Kayseri Kadir Has Stadı başlığında Türkiye'nin bir Avrupa Şampiyonası'na evsahipliği yapması için birkaç yeni stad yapması gerektiğini belirtip bitirmiştim. Yorumlarda stad dışı organizasyona dair ufuk açıcı fikirler geldi. O noktadan devam edeyim. Önce geriye dönelim. Yunanistan ile ortak teklif verdiğimiz ve kaybettiğimiz bir Euro 2008 var. Son 4 turnuvanın ikisinde iki ülke ortaklık yaptı ve Euro 2012'yi de yine bir ortalık kazandı: Ukrayna ve Polonya. Gerek coğrafi gerekse işin ekonomisi nedeniyle UEFA'nın benzeri ortalıklara, 2012 sonrasında da sıcak bakacağının göstergesi bu. Euro 2016'nın evsahibi 2011 yılında belli olacak. Önce gerekli şartlara bakalım. UEFA, 2016 ile birlikte finallerde takım sayısını 16'dan 24'e çıkartıyor. 16 takımlı finallerde 8 stad şartının bu durumda 12'ye yükseltilmesi bekleniyor. UEFA'nın kuralı gereği bir şehirden sadece 2 stad teklife yazılabiliyor. Bu Yunanistan gibi bizim de dezavantajımız. Olası bir teklifte İstanbul'un 4 ve 5 yıldızlı 4 stadı olacak o tarihte ve ikisini kullanamayacağız.İstanbul'dan başlayarak, konaklama, yeme-içme, eğlence, şehrin büyüklüğü, stad ve ulaşım imkanlarına bakalım...İstanbul: Galatasaray ve Fenerbahçe'nin stadları grup maçları ve final maçı ideal. İstanbul'un yatak kapasitesinde bir problemi yok gibi görünüyor ancak grup maçlarında İngilizlerin 20 bin kişiyle geldiği düşünülürse o kadar da iyimser olmamak lazım. 2005 Şampiyonlar Ligi finalinde taraftarların çoğunluğu günü birlik gelmesine rağmen otellerde yer yoktu. Restoran, meydan ve eğlence konusunda en sorunsuz şehir elbette İstanbul. Ulaşım imkanları da son yıllardaki ivmeye bakarsak o tarihe kadar çözülür.
İzmir: Mutlaka 4 yıldızlı bir 2. stada ve Atatürk Stadı'nın yenilenmesine ihtiyacı var. Çevre ilçeleri de devreye girdiğinde yatak problemi yok. Restoran sayısı da yeterli. Ulaşımında problem yok.
Ankara: 19 Mayıs stadının yanına mutlaka 40 bin+ bir stadyuma ihtiyaç var. Otel sayısı yeterli değil. Havaalanı harika. Şehir içi ulaşım her yer tünel, kavşak olduğundan sorun değil!
Antalya: 30 bin kişilik bir stad yapılıyor. Konaklamada elbette ki en sorunsuz şehir.
Kayseri: Kadir Has Stadı ufak stad kontenjanında iyi bir koz. Konaklama sorunlu. Kapodokaya bölgesi otellerini saymazsak şehirdeki otel sayısı yeterli değil. Restoran sayısı yetersiz. Havaalanı yetersiz.
Bursa: Stadının bu haliyle onay alması mümkün değil. Yeni bir stada ihtiyacı var. Konaklama sorunlu. Ulaşım İstanbul aktarmalı deniz yoluyla çözülebilir.
Trabzon: Avni Aker'in yerine yeni bir stad yapılmadığı sürece çok zor. Otel sayısı kısıtlı. Şehir ufak ve çok binli rakamlı taraftar gruplarını misafir edecek kapasitede değil. Havaalanı uygun. Her şartta bir futbol şehri. Ortak adaylık da gözden çıkarılacaktır ama tek adaylıkta vazgeçilmez. İstanbul, Ankara, İzmir'den ikişer, diğer illerden birer stad toplam 10 rakamına ulaştık buraya kadar. Olası iki evsahibi şehir için aklıma gelenler yeni stadyumlar yapılmak kaydıyla Eskişehir ve Konya.
