19 Aralık 2008

UEFA Kupası Kuraları

Benfica 5 dakika daha dayansaymış, Galatasaray lider çıkacaktı gruptan. Hayret kuralar çekildiğinde gruptan lider çıkar denilen takım Benfica grubu sonuncu tamamladı, son sırada yer alır denilen Metalist de lider çıktı. Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya favoriler kaldığından; UEFA'ya gelen takımlar arasında büyük abiler yok. Bu yüzden 2. ya da 3. olmak arasında pek fark yok gibi görünüyor. Lider çıkılsa elbette ki avantajdı. UEFA'da 2. bitirenler (Milan, Ajax, Tottenham, Sttugart, Valencia vs..) mi güçlü yoksa Şampiyonlar Ligi'nden gelenler mi tartışılır. Rakipler: Bordeaux, Werder Bremen, Shaktar, Marsilya, Aalborg, Dinamo Kiev, Zenit. Kim çıkarsa çıksın bir hikayesi var. Bordeaux son 3 yılda 2 kez rakip oldu. Werder Bremen denilince akla Rotariu gelir. Shaktar ve Marsilya'nın başında Galatasaray'ın eski hocaları var. Aalborg herkesin hayali. Dinamo Kiev, Metalist-Beşiktaş örneğinde olduğu gibi, Fenerbahçe'nin intikamı manşeti attırır. Zenit de Fatih Tekke'nin takımı. Fiorentina da Terim'in... Kuralar bugün öğlen çekiliyor. Ya Luce ya Gerets çıkacak sanki... İki Alman Hertha Berlin ve Schalke 04 kupa dışında ve favorilerden Sevilla da...

46 yorum:

  1. Galatasarayımız için hangisi iyi ise o çıksın.

    YanıtlaSil
  2. Bordeaux diye tahmin edeyim o zaman.

    YanıtlaSil
  3. dinamo kiev geliyor gibi içten içe

    YanıtlaSil
  4. Ben de Marsilya'yı beklemekteyim. ama dediğin gibi gönlümde Aalborg var :)

    YanıtlaSil
  5. olympique marseille tahminim.

    aalborg çıkmasın. kuzeyliler bize ters geliyor.

    YanıtlaSil
  6. Marsilya çıktı bile kuralar çoktan çekildi :)

    YanıtlaSil
  7. zenith çıksın.Sağlam defans hattıyla 2 maçta rahat geçer.

    YanıtlaSil
  8. Ya Fransız ya Ukrayna takımı gelir bence. Gönlümden geçen Kiev.

    Tek düşüncem deplasmandaki hava şartları.

    YanıtlaSil
  9. Enteresan bir şekilde gurup ikincileri en güçlü torbayı oluşturuyor gibi. Gurup ikincileri arasından çok rahat şampiyonlar ligi gurubu çıkar, mesela;

    Milan
    Valencia
    Galatasaray (Ajax)
    Stuttgart (Tottenham)

    Biraz zorlasak ölüm gurubu bile diyebiliriz hatta.

    Bu arada yine bu kuradan sonra ülkemizin muhteşem futbol alimleri (!) şeker gibi kuradan bahsedecekler. Muhtemel bir Aalborg eşleşmesi sonunda Galatasaray elenirse, kasaba takımı (!) Metalist'in taktığı kapakların izleri henüz soğumamışken bu sefer de Skibbe'nin istifasını isteyecekler utanmadan. Bazen düşünüyorum "futboldan bu kadar uzak, futbolu değil, takım tutumayı ve kavga etmeyi seven bir ülkeye bir avrupa kupası daha gelmeli mi acaba?" diye. bunu hakettiğimizden o kadar da emin değilim.

    YanıtlaSil
  10. kim gelirse gelsin, yeter ki futbol oynamak isteyen takım olsun. kapanan takımlara karşı pek fazla varlık gösteremiyoruz, korkmadan açık oynayan takımlara öyle ve ya böyle gol atıyoruz. e atalım da zaten, 4 forvetle oynuyoruz.

    YanıtlaSil
  11. Bence Aalborg iyi olur tabi ki.Fakat içimden Werder çıkacakmış gibi geliyor.Şu Metallist de ne takımmış son dakikacı çıktılar resmen.

