırım.

seyfettintarantino.blogspot.com

devletli dedi ki...

"Bizde harbi gol sevinci yok..."

aa aşkolsun, kolbastı var, yengeç var, çiftetelli var...

raul candır.

infernovic dedi ki...

bu ifadeyi tam olarak verdi mi çok dikkat etmedim ama, Kewell'ın Bordeaux maçında attığı golün Emre'ye koştuktan sonraki ifadesi hırsının dışarı yansıması gibi gelmişti..

Gwain dedi ki...

Şu başarıya ulaşma ve hırs hakkında sanırım Kral Hakan Şükür'ü ayrı tutabiliriz. Göndermesek hala çıkar oynardı çatır çatır...

Adsız dedi ki...

pek gol sevinci sayilmaz ama hasan sas'in sampiyonluk sevincini unutmayiniz

Kartal Bafiler dedi ki...

Bu hafta Gökhan Zan , yıllar öncede Delinho(İbrahim Üzülmez) yanlışlıkla Galatasaray'a ASY'de gol atınca bu suratı görmüştüm.

K. A. dedi ki...

Hasan Şaş.

H;M dedi ki...

devid Chelsea'ya attığı goldeki hırs son yılların en ateşli ve samimi olanıdır bence. Haksızlık ediyoruz, en az bu denli sevinen çok futbolcu olmuştur ligimizde. Yabancı hayranlığı tamam ama kimse gol attım diye üzülmez bence tarz olayı. Kimi dişini sıkar, kimi formayı atar, kimi yerda kayar,ki bu en hırslısı bence sakatlık pahasınadır- kimibir yumruk yapar yeter.

angelus1345 dedi ki...

(Bkz: Filippo Inzaghi'nin gol sonrası sevinci)
Bu post bana bunu hatırlattı..Adam 7-0lık maçta yedinci golu de atsa deliler gibi seviniyor.

Scatterbrain dedi ki...

Tuncay Şanlı!

Sağ Açık dedi ki...

devletli

kolbastı gol sevinci değil maç sonu eğlencesi..

Azgard dedi ki...

Fazla uzağa gitmeden Sivas maçında Alex in ortasında Uğur golü buldu..Alex e bakarsanız sevinci görürsünüz ya da lugano..bizde harbi gol sevinci var..

Superpippo dedi ki...

doğmuş değil de doymuş olmayacak mıydı hocam ?

PENNEARABIATA dedi ki...

Hakan Şükür vardı bir zamanlar. O da sanki kariyerinin ilk golünü atmış gibi sevinir, kimi bulursa yanağından, ensesinden, gıdığından bir yerlerinden öperdi mutluluktan...

Seçkin dedi ki...

Hocam yazıda "başarıya doğmuş" kısmı kafamı karıştırdı. Başarıya doymuş futbolculardan mı bahsediliyor yoksa ben mi yanlış biliyorum.

mre dedi ki...

geçen haftalarda c.ronaldo da buna benzer bir sevinç gösterisinde boyun damarlarını göstermişti kameralara...
yalnız fifa gol sonrası sevinçleri kısıtlaya kısıtlaya bir hal oldu. golü atan futbolcu ne yapsam da sarı kart görmesem diye kafası kesik tavuk gibi koşturuyor. bu kadar kısıtlama da futbolun ruhunu törpülüyor.

IBRAcadabra dedi ki...

Hakan Sükür zaten söylenmiş ancak henüz gecen yılki bir golden sonraki fotosu ;

http://2.bp.blogspot.com/_XwGmhOeaFq4/R65K_P9lsQI/AAAAAAAAAbc/O3hMRY5ymSg/s400/Hakan+Sukur+3.jpg

ix dedi ki...

Tuncay vardı.

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

Manchester city Arsenal maci, yagmurlu bir gun ingiltere'de. sirtinda 14 numarali forma var ustunde 'HENRY' yaziyor. henry golun filelerle bulusmasinda copcatanligi yapiyor bir bakima. sonrasinda 5 metre boyunca kayiyor ve pes serisine ilham veren o gol sevincinin devami geliyor yagmurun altinda islanirken agzini kocaman acarak haykirircasina bagirircasina asaletini, durusunu, hirsini, gol sonrasi sevinmeyisini sirtinda yazan henry yazisina font edip kafalara kaziniyor.

videosunu bulursam linkini verecem.