Euro 2016'da İskoçya, Fransa, İsveç-Norveç (ardarda Kuzey'e gitmez bence), İtalya gibi güçlü adaylar olacak. Mevcut şartlar içinde 24 takımlı bir turnuvaya evsahipliği yapmamız zor görünüyor. Stadları Atina'ya sıkışmış olan Yunanistan ile yine bir ortalıklığa gitmek en akılcı çözüm. 2005 finalinden alnımızın akıyla çıktık, 2009 finalinin de altından hayli hayli kalkarız. Bu ülkenin uluslararası turnuvaya ihtiyacı var. 1998 ile Fransa'nın, 2006 ile Almanya'nın futbollarına kattıkları (yeni ve dolu stadlar) biz de özlem duyuyoruz . Federasyon başkanı, Bosna Hersek maçının taktik değerlendirmesini yapmak için medyanın karşısına geçeceğine bize bu adaylığın planlarından bahsetse keşke...
Aceto, Euro 2XXX turnuvalarının 32 takıma çıkarıldığını duymuştum, ne kadar doğru bilmiyorum. Böyle birşey varmı ?
YanıtlaSilumur
YanıtlaSilEuro 2016, 24 ülke olacak.
Bülent abi, bana göre Fransa en büyük favori, onlardan sonra turnuvayı düzenleme ihtimali en kuvvetli ülke biziz. Yalnız şehir seçimleri konusundaki düşüncem seninle paralel değil.
YanıtlaSilBen Kayseri'nin yanında mutlaka Gaziantep de olmalı diye düşünüyorum, hem birbirine yakın iki yeni stad olması açısından grup maçları için de ideal olur.
Ankara ve İzmir'in ise birer stadtan fazlasıyla katılması zor gibi çünkü mevcut stadların fiziki şartlarının 2016'daki bir Avrupa Şampiyonasını karşılaması mümkün değil, düzenlesek bile yeterli etkiyi yaratamayız UEFA yetkililerinde.
Belki Portekiz'in 2004'te yaptığı gibi bir şehirde üç stad formülüne gidebiliriz, sonuçta Saraçoğlu Asya tarafında olduğu için Yeni ASY-Yeni İnönü bir grubu, Saraçoğlu ve Yeni Bursa stadı bir grubu rahatlıkla taşıyabilir. Stadların modernliği konusunda da sıkıntı yaşamayız bu bölgede, kapasite zaten uygun.
24 takıma çıkarılması bize pozitif olarak yansıdı düşüncesindeyim çünkü tek başına bu organizasyona talip olacak potansiyelde ülke çok azaldı. Almanya'nın da yeni bir turnuva düzenlediğini, Londra olimpiyatları sebebiyle İngiltere'ye organizasyon vermenin düşük ihtimal olduğunu kabul edersek senin de dediğin gibi Fransa,İtalya ve Türkiye kalıyor tek adaylardan. İtalya da pek niyetli gözükmüyor, yeni stad yapımı yok gibi.
Konsorsiyumlara 24'lü turnuvalarda pek şans tanımıyorum, özellikle Ukrayna-Polonya 2012'nin bu tarz girişimlerin önünü tıkayacağını düşünüyorum. Başarısız bir turnuva olacak bana göre, hatta turnuva bu ülkelerde bile olmayabilir.
Uğur...
2012 avrupa sampiyonasina ev sahipligi yapacak ulkelerden polonyaya islerimin geregi surekli olarak ziyaret ediorum ve uzunca süre araliklariyla orada yasamaktayim..Onumuzdeki avrupa sampiyonasina 4 sene gibi bir sürede kalsa da sampiyona ya hazirliklar Polonya da oldukca yavas ilerlemekte,temeli atilan ve ole kalan bikac stad insaati,henuz revize islemlerine baslamayan stadlar ve inanilmaz derece, polonyanin kendi insanina dahi yetmeyen bi trafik ve karayolu sikintisi,gerci hava yolunu acilan yeni terminalle asmaya calissalarda diger illerde cok yetersiz...Acikcasi 4 sene olsa da pek inanasi gelmiyor hazirliklarin yetisebilriligi,suan ortada eller tutulur bisi yok hatta iki uc ay kadar once Platini saglam bi uyari cekti bu iki ulkeye sizden sampiyonayi alabiliriz dierekten!
