6 Şubat 2009

Buffon Sonrası İtalya Kalesi

Buffon sakatlıktan döndükten sonra tesadüf ki Juventus kötü gitmeye başladı. Önce Udinese ardından Cagliari mağlubiyetleri. 2 maçta Buffon 5 gol yedi. La Gazzetta dello Sport fırsatı kaçırmamış. İtalyan milli takımında Buffon'un varisi kim olur anketi açmış. Hemen bir hafta sonra oynanacak maç için diye acımasızlık yapmıyorlar. Buffon 31 yaşında, De Sanctis ile aynı yaşta. 2010 Dünya Kupası'nda kalede olacağı kesin. 2014'de kalede kim olmalı olarak okumalı soruyu. En fazla oy Cagliari kalecisi Marchetti'ye gitmiş. Amelia zaten bu takımın 2. kalecisi. Viviano da iyi kaleci ve muhtemelen Inter'e gidecek. De Sanctis ise adaylar arasında en az oyu almış. Bu hem yaşıyla alakalı hem de gözden uzak olan gönülden de ırak olur'un. Pagliuca-Peruzzi, Toldo-Buffon ile yarattıkları ikiliyi Buffon sonrası bakalım hangi ikisiyle devam ettirecekler...

9 yorum:

n0s dedi ki...

buffonu izledim dondukten sora yaşlanmış eskisi gibi diil valla üzüldüm ne yalan soyliim

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
At this moment the future goalkeeper of the Italian National team should be Amelia, cause he has played many years in Seria A and he is showing until this moment that he has quality.
Marchetti needs more time to show, this is his first important year...
But of course, Buffon must be the goalkeeper for the next 4 years, later we will see if Amelia or any other will be the substitute.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

varol döken dedi ki...

juan y fer sonunda kendini aştı, ehuheheheheheheh:)

sethras dedi ki...

Ben Buffon'un 2014'te de kalede olacağını düşünüyorum. 36 yaş çok da kötü değil bir kaleci için. Performansına gelince; 1-2 maça dengesini bulur. Juve de 1-0 2-1'lik galibiyetlere başlar. 2014 sonrası için şimdiden bir tahmin yapmak zor...

Maslow dedi ki...

bana kalırsa da buffon hele ki italya gibi futbolcu yaşını fazla problem etmeyen bir yerde en az 38 yaşına kadar banko oynar.

Kerem dedi ki...

İnsan Zoff'lara, Pagliuca'lara, Toldo'lara, Buffon'lara alışınca Amelia ve diğerleri pek çekici gelmiyor nedense. İtalya bu kaleci bolluğuna bizi öyle bir alıştırmış ki, İtalya'dan orta seviyede bir kaleci çıkmazmış veya çıkmaması lazımmış gibi geliyor bana.

Bu Brezilya'nın her daim inanılmaz bir hücuma dönük orta sahaya sahip olması gibi bir şey. Ne zaman Brezilya'da bu mevkide sorun oldu ki? Veya ne zaman İtalya'da defans veya kaleci problemi oldu? Ben hatırlamıyorum.

Konusu açtığımızda Türkiye'den defans göbekte oynayan oyuncu diğer mevkiler kadar çıkmıyor. Veya Hollanda'da yıllardır Zidane gibi lider bir oyun kurucu çıkmıyor. (Van Der Vaart'ın daha çok aşaması kaydetmesi gerekiyor.)

mondo trasho dedi ki...

de sanctis bu sene uefa'yı aldırsın galatasaray'a, nasıl da değişir ve artar yüzdesi!

steven_stiffler dedi ki...

Bu Fiorillo'yu hiç izleme fırsatım olmadı.FM'de yıldız adayı bir kaleci özelliğinde ve bu yüzden de merak ediyorum.Ama yaşı gereği önünde çok uzun yol var tabi.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

" Bu hem yaşıyla alakalı hem de gözden uzak olan gönülden de ırak olur'un. "

cümle biraz düşük olmuş sanki.