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

@G

Hasan Sas'in gol sevinci, hirsi o sampiyonlukta gozyasi da ayri bir yazi konusudur heralde.

Pasetto dedi ki...

kimse boşuna efsane olmuyor demek.Mesleki saygı nedir bu adama sormak lazım.Bir takım tutmak için yeterli bir sebep RAUL.

ssim dedi ki...

usta bu meira haberlerine ne diyorsun ? zenit'e gidiyor mu gerçekten ?

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

deivid'in chelsea'ye attığı golden sonraki ifadesi de dikkate değerdi. ama tabi o anda o golü attıktan sonra delirmeyen adamı odunla kovalarlar orası ayrı :)
bizim ligde futbolcular futbolu sadece para için oynadıkları için biraz da bu sanırım. adamlar için bir zevk futbol oynamak, bir yaşam felsefesi. bizimkiler içinse sadece bol para kazandıran bir meslek.

NYG dedi ki...

alex de souza... bakınız cska moskova attığı gol sonrası bir timsah kadar açılan ağzı ve diğerleri...

otti dedi ki...

semihhhhh semihhhh

lancey dedi ki...

batuhan karadeniz attığı golden sonra cıldırıyor :)

ama raul gibi sevinen(bu kadar başarıya,tecrübeye) pek görmedim Türkiyede :)

McDennis dedi ki...

bknz. Arda Turan, Bordeaux maci, Kewell'in golu sonrasi...
Ayrica Kewell...

4suits1aim dedi ki...

ornek her macta ayni sevinci yasayan ve bunu koruyan yillar sonu ayni heyecani duyan bir kisi ...milletin verdigi karsilik cewap 5 yildir yatan birisi bir macta gostermelik sevincte bulunan bir digeri... gercekten cok komik..

Lâ Mekân dedi ki...

vardır... aceto r.madritli olması ve özellikle de raul hayranı olması hasebiyle bu futbolcunun her haliyle ona fenomen görünmesi doğaldır :)

danny dedi ki...

Böyle sevinen, başarıya "doğmuş" bir kralımız vardı bizimde, ama futbolu bıraktırdılar emsalleri ömür böyu sözleşme imzalarken...

open your mind dedi ki...

ilhan mansız'ın kupada elendiğimiz gençlerbirliği maçında yaptığı hat trickteki gol sevinçlerini raul bile yaşamamıştır. hele ki son dakikalarda maçı uzatmaya götüren golü atınca kaleci gökhan'a bir bakışı var gökhan o anda orada olmamak için çok şeyini feda ederdi eminim.

TQ dedi ki...

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_wk_Selcuk_inan03.jpg

Trabzonspor - Ankaraspor

Selçuk'un gol sevinci çok güzeldi...

yok artık leBron james dedi ki...

ahmet cakar bu adam icin adam deil dedi sporcunun zeki cevik ahlaklı olanı olan bu adam para icin takımını satmayan adam gibi adam

yok artık leBron james dedi ki...

ahmet cakar bu adam icin adam deil dedi sporcunun zeki cevik ahlaklı olanı olan bu adam para icin takımını satmayan adam gibi adam

yoz dedi ki...

valla aklima direk Lugano geliyor. ha golcu mu kendisi? bu sene icin evet :)

yoz dedi ki...

Aklima direk Lugano geliyor valla. Ha, peki golcü mü? Bu sene icin golcüdür kendisi :)

oralardaniyivurur dedi ki...

Deivid vardı böyle sevinen

aşkın dedi ki...

4suits1aim
Tebrikler.Örnek verdikleri Forrest Gump gol sevinçlerinde öyle içtendir ki sevince katılmaya çalışanları dirsekle savuşturmasını
iyi bilir.Ama işte doğru ülkede doğru zamanda doğmuş, Forrest Gump iken şımarıp kendini Van Basten sanıyor.

