26 Eylül 2008

Anket: Hagi mi Alex mi?

61 yorum:

SkyCaptain dedi ki...

Anket başlığı Fenerbahçe mi ,Galatasaray mı şeklinde değişmeli, böyle anketlerde mantık aranmaz çünkü... ;)

GSveFutbol dedi ki...

Oktay Derelioğlu ve Alex'in ağrısı var suratından belli olması üzerine kurulan 1 maçlık yorum performansı

oralardaniyivurur dedi ki...

Yetenek, kapasite, ve saha içinde takımı yönetmek bakımından Alex..
Ama liderlik, hırslandırmak, takımdaki gençlere birşeyler öğretmek bakımından Hagi..

Potporicaz dedi ki...

"o" a. bilbao ya son dakikada zımbaladığında peşine sevinçten ben annemi uyandırdığımda daha bi sevdim futbolu.

karamazov dedi ki...

Sanırım oylar üstteki Hagi alttaki Alex şeklinde veriliyor, verilmek istenen mesaj dikkate alınmaksızın.

ilkay dedi ki...

@umur:

yetenek, kapasite, hatta saha içinde takımı yönetmek diyorsun. ve alex diyorsun...


gülerler adama

Sinan Çakmak dedi ki...

@ milan rapaic

Ben Fenerbahçeliyim ama Hagi'nin Alex'ten kat kat daha iyi olduğunu, hatta dünya'da gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan (belki de en iyisi) olduğunu savunanlardanım.

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Hagi hem ligde hem Avrupa'da Hagi'ydi.Alex ise sadece ligde Alex...

Unknown dedi ki...

şimdi ilk futbolu seviyorum hagi'yi ikinci futbolu seviyorum alex'i temsil ediyor sanırım. başlık sırasına göre yani :)

EDDIE dedi ki...

Geçen gece telelig midir telegol müdür tam ismini hatırlayamadığım sirkimsi bir sözde futbol programında ekranı 2ye bölmüşler ve bir tarafına hagi'nin, diğer tarafında alexin 4 senelik istatistiklerini koymuşlar; yorumluyorlar, istatistik olarak alex daha büyükmüş. ulan mağdem her şey istatistik koysanız o zaman takımlarınında istatistiklerini ? Kim kaç kere şampiyon olmuş, avrupada ne yapışmış ne edilmiş? sanki bilardo oynuyor adamlarda bireysel istatistiklerini koymuşlar, aptal saçması yorum yapıyorlar.

Doğuş dedi ki...

yine "o" Monaco'ya 40 metreden çakarken yaşadığım şaşkınlık , sevinç , hayranlık duygusu sayesinde daha bi sevdim futbolu.

SkyCaptain dedi ki...

@sinan çakmak

ne mutlu sana...

Unknown dedi ki...

Bence alex ve hagiden birini seçmek futbolu sevmemek ikisinnin arasından seçim yapamamak futbolu sevememek

Comertsk dedi ki...

Futbol'un vermediği heyecanı hagi verdi bana.Futbol'u değil Hagi yi seviyorum.Hatta '''i love you hagi!'''

Unknown dedi ki...

ahh yanlış görmüşüm

tofi dedi ki...

fanatik yorumlar olur bu ankette, istatistiklere bakarsak alex, kariyerindeki takimlara bakarsak hagi, gerci Gs haricinde diger takımlarda naptigi ortada.

sannti dedi ki...

Anketi görünce yine klasik dalaşma anketi olacak sandım ve şaşırdım ama seçenekleri görünce rahatladım. Büyüksün aceto gösterdin yine farkını :)

hari dedi ki...

ben futbolu seviyorum sadece.anlik,maclik deil bu sevgi.ben sabri adam gecincede mutlu oluyor,selcuk ara pasi atinca daha bi seviyorum futbolu.volkan schalke macinda topu ayaginin altindan kacirdiginda sevmistim,appiah golu caktigindada.kisilere takilmayin,ver-kac yapin,kendinize oynamayin.

muhder dedi ki...

alex'le hagi yanyana oynayamazlar.

Sencer Yücel dedi ki...

adam ders niteliğinde şık koymuş oraya 2 tane, yine onları hagi-alex diye kategorize etmeye çalışanlar var...

