7 Şubat 2007

Bob sana hayat

20 yıldır 7 kişiden kurmuşuz kareyi. Kiminin işi çıkmış, kimi dişiden izin alamamış, kiminin cebi delikmiş lakin her seferinde oynuyoruz dediğimizde kareyi bulmuşuz. Yabancı adam sokmamışız masaya, makaslasak donunu alırız, yapmamışız, bilmeyen adam torbaya doldurup gelse oturamamış masaya. Pokerin acemisi hiç çekilmez. Başka masalarda Karpov gibi döperine bakıp rölans çekenlerin baygınlığı ise hiç çekilmemiş. Kaç deste kağıt eskittik, kaç takım fiş kaybettik? Kibrit çöpleriyle oynadığımız zamanlar da oldu, gavur ellerine gittiğimizde mağaza mağaza dolaşıp bulduğumuz nah fotodaki gibi takımlarla da. Pot büyüdüğünde fişler yetmez olur gecenin bir vakti. Tarkan'ın ev hediyesi bir takım heykeller vardır, sabaha karşı dörtte beşte onlar düşer bizde masaya.
Flush royal 2 kere gördü masa 20 yılda. Birini ben çıkarttım, oyunun daha ilk yarım saatinde; babayı almıştım. Parayı en çok kafadan kaybedip gecenin sonunda arap atı gibi açılanlar kazandı. Kafayı bulup blöfün bokunu çıkartanlar, kağıt gelince sandalyeden hafif aşağı kaykılanlar, elden çıkıp yiyin lan birbirinizi ibinolar diye işemeye gidenler. Poker oynayınca başka oyun oynamazsın. Komik gelir hepsi. Poker karendeki adamlar hayattaki en büyük dostlarındır. Onları sadece o masada yalan söylersin.

2 yorum:

Trofolo dedi ki...

Mactan once Sürmeli
Otelde kumar var
Maca gecikiyoruz
Aferin cocuklar, aferin cocuklar
Ooooo OOooooo

Engin Gürses dedi ki...

Aynı duygularla 7 kişiden oluşuyor eşli vidolu tavlamız. Mekan değişmez hiç.Ataköy Nöbetçi.7 yıldır bu 7 kişiden çıkartırız 4 lüyü. Aynen poker gibi vidolu tavlada da her vidoyu alan acemilerle hiç çekilmez bu oyun ...