22 Eylül 2008

Milli Takımlar Kendi Liglerinde Şampiyon Olur Mu?

Geçen hafta programdan önce Lig TV'den Mehmet Özkan ile Aragones'i konuşurken söz milli takım hocalığından-kulüp hocalığına geçişteki zorluk adına Scolari'ye geldi. Eldeki kadro kalitesi adına şu soruyu yönelttim: "Chelsea Portekiz milli takımı oynasa kim kazanır?" İkimiz de "Chelsea" dedik. Şimdi bu soruyu Avrupa'nın 5 büyük ligi ve bizim milli takımı için farklı bir şekilde soruyorum. Ülke milli takımları sizce kendi liglerinde şampiyon olur mu? Kendi liginde oynayan milli takım oyuncularını, kulüp takımlarından çekip almıyor, klonluyoruz bu konuya kafa patlatırken. Klose hem B. Munih de hem milli takımda, Arda hem Galatasaray hem de milli takımda. İlk cevaplayan ben olayım: Banko şampiyon olur diyebileceğim milli takım yok. İngiltere kesinlikle olamaz. Türk milli takımının da şansı yok. İtalya ve Almanya milli takımı son haftaya kadar zorlar. İspanya için tereddütüm var ama ona da olamaz derim. Fransa milli takımı Domenech dışında bir hocayla kendi liginde şampiyon olur. İlla da banko arıyorsak Hollanda ve Portekiz kendi liglerinde uzak ara yaparlar. Avrupa'nın diğer ufak ligleri ve Güney Amerika'yı dikkate almayalım. Söz sizde...

46 yorum:

Sencer Yücel dedi ki...

çek ve hırvat milli takımları da liglerinde şampiyon olur. brezilya ve arjantin'i söylemeye gerek yok sanırım. türkiye'nin ise şansı yok.

Estranged dedi ki...

güney amerika takımları bu soruya dahil mi? bilmiyorum ama Brezilya ve Arjantin muhtemelen kendi lglerinde şampiyon olur :)
ayrıca Galatasaray Sözlüğümüzde açıldı , herkesi bekleriz başta sayın aceto olmak üzere :)

www.rerererarara.net
www.galatasaraysozluk.com

Akay dedi ki...

avrupadan hollanda ve portekiz dışında yunanistan belki... onun dışında isveç te kendi ligini hallaç pamuğu gibi atar.ispanya zirveyi zorlar büyük ihtimalle. asyayı biliyorum ama afrikada kamerun ve fil dişi sahilleri bu listeye katılabilir...

oralardaniyivurur dedi ki...

Türkiye kendi liginde ilk 3 göremez bence..

ynwa dedi ki...

ingiltere ve italya dışında hepsi şampiyon olur bana göre.

aşkın dedi ki...

Abi mantıken imkansız.Zira kulüp takımları geniş bir havuzda oyuncu seçerken milli takımlar dar bir oyuncu skalasına sahip.
Her ligin en iyi takımlarının yabancıları, mümkün mertebe o ligin seviyesinde veya üzerinde olanlardan seçilir.Yerliler zaten genellikle o ligin en iyileridir.
Klose'yi klonladık ama Ribery eksik.
Güney Amerika'da ise tam tersi olur.Onlar ihracatçı, onlar öteki..

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

İsveç ve Fransa şampiyonluğa ambargo koyar.

erdincinho altunozzi dedi ki...

terimsiz bir türk milli takımı ilk 3'ü zorlar diye düşünüyorum.

aceto oyuncuları klonluyoruz demişsin;mümkünse klon operasyonlarından arda turan ve emre belezoğlu ikilisini uzak tutsak,birer taneleri bile sinirleri oynatmaya yetiyor.:)

mcdonell dedi ki...

ingiltere'nin kendi ligini kazanma ihtimali dünya kupasını tekrar kazanma ihtimalinden bile az

tahir durten dedi ki...

ingiltere en imkansizi herhalde... tam kadro vasat turkiye bence ligi birinci bitirebilir... iyi nihat, hamit, tuncay, arda vs. ligi zorlar...

ti esti to dedi ki...

ben türkiyenin kesinlikle şampiyon olacağını düşünüyorum.hemde uzak ara bir şampiyonluk olur bu bana göre. ama defansın göbeğine servetin yanına bir adam şart.