Major dedi ki...

alex'in kadıköydeki cska maçı sonrası gol sevinci..

bu sezon deivid'in ağlaması vs. bizim ligde gol sevinci yok ağır olmuş biraz...

june.one dedi ki...

Diego Lugano

totikarker dedi ki...

Gökhan Zan'da Beşiktaş-ibb maçında aşırı gol sevinci göstermişti fakat o nun aşırı sevinmesinin nedeni savunma olupta gole aç olma olabilir.. Raul ise her gol sonrası hırsıyla sevinç gösterisinde bulunuyor.. takdir etmek lazım..

ısmarlama gezgin dedi ki...

raul'un formula'daki muadili de schumi tartışmasız..hani bitkisel hayattan kurtulanlar vardır yaşama bağlılık derler yaşama aşkı yaşama sevinci bunun da futboldaki muadili evet raul

Fuzzy Logic dedi ki...

Filippo Inzaghi yillardir gol attiktan sonra kosarken hep birseyler konusur, hep merak etmisimdir ne diyor diye, eleman sanki hatim iniyor. Ulen adam gibi sevin ne o öyle mir mir mir mir. Sirf bu herif gol attiktan sonra ne diyor diye bir ara italyanca ögrenme gazina gelmistim

Furtle dedi ki...

doğrusunun "başarıya doğmuş" değil "başarıya doymuş" olması lazım...

jose dedi ki...

Bu ıfadenın bır benzerını Ilhan Mansız 2003teki Besıktas-Galatasaray(şampiyonlugu belirleyen maç) derbisinde gol kaçırınca vermişti hırsından ötürü.

FASLI dedi ki...

Dünyada sevinmeyen bilmeyen 10 futbolcu sayacaksak için tuncay Şanlı da bulunmalı.Sus işaretinin de içine etti önceden bir anlamı var.Bakınız.Serhat Akın...

quanch dedi ki...

bence gayette hırsla seviniliyor türkiyede de. ben en azından beşiktaşlılarda görüyorum bunu

Emir dedi ki...

Birkaç arkadaş daha söylemiş en son Bordeaux maçında Kewell ağzını sonuna kadar "gol lan gol işte çaktım ulan" benzeri bir haykırışla yaşadığı gol sevinci geliyor aklıma.

Bir de Gerets'in ilk sezonunda Hasan Şaş'ın Malatya'ya out çizgisinin yarım metre dışından attığı goldeki sevinci geldi aklıma. O da aklımı seveyim aklımı dercesine hareketler yapıp delice koşarak gidip Gerets'i kucağına almıştı. Aah Gerets ahh neredesin.. :)

kadq dedi ki...

Tuncay'ın gol sonraları...

http://img183.imageshack.us/my.php?image=ftbltuncaysanli003.jpg

esen dedi ki...

Sevincleri macin skoruna ve rakibe gore tartmak lazim derim ben. Mac 0-0 giderken atilan ilk gol, ozellikle 80'li dakikalarda geldiyse, herkesi boyle sevindirebilir.
Ya da yenik durumdayken bir puani koparan gole de cok sevinilir.

Ama 5-0 onde oldugun macta 6. golu atan adam Raul bile olsa bence bu fotograftaki kadar sevinmeyebilir (ezeli rakibe atilmamissa bu gol tabi ki).

delorean dedi ki...

http://www.internethaber.com/images/other/semih%20gol%20sari%20kart.20071103214542.jpg

Adsız dedi ki...

bende ersoy gibi bergessio diyorum, sirf bu yüzden san lorenzo maclarini kacirmiyorum. dün de riveri paketlerken atti bi tane.

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

Yukarida bir enstantaneden bahsetmistim henry ile ilgili, videoyu bulamadim ama arsivde resmi varmis.

budur;

http://img19.imageshack.us/my.php?image=thierryhenry0.jpg

alaoguz dedi ki...

