5 Aralık 2008

Santos Mirasierra'ya 3.5 Yıl

Santos Mirasierra duruşmada "Ben holigan değilim, suçlu da değilim sadece bir "ultra"yım" diyordu. Marsilyalı tribün lideri için karar öncesinde son destek Zinedine Zidane'dan geldi. Ama nafile. İspanyollar, polislere saldırdığı gerekçeksiyle Santos'a 3.5 yıl hapis cezası verdiler. Kararın temyizi elbette olacaktır. Salı günü Atletico Madrid, Marsilya maçına günübirlik gidiyor. Tıpkı bir zamanlar Juventus'un İstanbul'a yangından mal kaçırırmışçasına gelip gittiği gibi...

23 yorum:

  1. umarız marsilya taraftarının siniri biraz olsun dinmiştir yoksa bu olayın boyutları çok büyür

    YanıtlaSil
  2. Atletico Madrid taraftarlarına da Marsilya'ya gitmemeleri yönünde tavsiyelerde bulunulmuş. Bence maç uzatmalar dahil 100 dakikanın altında bitmeyecek.

    YanıtlaSil
  3. Marsilyalilarin sali menusu simdi 3.5 porsiyon Atletico lu mu olacak?

    YanıtlaSil
  4. buradan da futbolun "geceyarısı ekspresi" senaryosu çıkar mı?

    YanıtlaSil
  5. Maçta büyük bir olay çıkmasa bari... Olay çıkarsa bilanço "3 ölü 1 ağır yaralı"da kalmayabilir,aman diyelim.

    Bu arada Mirasierra, Chuck Billy'e mi benziyor ne ?

    YanıtlaSil
  6. 3.5 yılda 3.5 madrid taraftarıöldürürler artık

    YanıtlaSil
  7. sen marsilya taraftarının kafasını yar, şiddet uygula, tribünde baskıla, sonra da tepki veren grubun liderine 3,5 yıl hapis ver, Franco sizinle gurur duyuyor.

    YanıtlaSil
  8. o değil de, yüzü az biraz sana benziyor bülent abi =)

    YanıtlaSil
  9. @ Quad & AbSurDMaN

    Hakkaten andırıyor :) .Hafif kızılderili teni olsa tamam derdim. Souls of Black le mahkemeye çıkmış derdim.

    Ama harbiden lider gibi duruyor adam. Bu arada kim ne derse desin, ;Leeds li holiganlar ne tarz pislik olurlarsa olsunlar, 2 İngiliz holiganını öldüren adamlar bile ülkemizde 3,5 sene yatmamıştır heralde.

    YanıtlaSil
  10. Atleticolular korkup gitmiycekler mi şimdi Fransaya ?

    YanıtlaSil
  11. Star tv bu maçı vermezse , adam değildir .

    YanıtlaSil
  12. ben de ilk bakışta tom araya'ya benzettim..

    YanıtlaSil
  13. 8 sene zaten akil alir bir ceza degildi, bunun da ondan asagi kalir bir tarafi yok...Yok yere bir insanin hayatindan 3,5 yil calmanin hicbir aciklamasi olamaz...Eger ceza kesinlesirse Santos'a herhalde en cok koyacak cok sevdigi takimindan 3,5 yil uzak kalmasi olacak...

    YanıtlaSil
  14. ee hani bizdik Avrupa'nın "Hasta" adamı!

    YanıtlaSil
  15. Bu kararı alan mahkemeye şükranlarımı sunuyorum, beter olsun keşke 35 sene verselerdi !!

    YanıtlaSil
  16. Adam her an durusmada Disciples Of The Watch soyleyecekmis gibi duruyor. Bu arada yanilmiyorsam gecen sene de Sevilla-Fenerbahce maci icin Ispanya'ya giden bir Turk gazeticiyi polis alip goturmustu. Ayni uygulamayi kendi vatandaslarina yapiyorlar mi bilmiyorum. Ben biraz en ufak olayda dunyayi basimiza yikmaya calisan bu insanlara karsi manipulasyon yapmaktan yanayim. O yuzden -> NO HUMAN RIGHTS IN SPAIN .)

    YanıtlaSil
  17. nedir ki bu şimdi? polise kafa göz dalan bir adamın neden bu kadar olayını yapıyoruz? bize ne marsilya amigosundan? türkiyede pankart falan bile actılar bu adam için...

    YanıtlaSil
  18. santos ........a llorar con tu madre!

    YanıtlaSil
  19. Türkiye'de adam öldürenler 3.5 sene yatmıyor hapiste. Ceza bana da biraz ağır olmuş gibi geldi.

    Yalnız Marsilya taraftarı da gerçekten pikopatmış. Adamlar resmen ölüm tehditleri savuruyorlar. Bunlara birilerinin dur demesi gerekiyor.

    @ertug
    Eğer sadece Türklerin başına gelenler seni ilgilendiriyorsa zaten burada bir yanlışlık var demektir. Ayrıca yarın öbür gün bir Türk taraftar kafilesinin de başına gelebilir bu olay. Mesela geçtiğimiz yıllarda Roma polisi ile Galatasaray taraftarı çatışmıştı. O zaman birkaç Ultraslanlıyı Mehmet Ali Ağca'ya komşu yapsalardı sanırım sen de tepki verirdin.

    YanıtlaSil
  20. ertug a hak veriyorum.
    türkiyede onlarca tribüncüyü toprağa verdik kaç tribün bi bez pankart yapıp acımızı paylaştı? veya taziye mesajı gönderdi?
    bırakın artık şu heriflere özenmeyi..başkası istediği kadar liberta santos pankartı yapsın,tepkisini versin bize ne yahu! zamanında bu fransızların türklere neler yaptıgını çabuk unutmuşsunuz belliki.. polise zıplamışki ceza almış.kimse kimseye boş yere ceza vermez.hele bukadar tepki varken..

    @düşendeli
    Galatasaray taraftarı ne zaman roma polisiyle çatışmış.bizi aydınlatırmısın ?

    YanıtlaSil
  21. anlamadım 3,5 seneyi tipten mi vrmişler sadece?

    YanıtlaSil
  22. -Marsilya maça girmicek.Tepki olarak
    -Madridden giden olmayacak.
    -Juve maçı Almanyada oynanmadımı?
    -Türk tribünlerinde ölen herkes anıldı Aykut,Özgür vs.Uyuşturucu kuçukçılığından içeri yatana da pankart açmıcaz herhelde.

    YanıtlaSil