Alper Öcal dedi ki...

İngiltere mevcut savunması ve ortasahasıyla gayet şampiyonluğa oynbar bana kalırsa. Tabi başında Capello olacak gene.

Unknown dedi ki...

peki milli takımın kendi liginde şampiyon olamaması iyi mi kötü mü? baktığımız zaman tahminler genellikle büyük liglerin milli takımları o ligde şampiyon olmayacağına dair. peki türkiye de kalite olarak büyük bir lig mi?

Aydın dedi ki...

Bende her hafta Avrupa'dan Futbol'a katılacaksınız diye umutlanmıştım.Bugün Ilyas Tüfekçi'yi görünce dumur :(

emrah dedi ki...

hollamda portekiz rahat alır, fransa lyon son haftaya kadar çekişir, ingiltere şampiyonlar ligine gider, ispanya tarışılır ama bence favoridir.almanya klinsmann bayernde kalırsa şampiyon olur.bizim milli takıma gelince alexi transfer ederse belki olur.:)

jit dedi ki...

türkiye için niye böyle dedin abi anlamadım. ilerde nihat ve semih var. ortada hamit tuncay emre ayhan topal arda var. geride gökhan gönül balta göbekte de servet ve güngör var. kalede de kalbur üstü sayılabilecek bir volkan var. yani bu takıma neden şans vermedin ilginç. şu saydığım adamlardan biri klübünden ayrılacak olsa başka bir üç büyük kamuoyuna belli etmese de kadrosunda görmek ister. bu takım için süper ligte ilk 3 e giremez diyenleri ise ayrı bir klasmana sokuyorum.

Parma Maniac dedi ki...

İngiltere bence de şampiyonluğa oynar.. Gözden kaçan bir şey var bu takımların performansını incelerken.. Bu takımlar 2 ayda bir toplanıyor.. Kulüp takımları gibi günde 12 saat beraber olsalar çok farklı olur oynadıkları top da.. İngiltere, İspanya rahat şampiyonluğa oynar.. Olabilirler de.. İtalya da şu anki Serie A'da son haftaya kadar gider Lippi'yle beraber uyumu yakalarlarsa.. Ama o 2 ayda bir toplanan uyumsuz halleri söz konusu denirse evet çoğu oynayamaz çünkü hiçbi milli takımın bir kulüp takımının gösterdiği koordinasyonu sahaya koyma şansı yok.. İstisnalar kaideyi bozmuyor tabii burada da..

aeuoia dedi ki...

evet,hollanda-portekiz-brezilya-arjantin çok bariz görünüyor.ama ben türkiye'nin ve ispanya'nın liglerinde şampiyon olacağını düşünüyorum.türkiye için bakarsak,ben tüm ligi incelediğimde hamit'in %40'ı kadar iyi bir oyuncu göremiyorum.baros-guiza-nonda belki zorlar ama iyi bir nihat kalitesinde forvetimiz yok ligimizde.ayrıca kaleci ve stoperlerde istikrar yakalanırsa takımın tsl i sürklase edeceğini bile söyleyebilirim.

ispanya'ya gelince barcelona patentli muhteşem iniesta-xavi-fabregaslı ortasaha ramos,casillas,villa,silva ile birleşince tüm dünyada en tehlikeli takımlardan biri oluyor bence.'yeniköy kasabı' da bonus olsun ne diyeyim..

Julien Dekosta dedi ki...

bence turkiye sampiyon olur ya

Minozzi dedi ki...

Türkiye ligi gibi yabancı oyuncuların fark yarattığı liglerde milli takımın şampiyon olması imkansız gibi bir şey olurdu sanırım.

