28 Ağustos 2008

Josico

Josico şu anda nerede bilmiyorum. Uçakta da olabilir, İstanbul'da da. İspanyol medyası ve Aragones transferi konfirme etti. Sezon sonunda Villarreal'in hocası Pellegrini gelecek sezon kadroda onu düşünmüyorum demiş ama kulüp yönetimi sanırım 5 yıllık emeği ve kaptan olmasından dolayı sözleşmesini 2 yıl daha uzatmış. Maliyeti hakkında bilgi yok. 33 yaşında. Villarreal orta sahasında Mallorca'da Guiza'nın asistçisi Ibagaza yeni transfer. Barça'dan gelen Edmilson da ön libero oynayabilir. Senna, Mavuba, Fernandez derken, Cazarlo da sözleşme yenileyince Josico'ya yer kalmamış tabii. İspanya'dan devam edelim. 12 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ne dönen Atletico Madrid, Valencia'dan Banega'yı kiraladı. Golcü transferi (!) için kendini yırtan Real Madrid, Santiago Bernabeu Kupası'nda Sporting Lizbon'a 5 attı. Milan safra atmaya devam ediyor. Oddo'dan sonra Brocchi de gitti. Lazio forması giyecek. İstanbul'a Galatasaray için gelen Laurent Robert ise Tümer'in eski takımı Larissa'da.

46 yorum:

Adsız dedi ki...

çok sevindim josico başlığını görünce, fenerbahçeye faydalı olabilecek mi yorumu bekledim. tanıyan bilen yok mudur bu adamı?

Santiago dedi ki...

Josico'nun pek takip ettiğim biri oldugunu soyleyemem.Bi yorum yapsanda ögrensek Aceto...
Herkes baska sey soyluyor cunku...
Bide yas meselesi var cogunluk yasına takmış durumda sanki giden 25 yasındaydı da...
Yararlı olcaksa isterse 40ında olsun bu adamları 21 yasında getiremiyorsun anca bulucan Brezilyadan,Arjantinden oşekilde olur sanırım...

dinazor dedi ki...

İsterse Aurello'nun 5 gömlek üstü olsun. İşin mantalitesine ve transfer yönetimine göre baktığımızda CL de geçen yıldan iyisini hedefleyen bir takım için çok ama çok anlamsız bir transfer. En azından hiç adam almasalardı da Xabi'yi Albeda'yı olmadı Senna'yı istedik ama olmadı derdik. Yedeğin de yedeği bir adama mı kaldı bu takım? Ha hiç adam bulamadınız ve derdinizi bu adammı çözecek? O zaman kiralık alırdınız da bir tarafınıza kaçma riskini en aza indirmiş olurdunuz. Kombine ve forma satmakla malesef klüp yönetilmiyor işte.

peralta dedi ki...

abi in midir cin midir biraz anlatsaydın keşke.. simao gibi olmasın bu da :)

Adsız dedi ki...

Josico'yu da 25'inde getiremezsen kimi getireceksin derler adama? Bunca yıldır CM ve FM oynarım bir kere bile ismi dikkatimi çekmemiştir. Takımında 4. tercih olan bir adamı alıp getirdik, şimdi Villarreal rakibimiz olursa bizim yöneticiler hangi yüzle çıkıp da daha iyisini yapacağız, kupayı alacağız diyecekler merak ediyorum.

Ah be Hakan Bilal Kutlualp, şimdi yönetimde olacaktın ki patlasın bombalar birer birer ama nerede?... Aziz Yıldırım ve yönetimine hiç bu seneki kadar güvensizlik duymamıştım. Efsane başkanın da görev süresi doluyor sanırım. Her zaman uzun dönemde planlamalar yapmaktan bahseden yönetim önce 70'lik bir hoca getirdi şimdi de 34'lük bir önlibero... Bu ne perhiz ne lahana turşusu derler adama? ;)

BT dedi ki...

