6 Aralık 2008

Verirler Ayağını Eline Ibra


Lazio-Inter maçının hareketi bu. Yönetmen de 3 farklı açıdan tekrarını getirdi canlı yayında. İbrahimovic o cüssesiyle yaptı bunu, geçen gün blogda yer alan fotoğrafı da sanki habercisiydi. Ne demek lazım şimdi? 1-0 öndesin Ibra, adamların çöplüğünde böyle artistlik yaparsan verirler ayağını eline mi(!) Inter, Lazio ile Roma derbisi öncesi haftalarda oynasaydı böyle kolay çıkamazdı Olimpiyat Stadı'ndan. Lazio, Bursaspor gibi çöktü kendi liginde... Geçen hafta Atalanta deplasmanındaki yedikleri 2 golden sonra bu hafta hiç şansları yoktu. Perdeyi de eski bir Romalı Samuel açtı. Skor 0-3; maça dair iki notum var. "Roma'ya gidebilirim" diyen Inter'li Crespo'ya eski takımı Lazio'nun tribünleri oyuna girdiğinde sağlam bir yuh çektiler. O anda ekrana devrik başkan geldi. Lazio'nun eski başkanı, Crespo'yu da alan Sergio Cragnotti. Stankovic'i ise hala seviyor Lazio taraftarı, oyundan çıktığında alkışladılar. Pandev sakatlandığında hiç şansları kalmamıştı. Mourinho'nun kurban bayramını kutlarım...

55 yorum:

  1. Sanırım dünyanın en iyi forveti şu an.Bir de mütevazi olsa...

    YanıtlaSil
  2. italyanlar burada bu hareketten sonra kendilerini kaybettiler :)
    - chi e ronaldo?

    YanıtlaSil
  3. aceto bey siz aklima geldiniz bu hareketi yapar yapmaz, gecen gun burada bacaklarini nah boyle actigi resimin ardindan iyi gitti. blogun ilk videosu da kayitlara gecsin lutfen :)

    YanıtlaSil
  4. birisine anlatirken nasıl tarif edilir ki bu pas??

    YanıtlaSil
  5. Jose Mourinho maçtan sonra neler diyecek çok merak ediyorum.

    Şu an skor 0-3

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle su an dünyanın uzak ara en iyisi. rakibi yok

    YanıtlaSil
  7. Sakatlanmaz umarım bir gün böyle bir hareket yaparken, tehlikeliye benziyor.

    küççük hakan dipnotu: rakibin kendisine çift dalmasından değil, olası bir kas sakatlığından bahsediyorum :)

    YanıtlaSil
  8. ibra ne içtiyse ben de ondan istiyorum

    YanıtlaSil
  9. ibra gibi forvetin olsun 250milyon dolar borcun olsun:PP

    pes'de bu hareketi yapamazsın be.

    YanıtlaSil
  10. ntvspor şifreli oldugu için kacırdım ama aceto sayesinde bu hareketi gordum yaa artık macı kacırdıgıma o akdar uzulmem

    YanıtlaSil
  11. Hayvansın İbraam...

    YanıtlaSil
  12. ölçtüm, biçtim..hareket esnasında bacakların açılma açısı 178,5 derece idi.. bu boyla bu hareketi yapıp belinin üstüne düştükten sonra kalkıp oyuna devam eden yaratık yukarıdaki lafların hepsini peşinen kabul etmiş sayılır..

    YanıtlaSil
  13. İnanılmazsın Ibrahimovic!

    YanıtlaSil
  14. budur... böyle yeteneklere sahip olsalar, mütevazi olsun diyenlerin kaç tanesi mütavazi olabilir? ben de bunu merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  15. mac 0-3 olduktan sonra laziolu futbolcularda olusan gazı anlamadım,halı sahadaki gibi "evet beyler baslıyoruz" falan mı dedi aralarından biri acaba?

    YanıtlaSil
  16. "Ben ve oyuncularım Zlatana aşığız"

    J.M.