YanıtlaSilBizim Turkiye olarak yapmamiz gereken iyi bir plan,program ve proje hazirligi bunun için 2011 e kadar zamanimiz mevcut,bu sürec te her türlü hazirligi iyi tahlil etmeli ve ayaklari yere basan bir proje sunabilmeliyiz...keza ukrayna-polonya bu sampiyonayi da mevcut stad-ulasim-konaklama durumlariyla almadilar,belli seyler vaat edilerek alimislar gibi duruyor!Dedigim gibi 2011 e kadar yaklasik 3 koca senemiz mevcut ve bu surecte iyi bi proje hazirligi yapilmali ve bunun inanilirligini kanitlamak icinde temeller bu süre zarfinda atilmali!Sampiyonayi aldiktan sonra da onumuzde 5 sene olacak hazirlik icin etti size simdiden 8 sene...Polonya bu sampiyonaya ev sahipligi yapacaksa Turkiye ortakli yada ortaksiz cok rahatlikla yapabilir bunu,bunun için iyi bir lobi calismasi ve proje simdiden sart!!!Belkide son 5sene de icinde verilen kulup bazindaki 2 sampiyona finali,uefanin bize bir ev ödevidir,ne dersiniz???
Doğru söze ne hacet.
YanıtlaSilKeşke biraz daha ufkumuzu geniş tutabilsek, stadyumlar yetişir diyoruz ama halen daha kadıköy, kayseri ve aslantepe haricinde uygulanan bir plan proğram yok.Bence en önemlisi stadyumlar ulaşım ve konaklama bir şekilde halledilir.Ama bizde ne federasyon nede olimpiyat komiteleri gibi kurumlar düzgün işleyemez olduğundan pek umutlanmıyorum.
antalya'daki stad bitmiş ümit maçından anladığım kadarıyla. çok şehir dışında ama gayet iyi bir stad.
YanıtlaSilizmir'de turnuva dışında bir talep olmadığından yeni bir stad çok zor, ama universiade'a bakılırsa şehir her yönden çok yeterli.
ankara'da aynı talep sorunu var. sincan'daki stad yeni ama anladığım kadarıyla küçük bir avrupa şampiyonası için.
yunanistan'la başvursak bile umarım 6 değişik şehirle başvururuz, mümkün olduğunca yayarız.
ama ff. başkanında aceto'daki vizyon yok.
şanlıurfada biten stadda var aynı zamanda.
YanıtlaSilayrıca çok güzel Anadoluda bu tarz stadlar olsun kabulüm ama neden hiç trakya şehri mesela Edirne.
neden düşünülmez? sizin bile ilk etepta aklınıza gelmediyse!!!
projede demiyeyim ama insanların kafasında diyeyim.
çünkü hatırladığım kadarıyla Yunanistanla ortak adaylığımızda böyle bi proje vardı sanırsam.siz daha iyi bilirsiniz.
Ortak adaylıkta 5 şehir yeterli. Tek başına adaylıkta 8 şehir olabilir. Ben grup maçlarının Edirne, Trabzon, Antalya, Diyarbakır ve Kayseri'ye dağıtılması taraftarıyım. Sonraki turlar için İstanbul, Ankara ve İzmir düşünülmeli.
YanıtlaSil@simon templar
YanıtlaSilümit milli maçının oynandığı stad mardan turistik tesislerine ait ufak çapta,u19 avrupa şampiyonası için yapılmış antalya şehir merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta bir spor merkezi.asıl yapılmak istenen stad değil o.ayrıca yanılmıyorsam mardan tesisleri azeri bir işadamına ait.