@peralta
Eldeki Maldonado olunca elbette ki pozitif yaklaşmak lazım. Edu-Lugano-Roberto Carlos-Alex-Guiza ve Josico.
Bu transfere en çok Kazım sevinmiştir çünkü Deivid döndüğünde yabancı kontenjanına takılacak.

AAAA dedi ki...

şampiyonlar liginde sağlam bir kura çekilmesi halinde nasıl bir saçmalık yaptığımızın anlaşılmasına sebep verecek transfer.

khortytsya dedi ki...

konfirme etmek nedir bülent abi sen yapma bari yahu :))

-@khortytsya
diye başlayıp ayar verme çabasına girecek olan olursa burdan ona selamlarımı sunuyorum

Adsız dedi ki...

Küçük bir düzeltme Mavuba Lille de

Ligue 1 insanı Raynold Ferdi :)

jose dedi ki...

Laurent Robert yanında Bülent Tulunla gıtmıstır Yunanıstana

Adsız dedi ki...

josico villarealde senna nın yedeği idi. yedeğini aldılar yani.
josico olsam koşa koşa gelirdim türkiyeye ben de.

la liga insanı muhittin

methaldar dedi ki...

Villareal, kaptanı olan bu oyuncuyu kadroda düşünmüyor da, Fener ŞL'de orta sahasını onun üzerinden kuracak. Gerçekten tuhaf.

Adsız dedi ki...

Önyargılı olmak istemem ama yönetimin son dakikada bu transferi yapmasını kabullenemiyorum.Hele birde bonservis ücreti verdilerse çok yazık.Maldonadoyu tercih ederim .Dünkü oyunu kadar oynasın yeter.Aragonesin mutlaka onayı vardır ki almışlardır gelsin bi görelim umarım yanılırız.

Sencer Yücel dedi ki...

Fenerbahçe'ye transferi duyurulana kadar ekşisözlük'te adına tek entry girilmemiş bu abimizin. Bana göre kıstastır. Hayırlısı diyelim yine de...

Adsız dedi ki...

Schalke es Basura.
4-0 no es importante. atleti es Castaña!

Oooooooooo atleticoooo
Putas que suxooooooo
Usted pateticooooooo
¡HALA MADRID eternooooooo
100% BLANCOoooooo

Atletiiii cabronnnnnnn
Destruir vicento calderonnnnnnnn
Xxxx mas corazoonnnnn
Real Madrid el campeoonnnnnnn

tambien moxo q plenarres tarataratara atletiiiii..

varol döken dedi ki...

@dinazor
imzamı atarım yazdıklarına...

@üstat
hiç tanımadığım 33 yaşındaki adama 33 numaralı maldonado'yu tercih ederim tabi, en azından dünkü futboluyla bir şansı hak etti...

bu akşam villareal çıkarsa adama demezler mi, kardeşim sen bu takımdan nihat ı istedin alamadın, senna yı istedin alamadın, gittin yedeğini aldın, e o zaman sen bu takımından hangi hedefinle büyüksün?

kendi paramızda boğuluyoruz, ayıptır, yazıktır, günahtır...

Santiago dedi ki...

Bu oyunun bir futbol oldugu unutuluyor sanırım...
CM,FM oynanmıyor Futbol oynanıyor Adınız,Liginiz diger takımların veya liglerin yanında su an kucuk kalıyorsa Albeldayı,Xabiyi okadar kolay alamazsınız...
Man.City neden Ronaldinho'yu alamamıstı halbuki daha fazla para vermişti ...

aşkın dedi ki...

Madem 20 milyon eurolar havada uçuşuyordu, Avrupa'nın 5 büyük liginde alınabilecek tek önlibero bu muydu? Çok mu zor 5 büyük ligin önliberolarını altalta dizip hangisinin alınabileceğine bakmak?

Adsız dedi ki...

