27 Eylül 2008

3 Derbi

Bugün ve yarın 3 derbi var. Liverpool derbisinde Rafa yine rotasyona gidecek mi Şampiyonlar ligi öncesinde? Birazdan göreceğiz. Barselona derbisinde Barça'nın işi kolay değil. Eto'o Kameni'ye karşı. Yarın Milano derbisinde Inter evsahibi olsa Milan'a hiç şans tanımazdım ama tribünlerin 3/4'ü Milan'lı olacak. Milan her maç gol yiyor. Inter de illa ki bir golü buluyor. Mourinho'nun tavrı sonuca etki eder. "Beraberlik bana yeter" derse onu da alır gibime geliyor Portekizli. Sheva-Pato forvette arkalarında Kaka. Ronaldinho bu durumda yedek başlar. Flamini Pirlo'nun yokluğunda ilk onbirde oynar. Abbiati de ben faşistim demiş. Başka da birşey olmaz zaten ondan... Bahis yorumu gibi post oldu ama...

13 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Kameni çok karizmatik durmuş (y)

erkan dedi ki...

Abbiati geleni geçeni içeri aldıktan sonra hem başkanı hem de başbakanı olan Berlusconi'ye yağ çekme ihtiyacı duyuyor sanki böyle açıklamalarla.

Potporicaz dedi ki...

torres fişi çekti. 2. golden sonra stadı terkeden tepkili everton taraftarları gördük. mr. riley cahill i duşa erken yolladı! illegal görüyorum bunları! diğer derbilere yol verelim. iyi başladık!

perseverative dedi ki...

ilkini liverpool aldi 0-2..

dr feelgood dedi ki...

liverpool maçında arka arkaya 4 gol oldu 2 tanesi sayıldı. son gol eğer faul sebebiyle iptal edildiyse çok tırt bir karar. ofsaytsa daha da tırt ofsaytla alakası yok. anlamadım açıkçası.

cagliari42 dedi ki...

ingiliz televizyonunda maçı yorumlayan arkadaşlar torres'in hakeme itiraz edip, sarı kart görmesi üzerine "what's the spanish word for respect, hahahaha(xaxaxaxaxa)" diye dalga geçiyorlardı. 1-2 dakika sonra "sözlükten baktım, consideracion" diye geveliordu ki, torres lafı ağzına tıkadı. aynı amca everton'ın 2. yarıda güneşe karşı oynamasının mağlubiyete sebep olmuş olabileceğini de söyledi. madem öyle ilk yarıda işi bitirseydiniz diye söylendim kendi kendime. maç anlatan ve yorumlayan insanları sevemedim bir türlü. keşke tüm maçlar alman premiere kanalı gibi birkaç farklı ses seçeneği ile sunulsa, yorumcu-spiker olmadan sadece staddan gelen ses eşliğinde maçı izleyebilsek. neyse nereden nereye geldim, "işte böyle, her sene böyle" diyerek son vereyim.

59RS dedi ki...

fotoda da lost'taki mr. eko ve kardeşi yemi gibi çıkmışlar valla

cagliari42 dedi ki...

barcelonalı busquets'in, arif erdem'in topunu 90.dakikada içeri alan spastik kaleci busquets ile akrabalığı var mı acaba?

Herbokolog Bey dedi ki...

kısmetli bir iş seyahati sayesinde salı gununden beri barcelona'daydım, carsamba gunu nou camp'da betis macını, bugun de olimpiyat stadında katalan derbisini izleme imkanım oldu.

espanyol'un golu bariz fauldu, ondan sonra da bir miktar telafi kararları cıktı, devre sonunda raul tamudo'nun atılması gibi.. zaten espanyol eti ve budu itibariyle barcelona'ya rakip olacak kıvamda değildi, henry'nin pozisyon bitti derken önune dusen top ve son saniyedeki penaltı.
espanyol macı iyi gotururken macı ceviren olay tribunlerdek yaklasık 2000 barcelona'lının tek tek yakıp sallamadan direk espanyol taraftarının kafasına fırlattıkları 10 tane mesaleyle oyunun durması oldu, turkiye'de olsa 2.yi yakamadan cevik kuvvet copu yerleştirmiş olur, bunlar teker teker saydırdılar, stadın guvenligi zaten saka gibi, polis ve jandarmanın gelmesi ise 10 dakika falan surdu. macın bitiminde ise barcelonalıları espanyollularla beraber dısarı bıraktılar, o da enteresandı, kadıköyde ortalama 1.5 saat bekliyoruz.

aynı barcelona taraftarı salı gunu neredeyse bagırmayı bırakın alkıslarken bile zorlanıyordu, betis 2-2 yaptıgında tribunde aralarında oturan bi suru betisli sevinirken acaba aynı sey istanbul'da olsa ne olurdu diye dusunmedim değil, adama o kaskolu bile taktırmazlar orda. zaten nou camp'ta ortalama bir lig macında 10.000 kadar turist varmış, çok forma satmak tabii ki onemli ama en onemlisi duruşu kaybetmemek, umarım turk futbolu da endustriye maglup olma yolunda giderken en azından duruşuna hakim olmayı bilir.

derbide en hoşuma giden şey ise espanyolluların maç başında açtıkları, ustunde barcelona'yı simgeleyen bazı resimlerin(kolomb heykeli, sagrada familia, gaudi)ve ortasında da espanyol logosunun oldugu, altında da "barcelona, ciutat de l'espanyol" barcelona, espanyol'un şehri (ben oyle anladım) yazan bir pankart oldu.

2 maçla ilgili elimde oldukca video ve resim var, kendim bir blog sahibi olmaya oldukca usendigimden aceto'ya bunları veririm, umarım kendisi de siteye koyar :)

HaCiTo dedi ki...

aceto, yunanistan'da PAOK - Aris derbisi var ayrıca bu akşam.. Touba veya Xarilou tribünlerinde olmayanlar bilemezler bu derbinin havasını.. maçı da PAOK alır diyim bari de tam olsun..

turhanatakan dedi ki...

@cagliari42

barcelonalı orta saha oyuncusu sergi busquets, 1990'lardaki afsane barcelona'nın uzun yıllar yedek kalecisi olan carles busquets'in oğluymuş.

turhanatakan dedi ki...

bir de lisbon derbisi vardı cumartesi, benfica 2-0 ile geçti sporting'i.

jose dedi ki...

esenler otogarında otobusten ınıp ıstanbulda ılk kez resım cektırıyor gıbı durmus ıkısıde:D