22 Eylül 2008

Oktoberfest

19 yorum:

dchetin dedi ki...

her şeyin porsiyonu büyük. tavugun, biranın ve kadın memesinin...

gittik gördük, kusmuklara dikkat edin, içmeden önce achterbahn'da kafayı güzelleştirin, kızlarla konuşmayın sadece öpücük yollayın.

oktoberfest2008 güzelce devam ediyor.

EDDIE dedi ki...

Bir gün bizede kısmet olur mu acaba gidip oraları görmek, biranın yanında tavuk kanadı yemek.

varol döken dedi ki...

oktoberfest ama eylül de?

neden?

varol döken dedi ki...

münichlilerin festivalden önce başı dönmüştü zaten 5 golden:)

erssre dedi ki...

abla o kadar birayı nasıl taşıyor ben ona takıldım..

BT dedi ki...

@varol
ekimin ilk haftasıda bitiriyorlar. 15-16 gün sürüyor. Yaşasın ekim geliyor diye kafayı buluyor arkadaşlar. bahane bunlar bahane...

dchetin dedi ki...

@varol

erken başlama sebebi güzel havalar biraz da mahvetsin diyedir.

By moving the festivities up, it allowed for better weather conditions. Because the September nights were warmer, the visitors were able to enjoy the gardens outside the tents and the stroll over “die Wiesen” or the fields much longer without feeling chilly. Historically, the last Oktoberfest weekend was in October and this tradition continues into present times.

http://www.oktoberfest.de/en/02/content/faq1/#4

Fuzzy Logic dedi ki...

gecen gun alman sporkanali DSF oktoberfest oldugu zaman münih takiminin puan kayiplarini kronolojik olarak gosterdi. Futbolcularin oktoberfest'den gozleri donuyo demek istediler. Yani bir nevi hakan sukur-ramazan sorunsali bavyera'da b.munih-oktoberfest sorunsali seklinde ifade edilebilir mesela

sinem dedi ki...

biraların birini alsaydık..

varol döken dedi ki...

@aceto, dchetin
eyvallah... yalnız hayatımda ilk defa almanya'ya gideceğim bayramda keşke denk gelseydik şu festivale... arkadaş anlatıyordu da bir de gözümle görmek istiyordum... hakiki almanlar bu litrelik dev arjantinlerden arka arkaya 7-8 tane yuvarlıyorlarmış, lan be 33lük iki efes ile mayhoş oluyorum bazen... ama bir içme metodları varmış, direk işkembeye akıtıyormuş eleman...

bir de almanya'da prost derken adamın gözünün içine bakacan öyle bizdeki gibi şerefe deyip leyla gibi gökyüzüne bakmak yok:)

aceto getireyim mi sana bir hertha berlin hırkası:)

from grey to black dedi ki...

ilk resimdeki hatun o biralarin hepsini sadece 2 kol kullanarak ta$iyor olamaz. inanmiyorum, inanmak istemiyorum. bardaklari yapi$tirmi$lar.

dchetin dedi ki...

@varol

bayramda gidiyorsan büyük olasılıkla yetişirsin. İşin güzel yanı bu festival sadece München'da değil, Mannheim, Stuttgart gibi şehirlerde de kutlanıyor. Hessen'de olduğum için bu taraftakileri biliyorum, belki kuzey taraflarında da bir şeyler bulabilirsin. Olmadı Almanya'nın en zengin köşesi München'e bir yol ugrarsın. Wiesn olayı herhangi bir yerde yaratılamaz çünkü...

Maglubiyetlere gelince, açılışta Bayernli topçular da yer almış diye bir rivayet duydum, ben München'e girdiğimde 5-1'di skor. Artık Oliver Kahn'ın peşindeler mi yoksa göğüs destekli bira peşindeler mi bilemiyorum...

varol döken dedi ki...

@dchetin
o saydıklarından bir tek stuttgart'a yakın olacağım o da 4 saat falan:) berlin e gidiyorum direkt, arkadaş da ayarı çekti başka şehirlere akma isteğime, burası transit geçiş noktası değil berlin'dir berlin diye zaten:)

bizim topkapı-eresin'de çakma oktoberfest düzenleniyordu, bu sene de olursa ona yetişirim artık:) ama ahdım var şu ispanya domates festivaliyle oktoberfest'e... babama da rio sözü verdik ama hayırlısı bakalım:)

Kalten dedi ki...

Oktoberfest Bayern'i fena vurmus

Hem Ramazan'da icmeyen iki adamlari da sakat olunca (oteki Ribery), zurna cikmislar sahaya

Doğuş dedi ki...

Ayrıca Oktoberfest diye bir filmde var. Movie Maxta denk gelmiştim , çok hoşuma gitmişti. Komikti baya. Bulabilirseniz tavsiye ederim.

zenmaster dedi ki...

@doğuş


beerfest'ti o filmin adı. aynı filmden bahsediyosak tabi. bira içme dünya şampiyonası:)

Seçkin dedi ki...

@ doğuş, cthulhu

Filmin adı beerfest. Bence çok saçma film, komik ama saçma. Fakat oktoberfest diye birşeyin varlığından bu film sonrası haberdar oldum. İzleyen kesin gitmek isteyecektir.

Filmden aklımda kalan en komik an ise Almanların amerkanlara para teklif ederken euro vermesi ve amerikanların monopoly parasıyla bizi kandırmaya çalışıyorlar gibi bir geyik vardı. Şöyle bir baktım euro'ya harbiden monopoly parası gibi :)

gökmavi dedi ki...

Gögüslerden destek alarak tasiyorlar abicim. Evde tek basiniza taklit etmeye calismayin, batirirsiniz.
Aksamlari cadirlara girmek icin rezervasyon gerekir. Bazi firmalarin cadirlarinda alti ay önceden bütün masalar rezerve edilmis olur.

Bu seneki festivalde gün itibari ile toplam 450.000 litre bira tüketilmis.

gökmavi

bruno dedi ki...

üstün alman teknolojisi birayı hatunun memesinden akıtan bi sistem geliştiremediyse yazık valla:)