18 Şubat 2009

Adam Gibi Adam Raul

Aragones, onu milli takımdan kesmeseydi, muhtemelen bugün İspanyol milli takımının formasını en çok giyen futbolcu ünvanı da onun olacaktı. Real Madrid tarihinin en çok gol atan adamı Raul'u üzen de budur. İki kaleci arasında sıkıştı kaldı Raul. 1 numarada 126 maçla Zubizaretta var. Raul ise 102 milli maçta forma giydi. 3 numarada takım arkadaşı Casillas var. 89 maçta kaleyi korudu. 28 yaşındaki Casillas 4 yıl daha dişini sıkarsa bu rekoru kırabilir. Kale haricinde bu rekora aday gibi görünen iki Barçalı Puyol (72) ve Xavi'nin ise (69) pek şansı yok. İspanyol Futbol Federasyonu, Raul'a bir jest yapmak istedi. Eski takım arkadaşı Hierro, Kasım ayında federasyonun 100. yılı şerefine Santiago Bernabeu'da İspanya ile Arjantin'in karşılaşacağı bir dostluk maçı tertip edeceklerini, Raul'un da milli takıma veda anlamında davet edileceğini söyledi... Ve kıyamet koptu. Konuşan Raul'un menajeri. Dünyanın en az yorulan adamıdır galiba, transferle işi gücü olmayan adamın neden menajeri olur ki(!) "Raul bu daveti kabul etmiyor, etmeyecek" diyor menajeri. "Tabiri caizse aslan gibi oynayıp gollerini atmaya devam eden bir futbolcuya kendi kafalarına göre jübile, veda düzenlemesinler" diyor Bay menajer. Budur...

23 yorum:

felix mourinho dedi ki...

ünlü bir türk düşünürünün! sözü aklıma geldi hemen!
"ya bırak raul'u. raul futbolcu felan değil!"

Mithra dedi ki...

Raul ne kadar ispanya milli takımında oynarsa oynasın kırabileceği rekor 126'yı geçmek olurdu.Fakat kalecilerin yaklaşık 38 yaşına kadar kalede durabilmesi demek Casillas'ın 180'i falan geçmesi demek olacaktır.Tabi Casillas'ın önemli rakipleri çıkarsa kıramayabilir,ama Valdes gibi bir rakibi varken, rekoru kırmak kolay olacaktır.Yani bu rekor, Raul için sadece gelip geçici bir rekor olurdu.Ama Raul büyük golcüdür,tarihtir,tilkidir o ayrı.

mrcool dedi ki...

Aragones in Raul la derdi neydi acaba

abeyle dedi ki...

her zaman herkese örnek olması gereken.Unutulmazdır.Madridde yangında ilk kurtarılacaktır.r7

ACY dedi ki...

hakan şüküre de galatasaray tarafından zorla yapılan budur şu anda galatasarayda o olsa herşey çok farklı olurdu zaten arkasından konuşanlar hiçbirşeyini beğenmeyenler herşeyine bir kulp takanlar onun gittiğini ve bir daha onun gibisinin gelmeyeceğini yeni yeni anlıyorlar..

sMAnia dedi ki...

adam gibi adam ne demektir? sözünün eri, namuslu, saygili, serefli, oturup-kalkmasini bilen, terbiyelidir bence

ben bunu her insan oglundan beklerim, aslinda böyle olmaya parmakla göstermek lazim

acetoya lafim yok ama bu baslik igrenc, türkiyede önüne gelen artik adam gibi adam!

ne demisler, ziya dogan kötü bir TD ama adam gibi adam... ne anladik bundan?

neyse...

nedense biz türkelrin bercelonaya karsi büyük bir sempatimiz var, yani onlari premiera divisionda tutariz, en azindan benim gözlemlerim bu yönde...

ben ise kücükken bir madird macina baktim... Raul beni madirdli yapti.. hakan sükürü nasil koruduysam kariyeri boyu rauluda korumusumdur

bizimkisi hakansa ...
bizimkisi raul ...

takimlar icin böyle kisilikler cok cok önemli, kisilik adina - fanbase adina... yani bence ...

Berber Kenan dedi ki...

