26 Ağustos 2008

Milan Baros

Kewell, Meira, De Sanctis. 4 As'a bağlar, -eksik kupa ası- Galatasaray transferi. Milan Baros geldi. Kaleci transferindeki argüman burada da geçerli. Kim gelsin kardeşim? Torres, Villa, Eto'o mu? Neye bakacağız? Kaç gol attığına mı? Bizim memlekette La Liga'nın gol kralı adamının bile adının yanına 10 günde soru işareti konulmuşsa; kaç gol attığını da didik didik etmenin manası yok. Tek forvet oynar, Baros illa çift oynar gibi saçmalıkların da gereği yok. Galatasaray hatayı Oliviera'da çok oyalanarak yaptı. Platonik aşka dönmüştü Oliviera. "Sevmiyorsan sevme lan" diyemedi uzun zaman. Baros kabul edelim; adı kariyerinden önde giden bir adam. İki kriterim var. Houllier ve O.Lyon başkanı Aulas gibi kurtların vakti zamanında olurunu almış bir golcü. Galatasaray'ın oyun planında forvetin kanada çıkıp top alması, tutması ve arkadan gelen üçlüyü görmesi lazım. Bunu da yapar Baros. Kewell'ın parmağı var mıdır acaba bu tansferde? Soyunma odası için de iyi haber. Nonda ve Ümit Karan salmayacaktır, tek ya da çift, yanlarına ne yaparlarsa yapsınlar; adı-namı kendilerinden daha büyük bir adam gelmedi. Forma gözü kapalı Baros'un değil. "Song, Bouzid, Carrusca, Barusso gitti; Meira, Kewell, De Sanctis, Baros geldi" cümlesinden tatmin olmayan Galatasaraylılar; "gelmek" fiilini bir de gelecek zaman kipinde okusun. Belki o zaman mutlu olurlar...

63 yorum:

ilkay dedi ki...

Kezman'dan bir farkı yok diye yorumlar görüyorum. Gol atamayınca stres yapan, kafasını takan, dışarda ilginç yorumlar yapan bir kişiliği yok Baroš'un. Ki kendisi hiç "her maçına gözü kapalı 2.5+ basılan bir lig"de oynamadı ki istatistiğini düzeltme şansı olsun.

Hayırlı olsun.

muhder dedi ki...

yabancı konusunda geçen sene yapılan hatalara düşmedi gs ve nokta adamlar aldı bölgelere. burada başka bir çelişki var ama geçen sene yapılmış olan yanlış transfer politikası ilk 11 yerli futbolculardan oluşuyor diye kapatılmıştı. demek ki yabancı hakkı iyi kullanılınca güzel birşeymiş.

Adsız dedi ki...

galatasarayımıza hayırlı olsun bu senede sampıyonuz ınş..lıgde ıstıkrarı yakalayalım avrupa da basarı gelır zaten..

bizm medya gene ısın b.kunu cıkarıyor baros u alan gs zigic de bıtrdı yazıolar tobe tobe 4 tane as forvetı neremıze sokacaz bız

yoney dedi ki...

Çok doğru, seçeneklerini bol tutmadılar ve Oliveira için çok zaman kaybettiler. Baros için devreye daha erken girmiş olsalardı, Steaua maçında ilk 11'de başlayabilirdi Baros. Neyse geç olsun da güç olmasın. Umarım adının çok gerisinde olan kariyeri Galatasaray'da şaha kalkar. Türk futboluna hayırlı olsun...

Adsız dedi ki...

sabahtan beri blogu en az 10 defa yeniledim. baros hakkında yorumunuzu merak edenlerdendim. oliviera transferinin olmamasına sevinenlerdenim. onun yerine baros mükemmel oldu. yönetim yine fotomaç fanatik gibi gazetelerin sayfalarına düşürmeden bi topçuya imza attırdır. birde sağ bek görürsek dadından yinmez. eski açık baros desene...

Adsız dedi ki...

7 milyon deniyor bonservise.çok para sanki.bi ara ırkçılıkla geçti adı.kötü yanlarından biri de bu.9 golün üstüne çıktığı sezon yok.milli takım performansıyla tanınıyor.ama yine de iyi transfer.

bir de galba florya'da gömü çıktı.rüya gibi bir transfer dönemi galatasaray için...

pclion dedi ki...

Geçen sezon "hangi yabancı ilk 11 oynar" derken 3 ay içinde "hangi yabancı yedek oturur" sorusunu soracak duruma geldik. Esas fark burda...

Kurt dedi ki...

De Santcis i As olarak görüyoruz ama kaleye hala heyecanın biri bin para olan Aykut u koyuyoruz.

Forma tabiki Baros un değil ama kaç sene premier lig de oynamış bir futbolcu az para almaz, aldığı parayla da kenarda oturtmak olmaz.