    YanıtlaSil
  17. adamın bu hareket ile golü de var.
    http://www.youtube.com/watch?v=gDr71KzFy9c

    YanıtlaSil
  18. @cthulhu,

    Ben olurum hacı,iddialıyım...Bi yapabilsem!:)

    Linoel Messi oley!

    YanıtlaSil
  19. lazio maça pes 2009 forma reklamıyla çıkmıştı, sanırım ibra-kadabra konami yetkililerine bi mesaj vermek istedi!..

    YanıtlaSil
  20. bir de maçın ikinci yarısında brocchi'yle dalga geçişi vardı ki geçen hafta lincoln'ü yerden yere vuranlar seyretse ne derdi acaba :)))

    YanıtlaSil
  21. @martin

    Geçen hafta Lincoln'ü öldüren Erman ve Rıdvan efendiler(!) bu hafta Roberto Carlos'a değinmedi niyeyse! Bakalım Ömer Üründül ile Ahmet Çakar değinecek mi? Değinirlerse ne diyecekler? Yarım saat böyle iş olmaz diyebilecekler mi? Yerden yere vuracaklar mı?

    Ben geçenlerde yine buradaki yorumlarımdan birinde basının iki yüzlülüğüne dikkat çekmiştim. Bazıları görmek istemedi, işlerine gelmedi. Bir de akılları sıra bana ders vermeye kalktılar.

    Bu hareket de İbrahimovic'den satılmış basın mensuplarına gelsin. 180 derece dönüşler yapabilen herkese!

    YanıtlaSil
  22. Herlade gelmis gecmis uzun boylu futbolcular arasinda ayaklarina bileklerine hakim en iyi futbolcu...Boyle hareketleri Ajax tan beri alisigiz aslina...Bir Ibrahimovic Klasigi...

    YanıtlaSil
  23. Benim merak ettiğim bir şey var; Cristiano'ya antipatik deyip bu adamı seven kimse var mı?
    Bence 1000 kat daha itici bir adam. Geçen sene Fb'ye gol attıktan sonra bile o antipatik suratını görünce tiksindim ondan.

    YanıtlaSil
  24. bu harekette erman, rıdvana bir de arıca'ya kapak olmuştur. sağ ol ibra.

    YanıtlaSil
  25. "Mourinho'nun kurban bayramını kutlarım..." burada dağıldım :D

    YanıtlaSil
  26. ikinci yarı başka bir hareketinden sonra Brocchi az daha eline veriyordu ayağını.

    YanıtlaSil
  27. bu hareketin Lincoln ün hareketiyle ne ilgisi var Allah aşkına? yüksekten tersine gelen topu, uzun bacaklarının avantajıyla son bir hamleyle pas olarak gönderiyor. Lincoln ün yaptığının benzerini maçın sonuna doğru Brochhi ye yaptı Brocchi de cevabını tendona çift dalarak verdi. dünya üzerinde her futbol sahasında geçerli olan yazılı olmayan kural aynıdır; rakibine saygı duyacaksın.

    YanıtlaSil
  28. inanılmazsın, ötesi yok.. sendende iyisi yok bu kadar basit. yok şuymuş yok maç çeviremezmiş bilmemne hikaye anlatmasın kimse boşuna..

    YanıtlaSil
  29. @debbus,

    bahsettigin yazili olmayan kuralin alt maddelerinden biri de $öyle olsa gerek;

    a) saygisizliga maruz kalan rakip, olayin kahramaninin ayagini eline verirse mazur görülebilir.

    YanıtlaSil
  30. Maçın son anlarında yapılan artistik hareketle, 0-1 ken yapılan hareketin manası farklıdır. Her buluttan GS'a pozitif nemler üretmek olmamalı yazıların amacı. Aykut Kocaman'ın zirveye göz kırpışından ya da Bülent Korkmaz'ın neler yaptığından bahsedelim biraz, Bülent Uygun'dan sıra gelirse.