---
ayrıca turnuva istanbul bursa izmir antalya ankara hattından ibaret olacaksa hiç yapılmasın daha iyi.kalkınmaya hazır ülkenin doğusunda bir çok şehir var.kesinlikle kullanılmalılar böyle bir organizasyona kalkışılacaksak.urfa(stadı hazır olduğundan) antep erzurum sivas kullanılabilinecek şehirler.
hali hazırda erzuruma alınmış bir de üniversite kış olimpiyatları var.ayrıca basketbolda dünya kupası 2009da bizde.ama ülkenin her yeri kullanılmaya çalışılmalı bir şekilde bu tip turnuvalarla.yoksa 4 tane ankara 8 tane istanbul takımıyla bilmemne belediyesinin arasında kalmış futbol,basketbol(ve diğerleri) ligleri izlemeye devam ederiz.
sporda rekabeti ve yerelliği ön plana çıkarmamız gerekli.bu turnuvalar da bunun için iyi birer fırsat.
İstanbul'dan 4 stada kadar destek gelebilir tabii UEFA ya snulan projeler bildiğim kadarı ile opsiyonlu. Kayseri hali hazırda tramway ve yer altı açısından yeterli Eskişehir'e stad yapılacağı söyleniyor böyle durumda gerek yol sorunu olmaması gerek şehir planlaması açısından eskişehir Çok cazip.Bursa'nın da acil stada ihtiyacı var Bursa'da bir turnuva maçını kaldırır.Bence Ankara pek karışmamalı zira şehirin durumu buna müsait değil.Stad yapılsa dahi turnuva şehri olamaz gibi geliyor bana.trabzon Çok uzak Diğer şehirler ile ulaşımı zor.Sanırım Antalya bu durumda daha iyi bir tercih olabilir.Ben mevcut durumda stad projesi olan iller düşünülmeli diyorum İzmir de bu durumda olmaz gibi.
YanıtlaSilvalla tek bildiğim şey var... yunanistan türkiye ortak avrupa şampiyonası yaparsa bir çok bize has aksaklık vs olur ama her iki ülkeye giden insanlar keyiften 4 köşe olur... deniz, güneş, balık, rakı, kebap, tarih,sanat aklına ne geliyorsa var işte.. bu sadece futbol değil kültürel etkileşimse hem gelenler hem de bizler için daha güzeli olamaz.. ingilizlerde yer bulamazlarsa sokak yer içer yatarlar...
YanıtlaSilYalnız şehiriçi ulaşım dışında şehirlerarası ulaşımın da (özellikle demiryolu - turistleri Ulusoyla Varanla gezdircek halimiz yok ya) daha gelişmesi gerekiyor. O zamana kadar raydan çıkmayan hızlı trene kavuşursak mesela bu sorun da büyük ölçüde halledilmiş olur.
YanıtlaSilAyrıca Gaziantep'in de organizasyonda yer alması konusunda hem fikirim; yalnız turnuvanın Haziran ortası oynandığı düşünülürse bizim güneydeki illerimizde anormal sıcaklıklar oluyor..
Ancak Fransa ve Almanya örnekleri düşünülürse gerçekten de ülkemizin böyle bi turnuvaya ihtiyacı var, yani takımlar istedikleri kadar yıldız oyuncu getirmeye çalışsınlar tribünler boş olduktan sonra futbolun hiçbi zevki kalmıyo..
urfaya yeni stad yapılıyordu avusturya-ukranya maçını oraya verirler kesin.zira diyarbakıra bile götüremezsin italyayı.
YanıtlaSilzaten adaylığımız kesinleşir 3 gün sonra bi bomba iptal olur o iş.
Valla stad konularında aceto abiye katlıyorum fakat avrupa şampiyonası 24 ülke olursa bana göre özelliğini bir ölçüde kaybeder.Böyle özel bir organizasyon bu kadar basitleşmemeli.Oraya katılanların bi farkı olmalı.
YanıtlaSilAslında Urfa'da yeni biten stad oldukça modern ve tam böyle bir organizasyon için uygun.
