28 Ağustos 2008

İyi Kura Kötü Fikstür

2. torbadan Roma, Villarreal, Juventus, B. Munih yerine Porto'yu çekmek, İtalyan ve İspanyol'un olmadığı grubun 4. takımına Atletico Madrid ve Fiorentina'nın gelmemesi şans. Geçen senenin benzeri iyi bir kura Fenerbahçe için. 3. torbaya çıkmanın pek bir avantajı olmasa da. Lakin fikstür geçen sezona nazaran kötü. Dışarda Porto ile başlamak, Arsenal ile 2 maçı arka arkaya yapmak ve finali soğuk Kiev'de tamamlamak. Ölüm grubu Erik Gerets'in. Liverpool vePSV'yi görünce çok oynadım zaten diye sevinmiştir ama Atletico Madrid de boğazına yumruk gibi oturmuştur. Fernando Torres için acı kura. Calderon'da Atletico Madrid'e gol atmaya çalışacak. Roma, İngilizsiz yapamıyor. Inter en rahat grubu çekti. Onların da kura şansı devam ediyor. Olympiakos elenince bayram yapan Pana'lılar karşılarında galibiyetine sevindikleri Anorthosis'i bulacaklar. Barcelona nefis gruba düştü, diğer 3'ü birbirini yer. Man United ve Villarreal için sorun olmaz sanırım bu grup. Fiorentina bu gruptan çıkabilir. Real Madrid ve küme düşüp gelmesine rağmen Schalke 04 elenince 2. torbaya giren Juventus, Allah'tan daha ne ister? Ve son olarak Cluj ne kardeşim?

17 Eylül / Porto - Fenerbahçe
30 Eylül / Fenerbahçe - Dinamo Kiev
21 Ekim / Fenerbahçe - Arsenal
5 Kasım / Arsenal - Fenerbahçe
25 Kasım / Fenerbahçe - Porto
10 Aralık / Dinamo Kiev - Fenerbahçe

40 yorum:

Okechukwu dedi ki...

Fikstürü bekledim bende yorumlamak için.İlk maçta alınacak sonuç gruptaki sıralamayı tayin eder.Portekizden puanla dönülürse önü açılır Fenerin.İlk maç Kiev deplasmanı,ikinci maç ise Porto ile içerde olsa çok daha güzel olurmuş ancak bunada şükür.

jose dedi ki...

fener sonuncu olur.

Adsız dedi ki...

Fikstür korkunç.. İlk maç deplasman Porto, son maç deplasman Aralık ayı Kiev.. Porto'da Quaresma gidecek gibi görünse de Japonya'dan gelen Hulk, Lisandro Lopez, Benfica'dan gelen Rodriguez ve Lucho Gonzalez ile hala bir sistem takımı..

Arsenal'den daha zorlu bir ekip olabilir Porto.. 3. sırayı alırız tahminim..

Anıl dedi ki...

İlk maçın deplasmanda olması F.Bahçe için bir dezavantaj. Tabii bunu avantaja çevirme şansı da F.Bahçe'nin elinde. Ben yine de Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon olduğundan daha zorlu bir gruba düştüğünü düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

bencede ilk maçın deplasmanda olması arsenalla 3-4. maçlarda karşılaşılması çok kötü olmuş.bence bu fikstürle arsenal den en iyi ihtimalle 1 puan alınabilir o da çok zor.bir de son maç olan kiev maçı heralde -15 20 derece de oynanır ki buda brezilyalıların hiç tercih etmeyeceği bi durumdur heralde

Adsız dedi ki...

koyu yazılı takımlar ispanyol. sanırım bir ispanyol gazetesinden bu tablo

Kurt dedi ki...

Cluj,aalborg,bate gibi hele hele anorthosis gibi takımları görünce içi burkuluyor insanın bunlardan birinin yerinde GS olsa daha iyi olmaz mıydı diye ama. Kısmet işte...

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

her yıl kuralardan sonra takımlarımız hakkında sonuncu olur 0 ceker gbı yorumlar yapmaktan bıkmadık.gectıgımız sene fenerbahce ıcın herkes yıne sallamıstı ama ne psv ne cska gozumuzde buyuttugumuzun yarısını oynamadı.

fenerbahce nın grubu zor fıksturu daha zor.

gruptan cıkartırsa fenerbahceyı deplasmanda alacagı puanlar cıkartacaktır.

arsenal'i 3 4 e almıs olmaları zaten en buyuk talihsizlik birde porto deplasmanıyla baslamak. sanırım 10 aralıkta ukranya'da kartopu oynayarak 4. olur.

yine karamsarım zaten feneride hic sevmem :)

Adsız dedi ki...

cluj aalborg anortohis gibi takımların olmasına sevindim açıkçası. nedir bu işin adı şampiyonlar ligi. ilk başta ne kadar güzeldi 91-97 arası. sadece şampiyonlar katılıyordu. sonradan afedersiniz boku çıktı. aalborg danimarka şampiyonu ise mesela ingiltere 4. sü liverpoldan daha çok hakkı vardır burda oynamaya. şampiyonlar ligi ise asıl liverpoolun werderin villarealin işi olmamalı burada. böyle oldu mu uefanın da kalitesi dibe vuruyor. tahminim 3. olacağız bu grupta ve uefaya geçeceğiz. arsenal porto ilk 2 olur. ilk 2 ye girmek için deplasmandan en azından 1 galibiyet şart ama deplasmanda en son kimi yendik avrupada hatırlamıyorum şu an.