    YanıtlaSil
  31. @canoğlan ve debbus

    benim söylediğim de zaten ikinci yarıda brocchi'ye yaptıklarıydı..nasıl dalga geçilirmiş onu gösterdi ibra..ayrıca brocchi de komik durumdaydı açıkçası beline ulaşabildiği adama tekme atmaya çalışıyordu ama bacakları yetişmiyordu..ayrıca ibra bu tekme girişiminden sonra da brocchinin önünde top cambazlığını sürdürdü..
    meseleyi galatasaray boyutuna indirmeden söylemek istediğim "efendim avrupada oyuncular rakibine aygı duyar böyle şeyler yapmaz" tezinin elde patladığıdır..bir inter taraftarı olarak ayrıca mest oldum akşam maçı seyrederken onu da söylemeden geçemeyeceğim!.

    YanıtlaSil
  32. bi ara bi drogba vardı, nooollduu ona ?

    YanıtlaSil
  33. to aceto...

    abi lincoln muhabbeti sıkmadı mı artık ya! postun başlığında bile o harekete yapılan yoruma gönderme yapmışsın! o hareketin saygı çerçevesinde olup olmadığını tartışcamıza, fransa liginin dipte ekibi psg'nin takım oyunu oynadığını söyleyip durduğumuz kayseriyi eleyişini madem futbol aşığıyız Türk futbolundaki istikrarsızlığın nedenlerini tartışsak ya!

    to ibrahimovic

    insan değilsin!....

    YanıtlaSil
  34. @from grey to black

    alt maddesi şu;

    a1-rakibine saygı duymuyorsan, rakibinden saygı beklemeyeceksin.

    YanıtlaSil
  35. Seviyoruz işte var mı diyeceğin!?

    YanıtlaSil
  36. bu hareketle Lincoln'un hareketini
    -oyunu etkileyiş bakımından- kıyaslamak anlamsız geldi bana.
    Aceto'nun bu olayı bu kadar uzatması da...

    YanıtlaSil
  37. Ne zaman, hangi ara, ne şekilde empoze edildi biz futbol "seyircileri"ne bu futbol saygısı, takım disiplini ve buna benzer futbolu eğlence/hobi olmaktan uzaklaştırıp; performans, verimlilik ve kurumsallık odaklı bir üretim tesisine çeviren sıkıcı kavramlar?

    Bırakınız takım disiplininin peşinde teknik adamlar koşsun, etik bir problem varsa hakem ilgilensin/ilgilenmesin, bu adamlar futbolun bu sıkıcı tarafını yönetmek için para alıyorlar. Peki siz para da almıyorsanız; izlediğiniz gösteriyi tekdüzeleştirmek, rutine bindirmek için harcadığınız bu eforun motivasyonu nereden geliyor?

    Brocchi'yle, Erdoğan Arıca'yla, Nedved'le dalga geçildiyse bırakınız bu kişilerin ailesi/arkadaşları üzülsün, kızsın tepki göstersin (eğer bu kadar hislenecek bir şey varsa), pratikte sana bana hiçbir faydası olmayacak bir tartışmanın peşinden niye gidiyorsun? Üstelik bir nevi görsel şov, mizansen bu. Sinemaya gidip filmde geçen sahne hakkında "ayıp yahu adamı öldürdü" diyor muyuz? Tamam futbol sinemadan daha gerçek, daha hayatın içinde, adamlar orada canlı canlı koşuyor zıplıyor kabul; ama yine de bu garip seyirci-dışı operasyonları/sorumlulukları/hassasiyetleri sahiplenme işini bırakmamız gerektiğini düşünüyorum. Yoksa izlenecek, zevk alınacak hiçbir ögesi kalmayan futbolu, kendisine duyduğumuz sevgi ve saplantı sebebiyle bırakamayıp, keçiboynuzu tadında maçlar izlemeye mahkum olacağız.

