21 Eylül 2008

Boca Juniors Oteli

Futbol endüstrisinde gelir kalemlerini çoğaltmanın sonu yok. Kredi kartı çıkartan, sigorta poliçesi kesen, benzin istasyonu açan... Bunlar mağazada satılan binlerce çeşit ürünün gelirinden farklı kapılar. Boca Juniors'un bir taksi durağı varmış, yeni öğrendim. 2010 yılı için projeleri ise Boca Juniors Oteli. 89 odalı 15 milyon dolar maliyetli bir otel. Her odaya Boca tarihinin efsane futbolcularının adını verecekler. Kral dairesi Maradona mı yoksa Riquelme'nin adını taşır bilemem. Kulüp adına otel açmak iyi fikir. Her yıl Boca-River derbisi başta olmak üzere binlerce turist Buenos Aires'e gidiyor. Giden futbolsever de zaten böyle futbol temalı bir otelde kalmak ister. Blogun moderatörü Emre de Ocak ortasında derbi için Arjantin'e gidiyor. Harika fotoğraf ve hikayelerle dönecektir. Bir de bana bol bol acı sosla tabii(!)

10 yorum:

Tuner dedi ki...

89 odanın 15'i şu isimler olur heralde;
Francisco Varallo, Mario Boyé, Angel Clemente Rojas, Antonio Roma, Alfredo Rojas, Antonio Rattín, Silvio Marzolini, Vicente Pernía, Roberto Mouzo, Hugo Gatti, Diego Maradona, Gabriel Batistuta, Martín Palermo, Guillermo Barros Schelotto, Juan Román Riquelme.

Maradona Kral ardından business suit vs diye alçalır oda kalitesi ve fiyatları.palermo da kesin suite adını verir...

kaynak:fifa.com

Alper Öcal dedi ki...

Emre ne iş yapıyorsun sen, ona göre sektör değiştireceğim :)

Adsız dedi ki...

o resimdeki restoran nerede aceba? amerika galiba ama neresinde. zaten steak house okuyunca herseyi unuttum bir an.

sawero dedi ki...

Adnan Sezgin in bir aciklamasi vardi ''Fernando Gago yu istedik Boca dan bize bir otel gosterdiler, burayi alin bize Gago yu size verelim diye, o zaman maliyeti 10 milyon dolardi, bu paralari veremeyecegimizi soyledik, sonra adam 20 milyon euro ya Madrid e gitti'' diye kim bilir belki o otel bu oteldir

Adsız dedi ki...

buldum, new yorkdaymis.

http://www.frogmonster.com/bocajuniors/

Haldun dedi ki...

O değil de, koskoca futbol kulübünün taksi durağı işletmesini garipseyen bir ben miyim? Ne biçim endüstriyel futbol ulen bu? Adamlar esnaflık yapıyor resmen, hedfe fund oluşturup finans işlerine filan girseler anlarım da... Bu ne abi? Oldu olacak taksi plakası alım-satım, kira işlerine de girselermiş.

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe de Kenan evren lisesinin olduğu yere otel yapacak bakalım bizimki nasıl olacak.

jose dedi ki...

ich

boca-river macına gotur bizi:)

ich dedi ki...

Gidelim ama bu maç River - Boca. El Monumental'de. :)

Oteli San Telmo diye bir yere yapacakmis, Turistik bir yer. Stada da yakın zaten.

oddo dedi ki...

kesinlikle karşıyım böyle girişimlere, serbest piyasa ruhuna ve adil rekabete aykırı hareketler bunlar. hoş, blog sahibi bildiğim kadarıyla serbest piyasa düşmanı:)