Asıl korkum Fm oyunlarında olduğu gibi bir kaç aya her oyuncu da UNH ibaresinin yer alması. Bu kadar çok yıldız olursa bir takımda kenarda kalan gocunur...

Adsız dedi ki...

Bundan iyisi Şam'da kayısı...
Ukalalığa lüzum yok, adamın kariyerinden kemiksiz iki kilo antrikot çıkar.

İmza: Erman

Adsız dedi ki...

abi iyi hoş da kaç kişi çıkıcaz biz sahaya.

sercan tepeler

jose dedi ki...

Sırtı kaleye donuk oynaması yeter Barosun.

Anıl dedi ki...

Bu ülkeye bu tip adamları getirmeyeceksin. Yarın öbür gün kulüplerimizden biri - olur ya - tutup da Messi'yi, Cristiano Ronaldo'yu, Henry'i getirir, biz o isimleri de yerin dibine sokarız.

Yahu bu bünyeler yıllardır Cristian, Bratu, Lukunku ve benzeri oyuncuları izlemek zorunda kaldı. 2005 Şampiyonlar Ligi şampiyonu kadronun ileri ikilisini transfer ediyoruz, yine beğenemiyoruz. Beğenmeyen taraftar önce bir zahmet gidip ASY'yi doldursun, sonra konuşsun.

jose dedi ki...

"Song, Bouzid, Carrusca, Barusso gitti; Meira, Kewell, De Sanctis, Baros geldi" cümlesinden tatmin olmayan Galatasaraylılar; "gelmek" fiilini bir de gelecek zaman kipinde okusun. Belki o zaman mutlu olurlar...


Bu paragraf bıle ozetlıyor bu transfer hakkında cok konusmamamız gerektıgını.Ya Insua,Pires,Kıly,Gallardo gıbı gelıyor olsaydı?Elıne saglık Bulent Abi.

Adsız dedi ki...

Adnan Polat a küçüklüğümde duyduğum baba laflarının neden söylendiğini şimdi anlıyorum. Süper lige ik takım sokalım ikiside şampiyonlua oynar.

Kadrolara bak;

De Sanctis

Uğur Meira Servet Hakan

Lindherot Mehmet

Arda Lincoln Kewell

Baros

2. Takım

Aykut

Sabri Emre G. Emre A. Volkan

Ayhan

Barış Hasan Aydın

Ümit Karan

Nonda

devletli dedi ki...

n'oluyo be? biri beni uyandırsın...

Adsız dedi ki...

Kareyi tamamladık ama önümüzdeki günlerde forvet hattını ciddi bir tercih ve rotasyon sıkıntısı bekliyor.

Zira kewell, arda, hasan, lincoln, baros, ümit, nonda, hatta aydınla birlikte totalde 8 kişi ancak kontenjan 4 kişiye izin veriyor (eğer çift ön-libero oynanacaksa orada topal, ayhan, linderoth 3'lüsünden ikisi oynayacak).

Bu kadrodan en efektif 11'i çıkartmak önümüzdeki dönemde Skibbe'nin en ciddi sıkıntısı gibi duruyor. Görünen o ki; Arda, kewell, baros, lincoln bir adım önde. Bu 4'lüyü zorlayacak olanlarsa şu an gayet formda ve güçlü gözüken Nonda ve Hasan Şaş. Ümit ve Aydın sakatlıktan dolayı göz önünde değiller. Ama şansları tamamen bitmiş değil.

Belki bir forvet kontenjanı daha Ali samiyendeki maçlarda açılabilir. ön-liberolardan birini kesip ilerdeki tek forveti 2'leyebilir.

Ama şu bir gerçek çok teknik ve top rakipteyken basmayan ve geri dönmeyen bir hücum hattı ile Şampiyonlar ligi ve zorluk seviyesi yüksek maçlarda sıkıntı yaşama ihtimali çok yüksek.

Skibbe'nin nasıl bir çözüm üreteceğini merakla bekliyorum.

cisco dedi ki...

en bastan beri cok begendigim, duydugumda beni heycanlandıran bi isim. ote yandan, su da bir gercek ki, performansının ne olacagı cok buyuk bir soru işareti.

ama bi transferi elestirme konusunda acetonun dedigi cok dogru. kim gelseydi? ya kimsenin ismini bilmedigi, gsde parlayacak bir isim alınacaktı (bunun için ya cok sansın, ya da cok iyi bir ekibin olacak araştıracak) ya da tanıdıgımız bir isim gelecekti. ben kendi adıma kezmana razıydım.

umarım paramı alırım keyfime bakarım diye degil de, kendini ıspatlamak gibi bi motivasyonla gelmiştir.

Adsız dedi ki...

Ben Fenerbahçeliyim ama hangi takım alırsa alsın, avrupa'da kalburüstü takımlarda oynamış oyuncuların ligimizde oynayacak olması çok güzel. Adı süper olan ligimizin biraz daha seyredilebilir olacağına inanıyorum. Bu arada isimlere çok takılıyoruz. Şu bir gerçek ki Galatasaray alternatifi bol bir kadro kurdu. Umarım bükreşi eleyip CL ye katılabilirler.

