22 Eylül 2008

Carrizo?

Milan-Lazio maçındaki gollerde kaleci hatası var mı? Dün gece Serie A'nın gollerini 24 saat boyunca tekrarlayan kanalda 2-3 kez izledim arka arkaya. Seedorf tavana çakıyor, Zambrotta insafsızca uzak köşeye bombalıyor; Pato direk dibine kafayla bırakıyor. Kaka yayın dışından lamba gibi asıyor. Carrizo 4 gol yedi. Ben 4 golde de vurduran takım arkadaşlarını suçlu buldum. Merak ediyorum blog ahalisi ne düşünüyor? Zarate'nin dar açıdan yakın direk dibine vurduğu topta Abbiati suçlu, onda tereddütüm yok... 4 gol yiyen kaleci masum mudur?

37 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi önünde topa vurduran bi defans varsa masumdur tabi.
Artık o liglerde oynayan her oyuncu çok güçlü 100-150 km ortalam hızlarda toplara vuran oyuncuların karşısında değil bu kaleci iki tane kaleci olsa ne olur.
Kesinlikle o toplara vurduran defans adamları suçlu.
Pozisyona girersin asarsın kesersin analrım ama sen bi adamın yüzünü kaleye dönükken (hele ki bu adamlar Seedorf - Kaka vb gibilerse) rahat bırakırsan kaleci hiçbir şey yapamaz...

Panenka dedi ki...

Carrizo'da masum, Serdar Kulbilge'de hatta Murat Şahin'de.

Bushwacker dedi ki...

zambrotta'nın topunu çıkarıyordu az daha, az da olsa dokunmayı başarmış. bence adamın suçu yok, şanssızdı, güzel son vuruşlara denk geldi.

zachpaulsen dedi ki...

bellinzona maçında yenen 3 gol'de de morgan'ın yapacağı bir şey yoktu. Belki dün akşam ki maçta yene golü çıkartabilirdi. Ama daha önce dediğin gibi defansın vurdurmaması lazım.

Lazio maçında yenen gollerin hemen hepsini tutacak kaleci yok!!!

Ama bayern maçındaki kaleci tam bir facia.

H;M dedi ki...

Gollerde hatasının fazla olmadığı belli. Yalnız benim merak ettiğim daha farklı. Acaba maçta atılan dört golden üçünün böyle sert ve uzak olduğu büyük maç var mıdır. Bu tarz vuruşlara üst üste hasret kaldığımı fark ettim...

Bushwacker dedi ki...

peki seedorf pas vermeye çalışıp adama çarpınca topu kovaladı mı, yoksa bilerek adama çarptırıp o mahalle maçlarında yaptığımız rakiple duvar pası mı denedi aceto sence?

erssre dedi ki...

maçı izlemeden işkembeden sallıyorum buraya dikkaaat !

defans takozlardan oluşursa kaleci 10 tane de yer kimse de ağzını açıp bir şey diyemez..

BT dedi ki...

@bushwacker
seedorf un böyle bir golünü daha hatırlıyorum bilerek duvar yapıyor rakibi bence.

rıza yaşar dedi ki...

ne olursa olsun 31 metreden yenen bir golde kalecinin hatası vardır. zambrotta'nın attığı şut belki çok sert olabilir ancak bel hizasından biraz daha yüksekti ve bu tip vuruşlar kaleciler için, boy hizasını geçen toplara göre çok daha erişilebilir niteliktedir. zambrottanın o şutunu her 5kaleciden 3 ü yemez kanımca. ayrıca seedlorfun vuruşu da çıkarılabilirdi kanaatimce. ne de olsa o da tam ortaya vurdu.

Okechukwu dedi ki...

@Bushwacker
aynı şeyi düşünüpt ilk söyleyen için daha çok yaşayacak derler.allah uzun ömür versin.)
maçı izlerken bilerek çarptırdığını hissettim bende, sonra yok artık o kadarınıda yapamaz dedim. defalarca tekrarını izledim emin olamadım ama futbol adına öyle yapmış olmasını istedim.
bişeyler yazmayıda planladım bunla ilgili, yazısından çıkmadı yorumlarından çıktı bu seferde aceto'nun.)

petit dedi ki...

Pato'nun kafası çıkabilirdi, diğerleri mümkün değil.

pvdElectro dedi ki...

Seedorf o enteresan golden sonra kime koştu da hasret giderir gibi sarıldı öyle?
Gelmeden önce neler konuşuldu şimdi neler oluyor?
Bizimkiler gibi halay vaziyetide alırlar bunlar yakında.

iktisadiajan dedi ki...

bana göre ii kaleci yoktur
kötü forvet vardır
aynı golü yemiyecek kaleci yerine aynı pozisyonda hiçbi kalecinin tutamayacagı vuruşu yapan forvet bence daha dogru
tabiki buffonla recepin arasında bi fark var ama ikisini de çaresiz bırakan bi de kaka var

Cem Kalay dedi ki...