Ama bir de şu boyutu var, -madem klonluyoruz- 23 kişilik milli takım(herhangi bir milli takım için söylüyorum) kadrosu tüm sezon birlikte idman yapıyor ve her hafta maç oynuyor olsalar çok daha güçlü olurlardı. Mesela İtalya milli takımı yenilmez olurdu bana sorarsanız :)

selaminko dedi ki...

ben düsülenin aksine iyi bir hocayla sampiyonluga en cok yaklasacak milli takımın ingiltere milli takımı oldugunu düsünüyorum. sadece kalede ve belki biraz da forvette eksik olabilirler ama defans ve ortasaha adamları zaten su an bırakın ingiltereyi dunyanın en iyi adamları nerdeyse. gerrard,lampard,hargreaves,terry,ferdinand,ashley cole,joe cole,defoe,rooney,vs.vs.
ama tekrar ediyorum iyi bir hoca ile ki su anki hocaları zaten iyi.

No Pasaran dedi ki...

@adsad

Turkcell Super Ligi'nin en iyi 3 forveti Baros-Guiza-Nonda mi? Ne kadar 2 takim eksenine gelmissiniz ki hemen Bobo'lari Holosko'lari Mehmet Yildiz'lari bir cirpida unutuveriyosunuz...

@google

Lejyonerler haric takima alinabilecek oyuncular sadece Fenerbahce ve Galatasaray'dan ne kadar ilginc degil mi? Emre Gungor kadroda ama Egemen yok, Emre Belozoglu sanki bir Xavi ama Selcuk Inan yok, Gokhan Gonul harikalar yaratiyor ama Serdar Kurtulus yok, Hakan Balta mecburiyetten 1 senedir milli takimda, Galatasaraylilar bile stoperden bozma bek oldugunu ileri destek vermedigini soyluyor ama baska bek yok Turkiye'de oyle mi?

YK dedi ki...

İngiltere milli takımı cok rahat kafaya oynar premier ligde..Gecen sezonu sampiyon bitiren Manu'yu ele alalım..
kalesi haric hic bir bolgesi ingiltere milli takımından daha iyi değil..o mevcut kadro yapısıyla Manu sampiyon olduysa İngiltere neden olmasın?
yorumlar yapılırken, savunmada terry rio ikilisinin, orta alanda gerrard lampard ikilisinin unutuldugunu dusunuyorum. hucum hattı da kotu değil; owen, defoe, walcott, rooney...
hocası da Capello.. takımın da öyle 3-4 ayda bir toplanmadıgını her hafta mac yaptıgını dusunursek; kafaya oynayacagını düşünüyorum...

Bellamy. dedi ki...

formül şudur:

kendi liginde oynayıp milli takıma seçilen oyuncu sayısı takımın en az yarısını oluşturuyorsa milli takım o ülkenin şampiyonluğunu kazanamaz.

bu kadar basit :)

wjker1982 dedi ki...

Turkiye milli takimi %100 sampiyon olur bence.Avrupada yari final oynadik hala kimse begenmiyor cok ilginc

pvdElectro dedi ki...

Şampiyonluk sıralamasında ilk sırayı Hırvatlar alır kesin diyebileceğim.
Bunuda takip edebilecek Hollanda ve Türkiye olur.
Ben inanmıyorum Türkiye takımının Türkiye liginde başarısız bir kaç sonuç alacağını.
Servet-Emre Güngör önlerinde Mehmet Topal-Aurelio dörtlüsüne gol atabilecek bir forvet hattı şuan Türkiyede yok. ileride de Nihat-Semih yada Nihat-Hamit en azından bir maçta iyi iki pas alır ve gol yaparlar.
Bazı arkadaşların düşündüğü kadar da güçsüz değil bizim takımımız.
Şuan defansı formsuz Galatasaray mı? Ne yaptığını bilmeyen Fenerbahçe mi? Sağlam defasn çıksa karşılarına gol sıkıntısı çeken Beşiktaş mı? Türkiyenin şampiyonlukta önünü kesebilir? Bence hiç biri.
Abi Arda Turan'ı +2 kere klonlayabilisen Milli Takım 2.liği zorlar.

iktisadiajan dedi ki...

ben ingilterenin ligini kazanabilecegini düşünüyorum
rio terry ashley lampard gerard j.cole rooney
ve tabiki capello
neden olmasınlarki

Unknown dedi ki...