Her ne kadar Fenerbahçe kadrosunda önemli yıldızlar olsa da maalesef alternatifleri çok zayıf. ilk 11 ile yedek takım arasında kalite farkı uçurum. Bu nedenle yönetimimizin daha akıllı transferler yapmasını umuyorum. Yoksa allah göstermesin sakatlık durumlarında işimiz çok zorlaşacak.

Adsız dedi ki...

gs butun gun calisarak bi forveti( o da yrm) bi mevsimde aliyor , ayni mevsimde fb bi on libero alamiorsa, iki takim beraber ayni finale ne zaman kalir?

Adsız dedi ki...

Çek futbolcuların bir özellikleri var, bunlar yan yana gelince oynamaya başlıyorlar.

Mesela Çek Cumhuriyeti forması altında izlediğimiz Heinz ile GS forması altında izlediğim Heinz arasında dağlar kadar fark var.

Aynı şey çoğu Çek futbolcu için geçerli. Umarım GS'de başarılı olur.

Bu arada Transfermarkt.de bonservis bedelini 5.5m € olarak geçmiş.

Adsız dedi ki...

Meira, Kewell, De Sanctis, Baros geldi.Özhan Canaydın döneminden sonra bünyeme ters geliyor böyle transferler. Hayırlı olsun. Umarım gollerini yazar. Bu arada kadro çok genişledi, forma aslanın ağzında.

Adsız dedi ki...

Milan Baros iyi transfer mi? aman allahim bugunleri de mi gorecektik! gittigi hic bir takimda takimini tatmin edememis bir golcuden bahsediyoruz. aksi olsaydi Lyondaki o iki kurt satmazdi.
GS Baros`u Liverpoolda yedek beklerken istemisti, ancak alabildi. Bu transferlerde bir tek Meira iyi transfer, Kewell`in sakatlanip oynamamasi an meselesi.
Bu arada tuu kaka Bouzid, Carrusca, Barusso gelirlerken, neler neler soylenmisti, bunlardan farkli degildi hatirlayin!
Ne diyelim gitti `genc Maradona`, geldi `Ostrava'nın Maradonası`...

aksilaz dedi ki...

skibbe bu yükü kaldırabilirse galatasarayımız o kadar başarılı olacaktır.zira kadro kalburüstü lig için.ama avrupada steau maçı çok çok önemli.yarın tur geçilmezse kadıköyde uefa finali ancak paklar bu taraftarı.(fenerbahçeli arkadaşlarımın büyük çoğunluğu şamp. ligine kalmamızı istiyor.nedeni ise bu kadroyu uefa finali oynayabilir görüyorlar)

veritayrd dedi ki...

Skibbe'nin, daha da önemlisi Boekamp'ın gelişinden beri her "büyük" transfer beni bir parça karamsarlığa itiyor nedense. Daha doğrusu "karamsarlık" a değil bir tür "iç sıkıntısı" na...

Tam beceremeyecek de olsam, "iç sıkıntısı" kolay izah edilemeyecek kadar kişisel bir deyim olduğundan bir benzeşimden de ben yararlanmaya çalışayım:

Dedikoduya göre Guy Ritchie başlangıçta Brad Pitt'in Snatch'de rol almasını istememiş. "Çok iyi oyuncusun ama, ekibin uyumunu bozarsın" mealinde birşeyler söylemiş. Senaryoya bayılmış ve işe girmeyi neredeyse takıntı haline getirmiş olan Pitt, binbir uyum garantisi, çalışkanlık gösterisi vs.'yi müteakip ekibe katılabilmiş ve çekimler sırasında tek bir pürüz çıkarmamış.

Skibbe ve ekibinin Galatasaray'a geliş süreci ile kariyerlerinden benim çıkarttığım sonuç, kendilerinden sahneye Snatch (veya öncesi filmler) misali imece usulü kotarılmış bir ürün koymalarının beklendiği idi. Aslında yeni Yönetim Kurulu'nun yeni stadın açılış sezonu ve hemen sonrasına yönelik olarak çizdikleri kısa vadeli politikaya da uyuyordu bu yapı.

Oysa şimdi adamın eline performans / kapris dengeleri son derece özel ilgi gerektiren tam beş tane (Arda ve Hasan Şaş da dahil olmak üzere) sanatçı verildi. Meira ve De Sanctis de bu bakımdan kapalı kutu olmaları hasebiyle cabası...

Dolayısıyla, dün Futbol Kulübü programında Mehmet Demirkol'un Fenerbahçe için altını çizdiği; veya yine dünkü nefis yazısında Aceto'nun irdelediği Teknik Direktör / Oyuncu Yapısı uyuşmazlığı, Galatasaray için de söz konusu olacak gibi görünüyor.