YanıtlaSilTabii o şehiri ve stadı diğer stadlarla beraber aday gösterirler mi orası şüpheli...
bakmak isteyenler için...
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=574047&page=6
xaar, polonya hakkında konudışı bilgiye ihtiyacım var da canturgut@hotmail.com'dan ulaşabilir misin bana? teşekkürler.
YanıtlaSil2012 değilde 2016 ya iddialı bir şekilde girebiliriz diye düşünüyorum.Olası iptal edilen bir 2012 tecrübeli ülkelere(Almanya,Fransa,İngiltere) verilecektir.Otomatikman 2016'dan bir rakibimiz gidecektir.Ankara'da stadımız yok doğru düzgün.Oraya kesinlikle 40+ modern bir stad lazım.Toplamda 12 stadyum ihtiyaç var.İstanbul'dan Şükrü Saraçoğlu ve yeni Ali Semi Yen ideal gibi duruyor üst turlar için.Antalya'dan 1,Kayseri'den 1,İzmir'den (modernize edilmesi gereken)2,Ankara'dan (yeni yapılacak) 1,Bursa'dan (yeni yapılacak) 1,Eskişehir'den (yeni yapılacak) 1.12 tane modern stadyum ihtiyacımız karşılanmıyor gibi.Ortaklık daha iyi bir çözüm olur.O zaman da stadımız hali hazırda olduğu için ulaşım,konaklama,reklam,tanıtım vs gibi işlere daha çok yoğunlaşırız.Yunanistan'la ortak olsak acaba onlar karşılar mı bu modern stad ihtiyacını orasıda mechul.Burada önemli olan ortağımızın ne kadar destek vereceği.
YanıtlaSilbnce gaziantep şu anda var olan ve yapımına dewam edilmekte olan bir çok proje ile (raylı sistem,oteller,alışveriş ve eğlence merkezi) o yıla kadar turnuvayı rahat bir şekilde kaldırabilecek bir potansiyele sahip olacaktır.o yüzden bu şehirde yeni bir stad üzerine yoğunlaşılmalıdr.
YanıtlaSilBir arkadaşın bahsettiği konu benim de kafama takıldı. ben antalya'da yaşıyorum da haziran'da burada maç yapmak büyük risk doğrusu. geceleri bile inanılmaz derecede nem oluyor. antalya'dan daha da sıcak şehirlerin de adı geçmiş hatta. pek olası görmüyorum bu kadarını.
YanıtlaSilAma tabi ki Antalya gibi bir potansiyel de gözardı edilemez.
Turnuvayı almamızla ilgili, konuyu biraz dışarı çekersem ülkeninin haziran ayındaki sıcaklık ortalamaları mutlaka etkili olacaktır.
Asla tek başına alınamaz, ortaklıkla olur.Altyapı ve sosyal yapı tek başına almaya yetmez.
YanıtlaSil2005 finali, özveri ve fazladan mesai ile sorunsuz geçti.Tek bir maç için neler yapıldı, birçoğu için aynıları yapılsa da hepsi nasıl sorunsuz geçecek?
konaklama, stad gibi sorunlar halledilir. ama sehirlerarası ulasım cok buyuk sorun. gerci turnuvadan bagımsız olarak buyuk sorun ama neyse.
YanıtlaSilbir de euro2xxx kadar, 2018 dunya kupası da cok manyıklı bir hedef. 2010 g.afrika, 2014 brezilya. muhtemelen 2018de avrupaya gelecek kupa. neden olmasın?
izmir ataturk stadi'ni yenilemektense yeni stat yapmak daha ucuza gelir kesin...
YanıtlaSilTürkiye'nin 4. büyük metropolü Adana'yı unutmamak lazım. Hilton'u ve 2 yıl içinde Sheraton oteli oluyor. Adana çok gelişti. Grup maçlarını kaldırabilir.
YanıtlaSilDediğim gibi 4. büyük metropolü unutmamak lazım.
şimdi aceto ukrayna ve polonya derken bu turnuvanın tamamen politik nedenler ile verildiğini göz ardı etmemek gerekiyor.