Bir Kerem nasıl futboldan soğutulur, bu sene Fenerbahçe yönetimi bunun resitalini verdi. Önce Fenerbahçe'nin rüyasında göremeyeceği Avrupa başarısını sağlayan Zico'yu gönderdi. İnsanlığıyla da gönüllerde taht kurmuş bu adamdan sonra gitti İspanya'dan hiç çıkmamış, Zico'dan daha da yaşlı Aragones'i getirdi. Nedeni de Türkiye'de Fenerbahçe yürüyerek şampiyon olabilirmiş de olmamış. Fenerbahçe'nin ligde altıncı, bilmem kaçıncı olduğu sezonları da hatırlıyorum ben. Eğer Fenerbahçe son 5 sezondur hep sıralamayı ilk ikide bitiriyorsa bu işlerin iyi gitmesindendir. Sen şampiyonluğu kazanırsın ya da kaybedersin. Önemli olan hep başa oynamak, eskisi gibi bir şampiyon olup, ardından dördüncü olmak değil.
Aziz Yıldırım büyük bir başkandır, çok büyük işler yapmıştır ama ben bir futbol izleyicisi olarak bu paraların Josico, Güiza, Kewell, Zapotocny ve Baros gibi saçma sapan yerlere atılmasından bıktım. Böyle yöneticilik olmaz, her şey klübün kasasını doldurup zengin bir klüp yaratmak değildir. Arada futbolla ilgili şeyler de yapacaksın. Gidip bir yerden 17 yaşında oyuncu alıp dünya yıldızı yapacaksın. Ya da yaşlı alacaksan müzmin sakatlığı olmayan adam gibi futbolcu alacaksın. Lider olacak, Hagi veya Hooijdonk gibi olacak.
Galatasaray da geleceğin jenerasyonunu oluşturmuşken Baros ve Kewell transferlerini yapıp keyfimi kaçırdı. Biri sakat, biri sorunlu - Meira aynı kategoride değil, gerekli bir oyuncuydu. Yahu 20 kişilik çok güzel bir kadro dururken bunlara ihtiyaç var mıydı? Ne olacak şimdi kadrodaki gençlere? Bir maç oynayıp, bir maç oynamayacak olan, En son şaşalı dönemini Leeds'te geçirmiş olan Kewell mı Aydın'ı kesecek, Barış'ı kesecek. Lütfen yorumlarınızı Kewell'ın sezona iyi başladığını vurgulayarak yapmayın.
Evet, soğudum bu sene futboldan bu Josico transferiyle.

Adsız dedi ki...

turkıyenın en cok para kazanan kulubu her yıl para basan kulubu, ligin ikinci haftasına birkac gun kala 33 yasında adam aldı. yoruma bile gerek yok bence.

cnbce

varol döken dedi ki...

transfer resmiyet kazanmış, ben de hemen maili bastım fenerbahçe spor kulübü'ne:

Hayatta kimse beni babamin 60 benim 30 yillik kulubume sikayet maili atacagima inandiramazdi...

Kombine sahibi, lisansli urun sahibi, Lig TV sahibi ama ayni zamanda akil fikir sahibi gercek bir Fenerbahceliyim...

Bu mudur buyuk Fenerbahce idealinin arkasindaki transfer? Bu mudur her sene citayi biraz yukseltme hedefi? Bu mudur 30 bin kombinenin karsiligi?

Sorun Jose Joaquin Moreno Verdu’yu transfer etme sorunu degil sorun gecen sene baskanin Carlos’tan buyuk diyerek Etoo’yu isaret etmesine ragmen 2 ayda planlari degistirerek Aragones’e ve onun 70 yasindaki kaprislerine boyun egmek...

Kimse unutmasin yarin bu takimdan Aragones, Josico gidecek ama biz hep burada olacagiz, gercekten biz sevinip gercekten biz aglayacagiz...

Sunlari soruyorum:

YAKISTI MI KOSKOCA FENERBAHCE KULUBU’NE ASIL ISTEDIGI ADAMI ALAMAYIP DA YEDEGINI ALMAK?

