7 Şubat 2009

Giuseppe Meazza

Milano'da iki kulübün paylaştığı stadı, Interliler onu ismiyle anıyor. Giuesppe Meazza. Teknik adamlığında Beşiktaş'ı da çalıştırdı. Inter'den sonra Milan forması da giydi. Konuyu dağıtalım. İtalya Serie A'daki kulüplerin stadlarını ismi nereden geliyor? Roma-Lazio ve Juventus-Torino'nun ortak kullandıkları stadlar Roma ve Torino Olimpiyat Stadı olarak anılıyor. Cagliari'nin Stadio Comunale Sant'Elia'sı ve Napoli'nin San Paolo adını Aziz'lerden almış. Udinese, Lecce'nin stadları bulundukları adresle anılıyor. 11 takımın stadıns ise kulübün geçmişinde başkanlık yapmış ya da İtalya'da spora hizmet etmiş insanların adı verilmiş. San Siro mu Giuseppe Meazza mı peki? 1979'da Meazza öldüğünde Interliler stadı bu isimle anar olmuş. Milanlılar ise stadın olduğu mahalle olan San Siro'dan vazgeçmiyorlar. Foto ile bitireyim. G. Meazza diş macunu reklamında..

10 yorum:

azmi dedi ki...

bjk teknik direktörlüğü yapmış ve arap kadri isimli yöneticiyle anlaşamadığı için ülkeyi terketmiştir kendisi. o dönem futbolcu olan süleyman seba kadri beyin haksız olduğunu meazza gitmeseydi türk futboluna çok şey verirdi der.. bunu bir röportajında izlemiştim.. spiker " neden hocanıza destek olmadınız" diye sordu.. seba da " biz o zamanlar ağzımızı açamazdık. sadece hakkı yeten konuşabilirdi. biz susardık" demişti..

lancey dedi ki...

Giuseppe Meazza Beşiktaşın başındayken Hakkı babaya Avrupada oynamalısın cok büyük yeteneklerin var demis sanırsam 100. yıl belgeselinde duymuştum.

Trofolo dedi ki...

Bugun cogu Besiktasli, Meazza'nin zamaninda hocalari oldugunu bilmez.

BuRaK dedi ki...

geldiği sezon 48-49. fenerbahçe ve beşiktaşın istanbul amatör ligini domine ettiği yıllar..galatasaray ise ateş-güneş olayından dolayı başarısız..meazza bjk de iken kulüpte huzursuzluk oluyor. beri yandan lefter askere gidip küçük
fikret arıcan futbolu bırakınca galatasaray 18 yıl sonra şampiyon oluyor...gündüz kılıç ve eşfak aykaçın futbolculuk zamanları

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

şahsen bilmiyordum yalan yok...
eyvallah öğrendik sayenizde..

angelus1345 dedi ki...

Milan maçı için metroya bindiğimde oradaki Milanlı taraftarlara "Meazza için hangi istasyonda ineceğiz" diye sorunca, etraftaki 4-5 kişi şöyle bir bakmıştı. Sonra da " San Siro Lotto durağında" diye sert bir açıklama gelmişti. Karıştırmamak lazım..

L dedi ki...

abi bu konuda yazdığın iyi olmuş. çünkü çoğu kişi hangi ismin hangi kulüp tarafından kullanıldığını bilmiyor, karıştırıyor. bazı ahmaklar da "bu stadın adı budur ulan!" diye bilmeden etmeden iddia ediyor. sorsan zaten herkes avupa futbolu uzmanı. iddaa'da 3 maç tutturup böyle oluyorlar...

sambalici dedi ki...

ben de ilk defa burada öğrendim beşiktaş macerasını, çok sağol aceto.
bilgi alabilir miyim diye wikipedia'dan baktım ama pek birşey bulamadım, kısaca geçiştirmişler. türkiyeye nasıl geldiğini, beşiktaşın başındaki istatistiklerini, başarılarını vs. merak ettim.

PENNEARABIATA dedi ki...

En yüce stat Genoa ile Sampdoria'nın ortak kullandığı Luigi Ferraris'dir.

Santiago dedi ki...

@PenneArabiata

Neden En Yüce ??