YanıtlaSilPolonya yı bilmesemde (gerçi yukarıda ki yorumlardan anlatıldığı kadarı ile pek parlak değil) Ukrayna'da turnuvanın geçeceği şehirler Kiev,Lviv,Donetsk,Dnepropetrovsk, Kharkov olacak yanlış bilmiyorsam.Bu şehirlerden Kiev,Dnepro ve Lviv'i gören birisi olarak kıyaslama yapacak olursak, inanın bizim şehir,tesis ve ulaşım ağımız (tren hariç) kesinlikle çok üstün. Haydi Kiev bir bakıma otel olayını kaldırsa bile, Dnepro Lviv şehirlerinde bırakın taraftarı, takımların yatacak otelleri yok neredeyse.Stadları ise hiç anltamayalım kayseri ve aslantepeyi gördükten sonra
Bu ülkelerin bu turnuvayı yapamayacakları gün gibi aşikar.O yüzden 2012 hazır olan Fransa'ya her an gidebilir.
2016 bizim için altından çok rahat kalkacağımız bir turnuva olur. Yapılan yollar, havalimanlarının genel durumu (ukrayna-polonya ile kıyaslayınca) halihazırda yapılmakta olan stadlar (aslantepe,kayseri,antalya) eğer turnuvayı alırsak yapacağımız extra 3 stad (ankara,izmir,gaziantep), ile çok rahat gerçekleştirilebilecek bir turnuva olacağından eminim. Yeter ki kamuoyu oluşturabilelim.
Bir de belirttiğin gibi 2005 olimpiyat ve 2009 saraçoğlu UEFA'nın bizi deneme turları olmasın ?
Enteresan yorumlar yazılmış, ulkenizi tam tanimiyorsunuz galiba; Erzurum,Urfa Antep filan yazılmış. Yahu otobanında ineklerin cirit attığı, refüjlerinde çobanların hayvan otlattığı, şort giyenin orospu damgası yiyip tecavuz edildiği şehirlerde EC2016 organizasyonu mu yapılır, Elinize bir kutu bira alın o sehirlerde biraz dolaşın bakalım başınıza ne geliyor. Doğunun Paris'i denilen Antep'te bile dogru durust otel yok yatak kapasitesinin çoğu sex turizmine ait, 5 yıldızlı kucucuk bir Tugcan oteli var ona da 5 yıldızlı demeye bin şahit ister. Sadece Stad yapmakla olmuyor bu işler.
YanıtlaSilyeni bir stad yapılması şartıyla Kocaeli de uygun şehirler arasında bence. Yatak ve restoran kapasitesi yeterli olmasa da İstanbul'a ulaşımı çok kolay. bir nevi istanbul'dan extra bir stad göstermek gibi.
YanıtlaSilÖncelikle bir stat yapılacaksa ilk olarak Ankara'ya yapılsın. Türkiye'nin başkenti ve en büyük ikinci şehri. Ben Ankaralı değilim ha ömrümde gitmedim bile. Hemde diyorum ki artık 4 Ankara takımı farklı statlarda oynasın şu futbolu yani.
YanıtlaSilİkinci olarakta istanbulu doğu batı olarak ayırsınlar bari koskoca Galatasaray ile Fenerbahçe'nin statları boşta kalmasın.
Gerçi bu kural çok saçma. Ülkenin en güzel şehrine ve en önemli statlarına ayrıcalık yapmaları gerekir.
Yorumlar arasında en hoşuma gidense kültür etkileşiminin konu alınması olduk. Hakikatten Boğaz Kültür Tarih Rakı Balık Baklava. Ağzım sulandı ben yemeğe gidiyorum eyvallah.