YAKISTI MI AVRUPA SEYAHATI YERİNE KOMBINE ALAN TARAFTARA 33 YASINDAKI KARIYERSIZ FUTBOLCU IZLETMEK?

YAKISTI MI AVRUPA’DA ILK 8 HEDEFINDEKI FENERBAHCE’YE BU SENEKİ BUTUN BU TRANSFER POLITIKASI?

Yakisiyor diyorsaniz ben de kombinemi Darulaceze Vakfi’na bagislamayi kendime yakistiriyorum!!!

ornitrin dedi ki...

@khortytsya

katılıyorum sana, yalnız gücüme giden ilk okuduğumda hiç farketmemişim, sen söyleyene kadar. Böyle bir illet bu işte, virüs gibi.

hadesperado dedi ki...

Bülent abinin Villarreal için saydığı (Ibagaza, Mavuba, Edmilson, Senna, Fernandez ve elbette Cazorla) ortasahaları okuyunca adamın Türkiye'ye gelmemesi için hiçbir neden kalmıyor zaten, fazla bilgi isteyenlere söylüyorum ;)

neyse, hayırlı olsun...
bu arada havaalanında bir karşılama karşılaşması (Baros-Josico; dolayısıyla çılgın taraftar! kitleleri) olabilirmiş, uçakların varış saatlerine göre...

@khortytsya :)
konfirme etme konusunda bence de haklısın, daha önce rastladığımı sanmıyorum ama Bülent abinin elinden bu kez öyle çıkmış işte... o da oluversin...

Adsız dedi ki...

Mavuba, bonservisiyle Lille'e verildi.

Adsız dedi ki...

deivid yabancı kontenjanına takılacak son oyuncu olur fenerde bence. şimdi oynamadığı için çoğu fener taraftarının içi buruk. kazım sağda deivid solda olsaydı da uğur boral sinir harbi yaşatmasaydı bize.

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe süper bir transfer yaptı.

Özellikle tek ön libero oynamaya başladıktan sonra o bölgede topa basmayan, ölümüne topa saldıracak bir adam eksiğimiz olduğunu akşam maldonado'nun saldırgan oyunundan sonra hatırladık. Aragones'in de dediği gibi, Senna olmadı, son dakikada sırf para saçmak için yüksek maliyetli birilerini almaktansa en azından günü kurtaracak bir transfer, beğenilmezse PAf ile koşulara bşlar 2-3 ay sonra.

Adsız dedi ki...

villareal de bu adam 18 e girmez ama CL de çıtayı yükseltmek hedefinde olan fb bu herifi alıyor. Bu adamla cl de yarıfinal ya da çeyrek final oynama hedefi...bu adam Appiah ın da Aurello nun da eline su dökemez ama hayırlısı bakalım. Ama garip bi tercih ben pek anlamadım. Selçuk-Maldonado-Deniz bi de bu herif. Yine en iyisi Selçuk olur bence...
A.Ç

Pad dedi ki...

Laurent Robert Besiktas'ta denenmemis miydi? Ben mi yanlis hatirladim yoksa?

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe'nin bu sezonki transfer politikasını dumur-u sükuta uğramış bir halde izliyorum. Aziz Bey'in "Dünya Kulübü ol-ma"dan kastı bu olsa gerek(!)

Pads dedi ki...

Sampiyonlar ligine kalip Josico'yu almak, buhyuk ikramiyeyi kazanip Opel Corsa almak gibi birsey. Aziz Yildirim iyice sikildi bu islerden herhalde.

Adsız dedi ki...

Josico +2 kontenjanına alındı, Mehmet Topuz çaktırmadan bağlandı herhalde. Bu adamı "iysini istedik ama fiyatı uçuktu, bu çok ucuz ama iyi" diye almış olsalar gerek, kelepir olarak. Başka türlüsü mümkün değil, bombalar patlamalı.

