25 Eylül 2008

Fiorentina ve Roma Nereye?

Serie A'da geçen sezonun iki flaş teknik adamı zorda: Prandelli ve Spalletti. Fiorentina iyi transferler yaptı ama takım yürümüyor. O.Lyon deplasmanı arkasından lig ve bu gece. Orta sahaları çöktü, defansı yerden kalkmadı. Lazio iyi başlamıştı lige. Milan'dan 4 tokat yediler ama bu gece Fiorentina'nın üzerinden silindir gibi geçtiler. Mutu sahada yoktu. Arjantin'den Arapların satın aldığı ve bu sezon Lazio'ya gelen Zarate İtalyan medyasının gözbebeği. Biraz herşeyi tek başına yapmak istiyor. Milan rahat kazandı deplasmanda. Borriello böyle oynarsa -ki golünü attı- kafayla Sheva zor görür formayı. Ronaldinho da kulübede bekledi. Inter Zanetti'nin 600. maçında ite kaka geçti Lecce'yi. Asist İbra gol Cruz. Mourinho sahasında maç kaybetmeme rekorunu 100'e getirdi teknik adamlık kişisel kariyerinde. Roma'da Totti yok Juan yok. Haftasonu kazanmışlardı ama Genoa'da Milito iplerini çekti. Napoli'yi Hamsik uçuruyor. Udinese ilk hafta Milan'ı deviren Bologna'ya deplasmanda 3 attı. Floro Flores Serie B'den beri takip ettiğim bir golcü. İtalya milli takımından Quagliarella'yı bile yedek kulübesine gönderdi. Gecenin sürprizi Catania. Juventus'dan deplasmanda 1 puan aldılar. Torino'da öğrenci bileti 5 euro yazmıştım. Seyirci sayısı ve hasılata baktım. 22.053 kişi seyretmiş, 435 bin euro hasılat var. Rai Int; Lazio-Fiorentina'yı naklen yayınlarken diğer maçlarda gol olduğunda "şimdi kameralarımız xxx'da" yapıyor. Bir maçı izlerken haftanın tüm gollerini naklen izleyebiliyorsunuz. Tavsiye ederim...

23 yorum:

Fethi dedi ki...

mılandan 4 yedikten 3 gün sonra boyle farklı bir galibiyet hemde fiorentina karşısında...
forza lazioo

jose dedi ki...

2.Terım donemı olabılır mı acaba Fiorentınada.

ynwa dedi ki...

fiorentina'nın toparlayacağını düşünüyorum. kaybettikleri maçlar napoli ve lazio deplasmanları ki ikiside sezona gerçekten çok iyi başladılar. zira juventus maçını da geride bıraktılar. fikstürün rahatlamasıyla ve melo, vargas, jovetic, gilardino gibi adamların takıma alışmasıyla tekrar kazanmaya başlayacaklarına eminim.

milan için 'dinho ve sheva transferlerinin lüzumsuz olduğunu savunan kesim hiç de az değildi en başından beri. ne ilginçtir ki iki maçtır yedekler ve takım iki maçtır kazanıyor. geçen sezon seria'da 20 gol atmış bir borriello, gerçekten çok beğendiğim pato ve de kaka ön taraf için kafiydi bana göre. biraz da spotları tekrar üstlerine çekmek için yaptılar aslında bu transferleri, geçen seneki fiyasko sezondan sonra. esas sorunları savunmada ve şuana kadar tüm maçlarda gol yediler buna uefa kupası da dahil. nesta da dönecek gibi durmuyor pek. nasıl çözecekler bu sorunu merak etmiyor değilim.

derbiyi bekliyoruz artık dört gözle.

apaç dedi ki...

kötü gidişin sebebi tamamiyle gilardinho. tıpkı galatasaray'ın kewell'ı alarak yaptığı hatanın bir benzeri gibi, iyi giden bir takımı iyi giden bir pozisyonuna son derece gereksiz bir transfer yapıldı.

mutu önderliğinden edildi, sene boyunca mutu etrafında konuşlanan takım başsız/öksüz bırakıldı.

bunlar iyi günleri. çok daha kötü günler bekliyor fiorentina'yı. galatasaray'ı bekleyen gibi.

Aydın dedi ki...

Fiorentina o kadar transfer yaptı, Gamberini'nin yanına bi stoper bulamadılar...Gilardino iyi başlamasına rağmen bence yanlış transfer.Kendisinden daha yetenekli Pazzini ve Osvaldo umarım kulübede paslanmaz.

nestavarro dedi ki...

napoli geliyor güldürgüldür sezon başında konuşmak için çok erken olsada sezon sonunda fio romayla uefa bileti için kapışır

papaz dedi ki...

rai intin yayın tarzı brezilyada vardı 2-3 yıldır biliyorum...avrupaya ne zaman gelir diyordum

Dabenti dedi ki...

