1 Şubat 2012

Efsane Transfer

Ne Ronaldo, ne Ronaldinho; ne Totti ne de Adriano... Transferde ara sezon biterken geçmişten bir transfer haberi paylaşayım... Daha güzeli görülmedi...

HÜRRİYET 30 Aralık 2000

Galatasaraylı Fatih Akyel, yeni sezonda kendisini transfer etmek isteyen İspanyol kulübünün teklifine olumlu cevap verdi. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Fatih, Athletic Bilbao'lu olacak. İspanya'nın ünlü takımlarından Athletic Bilbao, Galatasaraylı Fatih Akyel'e transfer teklifinde bulundu. Uzun süredir Fatih'in peşinde olan İspanyol kulübü bu futbolcuyu önümüzdeki yıl renklerine bağlamak için, şimdiden söz kesti. Fatih önümüzdeki sezon Athletico Bilbaolu olacak. Üç yıl önce Barcelona ile yapılan hazırlık karşılaşması sonrasında, Hagi'nin tavsiyesi üzerine ünlü İspanyol kulübünün yöneticileri harekete geçerek Fatih'i takibe almışlardı. Ancak Barcelona Kulübü Fatih'ten vazgeçince Athletic Bilbao genç futbolcuya göz dikti.

19 yorum:

  1. Abi işte böyle bir basına sahibiz dünde böyle idi bu günde böyleler.Bunların olduğu ortamda futbol gelişmez.

    YanıtlaSil
  2. bir söz vardır bilirsiniz:

    pics or it didn't happen!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam link orada, hiçbirimiz buna inanmak istemesek de bu haber cidden yapılmış! :)

      Sil
  3. Fatih'in basklı olduğunu da o zamanlar öğrenmiştik :)

    YanıtlaSil
  4. fatihin dedesi pamplona göçmeniymiş öyle diyolla :)

    YanıtlaSil
  5. Utanmasa Athletic tarihinin ilk Türk futbolcusu olacak diye yazacaklarmış yani, kelimenin tam anlamıyla "ibretlik bir paylaşım"!

    YanıtlaSil
  6. müthiş :) gülsem mi, ağlasam mı

    YanıtlaSil
  7. Spor sayfalarındaki uydurmasyon transfer haberlerinin en güzel örneği. Hadi kıçından sallıyorsun anladık da bari takımı seçerken dikkatli olsaydın! Yıllar evvel babaanemlere Manyas'a gittiğimde dedemle kahveye gitmiştim, sene 1999 veya 2000 sanırım. Milliyet'te şöyle bir haber vardı: "Shevchenko Cim Bom'da" diye. Yan masadaki elemanlardan biri yanındakine haberi gösterdiğinde ise diğer eleman aynen şöyle demişti: "Şevşenko mu? La oğlum Şevşenko topçu değil!" Niyeyse bu anı geldi birden aklıma!

    YanıtlaSil
  8. Abi Fatih'in büyük büyük dedesi, Bask boylarından geliyormuş.

    YanıtlaSil
  9. Bu haberden tam 2 sene once de, Guerrero'dan o golu yedirmesinin sebebi bu transfer gorusmeleri. Hep aklini karistirdilar cocugun.

    YanıtlaSil
  10. Alttan alttan Hagi'ye küfrettirme arzusuyla da yanıyor

    YanıtlaSil
  11. İsmail er yapar böyle haberleri genellikle......Daha ileri gitmek istiyorsak işini iyi yapmayana acımasız olmalıyız...

    YanıtlaSil
  12. Ben espriyi anlamadim desem :( Yani yalan haberse hergun bi milyon tane goruyoruz. Baska bi olay mi?

    YanıtlaSil
  13. @M.Cagdas

    kardeş bilbao değil Türk futbolcu transfer etmek, Bask dışından malzemeci bile barındırmıyor kulüpte :) haber kolpa ötesi anlayacağın :)

    YanıtlaSil
  14. @nikolatesla Haa bak orayi kacirmisim, eywallah. Ben de gulebilirim artik.

    YanıtlaSil
  15. @nikolatesla, Bask dışından da öte, İspanya'daki Basklar dışında diyelim. Lizarazu Fransa'nın Bask bölgesinden olmasına rağmen kabul görmemiştir taraftarlarca ve hatta hâlâ Athletic Bilbao'da oynamış tek yabancı sayılır.

    Antrparantez bana komik geliyor bu tutumları. Malzemeciyi bilemem, ama yıllardır yabancı teknik direktöre kapılarını açık tutan bir kulüp futbolcu konusunda neden bu kadar gerikafalı tutum takınır anlayamıyorum. Belki de sorulması gereken soru bu politikalarına daha ne kadar sadık kalabilecekleridir. Şahsen ben, uzun vadede bu gelenek haline gelmiş politikanın devam edeceğine inanmıyorum.

    YanıtlaSil
  16. bizim gazetelerimiz malesef böyle. haberi yapan adamın ismi olmaz, kaynak olmaz, doğru hiç olmaz. Hepsi içinde geçerli bu durum sadece hürriyet değil.

    YanıtlaSil
  17. http://spor.milliyet.com.tr/burak-yilmaz-avrupa-nin-kiskacinda-/spor/spordetay/29.03.2012/1521434/default.htm


    Üstad, Athletic Bilbao strikes back:)

    YanıtlaSil