4 Mart 2007

Bir maç kaç kere döner?

Dün gece Sevilla-Barcelona maçı muhteşemdi. Biri UEFA diğeri Şampiyonlar Ligi şampiyonu. Süper Kupa'da Sevilla iyi okşamıştı (3-0) Barça'yı. Ramon Sanchez Pizjuan stadı yine muhteşemdi. Rijkaard 2 puan önde lider geldiği 6 puanlık maça türk yorumcu ilkeleriyle "korkak" başladı. Türk futbolu artık böyle yorumlanıyor. 2 ön libero oynayan korkaktır. Sevilla çakarsa La Liga tadından yenmez demiştim, Ronaldinho o iğrenç domestik kadın saç bandıyla midemi bulandırdığı kafasıyla golü atınca yavaş dedim. Golde Zambrotta'nın ortası bizim memleketin kanat oyuncularının yapamadığıydı. Elin İtalyanı sıfırdan binbir zorlukla Ronaldinho'nun kafasına yapıştırdı topu.
28'de Aitor, Ronaldinho'nu arkadan çelmeleyince kırmızıyı gördü. 2 puan geridesin, 10 kişi kalmışsın, Ronaldinho penaltı atacak. O dakika Sevilla'lı olmak istemezdim. Kaleci Palop kurtardı ve maçı çevirdi diyordum ki Sevilla''da Renato sakatlandı. Ne kısmetsiz takım lan bunlar derken 38'deKerzhakov çaktı golü. Muhteşem bir ikinci yarı olacağı belliydi. Yorumcu kullanmayan NTV'de Okay Karacan da eski formunu bulmuş. Bazen acaipleşse de gecenin bir vakti izleyiciyle sohbet eder gibi tatlı tatlı maç anlatıyor. O Daniel Alves nasıl bir topçudur kardeşim, herşeyi yapıyor adam, vuruyor, depar atıyor, adam geçiyor. 60'da sepet Victor Valdes bu kez hakikaten o frikik çıkmazdı pozisyonunda golü yedi Alves'den.
10 kişiyle maçı çeviren Sevilla'yı hakem Gonzalez Vasquez de takdir etmiş olacak ki 62'de ne anlatan Okay'ın ne de bizim ekran başında anlam veremediğimiz pozisyonda Giuly'yi oyundan attı. 10'a 10 daha güzel oynanıyor futbol. 76'da Barça'nın ipini çeken Zambrotta oldu. Rijkaard maç gidiyor diye 5 dakika önce defans bloğundan Marquez'i almış, Eto'o girmiş oyuna. Hemen arkasından 2 metre içinde güzel çalım atan lakin arkasını getiremeyen Messi çıkmış Saviola girmiş. Barça gemileri yaktı 3 forvetle derken İtalyan faul+itirazdan iki sarıyla gitti soyunma odasına. Takım 2-1 mağlup Ronaldinho oyundan çıkar mı kardeşim derdi Ziya Şengül maçı seyretseydi. Öyle olmuyor ama İspanya'da. Edmilson girdi oyuna, Ronaldinho kenara. Sevilla son 5 dakikada 5'lik bile yapardı Barça'yı. Kazandılar bilmemkaç kere dönen maçı ve bir puan farkla liderler.
Sevilla: Palop; Daniel Alves, Aitor Ocio, Dragutinovic, David; Jesús Navas, Poulsen, Renato (Martí, m.36), Adriano (Puerta, m.63); Kanouté y Kerzhakov (Alfaro, m.75)
Barcelona: Víctor Valdés; Oleguer, Márquez (Eto'o, m.69), Puyol; Zambrotta, Gio; Xavi, Iniesta; Giuly, Messi (Saviola, m.71) y Ronaldinho (Edmilson, m.79)

* Liverpool artık baydı. Öküz gibi gol kaçırıyorlar. Man United atamayana atarlar tarifesi uyguladı Anfield Road'da.
* Oddo, San Siro'da Chievo'ya uzaktan fena çakmış
* Arezzo'da T. Flores golcünün kralıdır. Bizim takıma gelsin.
* Bayern Munich deplasmanda kazanmış. Bundesliga daha çok karışır.
*
PSG kümeye gidiyor. Yine seriye bağladılar mağlubiyetleri.
* Yürü be Napoli
* Ibrahimovic'in Livorno deplasmanındaki ilk golde Cruz'a asisti akıllara ziyan

Hiç yorum yok: