23 Mart 2009

Nicola Legrottaglie

Vakit buldukça futbolcu biyografilerini okumaya çalışıyorum. Nicola Legrottaglie hayatını merak ettiğim bir futbolcu değil. Piyasaya yeni çıkan biyografisine de ben para vermem açıkçası. Neyse kitabın promosyonunu yapmış. Legrottaglie. Malum Ertuğrul Sağlam'a yönelik eleştirilerin klişelerindendir. "Tanımıyorum" demişti Sağlam. Neyse o tarihte Beşiktaş resmi teklifi yapmış, Legrottaglie "evet" dese imzayı atacak. Sağlam ile de tanışacak. Son yıllarda kendini fazla dine verdiğini, forma numarası 33 hakkında yazmıştım. Juventus'un istemediği, Beşiktaş'tan başka kulübün resmi teklifinin olmadığı o günlerde Legrottaglie çok dua etmiş: "Ben bir Katolik olarak neden Türkiye'de müslümanlarla birlikte yaşayayım ki; Torino'da Katoliklerin arasında kalmak istiyorum" demiş. "Tanrı bana elini uzattı" diyor. Bizim memleketten ne koyu Katolik futbolcular geçti, huzuru burada buldular, ibadet ederken sıkıntı çekmediler; tabii bu adamın haberi yok. Neyse, saygı duymak lazım. Sonuçta Juventus'ta belini doğrulttu, formayı kaptı. Bu vesileyle ekmek parası için Çin'de futbol oynamaya giden Tommasi'ye selam ederim...

13 yorum:

Gökçe dedi ki...

Bizim Maldonado da aynı ekolden mi acaba? Forma numarasından alakayla...

Adsız dedi ki...

bahsi gecen yorumu la stampa gazetesinde okudum o yazida protestan oldugu yaziyor hatta kaka gibi tarikat üyesiymis. benim italyancam da yokki, belki tam anlamadim.

Dabenti dedi ki...

Bu fotoğrafta Volkan Yaman'a çok benzemiş.

aşkın dedi ki...

Bizde Hakan Şükür katolik Torino'da itiraz etmeden oymamışt..ZBAMMM

Powered by Anti Klişe Timi

Omnis determinatio est negatio dedi ki...

Valla kusura bakmayin da,kim bu çıkartamadım..?!

sMAnia dedi ki...

bazen böyle adamlari tuturacaksin iste ... sen terrylerden hayal etmeyeceksin ... al bak ne olurdu ... derken adam zaten juvede belli bir yas sonra tutturdu...


konuyla tam alakali degil ama herzaman demisimdir italyan ve ispanyada ilk 10da oynayan adamlari gözü yumuk al oynat ...

Kalten dedi ki...

Eğer gelseydi Çarşı Alen için ürettiği tezahüratı Legrottaglie'ye uygulardı:

"Legrotalye Papa olsanaaa, olsanaa, olsanaa-aa-aa"

dr feelgood dedi ki...

bu adam inanılmaz derecede kiss'in vokali paul stanley'e benziyor. eski haline değil ama 60 yaşında ve botoxlu haline :)

http://www.radioheybrno.cz/brno/aktuality/1234384090.jpg

PENNEARABIATA dedi ki...

İtalyanların ünlü bir tv programında geçenlerde Legrottaglie'nin karşısına seksi bir şekilde giyinmiş dansçı bir kız çıkardılar. Tabi format gereğiydi bu, her programda konukların karşısında dans ediyor. Kendine dine veren 33 numara zor anlar yaşamıştı.

berthelemy dedi ki...

"Nicola Legrottaglie hayatını merak ettiğim bir futbolcu değil."
ahahaha koptum buraya.

o değilde okay karacanın yazısında ibrahim kaş mevzusu geçince aklıma direk bu adam geldi, milli takımları için benzer konumda olmalarından olsa gerek. fakat biraz aşağı inince bu postu görmek. neler oluyor..

mirrorsystem dedi ki...

bir türk bu lafı söylese yer yerinden oynar. yobaz damgası yer. ama işte avrupa'da olunca sıradan oluyor böyle şeyler. bu adam da bi alemmiş he. sanki kafasına silah dayıyacağız.

aşkın dedi ki...

mirrorsystem bak adamın karşısına dansçı kız çıkarmışlar stüdyoyu ateşe vermemiş, ''yobaz''ın böylesi kabulümdür.
Bu arada yaptığın yorumla Anti Klişe Timi'ne destek olduğun için teşekkürler.Siz de olmasanız..

alchoburn dedi ki...

Bizim topraklardan Taffarel gibi ex-papaz bir adam geçti yahu... ayıptır.