22 Şubat 2008

Fotomaç ve Yaratıcılık

İngiliz Milli Takımı, Hırvatistan'a evinde 3-2 kaybedip, EURO 2008'e gidemeyince maçın ertesi gün Sun gazetesi bu kapakla çıkmıştı. Kaldırım kenarında bir patlak top. Top Umbro marka, üzerinde İngiliz milli takımının arması var. Sun'un bu kapağı Avrupa medyasında büyük ilgi görmüştü.Bizim medya da alıp bir kenara atmış ve... Fotomaç 'ın bugün Leverkusen-Galatasaray maçı için yaptığı 1. sayfa. Patlak top. Bu top o top. Hani madem Sun'u kapağını -nazikçe diyorum- kopyaladınız; gidip yeni bir top alıp kendi fotoğrafınızı da mı çekemediniz?

14 yorum:

Adsız dedi ki...

vallahi final manchester'da olduğundan ingiliz topunu değiştirmeyle hiç uğraşmamışlar, bahaneleri bu olacaktır sanırım:)
bunlara yaptırım uygulanmadıkça bu böle gider valla, neyseki bugüne kadar bigün fotomaç almışlığım yoktur...

Adsız dedi ki...

fanatik bile kaliteli kalıyo fotomac ve dşgerlerinin yanında. seviye yerlerde. tribundergi'yi gormus olmasak zamanında olanı budur diyecegiz ama yasak elmadan tattık bir kere.

Adsız dedi ki...

Bir önceki gün Fenerbahçe'ye yazdıkları "rubai" gözümün önüne geldiğinde bu daha iyi duruyor aslında. Ama bu maçta böylesi bir intihali haketmiyor mu sizce? O rezil futbol ancak başka bir başarısızlık belgesinin kopyası ile tanımlanabilirdi gibime geliyor.


not: sürmanşette "24 sayfalık süper iddia eki" diyor. Adamların dünyası bu kadar. Bence buna da şükür.

aşkın dedi ki...

Bub da gösteriyor ki özgün içeriğiyle Fotospor her daim bir adım önde.

CanBey dedi ki...

şimdi bunun üzerine the sun demez mi, "beyler emeğe saygı, repleri unutmayalım".

şaka bi yana boş zamanları olsa da oturup dava açsalar sırf fotoğrafın telifi yüzünden, acaba fotomaç yönetim kurulu bu kapağı öneren, yapan,basan insanların işine devam etmesine izin verir mi? eğer verecekse biz neden böyle kebap bi iş bulamıyoruz?

Adsız dedi ki...

yapmayın ya kim kimin işine son verirki, geçen aceto blogunda hürriyetin yaptığı büyük gafı vermişti. asy'de açılan "godfather" pankartına adamlar atatürk resmi açıldı dedi :)
bizim güzel ülkemiz böle güzel bi basına sahip düşünün artık....

yorkut dedi ki...

http://www.medyatava.net/haber.asp?id=43250


medyatava mansete tasimis hemen:)

Yağız Gönüler dedi ki...

Olurmu. Hazırı varken ne gerek var yeniden yapmaya..

Adsız dedi ki...

sen bu alemde teksin aceto nediyim :)

Adsız dedi ki...

Fotomac'ın ne ilk nede son bombası..:)

fotomaç gazetesinde kimler çalışıyor çok merak ediyorum.

el-faruk dedi ki...

daha tasarruflu olalım beyler. hali hazırda varken ne gerek var yenisine.. :)

nuri pasha dedi ki...

mukemmel tespit kutluyorum

olurolur dedi ki...

topu gördüğüm an "kesin birinden araktır bu" dedim ama orjinalinin kimin olduğunu da bilmiyordum. teşekkürler . Gerçi BJKnin 8-0 ının ardından yapılan plaka muhabbetinin hakkını da verdiniz .

Adsız dedi ki...

Hakketten abi sen bir numarasın.
26.02.2008 tarihli zaman gazetesine bile haber olmuş bu olay yazısıda burda; (bahsedilen blog hangisi acaba :p )

Sen fark etmediler 'Sun'

Galatasaray, Bayer Leverkusen deplasmanından hakikaten kendini inkâr eden bir sonuçla döndü. Ertesi gün Fotomaç patlak bir top resmi koydu ilk sayfaya. Ancak hem fikir olarak hem de resim olarak tam bir intihaldi bu. Hırvatistan'a yenilip Euro 2008 şansını kaybeden İngiltere Milli Takımı'nı protesto için kullanmıştı bu formülü The Sun. Nitekim bu durum internet blogcularının dikkatinden kaçmadı. Üretmek bu kadar mı zor sahiden?
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=656742