@apaç

Kewell transferiyle Gilardino transferinin ne alakası var? Gilardino "overrated" sözünü tam anlamıyla hak eden bir oyuncu, 19 yaşında da hak ediyordu halen hak ediyor. Kariyer sonu Di Vaio'dan farklı olmayacak.
Ama Kewell sakat olmadığı müddetçe müthiş bir topçudur. Herkeste de Arda'nın sol kanat topçusu olduğu yönünde bir kanıksama var. Arda genç milli takıma yükseldiğinde hatta altyapıdan Galatasaray'a geldiğinde sağ kanatta oynuyordu. Böyle Arda sol kanattan başka yerde oynayamaz havalarına giriyor herkes. Arda'yı yeteri kadar tanımayanlar, herkesten fazla konuşuyor ne yazık ki. Ayrıca Arda sağ ayaklı bir oyuncu olarak sağ kanatta oynayamıyorsa zaten oyun zekası olarak bir eksiği vardır, onu tamamlaması gerekir ki çok şükür böyle bir eksiği yok.

Ömer dedi ki...

Rai'nin o degisik maclara donme olayini 2-3 sene once bir Lazio-Roma macinda farketmistim (bu 0-0 biten,ligin son haftalarinda oynanan mac), ardindan gecen sene ki 3-2'lik Lazio'nun kazandigi derbide yine denk gelmistim. Ki o derbide Lazio'nun durumu 1-1'e getiren golu, kameralar Inter macinda oldugu icin kaynamisti. Yanimdaki Italyan arkadaslar baya sinirlenmisti bu duruma. Bazen kil durumlar olusturabiliyor yani.

apaç dedi ki...

@alavgan

lahm'ın sağ bekte oynadığı maçlardaki verimsizliğini; ronaldo'nun sağ önde -üstelik hakan kadir balta gibi dünyanın en gamsız en yetenek yoksunu sol bekiyanesi karşısında bile- bildiğin statik çizgi adamlarına döndüğünü hatırla ve yazdıklarını bir daha düşün. derim.

tigana burak'ı solda, akın'ı sağda oynattığında, başını sanlı sarıoğlu'nun çektiği bir grup tarafından çarmıha gerilmişti. ama kalmadı artık sağ ayaklı adam solda oynar mı zihniyeti - bizi tenzih ediyorum, tek bayraktarı biziz-. artık sol bekler bile sağ ayaklı futbolculardan seçilir oldu. kalmadı çizgiye in, ortanı yap ve sonra burnunu formanın koluna silerek süratle görev bölgene dön zihniyeti. artık içeri katedip şut açısı yaratmayan, iki tarafa da çalım atamayan, yılda 10 golün altına düşen kanatları dövüyorlar.

sol önde 58kewell gücünde olan arda'yı sağa çekmek onu bir cem baki, zafer demiray kılmaktır. sırf kewell diye posası çıkmış, gün aşırı sakatlanan bir adam var diye arda'yı sağa çekmek ise bir futbol cinayetidir. lahm'ı sağa çekip, sırf sol ayaklı diye ismail güldüren'i solda oynatmaktır. ayıptır. yapmayın.

müşkülpesent dedi ki...

kewell geldi geleli maç kaçırdı mı resmi olarak ben hatırlamıyorum sonuçta ligde hiç maç kaçırmadı bu nasıl gün aşırı sakatlık yaşayan adam

arda idman sonrası kendini geliştirmezse şut çalışmazsa yeni bir hasan şaş olur sadece.ribery galatasaray'da şut çekemezdi bayern'de 25-30 metreden harika goller atıyor arda 3 yıl oldu hala şut çekemiyor ya da çalışmıyor 21-22 yaş artık genç yetenek yaşı değil gelişmesi lazım

Fuzzy Logic dedi ki...

@apac
P. Lahm hicbir zaman iyi bir sag bek ya da sol bek olmamistir. Burada Lahm kotu futbolcudur demiyorum, kendisi bence super bir aciktir sagda veya solda. Kendisi almanlarin uzun zamandir cozemedikleri bek sorunu dolayisiyla bek mevkiinde oynamaktadir. B. munihin ve Almanyanin son zamanlarda kanatlardan gelisen ataklardan yedigi gollere baktiginda hem P. Lahm'i isin icinde gorursun.
Arda konusuna gelince kendisi sakatliktan dondugunde hepinizi sagdan sagdan bicaklayacak. Daha sezon basi, insaf ya. kac mac beraber oynarken gordun arda ve kewelli.