Patonun golünü çıkarabilirdi,diğerlerinde yapacağı fazla birşey yok...

ynwa dedi ki...

hiç bir golde hatası yok bana göre. yani masumdur hakim bey :)

Aydın dedi ki...

Lazio defansında Siviglia yerine Radu oynarsa daha iyi olur...Avusturyalı Lichtsteiner yerine de genç De Silvestri...

Arif dedi ki...

KAlecilik nankör meslek. Ama sonuçta hatasız yapılması gereken bir iş. Bir kalecinin hatası olduğu zaman pozisyon kendini belli de ediyor zaten.

Kayaoğlu 29 dedi ki...

Bütün gollerde hataliydi. Durdugu yeri dogru ayarlayabilse yedigi golelrden hic birinde o sekilde ucmak zorunda kalmazdi. Kücük takimlarin panter kalecileri gibi bosu bosuna ucup durdu.

jose dedi ki...

abbıattı pandevın karsı karsıya golunu cıkardı ve yedıgını telafı ettı.

a.c. sedef dedi ki...

ben sadece pato'nun golünü görebildim.orda da carizzo değil pato'ya aval aval bakan rozenhal gözüme çarptı.

L.E.N. dedi ki...

Yehu, Bülent abi Carrizo merakım üzerine spotları onun üzerine çeviren bir yazı yazmış. Başka bir şeyler daha isteseydim ^^

Maçı canlı seyrettim. Youtube 'da seyrettiğim kadarını arkadaşa yorumlarken "öyle kedi gibi atlayıp zıplayıveren (bkz. Lloris, Barthez) bir kaleci değil gibi geldi bana abi, daha çok nerede duracağını iyi bilen ve eldivenlerine çok hakim bir adam gibi" demiştim -ki kanaatimce maç bunu kanıtladı. Pato 'nun kafa şutuna ansızın yatıverecek veya iyi zıplayarak uçup Zambrotta füzesini tokatlayacak kategorinin kalecileri daha ince yapılı ve Carrizo 'dan biraz daha kısa oluyor (bkz. Casillas). Bu sanırım ekstra çeviklik olarak dönüyor kalecilere.

Kanaatim Seedorf 'un golüne birşey yapılamayacağı. Zira o kadar yakın mesafeden top üstüne geliyor gibi gözükebilir ama onlar öyle noktalar ki sadece elinizin kapladığı alan kadar kurtarma şansınız var. Yani anlatmak istediğim bir top kaleciye yakınsarken gövdesinden ne kadar uzaklaşmışsa o kadar tehlikelidir. Çünkü tabiri caizse "zınk !" diye topun geçeceği yere elini kaldırmak sıradışı bir karakter. Kaleci hem sabit kalmak zorunda hem de doğru noktayı tahmin etmek veya talihine güvenmek zorunda.

Keza Kaka 'nın golü de "rahatsız". Kanımca seyir zevki ve pozisyon kalitesi en yüksek uzak şut gollerinin atıldığı yerlerdir, cezasahasının köşeleri civarı. Hem bir anlık boşluk ister, hem yüksek top tekniği ister, hem cesaret ister. E bu kadar gayret gerektiren bir üçlüyü aynı kupaya dökebilen bir futbolcunun şutuna "kalecinin yapabileceği pek bir şey yok"tur zaten.

Pato 'nun kafasını ve Zambrotta 'nın füzesini ise "kedi" kategorisinden kimi kalecilerin çıkarma şanslarının daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Carrizo 'nun hatası denemez ama tüm kaleciler için imkânsız değildi fikrindeyim.

Bülent abiye Carrizo spotu için teşekkürler.

RaRe dedi ki...

abi bu konuyu açıcağın içime doğmuştu...
bence kaleci hatası yok...Kaka,Zambrotta ve Seedorf çok ekstra goller attılar...Pato'nun golü ise savunma hatası...İtalya'da stoperlik bu kadar ucuzladı mı diye sordum kendi kendime...

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Bence ilk gol haricindeki diğer toplar pekala kurtarılabilirdi.Carrizo gününde değilmiş Lazio'nun şanssızlığı da bu oldu...Bu arada Seedorf harika bir gol attı,önceden de buna benzer bir golü olduğu için diğer golü ve bu golü bilerek attığına kanaat getirdim :)

Adem dedi ki...

Yiye yiye olgunlaşacak elbet, hatası olmalı, hatalı olduğunu düşünmeli ve kendi muhasebesini kendi yapmalı. Benim hatam yok, defans hatalıydı demesin bütün hata defans oyuncularında olsa da. Ki biz de umud ettiğimiz Carrizo'yu görebilelim.

Unknown dedi ki...

Valla seedorfun golünde yapılabilecek bir şey yok gibi ama gerek zambrottanın gerek patonun gollerinde müdahale edilebilir gibi gozukuyor ama bunlar kaleci hatası denecek şeyler değil. Abbiattinin ki ise direk kaleci hatası mesela...