AnAvArzA dedi ki...

bu soru hagi'ye hakarettir

gorcanabi dedi ki...

galatasaraylı olmasaydım hagi galatasaray'da oynuyor diye takım değiştirebilirdim sanırım.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

bende bu soruya ; " hagi aslında daha iyi , alexde şöle güzel , hagi böle süper , o iyi bu rezil" diye cevap verenleri seviyorum. Birazdan da başlanılır ; "f5, 6s , 8taş" vsvsvs. Baştan söyliyeyim , hagi daha uzaga ..... yapıyomus.

Unknown dedi ki...

aceto'nun mesajini alabilecek kapasitedeyiz de sonuçta ortalıkta dönen bir muhabbet hagi mi alex mi. tabii türkiye'de yurtdışında da şu an bir karşılaştırma var:
--------
hagi mi stoichkov mu?
adres: www.fifa.com
-------

erssre dedi ki...

alex hagiyi görse önünü ilikler hazırola geçer, nokta.

Tdrgn dedi ki...

Bu karşılaştırmada herhangi bi' sakınca gormuyorum açıkcası.

skos dedi ki...

aha şahane anket. tam da yapmasaymışsın keşke bu anketi demeye hazırlanıyordum sayfa açılırken.

aeuoia dedi ki...

başıma bir şey gelmeyecekse futbolu sevmiyorum.curling seviyorum :)


takımın maç bazında başarısına göre kıyaslama yapanlara bir hatırlatma:alex'in arkasında edu-volkan-selçuk varken,hagi'nin takımını popescu-taffarel-bülent koruyordu.

p.s. alex tartışılabilir ama bence türk liginde oynamış en iyi 3-4 oyuncudan biridir.(istatistik olarak 1.)hagi'nin isminin bile -futbolcu olarak- saygıyla anılması gerektiğini düşünüyorum.antrenörlüğünde ise
kayseri'de 'hirsizsiniz siz' deyişi
ile petre'nin saçlarından başka bir
şey gelmiyor pek akla.

Ortega dedi ki...

Alex sadece ligde Alex, diyen arkadaşa sormak lazım. Geçen sen Şampiyonlar Liginin asist kralı kimdi? Orası kırmızı lig adıyla kurulmuş bölgesel bir lig değildi herhalde?

Hagi ve Alex Türkiye'ye gelmiş en yararlı iki transferdir. Sürekli kıyaslanmalarını anlamıyorum.

İkisi de oynadıkları takımların taraftarlarınca çok ayrı yere sahip topçular. Bu bakımdan aralarında fark yok. Kim daha büyük mevzuları gereksiz bence. Birincisi aynı dönemde oymadılar.İkincisi arkalarında oynayan oyuncular benzer tarzda oyuncular değildi.

Saha içindeki agresif tavırlarını bir yana bırakacak olursak, ben Hagi'yi zevkle izlerdim. Futbolu seviyorum çünkü.

Futbolu seven bir başkası da Alex'i daha ciddi takip etse, ne kadar müthiş bir oyuncu olduğunu fark eder. Onun pasif kaldığı maçlarda Fenerbahçe sıradan bir Anadolu takımı hüviyetinde. Alex isteyince Fenerbahçe Sevilla'yı da yeniyor, Chelsea'yi de..

İstatistikler diye girmek istemem mevzuya..ama Alex geldiğinden beri Fenerbahçe'de atılan gollere girilen pozisyonlara bakın %90'ından fazlasında Alex'in imzası vardır..

Yorumda bol bol Alex yazdım. Bunun sebebi de Hagi'nin herkesce öyle ya da böyle büyük topçu olarak görülmesidir.

Alex'i ise anlamsız yere küçümsüyoruz.Koşmuyor dendi..Kim ne kadar koşuyor teknolojisi memlekette kullanılmaya başlandı, en çok koşan Alex çıktı.

Derbilerde yok dendi, kaç maçı aldı çevirdi..

Avrupada yok dendi..takip edin Fenerbahçe'nin dış maçlarını hep Alex'in imzası var. Asist kralı olması bunların üstüne krema olur herhalde..

