10 Şubat 2009

Tipik İtalyan Santrfor

Bayern Münih'de geçen sezon başında 50 milyon euro ödenen Toni ve Ribery için başkan Beckenbauer'in hafta sonundaki Dortmund maçından sonra söyledikleri ilginç. Allianz Arena'da maç 1-1 berabere devam ederken, Klinsmann, 72'de Toni'yi kenara aldı. Geçen sezon 24 gol atıp gol kralı olan santrfor "maç giderken" kenara geliyordu. Klose bitirdi işi, Bayern Münih maçı 3-1 aldı. Beckenbauer de Toni'ye salladı: "Tipik İtalyan santrfor, kendisinden başkasını düşünmüyor, kaleyi gördüğünde vuruyor." Hayret bizim futbolumuzda kaleyi düşünen, egoist santrfor tipi muteberdir oysa ki. Gelecek sezon için Olic'i almış Beckenbauer, Toni'nin de yolunu yapıyor galiba. Diğer demeci Ribery için. Fransız, Galatasaray'daki gibi gizli kapaklı götürmüyor transfer işlerini. "Giderim" diyor iki de bir. Beckenbauer de ağzının payını vermiş: "Gitmek istiyorsa, burası Bayern Münih, tutmayız". Arşivden bir postu hatırlatma zamanı: Güzel senaryo

8 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Klose'de klasik alman tipi mi oluyor?
Asistide düşünen gram egosu olmayan santrafor.

(Ben Klose'yi herzaman daha çok sevmişimdir.)

Borges dedi ki...

Beckenbauer, inanilmaz milliyetcidir ama hani yerli mali yurdum mali mantiginin bir ürünü düsünceler üretir, bu da onlardan birisi. Bu yüzden Rensing inadi vardir, Bu yüzden Mourinho su bu degil de Klinsmann secimi vardir her daim kendi degerlerinin üzerinde dururlar, yanlis-dogru bu onun bir tercihi. Aciklamasi ise Toni'nin Klose'nin verimini düsürmesi seklinde idi, o oyunda cikinca sözde Klose rahatlamis. Maci seyreden insanoglu aslinda hem toni'nin hem Klosenin beceriksizligi nedeniyle kisirlik yasandigini görür ama iste Klose'ye olan degeri belirtmek, onu yüceltmek ve gerekirse ona dayali bir sistem insa etmek adina yapilmistir.. Beckenbauer bakis acisi ile birisi kendi degeri, digeri yabanci'dir.. Bana göre terbiyesizlik aslinda onca gol atmis, geldiginden beri onlarca kez ipten almis bir adami Klosenin formsuzluguna bahane etmek..

erssre dedi ki...

ben sana fransa milli takımının yıldızı olamazsın demedim, adam olamazsın dedim.

PENNEARABIATA dedi ki...

Bir de şöyle bişey var 29 Aralık'ta yazmışım;

http://pennearabiata.blogspot.com/2008/12/ribery-sendromu.html

Feridun Bitir dedi ki...

klose ye cok uyuz oluyorum , adamin sanki toptan anlamiyor gibi hali var ama paso gol atiyor, belesci biraz. onu izlerken hep ulan ben orda oynasam onun kadar oynarim diyesim geliyor.

Konialis dedi ki...

kadın turetskiy gambit'te ki hatuna çok benziyor...

ACY dedi ki...

sağına soluna bakmadan kaleyi gördümü (hatta görmeden) vuranlar mevzu bahis oldumu aklıma batigol gelir.. bi açıklamasında da şuttan sonra yanımızdaki arkadaşa onu görmediğimizi söyler ve özür dileriz ama aslında görürüz diyerek bi kat saygımı kazanmıştır.. ayrıca (ümit karan, gökhan ünal)

k.a. dedi ki...

bu blogta luca toni'nin her bavyera fotosunu gördükçe oralarda top tepesim geliyor.