Sezon basi sadece galatasaray kotu oynamiyor, diger buyuklerde kotu oynuyor ama nedense basinda galatasarayda kotu oyundan dolayi bir kaos havasi varmis gibi gosteriliyor ama diger takimlarin takim olarak kotu oynamalari hakkinda tek bir cit yok. Cevabini hic merak etmiyorum aslinda

ssim dedi ki...

kewell ? posası çıkmış ? sonra ayıptan, futbol cinayetinden bahsediliyor.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

@apaç

c.ronaldo'yu bir maçlık performans'la ters kanatta oynayamamakla eleştirmek ne derece futbol bilgisi gerektirir ?Buda ayrı bi tartışma konusu sanırım.EPL gol kralının lig'de kaç maçını seyredip , kaç maçta sag kanatta "rezil" oynadıgını gördün bilmem ama, ortaya koydugun bu mantıga göre'de sol ayagını rahatca kullanan kewell'da sag kanada gayet güzel çekilebilir demekki.Lahm üzerinden "sol kanatta oynayan oyuncu sag kanatta oynayamaz" yargısını yapmak ne derece dogrudur ? aynı mantıkla düşünürsek; sol ayaklı drenthe r.madrid'de sag kanatta kötü oynadıgına göre , bu mantıgın ne derece "mantıklı" oldugu da aşikarmıdır?

Kerem dedi ki...

Arda'nın sağda, solda oynamasından bağımsız - Kewell'a "Sakatlanmıyor, maç kaçırmıyor." demek için biraz zaman gerekli. Sonuçta Leeds zamanından itibaren doğru düzgün bir iş yapmamış bir adam duruyor karşımızda.

apaç dedi ki...

@0dy

ronaldo'nun rezil oynadığı bir maç olmaz zaten. daha az iyi oynadığı, sadece idare ettiği maçlar olur. bu da onu sağ çizgiye hapsedip, bir nevi fletcher'a döndürmekle mümkündür.

arda'da da aynı durum geçerli. arda'da sağda çok sırıtmaz; ama onu o yapan olağanüstü yeteneklerini sergileyemez. mehmet yozgatlı olur, çıkar.

senin zikretiğin isimler -gerek kewell gerekse de drenthe- uç örnekler. bunlar bütünüyle sol taç çizgisi insanları, hayatlarını soldan kazanan, sağa çekince sudan çıkmış balığa dönen isimler. salt solaklar. asla bir guti'deki teknik zekaya, yönlülüğe sahip değiller.

zaten bende sırf bu sebepten o pozisyonda arda varsa arda oynar, 1/100 arda gücündeki kewell oynamaz diyorum. yoksa çekerim kewell'ı sağa oynasınlar birlikte. banane. ama yok işte. kewell'ın oynayabileceği yegane yer sol ön ve orda da en az ronaldo kadar efektif olan, euro 2008'in yıldızı bir isim, arda var.

cagliari42 dedi ki...

juventus şanssızdı, çok gol kaçırdılar. golü de chiellini'nin saçma sapan bir hatasından yediler. laziolu zarate de inanılmaz goller kaçırdı. kendisi bile pes etti "ben bittim, çıkar beni" der gibi hareketler yapıyordu kulübeye. roma'nın tertemiz golü güme gitmiş. üstelik hemen hemen aynı pozisyonda genoa'nın golü verilmişken. boriello güzel bir gol attı, bolca da kaçırdı. kaka'nın pato'ya verdiği gol pası şahaneydi.

dün gece oynanan maçların özetlerini alttaki linkten indirebilirsiniz:
http://rapidshare.com/users/Y5HMG2

ultras/Movement dedi ki...

Rai Int'i nasıl seyrederiz? Uydu frekansları nedir?

BT dedi ki...

http://liveonsat.com/today.php

antti_sumiala dedi ki...

lazio maçını izledim.. fiorentina yokları oynadı.. mutu ve kuzmanovic çok silik ve isteksizdi.. lazio olağanüstü oynadı.. milan da oynarken gereksiz bir adam olarak gördüğüm brochhi i dün akşam çok beğendim.. dinamo gibiydi.. pandev ve zarate çok iyi gördündü.. zarate bencil olmazsa daha etkili olur..

inter, roma, milan ve juve böyle giderse "lazio ve napoli" italyanın sivasspor u olur ve son ana kadar ilk 3 ü kovalar bence..

jose dedi ki...

kewelle gıydırmek ıcın bu postumu bekledın apaç.galıba populerlık ıstıyorsun tardınıde de karsıma cıkmıstın.bırak su kewell muhalefetını ordan sana ekmek çıkmaz.

apaç dedi ki...

@mourinho

anladım zaten abi. yok bize bu işten ekmek.

hakan kadir balta üzerine yoğunlaşmak istiyorum. ne düşünürsün?

jose dedi ki...

hucuma aksıyonu zayıf derım ve sana katılırım.