5 Mart 2009

La Liga'da 0-0

Bu gece Premier Lig'de Blackburn Rovers-Everton maçı 0-0 berabere bitti. Keza Serie A'da hafta sonunda Cagliari-Torino, Siena-Genoa maçları da. Bundesliga'da B.Dortmund-Hoffenheim; Werder Bremen-Bayern Münih maçları da. Bizde Ankaraspor-Gençlerbirliği maçı da. Peki ya İspanya'da. La Liga'da 0-0 seven yok. Ligde oynanan son 90 maçta 0-0 biten maç sayısı sadece bir! 23. haftadaki Deportivo Osasuna maçı. Bu maçın öncesinde 16. haftada Mallorca-Sevilla maçı 0-0 berabere bitmişti. Sezon başından beri 2'den fazla maç 0-0 berabere bitmedi. 250 maçta 12 kez "0-0"var. Gol ortalamasında diğer ligleri solladılar. Bardağın dolu tarafından bakarsak, ne güzel bol gollü bir lig. Boş tarafı da La Liga'da defans özürlü takım çok! Güiza için güzel bir mazaret(!)

11 yorum:

şükran gürpınar dedi ki...

İspanya'nın şampiyon olduğu EURO 2008'de kalesinde gördüğü gol sayısı 3.
Bu 3 golü de gruplarda yediler Çeyrek final, yarı final ve finalde ise gol yemediler.
Peki şimdi İspanya'da oynayan defans oyuncularının (özellikle de defansın bel kemiği olan isimlerin) İspanyol olup olmamasından hareketle Türkiye maçı öncesi bir çıkarımda bulunabilir miyiz?
Bence zor ama maça kadar eğlence olur.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

spanish league is the best league in world football.. because we have the 2 greatest team in world. real madrid and barcelona. the best footballers play in spain since 1950s. england ?. yes very good but they played with only british since mid 90s...also they play with force. not very talented and offensive..

1 la liga
2 premiere
3 bundesliga
4 ligue 1
5 serie a

you can ask seria a..... for me they're not important.
i hate italians and their football..

QUE VIVA ROBERTO CARLOS !!!!!

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

cristiano lucarelli says " my national team is livorno" but he plays in italian national team..

lucarelli says " I'm communist. i will die in livorno" but he plays in shakhtar for money..

lazio fans love di canio...but di canio played 20 different teams..

totti says bad things for lazio. next day he apologizes..

maradona, calciopoli, mafia, rigging, racism, hooliganism......

this is italy..

AbSurDMaN dedi ki...

Ramon da işine gelince Barça'ya greatest team diyor çakal :)

noir dedi ki...

yalniz bu ortalamada barcanin payi buyuk,barcayi cikarip 17 takima gore ortalama alininca 33,8'e kadar dusuyor,ayrica guizayi bu sekilde elestirmek yanlis olur,cunku gecen sene ispanyadaki ortalama ingiltere'den dusuktu, orda gol atamadi burda atti gibi soylemler cok dogru olmuyor,anelkada Turkiye'de gol atamiyordu ama ingilterede chelseanin en cok gol atan adami su anda,guizada gol krali olmadan onceki iki sezon 9 ve 11 gol atmis ne yani "defans ozurlu ispanyollar" o zaman "normal"miydi,ingilizler son birkac sezondur defansif oyunlarini gelistiriyolar,bunca yildir izlerim ispanya ligi avrupada italyanin ardindan en iyi defans yapilan ikinci ligi konumundadir,tabiki sezonluk performanslar degisebilir,hucum ve defansi birlikte degerlendirmek gerek,o zaman "defans ozurlu ipanyollar" ya da "hucum ozurlu ingilizler" dememiz lazim gelmez heralde.

Semt Aşığı dedi ki...

Bana kalırsada Guizanın bahnesi değil gerçeği bu.Nihat bile kaç gol attı.Nihat mevkisinde ilk kaça girer?Ve devamlılığı nedir?
İspanya ligi forvetler için rahat bir lig.Açık futbol oynanıyor.Nihatın,Guizanın attığı 10 gol ile Mevlütün attığı 5 golü ben eş değer tutarım.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ulan tam "I agree with Ramon" yazıcam bir aşağıda Lucarelli'ye giydirmiş...Lucarelli kendisine tepki gösteren taraftara küstüğü için gitti baba,ne anlatıyon?Zamanında daha az para kazanma pahasına Livorno'ya imza atanda oydu.

Lig sıralamasına büyük ölçüde katılıyorum.Premier lig çok sağlam pazarlanıyor.

Ramon'da Barcelona hakkında olumlu birşeyler yazabiliyormuş.Keşke hep ilk yorumunda olduğu gibi sakin sakin yazsada bizde zevkle okusak.

neverLander ® dedi ki...

@ramon

you said that "we have the 2 greatest team in the world, real madrid and barcelona". and we know that you compare the ex-footballers of these two clubs and underestimate the barcelona's. can i say that you accept barcelona footballers are greater than anyone except for real madrid's?

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

no

varol döken dedi ki...

@ramon
i think u are being more polite when turkey match approaches... but in turkey we say this my old friend:

korkunun ecele faydası yok!

neverLander ® dedi ki...

@ramon

is this last reply was for me? i expected a longer one =)