24 Eylül 2008

Arsene Wenger'in Bebekleri

Arsene Wenger seviyor ilklere imza atmayı. Maç kadrosunun yaş ortalaması 19. Sahaya çıkan onbirin ise 20. İlla da gençler oynasın ile akşamı edenlerden değilim. Top kimin ayağına yakışıyorsa o oynasın.
Arsenal-Sheffield United 6-0
Gol: 31' e 42' Bendtner; 44', 49' e 86' Vela, 57' Wilshere.
Arsenal: Lukasz Fabianski (1985); Gavin Hoyte (1990), Alexandre Song (1987 - 69') Francis Coquelin 1991), Johan Djourou (1987), Kieran Gibbs (1989); Fran Merida (1990 -69') Henri Lansbury 1990), Aaron Ramsey (1990), Jack Wilshere (1992), Mark Randall (1989); Carlos Vela (1989), Nicklas Bendtner (1988 - 69') Jay Simpson 1988).
Yedekler: Vito Mannone (1988), Jay Emmanuel-Thomas (1990), Abu Ogogo (1989), Emmanuel Frimpong (1992)
Arsene Wenger ve Olasılıksız

32 yorum:

Arif dedi ki...

Artık Arsene Wenger'e de bir Avrupa Kupası lazım...
Hakediyor..

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Arsen Wenger'i şöyle bir wikide süzünce farketmediğim bir şey yüzüme tokat oldu çarptı.adam zirveye çıkıp Şampiyon yaptığından beri genç yetenekleri keşfetmeye adamış kendini ve finansal açıdan kulübü dipten zirveye çıakrmış Arsenal'in 3 yıl sonraki kombineleri satılır olmuş kolpa değilse.! adebayor,fabregas etc. Ligin en zevk veren takımı durumundalar tek sorunları geçen yıldan görünür Gol yeme alışkanlıkları defans oyuncularının genç olması yaramıyor belli ki!

ssim dedi ki...

toure ile gallas ne zamandan beri genç oldu ? :) genç olsalar bile bu defans oyuncularından çok takım savunması ile ilgilidir.

cagliari42 dedi ki...

defanstan ziyade kaleciden yana dertliler bence. bir türlü bulamadılar istikrarlı bir isim seaman sonrası. lehmann olamadı, almunia da olamayacak.

Adsız dedi ki...

hızlı tempo kısa pas oynamak her baba yiğidin harcı değildir. bu oyun anlayışıyla defansif sorunların olması normal.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

wenger kupa alır veya almaz... ama arsenal tarafları için her hafta ayrı bir ziyafet sunuyor... ben şahsen her hafta en sevdiğim yemeği yiyiyorum ve her yediğimde farklı bir tad alıyorum. bunun hakikaten kupayla mupayla ölçülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. ha kupa, bunun mükafatıdır. henry-viera-pires'Li kadro kupa almasaydı ne olurdu ki. hala o takım gözümüzün önünde değil mi?

illa genç olma konusu bence arsenal özelinde şöyle değerlendirilmeli. arsenal tarzı futbol oynayan bir takımı yaratmak için o oyuncuları henüz belli alışkanlıklar edinmeden ele almanız gerekiyor.

sezon başında xabi alonso ismi çok konuşuldu arsenal için. ben ne vereceğinden şüpheliyim. ama wenger onu da 18'inde almış olsaydı bir şüphem olmazdı.

herkesin futbolda aradığı tad ayrıdır. biri iki bilek hareketinden hoşlanır. kimi 11 kişinin aynı ayda aynı şeyi düşünmesi ve uygulamasından hoşlanır. arsenal her sene şampiyon olmuyorsa bunun tek doğru olmadığı da açıktır. ama bu bir tarzdır. biz çok seviyoruz bunu.

ama bu oyun, biraz fazla temiz kalıyor günümüzün futbol anlayışında. geçen hafta clichy'e yapılan faul gaddarlıktı. eduardo travmasını daha atlatamadık.

hleb, flamini, senderos, gilberto, lehmann gidecek... nasri, diaby, eduardo, rosicky sakat olacak ve bu takım nasri dışında ciddi transfer yapmayacak. buna rağmen ligin tepesinde olacak dense ne denebilir ki?

wenger için de bu denebilir ancak...

varol döken dedi ki...

carlos vela hakkında bilgisi olan? hot prospect for future diye hatırlıyorum ama?

Fethi dedi ki...

galatasarayın basında eger wenger tarzında bır antrenor olsaydı acaba 87-88 kusagı(cafercanlar,ozgurcanlar) bugun farklı bır noktada olabılırmıydı??

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

carlos vela fm oynayanların sürekli kadrosunda bulunurdu.meksikalı arkadas.Bülent Abi kızacak ama fm de ıyı olup gercek hayatta kotu olan futbolcu cok azdır.simülasyondan daha farklı birşey bu.

birde Bendtner'i ilk izlediğim zaman bundan topcu falan olmaz dıyordum iyi geliştirdi kendini.

ssim dedi ki...