Aragones'in Guiza vs Semih olayında yaptıklarını gördükten sonra ( velev ki takip ediyorsa İspanyollar ) jübile düzenleyeceklerine "biz ettik sen etme abi" diyerek özür dilemeleri gereken bir futbolcudur. Aragones'in ne olduğunu görüyoruz ama İspanyol Federasyonu da onun iki katı kadar odunmuş demek ki... helal olsun o menajere, sadece bildiğimiz anlamda bir menajer değil aynı zamanda gerçek bir futbolsevermiş.

mre dedi ki...

raul'a methiyeler, hakan şükür tu kaka. benim de bunu aklım almıyor. bir elin parmaklarını geçmeyen efsanelerimiz var onları da yiyip bitirmek toplumsal saplantımız. hayatımın hiçbir döneminde milliyetçi bir adam olmadım, yerli malı yurdun malı gibi bir takıntım da yok, ama elimizdekilerin kıymetini ya hiç bilmiyoruz ya da kaybedince anlıyoruz.
çok alakasız ama benzer bir örnek büyük usta gazanfer özcan. adamcağız, internette akşamdan beri yazılanları okusa "daha önceleri neredeydiniz" demez mi?
raul'le ne alaka bu yazdıkların derseniz. belki de kel alaka... içini boşaltmış gariban deyip geçin efendim.

Lâ Mekân dedi ki...

menajerin adaplı gideri hoş olmuş.
bacaklar gövdeyi adam gibi taşıdığı müddetçe gollere devam.

alperensaylar dedi ki...

yine raul'den olayı kendimize bağlamışız:)
o değil de hierro ile del bosque'nin yaptığı ihanet olmuş. yıllarca beraber çalıştığınız adama fikrini sormadan milli jübile teklifi yapıyorsunuz.hiç yakıştıramadım...

salihcan sezer dedi ki...

raul hala büyük golcü ama ispanya milli takımında yeri yok. ha güiza'nın yeri var da onun mu yok dersen başka bir mantık devreye giriyor çünkü derim. ben hiçbir uluslarası turnuvada(avrupa şampiyonası, dünya kupası diye de sınırlayayım hadi, alakasız örnekler verilmesin zira) raul'ün öyle başarılı olduğunu hatırlamıyorum. aksine hayalkırıklığına yakın performanslar göstermiştir ekseriyetle. bununla birlikte villa'nın performansını da üzerine koyunca(istediği kadar efsane olsun, bu haliyle villa kesilmez) raul'ün en azından turnuva anlamında bu takımda yeri kalmıyor.

ve asıl mesele de; onsuz ispanya'nın 'gazı alınmış' gibi olması. oyunculara, antrenöre, yönetime posta koyabilen biridir raul. ve bazı durumlarda 'less is more' daha önemlidir/gereklidir. örneğin bu sene geçen seneden kadro anlamında belki de daha kuvvetsiz olan barcelona'nın hali ortada. ispanya'da daha önce de bu oyuncular vardı. belki performans anlamında daha öteye geçmiş olabilirler ama kim tahmin ederdi xavi turnuvanın en değerli oyunucusu ödülünü alacak diye.

bu mevzular, özellikle takım kimyaları daha farklı, hassas dengeler üzerinde kurulu. o yüzden o kadar da basit değil bazı şeyler. yoksa ben de isterim raul oynasın, güiza'yı mı görüceğiz. sonuçta çocukluğumun efsane forveti. ama ispanya milli takımı için bu daha doğru kanımca.

Emir dedi ki...

son avrupa futbol şampiyonası'nı saymazsak ispanya katıldığı tüm dünya kupası ve avrupa şampiyonaları'na favorilerden biri olarak gelir ve hayal kırıklığı yaratan bir performansla evine dönerdi. hatta yiğiter uluğ, 2006almanya öncesi ispanya ile ilgili bir yazı yazıp neden başarılı olamadıklarını yazmış, ispanyollarda hiçbir spor dalında bir takım ruhu olmadığını her futbolcunun aynı bir bölgeyi temsil ettiğinden vs bahsetmişti. bundan 2 ay sonra basketbol takımları dünya şampiyonu oldu. 2 sene sonra da futbolda avrupa şampiyonu oldular.