Ben de Türkiye yorumlarını anlayamadım yukarıdaki. Forvette Nihat ve Semih'in olduğu ortada Aurelio'nun Hamit'in olduğu milli takım Türkiye Ligi'ni açık ara dağıtır bana göre tabii iyi bir TD altında.

pvdElectro dedi ki...

Bu arada 2.liği derken ligde değil :)
1-Hırvatlar
2-Türkiye olabilir diye yazdım :)

Kalten dedi ki...

Galatasaray'ın geçen sene tamamı Türk bir kadroyla ligi götürdüğünü düşünürsek Türk milli takımının şampiyon olma ihtimali yüksek gibi duruyor kâğıt üstünde.

Ama milli takımın yıldızları çok sık sakatlanan isimler, bir aylık turnuvayı bile tamamlayamayacak kadar çok adam kaybettik mesela. Normal milli takım mantığının aksine kadronun 20-25 arası sabitleneceğini düşünürsek, devamlı oyundan atılan bir Volkan Demirel ve iki hafta oynayıp beş hafta yatan bir Rüştü, Hamit, Nihat ve Emre gibi oyuncularla bir takımın 40 haftalık ligi götürmesi zor bence.

Ki bazı pozisyonlarda Türk futbolcu sıkıntısı çok açık. Mesela Belçika maçına sol bekte Çağlar'la çıkmak zorunda kaldık, çünkü dört büyüklerin sol bekleri ya şişman ya da yabancı. Arda ve Serdar Özkan'ın klonu ya da Yattara'nın böyle bir sol beki karşılarında bulurlarsa yıldızlaşacaklarını düşünüyorum ben.

Canto dedi ki...

Kadrodaki isimlere göre düşünülünce, İngiltere, Fransa ve Türkiye, oynanan futbola göre düşünülünce ise İspanya şampiyon olur denebilir bence.

Hollanda ve Portekiz her türlü olur. İtalya zaten olamaz. :)

el-faruk dedi ki...

türkiye uefa'ya gider. orada da yarı final garanti oynar. şampiyonlar ligine giderse 2. olup da çeyrek final garanti olur. :)

terim dışında bi teknik adam varsa belki şampiyon da olabilir. ama avrupa yolu garanti.

Ice-Man dedi ki...

Diğerleri hakkında yorum yapmak biraz zor ama bizim takımın ilk 4e girebileceği konusunda bile şüphelerim var.

gunahkargecelerintovbekarcocugu dedi ki...

tabi ki danimarka, norveç kesin şampiyon olur diyorum.
rusya da olabilir mi acaba?

Kerem dedi ki...

ingiltere ve italya dışında bütün ülkeler. sadece ispanya'dan emin değilim. yani;

brezilya
arjantin
hollanda
portekiz
belçika
fransa
türkiye
yunanistan
isveç
norveç
danimarka
çek cumhuriyeti
hırvatistan
sırbistan
rusya
galler
irlanda
ukrayna
avustralya
afrika ülkeleri
latin amerika ülkeleri...

böyle sürer bu

Emir dedi ki...

Türk Milli Takımı'na nası kendi liginde şans vermediniz anlamadım. Daha bunun Nihat'ı, Hamit'i var yani..

H. İbrahim Andiç dedi ki...

aceto hangi programa çıkıyor. Bilen varmıdır ? Saat ve kanal'da söylenirse süper olur :)

aeuoia dedi ki...