Neyse yeter bu kadar yorum..çok uzattık herhalde :D

judas dedi ki...

ben çocukluktan çıkıp ergenlik çağına girdiğim dönemde tanıdım hagi'yi..mahallede üstüne basılmış kola kutusu yerine gerçek futbol topu ile tek kale maç yapmaya başladığımız dönemler.. yaşıtlarımın sınıftaki kızlara aşık olduğu dönemlerde hagi beni futbola aşık etmişti.. Bilmiyorum belki alex iyidir ama bana 10 rakamını sempatik gösteren adamın verdiği heyecanı bu sporda kimse veremedi. belki o dönem kazanılan ve şuan bir türlü aşılamayan başarılar yüzünden ,belki futbola ilgimin o zamanlar başlaması,gördüğüm ilk büyük yıldız olması nedeniyle..
geçenlerde bir arkadaş kewell la ilgili yeni hagi gibisinden yorumlarda bulunmuştu. ona da aynı şeyi söyledim ; "haginin verdiği tadı veremez"

BroWnTyGeR dedi ki...

Hayatımda beni ağlatan tek futbolcu Hagi'dir.Ama onun yeri farklı Alex'in yeri farklı.Ayrım yok çünkü ben adama değil oyuna aşığım :)

Çağlar dedi ki...

Herkes ciddi ciddi tartışıyor, kimse anketteki incelikten, güzellikten bahsetmmeiş.

aylak dedi ki...

iki secenek de secilebilir olmali bu ankette bence...

PENALTY dedi ki...

Kıyas bile kabul etmez. Futbolu sadece istatistik sanan ki son zamanlarda sayıları oldukça da arttı (bunların içine Uğur Meleke de dahil) birtakım kişilerin ve tuttuğu takımı kör bir fanatizimle desteklediğini sanan (Selçuk Yula) bazı spor yazarlarının ortaya attığı Hagi mi Alex mi tartışması. Eğer bu anketin UEFA nın resmi sitesinden yapıldığını düşünürsek ordaki seçeneklerden bir tanesini olacak Alex'in künyesinin ve özgeçmişinin de karşısında parantez içinde yazılması gerekecekti.
Saygılar.

dr feelgood dedi ki...

bülent akın ve maldonado arasında gidip geliyorum.

pi dedi ki...

"Hagi GS'den başka yerde ne yaptı" diyenler uykudan uyanmış olmalılar. Real Madrid ve Barcelona formalarını giymek de yapılabilecek en büyük işlerden biridir beyler. Ayrıca Steaua ile olan başarılar ve Romanya Milli takımındaki efsanevi oyununu da unutmayalım.

Alex? Alex olabilecek çok adam var, bir kaç yıl sonra Delgado da Alex olur. Ricardinho da Alex'tir aslında. Brezilya'da bir sürü Alex bulabilirsiniz.

Elbette çok kaliteli bir oyuncu ama Hagi'yi izlemiş bu gözleri kesmiyor.

Gaatasaraylı olup da Alex de Hagi kadar vardır diyecek adam sayısı bir elin parmağını geçmez. Ama Fenerbahçeli olup Hagi'nin Alex'le karşılaştırılmasının Hagi'ye yapılmış bir ayıp olduğunu düşünen bir dolu insan olduğunu biliyorum.

Ben de futbolu sevdiğim kadar Hagi'yi sevenlerdenim. Kurban olayım o'nun her önüne geleni madara eden sol ayağına...

NoWiTZKi_41 dedi ki...

Hagi denildiği zman herkes; abi Hagi ya daha ne olsun gibi büyüklüğünü vurgulayıcı sözler söyler ve de herkesin kabul edeceği gibi çok büyük bir futbol sanatçısıdır.

Alex denildiği zaman herkes; ... gol atmış ... asist yapmış ... gibi rakamları yanına ekleme gereği duyarlar.Herkes kabul eder mi bilmem ama bence Alex'te iyi bir futbol sanatçısıdır.

Sonuç olarak ikisini de izlemek bana büyük zevk veriyor.Ancak Hagi bir efsane ve de hiç bi zaman rakamlara ihtiyacı olmayan bir SANATÇI.

conqueror dedi ki...

Metin Türel in
"Hagi sana 40 metreden bir çakar. O istatistikleri nereye sokacağını şaşırırsın" vecizesi herşeyi özetliyor olsa gerek :)

Umur Burak Ayaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gadee dedi ki...

Hagi'nin attığı 3 çalımı,3 golü izlemek bile futbol topuna Alex'den daha iyi hükmettiğini görmek için yeterlidir vesselam.