@cagliari42,

arsenal'in kaleci sorunu konusu açılınca hep boruc gelir aklıma. nedense pek yakıştırırım arsenal'e :)

aşkın dedi ki...

Sıkıysa Barça gibi hem kazanıp hem güzel futbol oynasın

Bellamy. dedi ki...

umarım bu sene bir kupa kaldırır da şu saçma mukayeseler kalkar. nerde wenger'in istikrarı nerde barça'nın saçmalamaları. bir mi allah aşkına?

bohemian321 dedi ki...

geçen sezon Arsenal çok iyi başladığı sezonu, Eduardo'nun talihsiz sakatlığının verdiği negatif motivasyonla, maçın son dakikasında yediği golden sonra düşüşe geçmişti.. Son dönemde iyice belirginleşen endüstiriyel futbolun devlerinin arasından, arsenal'in şampiyon çıkabilmesi eminim ki bu blogun çoğu okur ve yazarları gibi futbolu başka türlü seven herkesi sevindirecektir.
Bir sorum olucak ilgili arkadaşlara, Eduardo yu ne zaman sahada görebileceğiz ? Sakatlıktan sonraki ilk golunu attığı an bende biraz rahatlamış olacağım.. halen üzülüyorum onun için.

Adsız dedi ki...

@aşkın

arsenal sistem takımı barça ise yıldız takımı. herşeylerini ronaldinho üstüne kurdular ve onun form düşüklüğü sonrasında duman oldular. aynı şekilde geçen sene messinin sağlıklı olduğu dönemlerde hep kazandılar fakat messi gidince maç kazanamaz oldular. bu sene messi yine sakatlanacak ve barça yine üst üste beraberlikler, yenilgiler alacak. ayrıca ingiltere ve ispanyadaki geçmiş yıllardaki şampiyonların puanlarını bir kıyasla bakalım. ingilterede şampiyon olmakla, ispanyada şampiyon olmak arasında dağlar kadar fark var.

ekleyeyim barçayıda sever, zevkle izlerim.

Akay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ssim dedi ki...

@akay,

müsadenle ben bir şey söyliyim o konu hakkında :)

fenerbahçe emre'yi aldığı zaman emre'nin profili, geçmişi hakkında bir haber vardı sitelerinde. ama emre'yi emre yapan klubün adı geçmiyordu nedense o geçmişte :) yani o klübün adının geçmemesinin sebebi ne ise kırmızı kramponu giymemelerinin sebebide odur ;)

Julıus dedi ki...

@bohemian

Eduardo'nun eylül'ün başlarında 'amacım noelden önce dönmek' şeklinde açıklamaları vardı,hatta kendisi Arsenal'in şampiyonlar ligi grupları için UEFA'ya bildirdiği listede de yer alıyor.

Vela'yı geçen sezon bikaç maçta Osasuna'da,bu sezonda Arsenal'de oynadığı maçlarda izlemiş biri olarak Wenger'in elinde büyük bi yıldıza dönüşmemesi şaşırtıcı olur benim açımdan.
Dün attığı 2.gol de mutlak izlenmeli...

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

arsenal'a kasper schmeichel yakışır...Gerçekten fm'de iyi olup,gerçekte kötü olan çok az futolcu vardır, ve bu carlos vela da yıllardır beklediğiimiz bir isimdi oyundan.Tıpkı messi ve bojan gibi.Oyunun ve "canlı maçını izledim" şimdilerin yeni yıldız adayı Juve'deki Giovinco ve Valencia'daki Aaron...Zaten Wenger Giovinco'nun peşinde koşmaya başladı bile...

HüSo dedi ki...

evet gerçekten de kaleci konusu tek can sıkan konu bence arsenalde.bence de tek yakışacak kaleci de francisco guillermo ochoa dır.ah bi alsa da şöyle seyir zevkini kat kat artıracak maçlar seyredebilsek arsenal açısından.10 senelik kaleci ihtiyacı kalkar ortadan valla.:)

Turiaf dedi ki...

Yalnız Vela'nın ikinci goldeki top kontrolü ve bitirişi çok klastı. Çok büyük potansiyel var bu çocukta.

domestos dedi ki...

İçinde Arsenal, Wenger, Vela, Bendtner geçen bir postun altında Emre'nin kırmızı kramponları muhabbeti de alakaya çay demlenecek cinsten olmuş gerçekten.

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

velada agüero tarzı sezdim,yanlı mıyım dersiniz??

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

domestos;
bunun nedeni futbol taraftarı olmaktan öteye geçip futbol ırkçısı olmak hayata kırmızıdan değil arada lacivertten bakmayı bilemeyenlerde post atmalı.

Aklıma gelmişken Armanterros vardı FM de oda güney amerika'da yıldız oldu aynı şekilde boca altyapısını da FM den ezberlemiştik dökülüyorlar bir bir.Sadece FM de iyi olmayan ADU gerçekte de Benfica da kurudu kaldı ya ben Ona hasta oldum!

Akay dedi ki...

bülent abiyi türkiye ligine döndürme çabaları da diyebiliriz o krampona :)

apaç dedi ki...