Ben daha çok başlığa takıldım 2 den sonraki ilk rakam X. Yani "2100 lü yıllara sarkabilir" gibi bir yaklaşım var :D
YanıtlaSilYeni Sami Yen, Şükrü Saraçoğlu, +1 Ankara, +2 İzmir,+1 Bursa,+1Trabzon bunlara ek olarak Çanakkale ciddi bir yatırım sonunda adam olabilir. Gerek tarih turizmi gerek Ege'ye açılan kapı olması yapılacak yatırımların ölü olmamasını sağlar gibime geliyor. Tabi önce adam gibi bir stad yapmak lazım. Bu arada Atatürk Olimpiyat Stadını unuttuk galiba. Biz UEFA'ya bu stad Tekirdağ'da aslında desek inandırırız. Yalan değil sonuçta çık stadın tepesine al dürbünü eline Yunan Hududunu görüyorsun.
YanıtlaSilBu arada 2016 İngiltere'de olsa harika olurdu. 2012 olimpiyatlarının üstüne.
Barış'ın da daha önce dediği gibi, grup maçlarını, iyi bir stadyumla Adana rahat kaldırır. Şehir, futbola inanılmaz düşkün zaten. Böyle bir organizasyonda muhteşem bir ev sahipliği yapabileceği kanaatindeyim. Yeme-içme açısından 1 numara kesinlikle. Küçük otel sayısı artırılabilir, lüks oteller uygun. Ayrıca Mersin'e yakınlığı avantaj, oradaki otellerde de konaklama olur. Arası 1 saati bulmaz iki şehrin. Havaalanı şehrin içinde...
YanıtlaSilGündüzleri sıcak biraz mesele olabilir. Dünyayı "şırdandan sonra sabaha karşı maç" mevhumuyla tanıştırırız :)
adanada hilton yapıldı sheraton yapılacak ayrıca metro bitti bitecek otellere ek olarak seyhan otelinide ekleyebilirim.Ama stad olmazsa olmaz tabi.
YanıtlaSilizmir ataturk stadi'ni komple yikip acilan alana daha modern, tartan pistsiz guzel bir stad. yanina otel, yesil alan vs. izmirin stad isi hallolur.
YanıtlaSilcakarkeyf arkadaşımza kalırsa aceto bu başlığı boşuna açmış hiç şansımız yok.antep'te 4-5 yıldzlı otel sayısı en az 7-8 ve türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden biri olduğu için birçok otel 5yıldızlı otel inşaatı da sürmektedirve sex turizmi flnda yapmıyorlar şu anda gaziantepe'e gelen işadamı ve batılı turist sayısı azımsanmayacak seviyede.şort giydiğinde tepki alma gerçeğide maalesef ülkemizn her tarafında mevcut ancak her şehirde olduğu gibi giyip gezebileceğin bir çağdaş bölgeler var bide giyemeyeceğin muhafazakar bölgeler var bu istanbulda da var ankarada da.eğer işimiz şort ve biraya kaldıysa sadece izmirde düzenlensin turnuva.
YanıtlaSilEuro 2xxx yazdığınıza göre, bu yüzyıl içinde adaylığı gerçeğe dönüştüremeyeceğiz galiba, ömrümüz de yetmez ki diğer yüzyıla (:
YanıtlaSilyazıyı okuduktan bir gün sonra şunu gördüm.
YanıtlaSilözellikle ukrayna yönünden işler karışık gibi duruyor.
http://www.krakowpost.com/articles/2008/10/01/1163.html
Antalya'nın sıcak oluşunda dem vuruluyor da 2010 Dünya Kupası Afrika'da oynanacak, ona ne demeli?
YanıtlaSil@ultrani07
YanıtlaSilgüney yarım küre o zaman kış mevsiminde olacak ve bu kışın yapılan ilk dünya kupası olacak sanırım.
@ömer,
YanıtlaSilhaklısın. Buradan anlıyoruz ki düşünmeden yazmamak gerekiyormuş :)
geliyor geliyor... bir güzel haber daha geliyor...
YanıtlaSilsivas'a da modern bir stat yapılacakmış.
