23 Eylül 2008

Andres Fleurquin

Yıllar çabuk geçiyor ile lafa kolay girilir. Fleurquin Galatasaray'a geldiğinde 26 yaşındaydı. 33 yaşına gelmiş. Uruguay'ın en zengin ailelerinden birinin çocuğu olduğu aslında paraya pula ihtiyacı olmadığı söylenirdi. "Babasının işleri bozulmuş şimdi ailesine Fleurquin bakıyormuş" daha ilginç bir hikaye olabilirdi ama yok öyle birşey. Andres Fleurquin iyi futbolcu muydu? Emin değilim. Bülent Akın'ın yanında daha iyi duruyordu ama bu da nasıl ölçüyse artık! Josico'nun Maldonado'dan iyi olabilme ihtimali gibi galiba... İspanya'da Cadiz forması giyiyor Fleurquin.

32 yorum:

Unknown dedi ki...

Beşiktaş maçlarının adamıydı kerata . Lucescu zamanında gelip Lecuscudan önce adı olmayan lecuscu ile parlayıp lucescudan sonra solan adamlardan biriydi. bide barca ya attığı bi gol vardı o gol vardı o günleri masal gibi anıyodur herhalde.

Ortega dedi ki...

Galatasaray zamanında Bülent Akın'a 8 milyon papel mi saymıştı? yanlış mı hatırlıyorum?

Unknown dedi ki...

Samiyende Roma ile oynadigimiz bir mac vardi.
Totti'ye adam markaji olarak Lucescu onu gorevlendirmisti herhalde. Totti'yi cok iyi kilitledigini hatirliyorum. Galatasaray' da iken cok ba$ariliydi bence.

selaminko dedi ki...

bende su an nerde oldugunu sormustum blogta. cadiz'de oynuyor demek. fena topcu değildi be. bjklıların gıcık oldugunu biliyorum kendisine :))

kadimkishi dedi ki...

Bence Fleurquin teknik yahut kabiliyetli değil de faydalı topçuydu. Genellikle verilen görev X ise asla X+1 oynadığı vaki olmamıştır. Hiçbir Galatasaraylının zihninde olumsuz bir anısı olduğunu düşünmüyorum, bilmiyorum.

@ortega
Valla kardeşim o adama bir sürü para sayıldı geçmiş gün ne kadar bilemeyececğim (Sanki ben verdim parayı :)). Ama beni esas şaşırtan B.Akın'a o kadar para verilmesi değil - ki lüzumsuz adamlara para saçma geleneği 3 büyüklerde kal'ü beladan beri vardır- işbu Bülent kardeşimizin elin İngilteresine, Bolton'a transfer olmasıdır. Hayat ne garip vapurlar falan... :)

Çetin Cem dedi ki...

bayılırdım fleurquin'e, düz bir oyuncuydu ama sahada verebileceği her şeyi verirdi, kötü bile oynasa "az çalıştı" dedirtmezdi kendine.

herhalde nou camp'ta gol attığı geceyi hatırlayıp hatırlayıp gülümsüyordur.

mre dedi ki...

Lucescudan bir türlü haz edemesem de başarılı bir hoca. Sokaktan 11 kişi seçse futbol takımı yapabileceğinin kanıtıdır Fleurquin, Victoria, Radu.

cisco dedi ki...

@ ortega

dogru hatırlıyosun, futbol tarihinin en buyuk transfer fiyaskolarındandır bence. hadi buyuk umutlarla alırsın, bos cıkarya. oyle de degil ki, ne oyle buyuk umutlarla geldi, ne duzgun top oynadı, üstüne o kadar para anlayamadım. sonra boltona gitti onu hiç anlayamadım.

lucescu fleurqinli, b.akınlı orta sahayla sampiyonlar liginde gruptan cıktı. saka gibi cidden.

erssre dedi ki...

şampiyon olmuştuk o sene CLde çeyrek finale çıkmıştık, o kadronun mehmet topalı bu adamdı neresini başarılı görmedin aceto abey.. :)

petit dedi ki...

İnönü'deki 2-2'lik Beşiktaş maçının kasetiyle Milan, Real Madrid ve türevi takımlara transfer olabilirdi.

Fuzzy Logic dedi ki...

Fleurquin galatsaray'a transfer oldugunda fotomac'di saniyorum gazetenin bos kalan kisimlarini doldurmak icin yapilan kucuk haberlerden bir tane vardi. Hep o aklima gelir. Tam olmasa da soyle idi
" Kaptan bülent ile bir ani:
Gecen seneki Strum Graz - Galatasaray macinda bir pozisyonda kaptan bülent ile cok ciddi bir sekilde tartismistik."

... ee nasil yardimci olabiliriz sana

Comertsk dedi ki...

@ ermansire

o sene cl de ikinci gruplarda -şimdinin ikinci turuna tekabül eder az çok.- puanla elenmiştik.Çeyrek finali bir önce ki sene görmüştük;)

liverpoolandkop dedi ki...