Lakin Alex kesinlikle kötü bir futbolcu değil.Hatta Hagi sonrası Galatasaray onu getirebilseydi Türkiye'ye,o zaman yaşanan sıkıntılar daha çabuk atlatılabilirdi.

Pads dedi ki...

Iste bu yuzden acetobalsamico'yu seviyorum, iste bu yuzden bu siteye ilgi her gecen gun buyuyor, iste bu yuzden en ufak bir futbol olayinda 'Acaba Aceto ne demistir bu konuda?' diye dusunuyorum. Tesekkurler..

Umur Burak Ayaz dedi ki...

@ doğuş

Abi, ne 40 metresi. En az 100 metreden attı golü :)

Tabii ki Alex kötü futbolcu değil ama bana çocukluğumda izlediğim bir futbolcuyla şimdi izlediğim futbolcuyu karşılaştırmamı istiyorsunuz. Ben çocukluğumda Hagi yerine Alex ile tanışmış olsaydım şu an bu ankete vereceğim cevap da haliyle Alex olurdu. Yetenek vs.. şudur, budur, bu anlamda yorumlamıyorum.

Çocuksun, abartıyorsun olayları. Hagi'nin Monaco'ya attığı golü unutabilecek biri var mıdır bu postta? Ya da Milan'a attığı aşırtma golü? Benzerlerini Alex atmadı mı? CSKA Moskova maçında neredeyse 90'a yolladığı gol de unutulmaz bir goldü bence ama çocukluğumuzu Hagi ile yaşamış bir nesil olarak Hagi'yi Alex'den daha iyi olarak görmemiz çok normal.

Dabenti dedi ki...

aceto tarafsızlık adına böyle birşey yapmış zannımca. Fifa.com'da yayınlanan Hagi mi, Stoichkov mu yorumlu anketine bir gidin bakalım dünyada kim neler yazmış? Romanya ve Bulgaristan haricindeki ülkeleri ele alırsak sanırım %95 civarı Hagi demiş.

Oraya gidip Alex mi, Hagi mi diye bir yorum yapın millet size neresiyle gülüyor acaba. Kusura bakmayın da dünyada gülerler bu soruyu soran adama. Bazıları küçük dünyasında yaşamaya devam etsin.

Yeni soru, Edu mu Popescu mu? Tabii ki Edu değil mi?

oralardaniyivurur dedi ki...

@Psychonaut: Galiba bir yanlış anlaşılma olmuş, Alex'in istatistikleri, (120 küsür maç , 63 asist asist ve 78 gol, ve bunlar sadece ligde...) vuruş tekniğinin vs., daha iyi oldugunu gösterir, bence.. belki de istatistikler aptallar içindir, ama bu sıradışı bir istatistik bana göre.. Bu arada bir gerçeği belirtmem lazım, Alex, Hagi'nin Galatasaray'a kazandırdıklarını, hiç bir zaman Fenerbahçe'ye kazandıramaz... Bu nedenle Hagi Alex'ten çok çok daha büyük bir futbolcu, Alex te Hagi'den daha yeteneklidir.. bence.

oralardaniyivurur dedi ki...

Bu arada acetonun ne yapmak istediğini şimdi anladım..
Gece'nin bir saati anlamam biraz sürpriz olurdu zaten... Helal olsun aceto, güzel yaklaşmışsın olaya..

aşkın dedi ki...

Bir başka açıdan bakarsak, Alex'i Hagi'nin yerine Uefa şampiyonu kadroya monte etsek, Hagi'yi de Daum'un ve Zico'nun takımına göndersek ne olurdu?
Ben de onu diyorum işte, ne olurdu?

matiasemilio dedi ki...

eddie..
'istatistikler mini etek gibidir' gibisinden bi benzetme vardır ya hani onu hatırlatırım..tabiki hagi:)

Adsız dedi ki...

KANDIRMAYIN FENERBAHÇELİLERİ

Gazetelerde Fenerbahçe´nin tranfser haberlerini okudukça gülüyorum.

Bir camianın taraftarları ile bu kadar mı dalga geçilir.

Haftalardır bir Alex yaygarası.

Geliyor‚ gelecek‚ eli kulağında.

Taraftar da heyecanlanıyor‚ umutlanıyor.

