23 Eylül 2008

For a Few Dollars More

Çalıştırdığı takımı ilk sezonunda şampiyon yapmış, ikincisinde kılpayı 2. olmuş, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynatmış, dünyada ben futbolseverim diyen istisnasız herkesin adını ezbere bildiği bir efsane; bırakın Avrupa'yı kendi ülkesi Brezilya'da bile çalıştıracak takım bulamaz mı? Zico analizi yapmayacağım. Hakkında binlerce sayfa yazıldı çizildi. Özbekistan'da adını Rivaldo transferiyle duyuran Bunyodkor takımıyla anlaştı Zico. Kabul, Japonya'da futbol misyoneriydi ama Fenerbahçe ile bir başka kartvizit bastırmamış mıydı kendine? Aziz Yıldırım'ın, "Zico ve ekibinin talep ettiği yüksek ücret nedeniyle anlaşamadık" açıklamasını pek kabul edilir bulmamıştım ama ortada bir gariplik var. Zico galiba yüksekten uçuyor ve istediği rakamı da sadece Özbekistan kulübü verdi. Rivaldo tamam ama Zico'nun yaptığının bence başka bir açıklaması yok. Güzel adamdın Zico lakin başka film gelmedi aklıma...

17 yorum:

zenmaster dedi ki...

ee %70 zam istersen sonu bu:)

Spicoli dedi ki...

ennio usta da ne büyük adamdir.

emrah dedi ki...

aziz yıldırım 1-2 milyon euroyu mesele yapacak adam değil.mutlaka başka bişey vardır.tıpkı aurelioda olduğu gibi.

Unknown dedi ki...

dun abdulkerim durmazin roportaji vardi ulketv de,hani efsane fenerli abdulkerim,diyo ki,3.ligde iki kere,b kategorisinde 1 kere takimimi ust lige cikardim,hala bizi gormuyolar,umit milli takimi daha once tecrubesi olmayan mandiraliya,davalaya teslim ediolar die sitem ediyodu.

kimisi kariyer yapar,kimisi para,laudrup da bayram tutumlu sagolsun parayi secti,kimisi hicbisi yapmadan bi yerlere gelio,kimisi agziyla kus tutsa olmuyo,zico da hepsinden biraz var galiba,iyi yapmis parayi secmis.

aşkın dedi ki...

Bir takım, şampiyonluğu farklı teknik direktörlerle 3 yılda 2 defa son haftalarda kaybediyorsa hatayı başka yerd...dikkatle bakarsanız orada Şirinler'i görebilirsiniz!
(Emrinizdeyim sayın başkan)

tahir durten dedi ki...

konunun zam oldugunu sanmiyorum. fenerin parasi mi yok? aziz yildirim zico'nun parmaginda oynuyormus gibi hissettigi icin gitti bence.

Ortega dedi ki...

Artık "O Zico é Nosso Rei" demeyiz bizde. Yazık olmuş gibi duruyor hakkaten de..

nestavarro dedi ki...

biraz beklese tottenham a giderdi adam vakit nakit demiş

Alper Öcal dedi ki...

Var başka film Bülent, sonu gene para belki ama en azından süresi az ve senaryosu bundan farklı.

http://lambuja.blogspot.com/2008/09/bir-nefes-aln.html

GSveFutbol dedi ki...

UzGazOil...Türkiye'de doğal kaynaklar olsa ve futbol bu kadar sevilirken yani para bizde olsa kimi getiririz acaba

dr feelgood dedi ki...

demin tribun ateşi programı fenere transfer etti zicoyu tekrar..

Elessar Telperien dedi ki...

Aziz Yıldırım'ın kendi lafı var, 1.1 milyon $ dan 3.5 milyon $ a uçmuş zico dayı, o kadar da değil yani.

ssim dedi ki...

ben de sorunun para olduğunu sanmıyorum. ha elbette paranında etkisi vardır ama başka şeyler olduğu kesin...

aceto usta bi kewell yazısı yazsanda sevindirsen benim gibileri :)

peralta dedi ki...

güzel adamdı ve hep de öyle kalacak benim için ama bu nedir allah aşkına ya?

el-faruk dedi ki...

kezman'a, güiza'ya, carlos'a .....

bunlara verilen paralar ne...
yanlışsın aziz amca...

Dabenti dedi ki...

Başlığı görünce aklıma ilk olarak Emre Belözoğlu geldi, nedense :D

turhanatakan dedi ki...

yazıyı okuyunca aklıma başka bir olasılık geldi. tamamen varsayım ama yaptığımızın çoğu da varsayım değil mi zaten. neyse, genelde futbol yorumlarında teknik adamları belli kulüplere uygun görme, kafada bir kıyas oluşturma mevcut. falanca hoca falanca takımı çalıştırır, oraya yakışır hesabı.

ancak bazı insanlar da tüm yetkinliklerine rağmen çok göz öününde, şaşaalı yerlerde olmak istemeyebilirler. konusunda çok uzman bir ekonomist illa hazinede, dptde, rekabet kurulunda vs. çalışacak diye bir şart yoktur. geri planda kalmayı isteyenler de çıkabilir, her ne kadar günümüzün koşulları buna pek izin vermese de.

zico ve çalıştırdığı takımlar da sanki bu tarz bir olasılığı işaret ediyor. dedim ya ispatı zor ve gerek de yok. ama tek neden para da olmayabilir ve olsa da zaten gideceği herhangi bir takımda boğaz tokluğuna çalışmayacaktı zico.