Acaba Aragones ve Skibbe yer değiştirse her iki takım açısından sonuçlar daha mı iyi olur diye düşünmekten kendimi alamıyorum açıkçası... Çünkü bu nalet denge fazla toleransı, pohpohlamayı, suyuna gitmeyi de kaldırmıyor. Bu şekliyle Skibbe ve ekibinin hasletlerini aşar bu iş gibime geliyor...

Aceto, "ismi kariyerini aşan" ifadesini kullanmış Baros için... Sadece son dönemlerine bakarak, veya kafa kaatlarını göz önüne alarak falan bu ifadeyi yukarıda bahsettiğim tüm sanatçılar için genelleştirmek mümkün. Böyle bakınca da yapmış olduğu "isme" istinaden ayrıcalık talep etmek gibi son derece kritik, hatta vahim görünen bir durumu işaret etmesi açısından çok önemsedim bu tesbiti...

Burada bence iki koşul var, gerçekleştiklerinde tabloyu tersine çevirebilecek.

İlki, yeni transferlerin neredeyse tamamının transfer olduklarında kariyerlerindeki gelgitlerin dip noktalarından birine yakın olmaları hasebiyle kendilerini ispat etme zorunlulukları olması... Arda'yı ayırıyorum, onun motivasyonu malum zaten...

İkincisi ise, Skibbe'nin bu "üst düzey" transferleri bizatihi talep eder durumda olması. Normalde daha geldiği andan itibaren kendini çok riske atmaması, "gençlik şarkıları" söylüyor olması falan gerekiyordu yukarıdaki "plan" çerçevesinde... Oysa hiç o havada değil. Sözleşme süresine de bakarak, Galatasaray'daki bu senesini kendi kişisel kariyeri açısından bir eşik olarak görüyor diyebiliyorum. İşçileri organize etmekten, sanatçıları yönetmeye geçiş eşiği... Dolayısıyla en azından uyum için ciddi çaba göstereceğini varsayabiliyorum.

Skibbe'nin bu çabası, sanatçıların kendilerini ispat uğruna benliklerini işlerine vakfetmeleri ile birleşebilirse ortaya nefis bir şey çıkabilir...

Aksini ise düşünmemek daha iyi...

Yine dünkü Futbol Kulübü'nde Uğur Meleke'nin dediği gibi çok ama çok "ise" var Galatasaray'ın bu yılki macerasını şekillendirecek...

Adsız dedi ki...

ben fransa ligini iyi takp eden bir futbol izleyicisiyim. çek bir futbolcu baros. 27 yaşında. lyon'a bir ingiliz takımından geldi fakat burada hiç forma şansı bulamadı. aynı takımda benzema diye bir futbolcu daha vardı yaşı genç keşke o alınsaydı. çok daha faydalı olabilirdi.

ligue1 insanı ferdi

Adsız dedi ki...

de sanctis - kaleci - italyan
meira - defans - portekiz
linderoth - orta saha - isvec
lincoln - orta saha - brezilya
kewell - orta saha - avustralya
nonda - forvet - kongo
baros - forvet - cek cumhuriyeti

bu kadar farkli ulustan adamin birbiriyle uyumunu saglama isi kariyerinin baslangicinda sayilabilecek bir alman'in elinde...

umarim ustesinden gelir.

jose dedi ki...

anonim 1:24

Benzemayı almak ıcın Rıvayı satmak lazım bılmem farkındamısın:)

Adsız dedi ki...

abi tüm bunlardan sonra bir 11 yapsan, kulübedeki aceto'yu görsek?

Unknown dedi ki...

karim benzema'yı barcelona almak istedi olmadı lyon'da kaldı, kolay değil bu yaşında fransız milli takımında oynayan adamı almak. bu arada milan baroş'un babafingoya dikkat:)

Adsız dedi ki...

şaşıyla yatan hipokrat kalkar benden söylemesi

Fuzzy Logic dedi ki...

@ Lique 1 insani ferdi.

Benzema mi!, hic duymamistim. Iyi mi bari?

Bariz yetenek avcisi gördüm seni

Adsız dedi ki...

hah hah! iyi ki tüm yorumları okumuşum "Lique 1 insani ferdi" sayesinde neşelendim valla. Müthiş bir scout kendisi, tebrik ederim.

Adsız dedi ki...

abi hakikaten bir 11 yapsan hiç te fena olmaz :/

Adsız dedi ki...

bu transferleri beğenmeyenın...

neyse. yonetım cabalıyor taraftar da çabalasın, tribünleri capulculara bırakmasın ya da sussun konuşmasın.

bir tek sağ bek kaldı, o da gelirse uzak ara olur bu sene.

cnbce

varol döken dedi ki...

ben baros'un fener e gelmesini isterdim, sonuçta transferin başarısı futbolun başarısına bağlıdır... onun da altı biraz hissiyatla bağlıdır...

benim hissiyatım baros galatasaray'da çok iş yapar, umarım o yaparken güiza da bakmaz:)

Adsız dedi ki...

