23 Eylül 2008

Zanetti Öncesi Isınma Turu

Javier Zanetti başlıklı yazı öncesi ısınma turu olsun bu satırlar. Serie A'nın bayrak adamlarının güncel istatistiklerine bakalım. Maldini 40 yaşında, Costacurta'dan neyim eksik deyip geçen sezonunun sonunda bıraktı. Nesta da sakat olunca rotasyona girip kenarda iki nefeslenecek vakti bile olmadı. Maldini'nin Milan'da oynadığı maç sayısı 873. 620 lig maçı, 139 Avrupa Kupası. Daha detayına girmeyelim. 7 şampiyonluğu, 5 Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı. Kariyerindeki tek eksik UEFA Kupası. Onu da bu sezon almadan gitmem diyor galiba... Del Piero 33 yaşında, geçen hafta Zenit'i frikikle yıktı. Juventus formasıyla çıktığı maç sayısı 564. Bunların 35'ini 2. ligde oynadı. 5 şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar Ligi kupası var. 2010 yılında Premier Lig'e gitmeyi düşünüyor. Totti 32 yaşında. 510 maça çıktı Roma formasıyla. Serie A'da oynadığı maç sayısı 396. Roma'da şampiyonluk görmeden giden çok yıldız var. Onun en azından bir şampiyonluğu var. Sakatlıklar olması Del Piero'yu yakalayabilirdi. Rus oligarklar, Arap şeyhleri, Amerikalı patronlar... Bunlar futbolun romantik adamları. Şimdi topu Javier Zanetti'ye atabilirim...

6 yorum:

Kojiro Hyuga dedi ki...

del piero'yu yanılmıyorsam 2006 dünya kupası öncesi man. united istemişti... 8 ağustos'taki son maçta da old trafford'da oyundan çıkarken ayakta alkışlandı, yetmedi united taraftarına imza dağıttı. del piero'yu çubuklu forma dışında hayal edemesem de 2010'da sözleşmesi bitiyor ve juve'deki misyonunu tamamladığını düşünüp premier lig'e gidebilir. kararında küçük del piero'nun (tobias) eğitim hayatı bile etken oluşturmuş olabilir hatta... larsson'dan sonra... neden olmasın?

cagliari42 dedi ki...

adamın sahada kendi adını taşıyan bölge bile var "del piero zone - ceza sahasına sol köşeden girerken, uzak köşeye plase ile attığı çokça golden sonra o köşeye bu isim verilmiş". faal futbolcuyken efsane olmak süper bir olay.

alperensaylar dedi ki...

abi resim 200&'daki almanya-italya maçından mı?

revenant dedi ki...

bizim ligde en cok oynayan fubolcu kim acaba?400 mac oynayan var mı mesela ya da varsa bile bu isim mujdat yetkiner olabilir mi?

jose dedi ki...

asaylar aynen oyle ne gol cakmıstı ama:)

Kojiro Hyuga dedi ki...

şöyle bir şeydi:
http://www.corriere.it/Media/Foto/2006/07_Luglio/05/delpi_pizza.jpg