Adsız dedi ki...

josico 8 maça kalmadan yedeğe düşecektir, enke misali. taraftarı hem yaşıyla, hem yeteneğiyle tatmin edecek biri değil çünkü.
ben geçen sezondan daha kötü olduğunu düşünsem de, bu sezon aragones takımı büyük bir ihtimalle aşağıdaki gibi oynatacaktır;

volkan
gökhan lugano edu carlos
maldonado emre
kazım semih alex
güiza

babacan (mert)
önder can yasin vederson
josico selçuk (deniz)
deivid (burak) tümer (ali) uğur (gürhan)
parlak

del piero dedi ki...

yahu herkes iyimi allah aşkına, yok yedeği alındı, şu dendi bu dendi alınamadı falan filan..kaldıki yaşa göre eleştiri yapıoruz yine, makalele dendi oda yaşlıydı nasıl oynadığını gördük herkesten çok savaşıodu...
xabilerden sennalardan bahsediyosunuz kolaymı okadar almak, koskoca real ronaldoyu alamadı noldu yani...

sabredin biraz bakalım bi seyredelim, nedir bu yahu....

Adsız dedi ki...

Josico nasıl bir adamdır? Şöyle söyleyeyim; Maldonadoyu arar Fener...

Steau ya ofsayt golle elenerek yerden yere vurulan galatasaray'ın beğenilmeyen hocası ile yeni yabancıları kadroya tam oturduğunda ne Fener kalır ne uefa kupası. Bu arada ben Beşiktaşlıyım yalnış anlaşılmasın. Beşiktaşı da saatli bomba gibi ne zaman patlıycak diye bekliyoruz maalesef.

Adsız dedi ki...

ben bu adamı sağ açık diye bilirdim.rıdvan dilmenin(fahri fb meneceri) çok sevdiği 4-3-1-2 ye dönebilir fener.

şöyle ki

volkan

gönül-edu-lugano-carlos

verdu-selçuk-emre

alex

guiza-semih

syd dedi ki...

Çoğu kişi adamı tanımıyor. 33 yaşına kadar La liga'da oynayıp adını bile duymadığınız bir adamın Fenerbahçe'ye nasıl faydalı olabileceğini düşünüyorsunuz? Kaldı ki 33 yaşında adam cidden. Mehmet Topal'a nasıl kafa tutacak fizik kondisyon açısından onu düşünüyorum. Dikkat ederseniz şampiyonlar ligindeki rakiplerimizin defansif orta sahalarından bahsetmiyorum bile. Bunca yıldır ilk defa Fenerbahçe'nin bu kadar kötü transfer politikası izlediğini görüyorum, kahroluyorum. İnanın maçlarını izleyesim dahi gelmiyor.

esen dedi ki...

Josico'yu izlemedim, bilmiyorum ama Fenerbahce'yi izledim. Bence transfer yanlis ama adamin yasi yuzunden filan degil (izlemeden boyle birsey diyemem zaten). Herkesin aksine bence kanat oyuncusu almamiz gerekirdi.
Su anda iki kanadimiz da islemiyor. Belki ileride Burak pisince ya da Deivid iyilesince sag kanat haraketlilik kazanir ama sol kanat yine yok.
Eger duzgun orta yapabilen, cizgiye inebilen ve ileride pres yapabilen iki kanadimiz olsa, o zaman tek onliberoda Maldonado, Selcuk ya da Deniz yeter de artar bile.
Bu arada sag kanadimizin iyi islememsini ben Kazim'a bagliyorum. Yetenekli bir oyuncu ama futbol zekasi eksik gibi geliyor bana. Insallah Aragones ondan bir Ronaldo yaratabilir boyle israr ederek.

Adsız dedi ki...

deniz bundan iyidir çok iyi top kesiyor bence denizle maldonado yan yana gayet güzel oynar emreyi de sola çek sağda kazım..deivid iyileşince solda deivid oynasın kazım'ı kesmesin aragones.güiza'yı alacağına sağlam bi ön libero almalıydı fener zira semih yedeğe çekilecek bi oyuncu olmadığını defalarca kanıtladı..

