21 Şubat 2008

2018 Dünya Kupası

2018 Dünya Kupası'nı hangi ülke alır ya da ülkeler? 10 yıl sonranın hesabı elbette ki şimdiden yapılıyor. 2010 Dünya Kupası Güney Afrika'da, 2014 ise Brezilya. Bu iki kıtanın 2018'i alma şansı yok. 2006 Almanya sonrası kupanın Avrupa'ya dönmesi yüksek ihtimal. 2012 Londra Olimpiyatları'nı düzenleyecek olan İngilizler 2018'e de aday. En büyük rakipleri İber Yarımadası'nın paylaşan 2 ülke İspanya ve Portekiz. 2 ülkede hali hazırda 8 beş yıldızlı stad var. Belçika ve Hollanda'nın da 2018 için Euro 2000 sonrasında bir ortaklığı söz konusu. Aday olması beklenen ancak şansı yok gibi görünün 2 ülke ise Çin ve Rusya. İspanya ve Portekiz'e 2018 Dünya Kupası yakışır.

9 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

Blatter geçtiğimiz günlerde kupa için resmi başvurunun sadece Hollanda ve Belçika ortaklığından geldiğini açıkladı. Sanırım kupa ya İngiltere'ye ya da bu ortaklığa gidecek özellikle Hollanda-Belçika ortaklığının yakın zamanda başarılı bir organizasyon yapması avantajı.

Olympian dedi ki...

ispanya ya kesinlikle sart buyuk bir turnuva. en iyi lig mucadelesi burada yasaniyor, ligin kalitesi inanilmaz ama statlarin kotulugunden seyredesi gelmiyor insanin. karlsruhe - leverkusen macini bile denk gelince seyre daliyoruz farkinda olmadan ama zaragoza - villareal macini seyretmek icin konsantre olabilmek cok zor

bRn dedi ki...

Adaylığından şimdi haberim oldu ama İngiltere'nin ev sahipliğini bekliyordum, istiyordum ara çok açıldı. Almanya'nın evsahipliği Premier Lig'in dünyanın tüm liglerinde ilk 2.liğine de sebep oldu, Bundesliga seyirci sayılarında öne geçti.

Tabi Dünya Kupası ev sahipliği tek etken değil ama böyle bakınca da insan son adaylığında ettiğini çeken İtalya'yıda istiyor.

Adsız dedi ki...

Neden biz olmayalım? hem içler acısı stadyumlarımızın düzelmesi için bi şans olur. Ben bu tür organizasyonların orta avrupa ülkelerine verilmesine gıcık oluyorum. Adamlar zaten serbest dolaşım hakkına sahip ve bi dünya futbol organizasyona katılabiliyolar. Ama bu taraflarda iş öyle değil. Hem daha tutkulu futbol taraftarıyız, hem daha fakiriz hem de asya'dan gelecek olanlar için de rahat bir durağız.
Böyle bi organizasyon taraftarlık kültürümüze de çok şey katar.
Yalvarırım bizim olsun. Ankara Sakarya caddesinde bira içerken yan masadaki italyanlara laf atmak istiyorum :)

Adsız dedi ki...

Aceto, Italya'yi da unutmamak lazim. Onlar da bu turnuvaya talipler diye biliyorum. Italya en son 1990'da Dunya Kupasi'ni duzenledi. Ispanya 1982'de. Bu arada iki ulkenin ortaklasa duzenledigi turnuvalardan artik gina geldi. Bence olayin orjinalligine sekte vuruyor iki ulkenin duzenlemesi ve olayin tamamen ticari boyutunu on plana cikariyor. Her ulkenin kendine has ozellikleri var komsu bile olsalar. Tek bir ulke duzenlesin iste bizim de anilarimiz ona gore sekillensin. 1986 Dunya Kupasi denince akla Meksika geliyor ne guzel ama 2002 diyince Japonya-Kore bir garip duruyor. Neyse Portekiz zaten 2004'u duzenledi, 2018'i sadece Ispanya alsa belki olabilir ama stad sayisi yeterli degil sanirim. Bence 2018 en cok Italya'ya yakisir. 80'lerin basinda dogan ve tahminimce bu blogun okur kitlesinin cogunlugunu olusturan insanlarin adamakilli hatirlayabildikleri ilk Dunya Kupasi'dir Coppa Italia. o zaman 7 yasindaydim ama hala hatirlarim sokaklarda Squilacci, Baggio diyerek kosusturmalarimizi, o efsanevi Kamerun Milli Takimi'ni, Roger Milla'yi... Bence bu Dunya Kupasi'ni tek basina Italya duzenleyecektir ama gorecegiz tabi kimin lobisi daha kuvvetli.

n0s dedi ki...

2018de belçika diye bi ülke kalmayabilir bu da var

Adsız dedi ki...

" Skilaci " deyip nasıl da bel altına vururduk .Peruk tarzı şeyler yapıp kafamıza takar , valderamma olurduk . Gullit , van basten..Portakallar..

Adsız dedi ki...

Atina, Selanik, Patras, Ankara, İstanbul, İzmir.

Hayal bu ya...

OmerBurger dedi ki...

Ahhh nerde Selanik, Ankara, İstanbul falan.....