SİVASSPOR’A stat müjdesi... TOKİ, 4 Eylül Stadı’na karşılık modern bir stat yapmak için çalışma başlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz pazar günü Sivas’ı ziyaretinde açıkladığı plana göre TOKİ, mevcut stadın yerine karşılık başka bir alanda stat ve spor kompleksi, ayrıca Atatürk Spor Salonu’nun yerine de yüzme havuzu inşa edecek. Projenin ayrıntıları için TOKİ ile görüşmelerin başladığı, Sivas’ta en kısa zamanda her türlü konforun bulunduğu stadın yapımına başlanacağı belirtildi.
Bir arkadaşın dediği tamamiyle doğru. Doğu tarafında özellikle Urfa vs. herhangi bir organizasyon felaketle sonuçlanabilir. Herhangi bir terörist saldırısında Türkiyenin dünyadaki imajı yerle bir olur. Şehir olarak ele almalıyız sonuçta stad için çözüm bulunur ama şehirde sorunlar varsa stadınız olsada bir verim alınmaz. İstanbul, Bursa, Kaysei, Eskişehir, Antalya, Adana, İzmir, (belki Antep,Kocaeli, Trabzon)
YanıtlaSilaceto saracoglu asya kıtası kontenjanından istanbula girerse olimpiyat stadı(*****) , samiyen(****) , saracoglu(*****) olabilir mi ? Ayrıca Ankara'da şuan kötünün iyisi bi yenikent asaş var , 25.000 :)
YanıtlaSil@aceto
YanıtlaSilHayal kuruyorsun kusura bakma . Ankara hariç Afyon'un doğusunda hiçbir şehirde gelecek seyircilerin can ve mal güvenliğini sağlayamayız. Burda Türkiye vs. X maçından bahsetmiyorum . X vs. Y maçlarında dahi çok büyük güvenlik sorunları olacaktır. İstanbul , İzmir ve Antalya dışında hiçbir şehire seyirci yoğunluğu olabilecek müsabakalar için organizasyon alamıyoruz. Gelenlerin can , mal hatta ırz güvenliği yok. Son olarak bu federasyon başkanı Ulusoy veya Erzik dönemlerini bile mumla aratacak . Özgener'in geçmişini bir araştırırsanız rica , minnet , tavizle gelebildiği ve kendini çok aşan bu pozisyonu korumakla geçirecek görev süresini bunun bedeli de Türk Futbolu ve özellikle Anadolu takımları / Alt Ligler için çok kötü olacak.
izmir ataturk stadinda son zamanlarda 2-3 kere gitmis bir kisi olarak soyliyebilirimki izmirin kesinlikle yeni bir stada ihtiyacı var , o stadda acık tribunde bile bagırınca futbolcuya sesinizi duyuramıyorsunuz , kale arkasında ise kendi kalenizdeki pozisyonlar dısındakileri anlamanız pek mumkun değil , şehir olarak ise izmir'in şu anda türkiye icin en iyi şehir oldugunu belirtmeden gecmiyim
YanıtlaSilFikri takip açısından, açıklanan şehirleri değerlendirir misiniz?
YanıtlaSilOlimpiyat stadı gibi futbol düşmanı bir stadın açıklanmasına ne diyorsunuz?
Kamuoyu yaratıp, bu değiştirilebir mi?
Ben mi yanlış biliyorum yoksa Olimpiyat stadyumu final için vazgeçilmez mi!
YanıtlaSilBenim bildiğim kadarıyla 2016 eğer bir şans ile bize verilirse final istanbulda olacak yani Olimpiyat stadında ç
nkü kapasite olarak bunu karşılayabilen tek yapı. Final için ön şart en az 70.000 kişilik bir stadyum ve önümüzdeki 20 yıl için herhangi yeni bir proje yok olimpiyatı alt edecek.
Ek olarak 1 şehirde 2 stadyumdan fazlası bugüne kadar kabul görmedi ve bildiğim kadarıylada kesinlikle kural bu.
Yani 1 olimpiyat stadı olacaksa 2 aslantepe olacaktır. Kadıköy veya İnönü (yenilense bile) tercih dışı olacak.
Diğer şehirlere gelindiğinde İzmir, Bursa, Ankara, Antalya,Konya,Eskişehir yeni stadyum yapılacak yerler. Kayseri kabul görecektir bence.