Sevgili Aceto, bazen detaylarda keşif yaptığın düşüncesiyle abartıya kaçtığını düşünüyorum. Bir tribün enstantanesi, ya da bir gol sevinci olabiliyor bu. Şu fotoğraftakine benzer zibilyon tane goruntu vardır türkiye veya sair memleketlerde. Hami yıllarca Trabzon'da oynadı. Onun nice hırslı sevinçlerine rastgeldim. Hakan Şükür denmiş mesela, ki o da doğru bir örnek. Feyyaz mesela kariyerinin sonlarında attığı bi golden sonra hırstan reklam panolarını tekmelemişti. Çok yaşlı olmasa da eski fenerli Ceyhun'un gecen yıllarda Ankaragücü'nde attığı gollerin ardından nasıl sevindiğini gözlerimle gördüm, ben de tribünde bu sevinci görüp az coşmadım. Hasılı, bence güzel olmakla birlikte yüklenen anlam itibariyle abartı bir foto.

DoGaN dedi ki...

Galatasarayın yeni hocası Bülent UYGUN odasına yerleşmiş..

DoGaN dedi ki...

http://www.fotomac.com.tr/gal102.html

Lord Ricko Joel dedi ki...

http://img6.imageshack.us/img6/1812/gol.jpg

http://img24.imageshack.us/img24/6029/goll.jpg

buenoz dedi ki...

http://img.photobucket.com/albums/v229/allcowseatgrass/adsz5ac.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v229/allcowseatgrass/nouma_tombala.jpg

nebilim dedi ki...

@angelus1345
postu görünce dur şu flippo'yu yazayım dedim ama sen önce davranmışsın...bahsettiğin o yedinci gol ofsayt bile olsa ellerini açarak koşuşu yeter..

Tribal Enfexion dedi ki...

hakikaten bakıyorum, türkiye'de okuduğunu anlayabilen anca toplamın %30'u falan.

adam başarıya doymuş derler ya diyor zaten, raul rekor kırdı, yılalrdır gol atıyor falan. ona rağmen attığı golden sonra böyle sevinebilmesi hırsını gösterir. her maçında bunu yaşaması daha da gösterir.

"abi adam başarıya doymuş, sevinmiyor bile"yi matah bir şeymiş gibi yediriyorlar.

yok işte, bir efsane maçta golünü attıktan sonra hırsından deliriyor. gözlerindeki hırsa bakın. her maçta böyle işte bu adam. bunun gibi 3-5 topçu daha var, yazmışlar işte pippo 7-0daki 7. golüa tsa bile delirir.

ben türkiye'de topçuların bu anlamda bir hırs içerisinde olduklarını, golle orgazm olmuş gibi boşaldıklarını görmedim böyle de hissetmedim.

gökhan zan kardeşimiz son 6 haftadır takımda "kolej havası" estirmeye çalışıyor. gollerden sonra herkesi toplamaya çalışıyor falan. onu geçin. şampiyonluk yolunda böyl ara gazcı adamalr gerekir.

ama bobo gol attığında, nobre gol attığında, alex gol attığında, baros gola ttığında hep böyle sevinmiyorlar.

çünkü bu işi para için yapıyorlar, çok klişe ama takımın renkleri için değil doların rengi için yapıyorlar.

tuncay'ın sevinçleri bu hususta farklıdır. o da hırslı birmanyak kardeşimizdir. o diğerlerinin aksine gazla çalışır.

Unknown dedi ki...

@çimento

hocam ilhan mansız o golleri atarken oradaydım benim gözümde de dünyanın en hırslı gol sevinci anıydı ...o maç da inanılmazdı be...ama sonuc olarak ilhan mansızın gol sevinclerinin yanında raul'un kiler teletabies gibi kalır =)

Azgard dedi ki...

aceto bunca yorumdan sonra bu topic te daha fazla ısrar etmessin artık :))

ilkay dedi ki...

Yok mu?
http://img.photobucket.com/albums/v109/ilkayyy/hakan6gk3.jpg

Tunç Komutekir dedi ki...

Bordeux maçında Kewell in attığı gol sonrası sevinci de güzeldi

zachpaulsen dedi ki...

hasan şaş nokta.

yuki the zorba dedi ki...

bizdeki sıkıntı daha çok yetersiz ekipman sahibi foto muhabirleri bence... Önce elli metreden surata bu kadar zoom yapabilen ve bu kadar net çeken bir ekipmana yatırım yapılması lazım ki adam da fotoğrafı çeksin...