@no pasaran

ben o forvetleri kariyer ve isim açısından yazmıştım.eğer sadece kaliteli forvet arıyorsak bence ümit karan ve bobo eklenebilir.mehmet yıldız asist insanı oldu çıktı,holosko da sağ açık oynuyor..

iki takım insanı lafını da kabul etmiyorum..

Ængin dedi ki...

aslında birbiri ile alakalı üç değişken söz konusu burada, ligin ihracat ligi mi, ülke kaliteli futbolcular yetiştien bir sisteme sahip mi, ülkede ne kadar yabancı oyuncu var?

neyse işin zevkli kısmına geçip iddia edeyim,
garanti gördüklerim: norveç, danimarka, polonya, irlanda, kuzey irlanda, galler, abd, kanada, meksika, avustralya, hırvatistan, çek cumhuryeti, japonya, g. kore, iran, mısır, nijerya, kamerun, senegal, mali, togo, bulgaristan, romanya, fransa, finlandiya, brezilya, arjantin, peru, italya, bosna-hersek, izlanda, fas.

olmaya meyilli saydıklarım: ingiltere, ispanya, türkiye, yunanistan, g.afrika, rusya, ukrayna, sırbistan, tunus.

türlü hakem yardımıyla bile şampiyon olamacaklar: iskoçya, almanya.

yoney dedi ki...

İngiltere'nin olamacayğı kanaatindeyim. İtalya İnter'le başa baş kapışır, iyi mücadele olur :) İspanya bence olur. Fransa, Domenech'i göndermediği takdirde Bordoeux ile 2.lik mücadelesi verir, gönderirse 15 puan farkla şampiyon olur. :) Hollanda, İsveç, Hırvatistan, Portekiz, Çek Cumhuriyeti sorun yaşamaz.

Türkiye'nin olamaması için bir neden görmüyorum, istikrarı yakalamış ve birbirini çok daha iyi tanıyan bir milli takımın bu TSL'de şampiyon olabileceğini düşünüyorum.

turhanatakan dedi ki...

bu güzel konuyu farklı bir boyuta taşıyıp, klonlamasız (her ne kadar klonlama fikri güzelse de) bir şekilde ligdeki milli olamayan oyuncular (çağrılmayanlar, yabancılar vs.) ile milli takımlar maç yapsa nasıl olur diye de düşünülebilir. ligin ithal ettigi oyuncular ve kalitesi ile o kalitenin yerlilere yansımasını net gösterebilir belki bu kıyas.

bir de birkaç yorumda bahsi geçmiş. bence de tüm sezon milli takımın birlikte maç yapması illa ki beklenenden farklı bir milli takım izletecektir. yalnız çokça yıldızdan oluşan milli takımların uzun vadede yaşayabileceği sıkıntıyı da unutmamak kaydıyla.

delgado dedi ki...

ispanya olur ya bence

Quaresma7 dedi ki...

elit liglerin içersinde ispanya ve almanya kafaya oynarlar diğerleri ihtimal dahilinde bile değil..

ribery11 dedi ki...

Klonlama işine Kazım neden alınmadı?
Bu durum için mi adı kazım kazım konmuştu acaba?Bi fenere,bi milli takıma...
''Kazım,herkese lazım''da olabilir deyip,postun en iğrenç yorumuna imzamı atayım.

jit dedi ki...

@No Pasaran

ben orda hemen göz önünde olan futbolcuları düşünerekten bir kadro oluşturmaya çalıştım. haklısın anadolu takımlarında da milli takımda oynayabilecek çok kaliteli futbolcular var. misal bir mehmet topuz niye emrenin yerine oynamaz. dediğim gibi uzun uzun düşünerek yazmadım o kadroyu.

Adsız dedi ki...

Saçma olmuş bence

Brezilya ve Arjantin'i katmamak kaçış noktaları

Ayrıca Hamit ve Nihat'ın olduğu Milli takım TSL'de iş yapar

Yanlarına Arda,Aurelio,Mehmet Topal,Servet gibi adamları da koyarsan hertürlü Şampiyon olur