Adsız dedi ki...

mehmet topal kim yaaa .yapmayın allahaşkına mehmet topal ne sağına ne soluna doğru düzgün top atamayan bir stoper bozması futbolcu.mehmet topal'ı nasıl bozabilir diye bir kavram söz konusu olamaz.mehmet topal kimin için tehdit olmuş bugüne kadar.üstüne gelen adamı iyi bozuyor birazcık şutu var

prometheus dedi ki...

afedersiniz ama dayanamadım...

yani her postta böyle zibidiler çıkmak zorunda mı?

şu 9.32'de "mehmet topal kim yaaaa" diye s.çan anonymous; senin anladığın futbol burada bahsedilmiyor arkadaşım, şu yaptığın muhabbet kıraathanelerde bile iş yapmaz, orada bu lafları (yerse) söylesen okey ıstakasıyla döverler seni... benden söylemesi, denemesi bedava...

gerçekten yazık sana, şöyle seninle maç izleyenleri, sana katlanmak zorunda olanları düşününce acıdım bi an, hem sana hem çevrendekilere... benim de zamanımı aldın, ne zarar ziyan adammışsın be!

Adsız dedi ki...

mehmet topal kim yaaa? denince niye rahatsız oluyorsun onu anlamadım.kaç maç birinci ligde oynamış kaç maç avrupa tecrübesi var.parasızlıklıktan 100 bin dolar taksit taksit ödemek kaydıyla dardanelspor' dan alınmış futbolcudur mehmet topal.çok koşar adam bozar o kadar." sıçmak zibidi ,okey ıstakasıyla adam dövmek vs vs " allah kolaylık versin valla.

Adsız dedi ki...

Mehmet Topal şu an Fenerin önliberosunda görmek istediğim öncelikli fubolculardan biridir. Keşke olsa.

Adsız dedi ki...

Millet olarak sorunumuz bu zaten savunduğumuz ne varsa ona yapılan en küçük bir eleştiride elimizde ne varsa onunla saldırıya geçeriz.Gerçi topal için yapılan bu yorum kahvehaneler için çok kibar bir yorumdur.O ortamlarda maç izlemediğin belli kardeş.Bir futbolcunun sülalesinin baştan aşağıya hatırının sorulduğu bu ortamlada bu yorum için ıstaka falan ziyan etmez kimse.

Adsız dedi ki...

Mehmet Topal'ın futbolculuğunu sorgulamak Topal'dan kaynaklanan bir sorun değil, kişinin kendi futbol cahillidir. Fazla takılmamak lazım böylelerine...

ss

prometheus dedi ki...

her fırsatta burada gerçek futboldan bahsedildiğini söylüyorsak; bu tarz (o kim ya bu kim ya gibi) yorumlara karşı çıkmanın ne fanatiklikle ne de başka birşeyle alakası olmadığının anlaşılması gerek. @kadir; demem o ki bir kişi çıkıp geçen senenin en iyi futbolunu oynayan bir oyuncuya o kim yaa diyebiliyorsa bunun cevabı verilir, bunun milli sorunumuzla bir ilgisi yok. ayrıca kahvede de çok maç izledim, emin ol şu üsttekinden daha çok anlıyorlar futboldan...

neyse uzamasın konu, josicodan bahsedilecek yere mehmet topal'a sarıyorlar... bülent abi sen de kusura bakma.

bu arada nispet yapar gibi bir haber çıkmış, ilgilenenlere (!);

http://www.guardian.co.uk/football/2008/aug/29/premierleague.everton?gusrc=rss&feed=football

Adsız dedi ki...

evet mehmet topal geçen senenin en iyi futbolcusuydu .ama burada söz edilen türkiye ligi değil herhalde.orta alandaki en iyi futbolcun josico yada mehmet topal oluyorsa leverkusen sana 5yapıyor ,steau ya eleniyosun.uslup hatalı olabilir ama bir üst seviye için mehmet topallardan daha fazlasına ihtiyaç var.anlatmak istediğim buydu.saygılar herkese.