O bölgede Nonda ve Ümit gibi zaten Baros modeli 2 forvet varken Baros'u almak mantıklı gelmiyor bana.. Zigic tam aradığı adamdı Gs'nin..

aşkın dedi ki...

Kadro tam anlamıyla çorbaya döndü.
İyi niyetli bir futbolcu ama verebilecekleri sınırlı.
Eğer biraz olsun genç yetenek takibi yapılsaydı ona verilen bonservise gayet iyi bir genç bulunurdu.Böyle bir çaba olmayınca Fener tipi transfer yapmak zorundasınız.
Ya lafı ne dolandırıyorum, içime sinmedi kardeşim.7 milyon euro bonservis ne demektir ya?
Bir de Steaua maçında olmayacakmış.

bohemian321 dedi ki...

yaw harbi benzema'yı niye almamışlar ne aptallık:)

GS'de transferler yerli yerinde gözüküyor ama özellikle bu baros transferi de kanıtladı ki; GS, o hakan ve okan'ın abiliğinde yerli malı haftası ayarındaki yürekli ve başarıyı getiren psikolojiyi artık tamamen üstünden çıkardı. humanist görüntüsünden uzaklaşıp kapitalist bir havaya büründü ki, bu olgu fenerbahçe'nin aslında yıllardır denediği bir şablondu. Fenerbahçe'nin böyle bir şablonla halen tam olarak sportif bir başarıyı yakalayamaması, üstelik istikrar ve profosyonel yönetim anlayışı oturmuşken bunu becerememesi doğal olarak bu şablonu sorgulatıyor bana. Üstelik henüz GS mali ve yönetimsel olarak rüşdünü ispatlayamamışken...
Dolayısıyla bir fenerbahçeli olarak, GS'de en çok çekindiğim adamlar
arasında olan Nonda'nın kesik yiyeceğine sevindim diyebilirim. Kimse de bana baros'un Nonda'dan daha fazla fayda getireceğini şu an için ispatlayamaz. Hatta daha geniş bir açıdan bakıp, Sanchis- Meira - linderoth - Lincoln - Baros iskeletinin, Aykut - Emre Güngör - M.Topal - Barış- Nonda iskeletinden daha fazla iş yapmayacağını düşünüyorum. En azından isimleri arasındaki fark kadar bir fark olmayacağı aşikar!
uzun lafın kısası, gs nin o ünlü 2000 senesinde zirveye ulaşan futbol ruhundan iyicene uzaklaştığını görüyorum bu sene, ve bir fenerbahçeli olarak, GS ile FB arasındaki ruhani şartların artık eşitlendiğini düşünüyorum. Bundan böyle eli iyi olan alır oyunu.. Don-kişot psikolojisi ya da gariban edebiyatı, abi nasihatları, başkan gazlamaları, artık ekstra güç sağlamayamayacak bu multi-kültürel takıma..ki bence kayıp büyük..

Adsız dedi ki...

bir Fenerbahçeli olarak maalesef diyorum ki Baros Guiza' dan çok daha faydalı olacaktır. Gs yönetimini tebrik etmek lazım gerçekten ancak bu kadar nokta transfer yapılabilir.

antti_sumiala dedi ki...

gece gece içim kıpır kıpır olmuştu baros sayesinde.. öncelikle belirtmek isterim ki baros alınabilecek isimler içerisindeki en iyi isimlerden birisiydi.. büyük bir yönetim başarısı, büyük bir transfer.. hem galatasaray için hem de türk futbolu için...

baros transferine şu ana kadar 31 yorum yazılmış.. ben farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum baros a..

baros benim çevremde ve netten takip edebildiğim kadar türk futbol severleri tarafından çok sevilen bir futbolcu.. hani benim adamım deriz ya.. play station oynarken, fm oynarken sürekli kadromuza katarız ya.. nickname olarak kullanırız ya.. overmars gibi, djbrill cisse gibi.. o tarz bi oyuncu.. bunun ne faydası olacak derseniz.. bir çok takım taraftarı farklı platformlarda genel olarak şu tarz bi yazı yazmakta..

"baros u çok severdim, yıllardır takip ettiğim, x ve y renklerini giydiği gün bayram olacaktı.. şimdi galatasaray almış.. çok üzüldüm"..

baros da diğer transferler gibi rakipler üzerinde korkutucu bir etkiye sahip.. bülent abinin de dediği gibi lyon un transferi.. transfer dahisi lyon un transferi..

gayet başarılı olacağını düşünüyorum çünkü.. 1.85 boylarında çok hızlı ve yere sağlam basan bi futbolcu..güçlü ve gücüyle rakip defansları yıpratıyor.. geri üçlüden (arda, kewell, lincoln) aldığı ara pasları ile çok tehlikeler yaratacak gibi görünüyor..

bunları dedikten sonra son sözümü.."baros kezman a benzer, kariyeri düşüşte, kaybolup gider.. gereksiz transfer diyenlere getiriyorum".. hiç bir alt yapısı olmayan, hiç bir düşünceye dayandırılmadan sadece ve sadece çamur atmak amacıyla yapılan yorumlar..