    YanıtlaSil
  12. Son 4 senede;

    Grup birincileri ile 3.leri arasındaki toplam 32 eşleşmeden 20 tanesinde grup liderleri tur atlamış, 20-11 (Feyenord vs Spurs eşleşmesi oynanmadı).

    Grup 2.leri ile CL'den gelenler arasındaki eşleşmelerin galipleri ise tam olarak eşit, 16-16. Yani CL'den gelenlerin daha güçlü olduğu istatiksel olarak sehir efsanesi, tur tam anlamıyla ortada, en azından 5 senedir.

    YanıtlaSil
  13. aalborg çıkmasın . s. bukres e de cillop gibi demiştik. ukraynadan takım gelsin de ülke puanımıza yarasın...

    YanıtlaSil
  14. gönül Aalborg ister,İsveç aşığı olarak...

    YanıtlaSil
  15. metalist kucuktur ama mide bulandirir.

    Su takimi biri 5 lesin defetsin artik kara bela gibi resmen.

    YanıtlaSil
  16. futbol katili bir takım gelmesin de kim gelirse gelsin.

    YanıtlaSil
  17. werder bremen; iki macimizi da kendi sahamizda gibi oynariz.

    YanıtlaSil
  18. Hedefimiz final oynamaksa kim gelirse gelsin sorun olmamalı. Bırakalım da bunları milyonlarca euro para alan futbolcular ve teknik adamlar düşünsünler. Biz futbol aşıkları, seyir zevkimize bakalım.

    YanıtlaSil
  19. Shakhtar gibi geliyor bana, Luce gelsin bir daha.

    YanıtlaSil
  20. Saat sabahın 5'i oldu, yattığım zaman erken kalkamam belki, o yüzden şimdiden kutlamak istedim :)

    AcetoBlog'un 2. yaşı kutlu olsun :)

    Nice senelere & okumalara diyorum...

    http://acetobalsamico.blogspot.com/2006/12/aceto-balsamico-1564-2006.html

    YanıtlaSil
  21. hakikaten 2. çıkmak daha avantajlıymış gibi gözüküyor. içimden de dinamo kiev çıkacakmış gibi geliyor. ama bu noktadan sonra kolay rakip yok, önemli olan gol atmam değil takımın kazanması, soyunma odasında hocamız defansta daha dikkatli olmamız gerektiğini, bi de gidip gol atmamız gerektiğini söyledi.

    YanıtlaSil
  22. Grup 2. leri arasında en zayıf iki ekip Twente ve Galatasaray. Sanırım Şampiyonlar Liginden gelen bütün takımlar bu iki takımdan birisiyle eşleşmek ister. Yarın Galatasaray'a Aalborg çıkarsa iki ülke basını da "lokum gibi kura" manşeti atar herhalde :)

    YanıtlaSil
  23. 2000 yılına göre bu turda bir İtalyan takım çıkması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  24. banko fiorentina yahu, zamanının fatih terim enerjisi var çünkü çeker kesin....

    YanıtlaSil
  25. su kotu metalist bizi gecti ona acıyorum.servet biraz dıkkatlı olsaydı suan Lech poznan yada nec gibi takımlarla oynayabılırdık.Zenit hariç hepsi ile mücadele ederiz.ama bordeaux gelsede öcümüzü alsak.

    YanıtlaSil
  26. metalist'in eleyemeyeceği takım yok 3. torbada 1 tur daha geçerler kesinlikle.. bize ise zenit çıkmasın da kim çıkarsa çıksın..

    YanıtlaSil
  27. fiorentina hariç hepsi olabilir, üç aşağı beş yukarı denk takımlar hepsi...

    YanıtlaSil
  28. werder çıkacak gibi geliyor bana..

    YanıtlaSil
  29. metalist kharkiv her zamanki gibi kamp için antalya'ya geldiğinde toplayacağım belek'te köy halkını, herkesin eline budaklı meşe odunu vereceğim ıslatıp ıslatıp sabaha kadar tüm takımı döveceğim dövdüreceğim...
    yeter yahu..

    YanıtlaSil
  30. Metalist'in bizi nasıl yendiğini hatırlarsak gruptan nasıl lider çıktığını da anlarız. Akla mantığa aykırı bir takım. Ben benfica'ya çok şaşırdım demek ki takıma yıldız doldurmakla takım olunmuyor (bkz. fenerbahçe) sen bir de portekiz takımısın koysana zehir gibi 4-5 tane genç portekizli kakalarsın seneye birini chelsea'ye 30 milyona, yok arkadaşlar ne kadar eski kaşar varsa doldurmuşlar takıma.

