9 Haziran 2007

Tanrı'nın eli ve adaleti

Alttaki posttan devam edebilirdim, etmedim. Devre arasında yollamıştım onu. Bir anı olarak kalsın orada. Hayatımda böyle futbol akşamı az yaşadım. Nasıl bir sezondu bu allahaşkına? Önce AZ Alkmaar yıkıldı, ardından Schalke 04 şimdi de Barcelona. Milli maç arası falan hikaye; 15 gündür bununla yatıp kalkıyordu tüm İspanya. Bütün ligler bitmiş, siestacılar yine en sona kalmıştı. Tanrı'nın eli de vardı adaleti de bu gece. NTV de harika yayın yaptı, Zaragoza'da Okay, Barselona'da Güntekin,(keşke gidip stattan anlatsalardı bu maçları); gollerde ikiye bölünen ekran. Gözlerinden öpüyorum bu güzel insanları. Saçma sapan bir penaltıyla başladı goller, Aimar zaten penaltıya gidiyordu, tribünde Celalettin Kolot varmış Helguera'yı izlemeye gelmiş, Ivan heyecan yaptı, Aimar da çuval gibi attı kendini. Zaragoza da UEFA'ya gidecek, teşvik primi desen bir aydır ayyuka çıkmış İspanya'da. Sonra Camp Nou'da o akıllalmaz gol. Böyle rastlantılar ürpetiyor insanı.Sen kalk Getafe'ye kupa maçında Maradona'nın slalom golünün aynısını belki de daha iyisini at, sana Messidona desinler ardından Espanyol dişiyle tırnağıyla 1-0 öne geçmiş, uçarak elle topu filelere gönder. İnanılmaz bir açıydı elle vurduğu pozisyon, hakemler gördü dü vermedi mi bence hayır. İspanyol rejisi ısrarla Messi'ye yakın plan girdi, gözleri elle attım diyor mu diye bastılar ekrana Arjantinliyi. Chelsea maçında Del Horno'ya çektiği numara sonrası zaten kumaşını belli etmişti, kılı kıpırdamadı. İkinci yarı Messi golü atıp Barça 2-1 öne geçtiğinde ki dakika 57 Van Nistelrooy, Zaragoza'da beraberlik golünü attı.Aimar slalom yapıp Mileto'ya uzattığında o da Roberto Carlos'u Migros'a yollayıp Casillas'ın hayalarına sıktığında Barça şampiyondu. İspanyol rejisi işini biliyor elbet. Ekrana devamlı Raul'u bastılar. Real Madrid yıkılıyordu, Raul kenardaydı. Zaragoza kalesinde eski Real Madrid'li Cesar inadına çıkardı sanki topları. Bizim memlekette kaleciler eski takımlarına gel geç yaparlar. Sonra o muhteşem final. Van Nistelrooy 2-2'yi bulduğunda ekran yine ikiye bölündü. Raul Tamudo golü atmış koşuyordu.(2-2) Espanyol-Sevilla UEFA finalinde hayatının ilk belki de son finalinde bitime 30 dakika kalan oyundan çıkarken ağlamaklı olan Espanyol kaptanı Raul Tamudo. Yayın Zaragoza'ya döndüğünde adaşı Real Madridli sevinçten çıldırmıştı. Sevilla, Mallorca deplasmanında kazansa 3 takım da 73 olacaktı. Berabere kaldılar. Şimdi Real Madrid ve Barcelona 73, ikili averaj Real Madrid'in. Son hafta Santiago Bernabeu'ya Mallorca gelecek. İş bitti. Van Nistelrooy 2 gol atarsa Totti'yi geçecek ve Avrupa gol kralı olacak. Futbolun adaleti yok derler. Olduğu akşamdı.
Real Betis'in sahasında Osasuna'ya kaybettiği maçtan sonra taraftar sahaya indi, Calderon'da Atletico Madrid Celta Vigo'ya kaybedip UEFA dışı kalınca Frente Atletico grubu yöneticileri kuytuda kıstırdı.

2 yorum:

Engin Gürses dedi ki...

Real Madrid bu sene 90 + da kaçıncı puanını aldı Allah aşkına ???

Bir ara 90larda beşiktaş 90. dakikada çok gol atardı. Aslında ilginç bir istatistik bir sezon boyunca en çok 90. dakikada gol atan takım.

Balsamico abi, senin bunu bulman lazım !!! yakışır bloga ...

Adsız dedi ki...

espanyol barcelona ya atıp atabilecegi en büyük kazıgı attı.tamudo bu golu uefa finalinde atsa bu kadar sevinmezdi.
şimdi real şampiyon diyebiliyoruz ama son hafta real karsısında etoo lu mallorca olsa konuşurmuyduk be hep arıza çıkarırlardı real e bi zamanlar