1 Mart 2007

Poker spor mudur?

Bizim memlekette kumarı devlet oynatır. Kendisi oynatınca da adı talih oyunu olur. Casino, rulet cızdır, ocak söndürür. Sayısal loto, on numara şansını denediğin masum talih oyunudur. Yersen! Eurosport 2 uzun zamandır yayınlıyor poker turnuvalarını. Poker spor mu? Hiçbir zaman aklıma yatmadı pokerin spor olabilme ihtimali. Bilardoya eyvallah da satrançı spor yapanlara hadi len dediğim gibi. Amerikalılar son yıllarda bizde pek bilinmeyen texas hold em'i pompalıyorlar dünyaya. E2'de gece yarısından sonra yayınlıyor poker turnuvalarını. İtalya'da da promosyonlar gırla. La Gazzetta dello Sport ben istediğim kadar değil diyeyim "lo sport del poker" adı altında kitap+dvd setini 10 euro'dan gazeteyle birlikte dağıtıyor. İtalyanlar da artık texas hold'em'i keşfediyor. Reklamların arasında dolanırken Full Tilt Poker sitesinin güzel işlerine rastladım.
Texas Hold Em dediğin adam gibi oturup kağıt dağıtacak krupiyer ister. Bozar bizi bu oyun. Biz aslanlar gibi 5 kağıt kapalıya devam edelim, eski köye yeni adet getirmeyelim. Eurosport da akıllı olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bir maçta 4 gol atana "poker yaptı" dediklerini duydum ama bunu ilk defa duyuyorum. denk gelmek lazım tvde.

gio dedi ki...

bu yazıyı okuduktan 3 gün sonra bizim e2 kanalında benzerini gördüm. "High Stakes Poker" adında program. Adamlar 8000 dolarla pot açıyor. Oyunlar baştan sona kamerayla çekiliyor. Replikler çok banal oluyor haliyle. Hatta programın sonunda "Celebrity Poker" reklamını yaptı. Yine e2'de yayınlanacak. Holiwudun bonkörleri birbirlerine dolarcıklar saçacaklar. Poker spor olamaz bu arada. Katılıyorum ben de.