şimdi raul vardı da şampiyon olamıyolardı, raul takımdan uzaklaştırıldı şampiyon oldular demek büyük yanlış. yazın ilk 11de villa & torres ikilisinden birinin yerine raul oynasa yine şampiyon olabilirlerdi. veya bunun yanında barcelona niye bu sene bu kadar açık ara farkla lider? bence işin sırrı tamamen orta sahada..

bunun yanında raul gelmiş geçmiş en büyük golcülerden biridir tartışmasız. teklifi reddetmesi de çok güzel bi hareket olmuş. hala dünyanın en büyük takımlarında birinde as golcü olarak oynayan bi adama jübile teklif etme hakkı kimsede olamaz..

bjkmad dedi ki...

rakip takımda oynayıp da,şua adam bizde oynasa süper olurdu dediğim nadir adamlardan biridir raul.sıkı bir barca taraftarı olarak,real'den çok nefret etmeme rağmen,raul'u da çok severim.
aragones'e 1,ispanya futbol federasyonuna 2.

Tartavuz dedi ki...

bir maçta top taça çıkarken adamı düşürdü raul ve gitti kafasını okşadı ayağa kaldırdı, yakın plan çekimde futbolcunun raula bir bakışı vardı. Dedim sen futbolseverler için efsane değilsin, bizzat futbolcular arasında bile efsane..

Burak Doğan dedi ki...

Hakan Şükür'le Raul'u da bağdaştırdınız ya :) Helal :)

Unknown dedi ki...

guillearmo arriaga'nın filmi "the burning plain" de carlos rolünde adam RAUL un birebir fotokopisi değilmidir? bi izleyen varsa sölesin..Bülent abi .filmi izlemediysen muhakkak izle if istanbulda gösteriliyor,hem film sahane hem adam bildiğin RAUL!! =)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Adam gibi adam hakkaten.Zaten bütün olay adam gibi adam olmasında...Ötesi abartılıyor...

salihcan sezer dedi ki...

@Emir

ben de şampiyon olamazdı diyorum. villa kadar efektif olamazdı şampiyonada raul. bir takım ruhu vardı ispanya'da o şampiyonada. ona bakılırsa raul'den öte, guiti geçen sene çok iyi bir performans göstermişti. bence direk de hakkıydı o takımda yer almak. hani oynatılır, oynatılmaz td tercihi ama aragones onu almadı. haklı olduğunu da gösterdi oynanan futbol. yani takım içi dengeler, o kimya başka bir şey futbolda. real madrid raul'süz olmaz, ama onusz ispanya milli takımı çok daha iyi, ki bu zaten ortada. ha bu arada ispanya hep iyi kadrolarla turnuvalara gelmiştir. çocukluğumdan beri bu böyle. ama hiçbirinde bu takım havası, bütünlük(sadece saha içi organziasyon değil, atmosfer anlamında da) yoktu. raul-guiti gitti böyle oldu demiyorum direk ama etkisi var. hatta yadsınamayacak derecede kanımca.

mre dedi ki...

@burak doğan

hakan şükür benim gibi bir galatasaraylı için raul'den daha değerlidir. sevmişim real madrid'i.

hadizlow dedi ki...

@mre

kesinlikle katılıyorum. Gerçekten kral bir efsanedir.

İsim dedi ki...

Raul'un İspanya Milli Takımın'da yeri yok diyenleri anlamak mümkün değil.
Ne futbol ulemasıymışsınız be kardeşim.
Bu adam gibi kendisine bakan,profesyonel kaç tane var.
Bir düşünün İspanya Milli Takımının hocasısınız,milli maç öncesi Torres Liverpool'da sakatlandı ki bu çok normal ve sık olan bir şey,David Villa'da sakat.
Jübile yaptırmaya çalıştığın Raul'de leblebi gibi gol atıyor ligde.
Raul'u o takıma çağırmayan hoca taş olmazmı?

Büyük Kaptan dedi ki...

@İsim

nitekim oldu da. yalnız olan fenerbahçeye oldu.

T. Egemen Gul dedi ki...

Menajerin işi sadece transfer değildir. Ki bu futbolcu Raul'sa olay bambaşka bir boyuta gider. Kaldı ki futbolcularin evlerinden arabalarina, mobilyalarindan cocuklarinin altindaki beze kadar sponsor bulduklari bir dunyada menajer sadece transfer mi yapar bi dusunmek ondan sonra yazmak gerek..