    Tahminim Bordeaux içime doğdu.

    YanıtlaSil
  31. Aalborg çıkarsa Danimarka'ya gideceğim.Umarım Aalborg çıkar. :)

    YanıtlaSil
  32. klasik Galatasaray balıyla "aalborg" çıkar,klasik...

    YanıtlaSil
  33. Aalborg biraz da tanimadigimiz icin kolay olarak degerlendirdigimiz bir takim sanki. Beklendigi gibi olmaya da bilir. Ama Bordeux veya Dinemo Kiev az cok taninan rakipler ve Galatasaray'in eleyebilecegi gücte. Bremen, Marsilya, Zenit en zorlari olur.

    Shaktar icin ise hicbir sey söylemiyorum....

    YanıtlaSil
  34. Bremen ya da Marsilya gelsin.

    YanıtlaSil
  35. Çok iyi oldu Galatasaray'ın grup
    2.'si olması.Ne olacaksa olsun görelim.Kadıköy fantezimiz ne kadar realistmiş,yoksa haybeye kürekmi çekmekteyiz.Bitecekse bitsin bu iş bir an önce lige konsantre olup CL'ye direk katılmaya bakalım.
    Gelebilecek en sert takım gelsin.

    YanıtlaSil
  36. şanssız grup
    şanslı fikstur

    iyi baslangıc
    kotu-sanssız son

    sırada iyi bir seyler var gibime geliyor

    kolay kura
    zor fikstur
    olabilir.gorecez..

    YanıtlaSil
  37. kaç gündür uefa grup liderleri mi yoksa şampiyonlar ligi grup üçüncüleri mi daha güçlü (en azından sezonun şu döneminde) diye düşünüp duruyorduk. tabii ki gönül lider çıkmayı isterdi ama bence de şampiyonlar liginden gelen takımlardan da peşinen korkmanın gereği yok.

    bir de bekenbaver'in dediğine ek olarak uefa grup 4. ve 5. leri bile isme bakınca çok da kötü durmuyor:

    4. sıra

    racing
    hertha
    sevilla
    spartak moskva
    portsmouth
    zilina
    club brugge
    nancy

    5. sıra

    schalke
    benfica
    partizan
    dinamo zagreb
    heerenveen
    slavia praha
    rosenborg
    feyenoord

    4. sıradaki 8 takımın 5 tanesinin 5büyük ligden olması, hatta schalkenin 5. olması da ilginç. portekiz ve hollandanın 3 temsilcisi de 5. olarak veda ettiler.

    bundan sonrası ilk turdaki ivme gibi geliyor bana ama gruplarda fena ters köşeye yattık, ne desek boş:))

    YanıtlaSil
  38. Bordeaux
    Werder Bremen
    Marsilya
    Fiorentina
    Zenit'ten birini istiyorum ben.

    Aalborg, Shakhtar ve Kiev'in kapalı oynayacağını ve Galatasaray'ın bunları açmakta zorlanacağını, ağır defansı yüzünden maçın sonlarına doğru bir kontra yemesinin muhtemel olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden karşılıklı hücum yapacağımız yukarıdaki 5 takımdan birisi gelirse daha iyi olur.

    YanıtlaSil
  39. Sevilla da ne kerizmiş yahu. Evindeki iki maçta 3-0 ve 2-0 döşe, deplasmanda iki maçı da 1-0 ver. 6 puanla grup dördüncüsü ol. Yazıklar olsun.

    YanıtlaSil
  40. fiorentina, werder bremen, marsilya, bordeux dörtlüsünden biri çıksın. Ne kadar güçlü ve şöhretliyse rakip o kadar iyi motive olup o kadar konsantre çıkıyorlar sahaya. Adı bilinmez, kendi sert, iklimi sert bir takım olursa çok daha zor oluyor.

    YanıtlaSil
  41. Ne diyosam o, bordeaux geldi işte klasik. ACETO herhalde biraz tanıtırsın...

    YanıtlaSil
  42. metalist'i beşiktaş karşısında görmüş biri grupta sonuncu olur demişse futboldan anlamıyordur. ben grupta 1. olur, sonraki kuralarına göre bayağı işler yapabilir demiştim.

    YanıtlaSil