Sevgili Fenerbahçe taraftarları bu haberlere sakın kanmayın. Alex malex gelmiyor. Gelmez. Gelemez.

Alex dedikleri şu sıralarda Brezilya´nın en popüler adamlarından biri. Geçen yıl Real Madrid´in transfer listesinin en başındaydı.

Canının çektiği futbolcuyu tereyağından kıl çeker gibi alan‚ Barcelona´nın elinden Beckham´ı kapan Real Madrid bu Alex´i alamadı.

Şu anda da hem Real‚ hem de başka pek çok bol paralı takım Alex´in peşinde.

Ancak onlar da alamıyorlar.

Bu yüzden Alex´in Fenerbahçe´ye gelme olasılığı yok. Keşke gelse de seyretsek ama yok böyle bir olasılık.

Fenerbahçe taraftarına satış yapmak isteyen basının palavrası.

Yönetim de herhalde bu gazdan memnun ki‚ sesini çıkarmıyor.

Fatih Altaylı, 2004

maria lopez garcia dedi ki...

aceto gerçekten bunu mu sordun ya da gerçekten bu cevapları mı istedin, merak ediyorum..

Emir dedi ki...

Bu 2 adamı da izleyince futbolu neden bu kadar çok seviyoruz sorusunun cevabını alıyoruz.

Ama Hagi o takımı kazanmaya iten agresifliği ve hırsıyla ve uluslararası arenadaki başarılarıyla biraz daha önde bence. Kendisi Romanya'nın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu ve Türkiye'de top oynamış en büyük futbolcu. İstatistikler yalan söylemez; Alex daha ileride olabilir. Ama sadece onlara bakıp da yorum yapılmaz. Bu da futbolla basketbolun ayrıldığı nokta olsa gerek:))

Yalnız Alex'in de pek çok ünlü santrfordan daha kurnaz ve bitirici olduğunu da unutmamak lazım. Playmaker diye bahsetmişler fifa.com'da; kalecinin göğsünden seken topa her pozisyonda ilk hamle yapan adamın bile Alex olduğuna dikkat çekmek isterim.

Yalnız Fenerliler'e biraz frikik gollerini özletti sanırım en son Aykut'a attığından beri..

Ayrıca şöyle güzel bi röportaj koymuş adamlar Alexle:

http://www.fifa.com/worldfootball/news/newsid=886954.html

Emir dedi ki...

Bi de aklıma ne geldi, şöyle bi karşılaştırma yapılabilir:

Hagi, Galatasaray'a Bülent Akın'ı aldırmıştı.
Alex de Fenerbahçe'ye Maldonado'yu.

Neymiş, ikisi de futbolcudan anlıyo:)

Cemo Koc dedi ki...

Uzaklarda memleketi olan arkadaslar, buyuk sehirden oraya gittiklerinde, herkes bu soruyu kesin tatmistir :)

"Köy mü güzel, İstanbul mu?"

Rıdvan Nistelrooy dedi ki...

Futbolu seviyorum ben..

ssim dedi ki...

@alavgan,

noktayı koymuşsun usta...

aeuoia dedi ki...

ne hagi ne alex..

ljungberg'den şaşmayacaksın :)

pi dedi ki...

Anket zaten gerekli cevabı veriyor :)

erkozero dedi ki...

aceto bu anketi açarken gerçekten neyi öğrenmek istiyordu ve anketin sonunda ne olacağını tahmin ediyordu merak ediyorum.. bu blogu eşsiz yapan şeyin bulanık sulara girmemesi olduğunu düşünüyorum..

Couch Potato dedi ki...

Kimi bulur bilemez, kimi bilir bulamaz...

Kulüplerinizin -ki biri benim kulübümdür aynı zamanda- tarihine damgasını vurmuş, ileride ballandıra ballandıra çocuklarınıza anlatacağınız iki muhteşem krampon...

Yazıktır, değerlerini bilin de heba etmeyin böyle adamları kahvehane usulü tartışmalarla... :)

jose dedi ki...

u_U

komıksın arkadasım fatıh altaylının yazısıyla ne alakası var konunun.fenerbahcelılerın bazıları hakıkaten komık cok guluyorum alex ve hagıyı kıyasladgnız ıcın sızlere

Jofute dedi ki...

Hagi is a Chess player,Alex is GO Master..

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

alex alex alex bin kere alex yüz kere alex ilker yasin