çünkü baros söylediğim gibi uzun boyuna rağmen güçlü bir fiziğe sahip ve topla dribbling halinde çok çabuk bir oyuncu.. top ayağına yakışan santraforlardan.. tek forvet, çift forvet farketmeksizin her türlü oyuna da adapte olabilir.. türkiyede ki kezmanla karşılaştırılması çok abest kaçıyor..

son olarak yönetimi tebrik etmek lazım.. bu kadar kaliteli isimleri kadroya kattı.. çok kaliteli isimler normal hatta normalin altında fiayatlara mal oldu.. her iki açıdan da yöneticilik başarısı.. artı olarak bu isimler basına sızmadan yapıldı.. alkışlar adnan polat ve ekibine..

Julien Dekosta dedi ki...

morientesteydi benim gonlum ama bunada sukur. :D
Umarim hadi yildiz aldik tamam deyip sag bek transferini boslamazlar.

antti_sumiala dedi ki...

tamamen alakasız olarak lique 1 insanı ferdinin yorumunu beşiktaş tv de geçen altyazılara benzettim..

başkanım porto da quaresma diye bir genç var. ne pahasına olursa olsun onu al.. ayrıca david silva da iyi oyuncu.. bu isimleri alırsak uefayı alırız.. esenlerden kartal yavrusu mustafa.. kartallar yalnız uçar, kargalar sürüyle.. çarşı..

türü bir mesajın yorum versiyonu olmalı bence.. tamamıyla makara için yapılmış..

yoksa kendisi de farkındadır ya benzemanın.. baros hakkında da çek bir futbolcu yazmış.. =)

benzer mesajları ben de nba stüdyo için yolluyordum bi aralar..

dağınık new york savunmasını kelepçe lakaplı basketbolcumuz alper yılmaz toparlayabilir mi?..

nba deki uzun oyuncu sorunu nedim dal ile aşılabilir mi?..

gibi...

UzunPaslar dedi ki...

aceto, şu dörtlü transfer karşılaştırmasını bence çok iyi bulmuşsun. bunu beğenmeyen galatasaraylıya sormak lazım, aynısını fm'de kendisi yapabilir mi? bence gayet iyi transferler!

baros'un kezman'a benzemesi karakteri açısından değil kariyeri açısından ama bu, ikisinden birinin daha iyi olduğu anlamına gelmesin, sonuçta oyuncular-kariyerler ve goller ortada, herkes kendine göre bir sıralama yapar!

Adsız dedi ki...

Bohemian'a katılıyorum.. Yerli oyuncu diye bağırıp, medyanın da desteğiyle yerlileri ön plana çıkarıp, bizim çocuklarımız edebiyatlarından sonra tamamen son derece liberal bir transfer anlayışıyla 6+2'yi sonuna dek kullanmak, Aykut'un falan yuhalanacak kıvamda olması aslında hiçbirimizin birbirinden farkı olmadığını gösteriyor..

Avrupa'da bizim evlatlarımızla, Servet'le Sabri'yle Hasan'la Volkan'la Hakan'la sonuç gelmeyeceğini geçen yıl gördük, bu nedenle Gs'nin yabancılara eğilmesini ve kadrosunu bu yönde revize etmesini mantıklı buluyorum, mantıklı bulmadığımsa hala bizim çocuklarımız, Gs yerlilere Fb'den daha çok değer veriyor edebiyatının hala sürmesi..

Aurelio'yu türk yapmak, Kazım'ın İngiltere menşeli olduğunu öne sürüp türk olmamakla ve bizi yabancı hayranlığıyla suçlamanın ötesinde, Gs'nin 5 oyuncusunun futbol alt yapısını ve kariyerlerini Almanya'da devam ettirip bu ülkeye geldiğini görmek de çelişkiyi görmek açısından ince bir nokta.. Eh tabi eldeki 7 yabancıyı ve gelecek son sağbeki de eklersek Gs'deki özbeöz yerli oyuncu sayısının neredeyse Fb'den az hale gelmesini yadırgamıyorum..

Bulletride11 dedi ki...

Bu transferi de noktaladığımıza göre,üstaddan sağ-bek dileklerini alalım artık...Malum dediği adam geliyor.

Adsız dedi ki...

sapık bi foto olmuş aceto abi (:

Adsız dedi ki...

Ulan adam hiç gol atmasın isterse şu omuzların genişliğine baksana,gördüğüm en kalıplı futbolculardan...Omuz at at düşüremezsin bunu boğa gibi adam,golden çok asist yapar bu sene görürsünüz.