    YanıtlaSil
  38. Lincoln'un hareketiyle bu hareketi kıyaslamak bana da anlamsız geldi.
    Lincoln'un hareketini Mustafa Doğan(Serkan Balcı veya daha da kazma dediğimiz futbolcular) bile yapar, futbolun güzelliği ise Ibrahimovic'in bu pasıdır

    YanıtlaSil
  39. Ben de bu "aceto şunu yapmasın, aceto bunu yazmasın" diyenleri anlayamıyorum. Burası blog yahu, tabii ki istediğini yazacak. Benim de katılmadığım, tam tersi fikirde olduğum şeyler yazabilir Bülent Timurlenk ama bu ona "senin bunu yazman anlamsız, bunu yazma, onu yapma, bunu etme" deme hakkını bana verir mi?

    Farklı fikriniz varsa onu ister yorum olarak yazın, ister kendiniz blog tutun oraya yazın. AcetoBlog'un popüler olması Bülent Timurlenk'i kısıtlayan bir unsur olmamalıdır, burası belli bir zümrenin ortak fikrinin ilan edildiği basın bülteni de değil. Burası blogdur, kişiseldir. Bu kadar...

    YanıtlaSil
  40. @debbus,

    yine sadece tahmin yürütüyorum, a1'in alt fikrasi da "evet, ayagi ele vermek saha icerisinde top sektirmek gibi saygisizliga tekabül eder." olabilir mi?

    top sektirenin sözde saygisizliginin man$et yapilip cift dalan intikam meleginden satir aralarinda bahsedilen, hatta bu hadisede suclunun top sektiren ilan edildigi bir ortamda saygidan dem vurmak sana da sacma gelmiyor mu? "hak etmi$ti" diyen bile olacak bu gidi$le, muhtemelen senin yazili olmayan kurallarina uyanlardan.

    YanıtlaSil
  41. Lincoln A.gücü macinda su an terbiyesizlige devam ediyor. Edepsiz adam...

    YanıtlaSil
  42. http://www.youtube.com/watch?v=CY3YCFaARS4&feature=related


    bu videonun 1. dakikasinda attigi gol var ki bu terbiyesizliklerin körpe sakalli hallerinden habercisi.

    mutlaka izlenmeli.

    YanıtlaSil
  43. her defasında insanı şaşırtabiliyor olması bile muhteşem. acaba bu kez şapkasından ne çıkartacak.

    YanıtlaSil
  44. @PCLioN

    yorum belirtmek için var bu bölüm olur da senin bloguna da gelir yorum yaparsak orada diyebilirsin benim fikirlerim bunlar benim istemediğim yorumu yapmayın diye

    YanıtlaSil
  45. Anelka, ne demek istediğini tam anlayamadım ama ne dediğimi tekrarlamakta fayda var. Bülent Timurlenk ne yazarsa beğenmek zorunda değil kimse ama Bülent Timurlenk'e gelip "Lincoln çok yazdın, buna az dokundun, orası kalsın" deme hakkı yoktur kimsenin. Okuyucular içeriğe müdahil olmamalıdır, bunu söylüyorum. Yoksa gelip "Lincoln'ün yaptığı yanlıştır" diyene değildir lafım. Benim demek istediğim daha genel bir duruma yönelik, senin yorumuna indirgediğim bir serzeniş değildi.

    Ayrıca siz nasıl buraya yorum yazabiliyorsanız benim de saygı çerçevesinde istediğimi yazma hakkım var. Blog sahibiyiz diye sadece kendi yazdıklarımızla ilgileneceğiz diye bir kaide yok. Ucu size dokundu diye yersiz polemikler yaratmanın anlamı da yok...

    YanıtlaSil
  46. Polemiğe girme niyetinde değilim. Biz de kendi yorumumuzu bıraktık o kadar. Bunları değerlendirmek de Bülent Bey'in tasarrufudur.

    YanıtlaSil
  47. Seni gidi vatan haini.Oyna simdi elin Interlerinde..

    YanıtlaSil