Bülent Akın'ın Galatasaray'a tek hayrı Fenerbahçe'ye gol atmasıdır bence

matiasemilio dedi ki...

bir Beşiktaş'lı olarak macın henüz basında attığı sayılmayan golle yüreğimi ağzıma getiren topcu.fena da değildi hani..

dr feelgood dedi ki...

roma maçında tottiyi kitlemişti ama son dakikada emerson'un attığı golde mondragon'un çıktığı topa saçma sapan bir müdahele yaparak topu emersona yollamıştı, emerson'da yamuk bir vuruşla golü atmıştı 1-1 bitmişti maç.

maçdan aklımda bir tek "avrupanın cöbeğünde meydan dayaaa yedük" cümlesi kaldı sanıyordum bu da kalmış :)

pvdElectro dedi ki...

Fleurquin için hiçbir Galatasaray'lının kötü birşeyler yazacağını sanmıyorum ben.

Yazılabilecek birşeyler varsa oda belli kişi ve şeylerdir.

Unutulmaz Maçlar..

ercan dedi ki...

Ligdeki 2 maçta da bize gol atmıştı:( Ligde de başka golü yoktu zannedersem.

Kojiro Hyuga dedi ki...

2001/2002 sezonu c.l. 2. tur grupları son maçımızda sami yen'de barça ile durum 0-0 devam ederken kendisi ceza sahası içerisinde düşürülmüştü. penaltı olmalıydı. :-) zaten barça'nın golü de ofsayttı...

bahtiyar dedi ki...

bu adamın ligde attığı gol sayısı 2 bu golleride 2 beşiktaş maçında atmıştı birde galiba roma maçında golü atan cafu'ydu oyle hatırlıyorum çaprazdan aşırtma ile neyse güzel topçuydu severdik kendisini perez,victoria,bülent akın la nerdeyse çeyrek finale cıkıyorduk.şimdi bu kadroyla uefa da oynuyoruz biraz dağıttım konuyu ama neyse böyle kalsın

No Pasaran dedi ki...

2001-2002 sezonunda Sami Yen'de Galatasaray'a 1-0 yenildigimiz macta tek golu yanilmiyorsam 70.dakikada kafayla atan futbolcu olarak kalmis hafizamda. Yine sanirsam ki Ilhan Mansiz'in da 1 topu direkten donmustu daha once :)

Hüseyin dedi ki...

8 milyon dolar derken o zamanın dola kurunu da hesaplayınız lütfen.ayhan akman da bjk ya 10m dolara gitti mesela.

Pads dedi ki...

Aceto, Fleurquin'in ailesinin ulkenin sayili zenginlerinden oldugunu yaklasik 1 sene once yabanci bir kaynakta tekrar gormustum. Detay da veriyordu hatta. BU laf TR'den cikmadiysa gercek sanirim.

Fethi dedi ki...

bir sebastian perezdir benim gözümde

GSveFutbol dedi ki...

Deplasmandaki Barcelona-Galatasaray maçında atmış olduğu golü futbo hayatındaki en anlamlı gol olarak adlandırır

No Pasaran dedi ki...

@hüseyin

Ayhan Akman da 8 milyon $'a gelmişti Beşiktaş'a diye biliyorum. Yıl 1998'di, Bülent Akın'dan 2 sene önce. Kur farkından Bülent Akın daha pahalıya gelmiş olabilir, o günkü kurları hatırlamıyorum.

Unknown dedi ki...

2000 den sonra gelip, gidenler arasında en çok üzüldüğüm isimlerin başında gelir.

ben çok başarılı buluyodum bizdeyken kendisini

flamboyant forward dedi ki...

camp nou da deli gibi oynadığı bir barça maçını bilirim.o maçta ergün ve karan da muhteşem oynamış,saviola ikinci yarı tek başına maçı çevirmişti.sonra 9 kişi filan bitti maç.az paraya çok iş yapmıştır severiz kendisini kısacası :)

kenzavey dedi ki...

hangi maçlar hatırlamıyorum ama bizim defans sakatlar ordusuna dönmüştü bi ara 1 ay boyunca falan stoper oynattı lucescu onu çokta başarılı olmuştu.tam bir görev adamı nereye koyarsan oynuyordu.severdik

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

Bu adam yüzünden kuzenim beşiktaşı bıraktı yaa.Maçta, beraber izliyoruz kuzenle (yaş 9), baktım 2-2 oldu, tamam diyo bitti,bıraktım beşiktaşı, o gün bugün hasta gs'li kendisi..:D:D:D Görmeyeyim seni flo, çıkma karşıma...

ûstâd dedi ki...

Sanırım 4 gol atmıştı. 4 düde Beşiktaş'a =)
Nobre cimbomsever=Fleurquin kartal
Özellikle Beşiktaş maçlarında arıyoruz kendilerini.

Feridun Bitir dedi ki...

kral luce iste, bu ve sonralarda rizede oynayamayan victoria gibilerle ceyrek finale cikmisti.

ultraslanhaber dedi ki...

2golü vardı ligde 2side Beşiktaş'a :D