-18 oyuncularla çalışmak işine geliyor arsene wenger'in. çünkü muhtemel başarısızlıklarda kılıfı her daim hazır. bütçe, rakip takımın yaptığı transferlerin fahişliği ve takımının yaş ortalaması. her yaptığı açıklamada ısıtıp ısıtıp önümüze sürüyor bunları. çünkü o da farkında drogba'yı, buffon'u alsa bile başarılı olamayacağının. ne gerek var çıtayı yükseltmeye; şurdan gider iki uzun bacakli, genç, isimsiz fransız bulur, keyfime bakarım diyor. zaten kariyeri boyuncu somut bir başarısı olmayan bir adam. bulmuş kebap gibi ortamı. tekrar bir japonya yapmak da istemiyor. niye bozsunki caanım düzenini.

alt yapı hocası bu adam. ver herhangi bir yaş kategorisini çalıştırsın. a takıma oyuncu filan versin, mutlu olsun. ama yarışmacı bir ortama sokulmasın. beceremiyor. yapmasın.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

@apaç

wenger zaten 3 sezon sonraki muhtemel başarısızlıgının üstünü örtmek içinde , 16 yaşında barcelona B'den fabregası kacırdı ,marsilya'ya nasri için servet döktü, vela'nın peşinden ispanyalara düştü, denilson'ları song'ları transfer etti.Tek nedeni ingiltere'nin en köklü takımlarından Arsenal eger başarısız olursa, bi nedeni var demekti.

@hanedan
wenger - giovinco konusunda ciddimisin :)

Adsız dedi ki...

@apaç
çok gülünç olmuş yazılanlar, bu adam takımın başına geçtiğinden beri 3kez şampiyon 4 kez ikinci olmuş liginde, bu ingiltere liginde düşük bütçeli bir klübün (artık değil thanks to Arsené) pek kolay başarabileceği bir iş değil. bir talihsiz şampiyonlar ligi finali ve bir de talihsiz Uefa kupası finali yaşadılar. (sanki barcelona heryıl şampiyonlar ligi finali oynuyor :) )

chelsea gibi takım kurmasa da kendisi de bir o kadar yıldız futbolcu çalıştırdı; henry pires vieira anelka bergkamp gilberto hleb rosicky ljunberg overmars... ve saymadığım başka yıldızlar :)
bunlarla bazen şampiyon oldu bazen ikinci ama asla 5. olmadı asla takımı unutturmadı!

bu sezon takımdaki tek uzun bacaklı fransız diaby!

evet bir amacın peşinde belli,tek derdi var güzel futbol.
hatırlamıyorum hangi maçtı, karoda ingiliz futbolcu yoktu ve herkes üzerine gitmişti Arsené in kendisi şöyle demişti: "...kadroyu hazırlarken futbolcuların pasaportlarına bakmıyorum, özür dilerim..." futbolcunun ne milliyeti ile ne de yaşı ile ilgileniyor kendisi, yeterki oyununu oynasın :)

dünyanın en yarışmacı liginde kendi şovunu yapıyor Arsené, her klübün sahip olmak isteyeceği teknik adam kendisi saygıyı hakediyor!.

.özgürçetin.

aşkın dedi ki...

Arsenalcilere bak, Barcelonayı beğenmiyorlar.Sevsinler..

Cemo Koc dedi ki...

Arsenalciler (!) Arsene Wenger artık bir teknik direktörden öte, umudun ismidir. Kim çalışırsa onun kazanacağının bilincidir. Yeni nesillerin ilk çalışmak isteyeceği kişidir. Ne Barcelona, ne Manchester ile karşılaştıralım Arsene Wenger'i.

Arsene Wenger bence amacına ulaşmıştır. Futbolun hem entellektüel taraftarlarını hemde duygusal taraftarlarını yüreğinde hissediyor.

Bu amaç ile yola çıkan birisi için daha ne ister ki?

Arsene Wenger, belki Barcelona, Real Madrid için asla bir Fabio Capello olmaz. O kariyeri yok denilenibilir. Ama o zaten çoktan başka bir boyuta geçti. Bizlerde onunla beraber.

Teşekkürler Arsenal. Teşekkürler Arsene Wenger.

erssre dedi ki...

esinlenme mi var?

http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=11.11.2007&Newsid=200845&Categoryid=4&wid=154

Cemo Koc dedi ki...

Bende yazacaktım aynısını da... Ayıp.

Başlık bile aynı. Çüş hatta.

apaç dedi ki...

kendi evimizde ligin en kötü takımlarından birine 2-1 yenildik. ama olsun. çok güzeldi oynadığımız futbol. çok keyif aldık. bir pozisyonda öyle tek paslarla ceza sahasına girdik ki görmeliydiniz o anı. çocuklar gibi şendik.

ralip takım ise oyunun her dakikasını çirkinleştirdi. savunmaya gömüldü, 3 pas üst üste yaptırmadı emek hırsızları. kahrolsun hull city, kahrolsun helenio herrera. böyle futbol olmaz. neyse biz gene aldık keyfimizi. yeter o bize.