Ama diğer taraftan ben de kaleye geçsem hatalı olarak değilde aynı şutların guzelliğinden golleri yesem; o zamanda ben niye burdayım o niye orada kalede demek geliyor içimden :)

Zaten bence Buffonu,cechi vs. mukemmel yapan kedi gibi ucmaları, doksandan top cıkarmaları değil böyle yenebilecek ve yediklerinde kimsenin onları suclayamacagı golleri cogunlukla yememelerinden kaynaklanıyor...

Böylece Buffon ile aramdaki farkta ortaya cıkıyor :)OHHH Rahatladım :)

altay dedi ki...

kocaeli kalecesi serdar ne kadar sucluysa o da o kadar sucludur..

Cenky dedi ki...

Carrizo masumdur elbette, ancak o önünde ganyancı tabiri tabiriyle nal toplayan elemanlar taksimin ortasında sallandırılmalıktır. Hepsinin ötesinde suçlu biri varsa Klac'tır, keza o adamı Milan'a getiren idamlıktır. "Ya kalede Abbiati vardı!?!" denirse de "Olsun arkadaş Kalac 18'e değil 25'e hatta rezerv takıma bile girmesin"dir cevabım. Carrizo kalecidir de Kala necidir onu bilen beri gelsin. Gollerin suçlusu Kalac'tır!

varol döken dedi ki...

bir de şöyle soralım, kaka ya, zambrotta'ya, seedorf'a öyle yaradana sığınıp vurma cesaretini veren nedir? görmüşler ki bir açığını zımbalayıp durmuşlar... derim naçizane:)

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

maçın izlediğimi iki önceki postta belirtmiştim.Gollerde yapacak hiç birşeyi yoktu carrizo'nun.zambrotta ve kaka'nın golleri playstation tadındaydı zaten.pato'nun kafa vurusu altı pas ıcındeydı ya cok ıyı bır refleks yada carpıp cıkması lazımdı.ama çarptı ve gol oldu.pek kusuru yoktu acıkcası macta.

ama kaleci hatası aramak için bayern werder macına bakabılırız.bence 5 golu 3'unde Rensing'in hatası var.

maç sonrası hatalı gol yiyen takımın teknık dırektorune mikrofon uzattıklarında genelde "golde her ne kadar x nın payı varsa da golu takım yer takım atar"diye demec verirler.ne kadar dogrudur bilinmez

aşkın dedi ki...

Hepsi bir maçta yenince hatalı görünebilir oysa tek tek bakıldığında o kadar parça pinçik edilecek hata yok. Ne yapsın adam yakın direği mi kollasın uzağa mı yetişsin? Rispekt for kaleci!
Seedorf kafamı karıştırdı.Attığı doğrultuda takım arkadaşı var ama sonraki hareketlenmede sanki bilerek yapılmış gibi.Tabii top, attığı adama ulaştıktan sonra tekrar pas alıp gol vuruşu yapmak için de hareketlenmiş gibi.Modern gibi değil gibi.Beynim sinek ilacı yemiş sinekler gibi debeleniyourh.
Abi bu hareketi yaptığı diğer maçı hatırlarsan sevaba girersin.

Akay dedi ki...

zambrotta ve pato nun gollerinde bariz yanlış yer tutuyodu. zamanında galtasaray maçlarını seyrederken " abi karşı takımlar düzgün vuramıyolar her top tafo'nun üstüne gidiyor " diyorduk aslında öyle olmadığı yer tutmasını iyi bildiği ortaya çıktı sonradan.

YILMAZ dedi ki...

2.golde kesinlikle hatası vardı, tutmaya çalıştı

sawero dedi ki...

bence zambrotta nin topunu cok rahat cikarabilirdi onun disindaki gollere lafim yok

Unknown dedi ki...

buna en guzel cevabi zamaninda elazigspor baskani vermisti,5 mi 6 mi ne yedikleri fener macindan sonra:biz daha iyi oynadik ama fenerin her sutu gol oldu :S

Ice-Man dedi ki...

Defans hattına oranla masum olduğu kesin.
Uzun zamandır böylesi güzel gollerin olduğu bir maç izlememiştim. Lazio da çok iyi takım kurmuş. Her maçta böyle "pis" goller yemiyceklerine göre ilk 4 için baya iddialılar.

Kim ne kadar katılır bilmem ama Roni ve Shevasız Milan sanki daha bi "takım" gibi göründü.Böyle giderse en pahalı kulübe ünvanını Milana verebiliriz.

L dedi ki...

diğerleri tamam ama, pato'nun golünü çıkarabilirdi yani.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

gec olacak biraz ama, bence seedorf'un golunden, seedorf duvar pasi denemesini yaptiktan sonra biraz daha one cikip aciyi daraltabilirmis. tabii seedorf abimizin oyle bir fuze cikartacagini dusunmemis, (bu daha teknik vurur o yuzden hareket alanim genis kalsin) diye dusunmus olabilir, ama bence biraz daha ileri acilmasi gerekiyordu, keza zamani vardi. pato'nun golunde tek suclu onu tuta(maya)n 2 numaranindir.