24 Eylül 2008

Bir Sezonda Kaç Sakatlık?

Galatasaray ve Fenerbahçe'da sakatların sayısı tartışılıyor. UEFA'nın çıkardığı bir istatistiği vereyim; belki bir karşılaştırma imkanı olur. UEFA 70 kulüpte araştırmış . 25 kişilik kadroda bir sezon boyunca ortalama 45 sakatlık yaşanıyor. Bu sakatlıkları yaşayan futbolcuların en az 9'u ise bir ay ve daha uzun sürede sahalara dönebiliyor. Maçta yaşanan sakatlıklar elbette ki antrenmanlarda ortaya çıkanlardan daha fazla. Avrupa'da güneye doğru inildiğinde, sıcak iklimde sakatlık oranı da düşüyor.

4 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

Bugün lig radyoda GS doktoru vardı binde 5 sakatlık oranı normaldir dedi ve maç dk.larını ve antreman saatlerini topladı futbolcu sayısıyla çarptı ve sakat olan futbolcu sayısına böldü.oran:1250 de 5

broker&dealer dedi ki...

2 sezondur GS'ın sıkıntısı haline geldi.Çok genel bir laf olacak ama bakıldığında bu takım ya sezon öncesinde ve sezonda gerekli yüklemeyi almadığından bu sakatlıklar meydana geliyor ya da fazla çalışıyoruz futbolcunun bünyesi fire veriyor.

pvdElectro dedi ki...

Sırf bu sakatlıklar yüzünden beklediğimiz, istediğimiz adamları izleyemiyoruz.
Yazık onca para veriliyor artı bu işten para kazanıp kaç kişiye bakmak zorunda olan insanlar var.
Sertlik mutlaka olur ama topa olmalıdır bu sertlik Lig'imizin kalitesi bu sayede daha da düşüyor.

antti_sumiala dedi ki...

avrupa ve dünya şampiyonalarının sakatlıklara etkisini merak ederim ben de.. söylenildiği kadar etki eder mi yoksa bahane mi oluyor bazı sakatlıklara?