Onun dışında Hakan Şükür fena bir örnek değil, başarıya doyduğu halde hala gollere sevindiği için... İlhan Mansız'ın o inanılmaz gol sevinçleri ise paha biçilemez...

İsim dedi ki...

Bülent Abi'nin zaafı da Rauldur ayrr sever onu:)

turhanatakan dedi ki...

aslında acetonun verdiği örnek -raul- hem yıllardır müthiş bir şekilde gollerini atan hem de aynı takımda bunu yapan bir isim. belki de modern futbolda böylesi büyük bir yıldızın kendini ispatlaması için birşeye gerek olmadığını düşünebilir çoğunluk. o yüzden raul'un her golünü ilk golüymüşçesine bir sevinşle kutlaması yazıyı anlamlı kılabilir.

tutup da raulu hemen her sene takım değiştiren ya da yılda 6-7 gol ortalamasıyla oynayan bir golcüyle kıyaslamak ne derece doğru, tartışılır. benim aklıma gelen yakın tarihten tek örnek hakan şükür ve yukarda da değinildiği üzere onun gol sevinçleri -en azından kendi adıma-harbidir. kariyeri boyunca resmi maçlarda 350nin üstünde gol atmış bir adamın çoğu golünden sonra ilk günkü heyecanıyla tribünlere koşmasından bahsediyorum.

öte yandan -raul konusunda fazla bilgim yok ama- devamlı sorgulanması ve geç kabul görmesi de hakan şükürün her golünde birşeyler ispatladığını düşünmesine yol açmış olabilir.

varol döken dedi ki...

attığın golden sonra sevinmek kolay, peki yenilen golden sonra üzülenler?

geçenlerde rogerio cerni, 14. dakikada yediği golden sonra ağlayıp maçı bıraktı?

peki buna ne dersin ey blog ahalisi?

not: bu gözler yediği golden sonra gülen futbolcu müsveddelerini de gördü!

erbo dedi ki...

bkz ilhan mansız gol sevinçleri (geçmiş zaman olur ki)

hmdvrk dedi ki...

yok artık oyuncuların gol sevincinede karışılmazki. Gol attın niye bağırmıyosun saçma =)

Ice-Man dedi ki...

bu konuda umut bulutu tek geçerim.

http://www.trabzonspor.org.tr/Upload/Resimler/buyuk/1078-6R3C5M6O.jpg

gibi.

Gala's dedi ki...

doymuşluk oyuncunun karakteriyle ilgilidir.hakan şükürde bunu hala görüyorduk ama bıraktı.gerçek taraftar olan oyuncular bunu yapar. mesela 35 yaşında ardadan bekleyeceğim bu hareketi.

Soktumbey dedi ki...

http://resimler.haberler.com/haber/823/hasan-kabze-gonderilecegini-hissetmis_o.jpg

esmerrrr dedi ki...

http://img229.imageshack.us/img229/4509/blentgl4.jpg

hırsın babası bu fotoğrafta derim.




http://esmerrrr.blogspot.com

Adsız dedi ki...

El fenomeno..

RAUL !

Adam harbi ilah..

SirEvo dedi ki...

Son zamanlarda R.Madrid'in şampiyonluk isteği, Raul'a da ciddi şekilde yansımış gibi görünüyor :P

kerberos dedi ki...

abi postu 2 Martta yazmışsın, yorum için çok geç belkide ama napiyim, Deivid Sivasspor'a dün golü attı! Tekrar bi bak istiyosan
Deivid'in gol sevincine...

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Türkiye'de 170 maça çıkan en fazla gol ve asist yüzdelerini yakalayan Alex De Souza istisnasız her golden sonra bu ifadeyi verebiliyor.Doymuşluk had safhada olmasına rağmen deliriyor.Tüm gol videolarına bakının.Tuncay içinse birşey demiyorum Milli maçta atarsa hele Çıldırtır!!

MustafaAGCA dedi ki...

En kötü en gıcık gol sevinci kısmına Nihatı yazmak istiyorum. Hırs kısmı ayrı bir mevzu ama Crespo'nun solo goller haricinde gol sonrası sevincini arkadaşları ile paylaşması hep dikkatimi çekmiştir.