Adsız dedi ki...

de sanctiz
uçar servet meira balta
arda linderoth topal kewell
lincoln
baros

aykut (orkun)
sabri aşık güngör erdem (volkan)
barış ayhan (güven)
şaş (çalık) ferdi (aydın)
karan nonda (yaser)

iyi, güzel, hoş da bu kadro biraz kalabalık olmadı mı?

takım tutmayan biri olarak baros ve kewell transferlerinden çok etkilenmedim. evet, kesinlikle bu oyuncular faydalı olacaklardır, yalnız şöyle bir durum da var; bu yalnız galatasaray için geçerli değil, ayrıca fenerbahçe ve beşiktaş için de geçerli. kariyerlerinde düşüşe geçmiş ya da orta yaşı geçmiş futbolcular bu kadar paraları hak ediyorlar mı? örnek: güiza, baros, kewell)
ha, deyim yerindeyse baba gibi oyuncu alırsın, hagi, hooijdonk, alex ya da meira gibi, o zaman bu paralara içim acımaz. keşke klüplerimizin adam gibi scout sistemi olsa da bir appiah'ı, nery castillo'yu, oscar cardozo'yu genç yaşlarda bulmak bu kadar zor mu? ( appiah'ın galatasaray macerası istisna)
galatasaray türk futbolunun lokomotifi bir klübümüz. arda'ları, emre'leri altyapısından çıkaran takımın paraları saçmasına üzülüyorum açıkçası. oysa bu sezon aydın'ın tam patlama yapması gereken sezondu. yapamazsa yavaş yavaş gerileyecek bu topçu. hadi diyelim, irfan'ın, semih kaya'nın, sinan osmanoğlu'nun veya cem sultan'ın daha bir iki sene daha vakti var, ama ...
yahu ferdi'yi almaya gerek var mıydı sahiden?

Adsız dedi ki...

bu galatasaray'ın mali sıkıntıları zart ve zurtları bunca zaman şehir efsanesiymiş demek ki.

Adsız dedi ki...

bu arada arkadaşlar, bu akşam ya da yarın akşam, yanılmıyorsam Kanal 24'te Emir Kusturica'nın yönetmenliğini yaptığı Maradona adlı belgesel var. emir babamızın filmlerinin en yenisi bu.
reklamı nerede ve nasıl gördüğümü hatırlamadığımdan kanal ve filmin gösterileceği gün açısından emin değilim. İlk önce bir araştırın...

iktisadiajan dedi ki...

ya gözyaşlarıma hakim olamıyorum ve canaydın yonetiminin borcları azaltıyoruz sözlerine inanasım gelmeye basladı
transferin son günü petreyle bratuyu önümüze koyan jardel takasında horvath shepear mpenza yı önümüze gullit rijkard van basten gibi getiren yönetimlerden sonra barosu kewelli kadroda görmek aklımı oynatmam için kafi!
varsın baros 0 çeksin varsın kewell sezonu sakat gecirsin

getabbaaww dedi ki...

barosun kariyerini eleştirenler var. işte yok hiç bir sezonda 9 golun üstüne çıkamadı, golcü bir futbolcu değil falan diye. ama galatasarayın bir sezonda 20 gol atıcak bir adama ihtiyacı yok. çünkü galatasarayın sadece ortasahası değil defansından bile oyuncuları çok yakın. lincoln, kewell, arda, servet, mehmet topal, ayhan, barış, hakan balta, meira... bunlar gol atabilecek oyuncuların. ümit karanın her sezon minumum 15 golü var, ligde ve avrupada. nonda da bi o kadar da atar. genç oyuncular falan eklersek galatasaray gol sıkıntısı, pozisyon sıkıntısı çekicek takım değil. bunu son denizli maçında da gördük. oynamadan 4 gol attılar...

galatasarayın asıl aradığı bülent abinin dediği gibi kanatlara koşular yaparak, top taşıyarak bu arkadan gelen oyuncuların pozisyona girmesini sağlayacak biri. işte baros tam böle bir oyuncu, gol atmaktan çok diğer futbolculara gol pozisyonu yaratan bir oyuncu...işte bu yüzden yine nokta bir transfer. bir de kulübeye derinlik kazandırdı bu transfer. artık kötü giden bir maçta yedek kulübesine baktığında nonda,ümit veya barosdan birini görücez ve herhangi biri girdiğinde oyunu direk etkileyecek biri... avrupada üst sıralara oynayan bütün klüplere bakın en önemli özelliği bu... kulübelerinde her zaman birden fazla yıldız oturuyor. işte galatasaray da imkanları doğrultusunda bunu yaptı bu sene...

ayrıca daha 27 yaşında. bu yaşlarda patlayan toniyi drogbayı iaquintayı düşünürsek neden olmasın...

Adsız dedi ki...

bu senenin tartışması belli oldu.
guiza mı baros mu? artık 1 yıl bunu konuşur dinleriz.
aziz yıldırımdan bir karşı hamle bekliyoruz artık.:)
maalesef gs bizden daha iyi kağıt üstünde. özellikle ortasaha olarak.

nowanda dedi ki...

yaa yanlış anlaşılmasın da bu resim nedir üstadım ya:) artık adam topa sarılırken aklından ne geçiriyosa direkt aşağı yansımış sanki..getir ağzımıza sok, tööbe tööbe

Adsız dedi ki...

beyler lyonda bir benzema bir de saint etienne de gomis var. hiç kimse bilmiyor ama buraya yazıyorum alırsak galatasarayımız şampiyonlar liginde finali zorlar.

ligue 2 insanı ferit.))

Adsız dedi ki...

bir de real madrid te bir sağ bek var swergio ramos. adı sanı duyulmamış ama acaip birşey tam bizim ilacımız sağ bek

la liga insanı muhittin

Adsız dedi ki...

Baros'un ırkçılık iddialarından aklandığını nedense hiçbir spor sitesi yazma ihtiyacı hissetmemiş, halbuki sadece wikipedia'ya girseler yeterdi. Mbia'ya yaptığı pis kokuyorsun hareketini karşısındaki kişi siyahi olduğu için değil, maç boyunca faullü tuttuğu için sinirlendiğinden ötürü yaptığı savunmasını yapmış ve aklanmıştı. Önemli bir detay, neden pas geçildi bilemiyorum.

Ayrıca "Baros'un kariyerini sorgulayanlar var fakat..." cümlesini de kurmayalım artık, bu site sakinleri Selçuk Yula'ları, Ömer Çavuşoğlu'ları gibi desteksiz atanları dinlemeyi çoktan bırakmıştır diye tahmin ediyorum. Eğer öyle bi post yazan user burada varsa da dikkat çekiyim atraksiyon olsun diye yazıyordur diye tahmin ediyorum. Nitekim Ronaldinho da gelseydi bu adamı Barcelona boşa bırakmadı adam sorunlu diyeceklerdi.

Müneccim olmaya gerek yok:

De Sanctis

Sabri Meira Servet Balta

Arda Topal Lincoln Kewell

Baros Nonda



yarın bu kadroda Sabri yerine Barış, Baros yerine Ayhan oynayacak, Ayhan Lincoln yer değiştirecek.

cankalender dedi ki...

Artık dribbling yapabilecek bir forvetimiz var herşeyden önce beni en mutlu eden kısmı bu.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bu yönetim bir de lincoln'ü bi takıma zararı minimumda tutarak kakalayıp akabinde kallavi bir sağ bek alırsa bu seneki offseason notunu A+ olarak vereceğim..yok olmazsa bile saden A'yı aldılar..

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

iyi futbolcu almıstır galatasaray.bir besiktaslı olarak hem kıskanıyorum hem besıktas'a uzuluyorum.ama bır kac yıl oncekı bır olayı aklıma geldi.hani zenci bir futbolcunun yanında burnunu tutup kokuyosun ısaretı yaptıgı!!

let's kick racism out of football..

Adsız dedi ki...

Ben Baros'un ırkçı olup olmamasına pek takılmıyorum, ya da Emre'nin, yada Aragones'in veya başkasının...
Sporla politika birbirinden hiç ayrılmamıştır, bu doğru. Ancak olayı bireye indirgeyemeyiz. Çünkü o zaman elimizde futbol kalmaz.
Bu oyuncular futbolcu olabilmek için eğitimlerinden feragat ediyorlar, bütün zamanlarını futbola ayırıyorlar. Normal bir hayat görüşü olan insanlar bile günümüzde doğru düzgün bir politik görüşe sahip değilken futbolculardan bunu beklemek bence gerçekçi değil. O zaman elimizde ne bir tane futbolcu kalır, ne de futbol.
Sayın bakalım dünyada sosyalist kaç tane futbolcu var, parmakla sayılacak kadar az. (Sosyalizm ideolojisi sadece bir örnekti, öyle olunmalıdır - olunmamalıdır konusuna girmedim) Bizim yapmamız gereken bu tarz oyuncuları bulup transfer etmek midir? Gerçekçi değildir, o zaman kadroyu bile tamamlayamayız.
Irkçılık sempatizanı takımlara karşı tavır konulabilir, bu çok normaldir. bahsettiğim sadece bireysel konular.
yani dile çok düşmesine gerek yok bu konuların.
bir kemalettin vardı hatırlar mısınız?

H. İbrahim Andiç dedi ki...

olan yaser'e oldu gibi görünüyo. aceto , artık bi 11'ni görsek fena olmıcak :)

Adsız dedi ki...

barcelona'da bojan ve messi diye iki adam var keske onlari alsaydi gs. baros kim ya.

la liga insani julio