not: mtk yı saymıyorum tabi.:)

AAAA dedi ki...

atletico madrid'in çıkmamasına üzüldüm hemde çok. şöyle kallavi bir kura çekecektik ki josicolarla işi götürmeye çalışan, taraftarını yolunacak kaz olarak gören adamlar pabuçun pahalı olduğunu görecekti.

grup geçen yıldan zor değil ama kolay da değil. asıl zor olan aceto ve diğerlerinin de belirttiği gibi fikstür olmuş ki bir fenerli olarak zor fikstür beni sevindirdi.

yani aragones bu kadroya çeyrek final hatta yarı final oynatsa mucize olur ama bunu yaparken ligi kaybetse yerinden de olur. böylesi saçma bir yönetim anlayışı, küstürülen futbolcular ve erlerine yedeğin yedeği olarak transfer edilen futbolcular. işte fenerbahçe'nin tablosu.

halen josico transferine kızgınım resmen salak yerine koydular. adam oynar benim yazdıklarımı yedirir diyenlere avrupa maçlarında oynarsa ancak kabulümdür derim.
yemişim haccettepe spor maçında harikalar yaratan bir güiza, josico veya bilmem hangi yabancıyı.

Adsız dedi ki...

Fenerin isi bence zor olacak bu sene.. Abi birazda besiktas hakkinda yaz aksam 4 tane caktik hic bisey yazmadin

BT dedi ki...

@asa
habertürk'de programda olduğun-mdan Beşiktaş maçını izleyemedim. konya maçı için iyi bir hazırlık olmuştur eminim.

Meto dedi ki...

bnm görüşüm biz bu gruptan zor da olsa cıkarız. içerde kiev porto galibiyeti arsenal berbaberliği 7 puan yapar dısarda bir macımızda berbaberlik alsak yeterli olur diye düşünüyorum.

Beşiktaş-Galatasaray-Kayserispora Uefada başarılar dilerim.

Adsız dedi ki...

burada ölüm grubu etiketini 4. torbadan gelecek sağlam ekipler belirleyecekti. en sağlam atletico gözükse de bence f grubu steau'nun performansına ve kimden ne kadar puan çalacağına göre daha büyük çekişmelere sahne olabilir.

yalnız hiç bir grupta juventusun eski gücünden uzak olması sebebiyle şöyle heyecan verici bir eşleşme olmaması hayal kırıklığı oldu bana. dsmart paket satamaz kolay kolay..

fenerbahçenin kaderi ise ekim ayı bitmeden çizilir bu grupta. ilk 3 maçta en az 5 puan gerekecektir tur ümidi için. aksi takdirde kasımda ikinci bir "kadıköyde final oynama" teranesi çalmaya başlayacaktır.

bu seferde ispanyol kanalları maç reklamı yapsa ya şöyle "almunialı fabregaslı arsenal, josicolu guizalı fenerbahçe karşısında" diye.

cluj'u bırak da asıl josico nedir yaa.. xabi senna diye üfürüyosun sonra bula bula bunu mu buluyosun.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

@asa

besıktas macını nacızane yorumlamak gerekırse.uzerımıze dusmez ama bulent abı ızlememıs macı.

macı ılk 10 dakıkası harıc ızledım.gecen seneye gore besıktas'ta hıc bır farklılık yok.

tello arkada oynayınca ne defans olarak nede hucum olarak katkı saglayamıyo.serıc ıcın udınese'den geldı ıyı defans yapacak dıyorlardı
serıc sadece bakı'nın saclısı baska hıc bır artısı yok.cok hata yapıyor defans yıne.

orta sahada ıkı dmc oynuyo ama fenerde giden mehmet'ın, galatasarayda oynayan mehmet'ın yarısı kadar basmıyorlar.cok cılız kalıyolarlar orta sahada.zaten ne sag kanatta holosko'yla olur nede solda serdar ozkan ile.holosko'ya verılen paraya yazık eger orda oynamya devam edecekse.

bobo eskı hırsıyla gerı gelmıs gozuktu bu performansıyla en fazla seneye kadar oynar besıktas'ta.

kısaca 3 mactakı besıktas'ın gecen seneden ahım sahım bı farkı yok. cok vasat bı takım karsısında bıle cok ıyı bır oyun cıkartamadılar.defansta hatalar yıne cok asırıydı.

"sampıyonluk yakısır bu buyuk taraftara" dıye haykırıyolar carsı ama besıktas'ın sampıyon olması kendı elınde degıl.

Adsız dedi ki...

3.olması başarıdır fenerin bu grupta.d ve f grubu dışında sıralama kura çekimiyle aynı olur büyük ihtimal.

Adsız dedi ki...

Habertürk'te seni çok başarılı bulduğumu söyleyerek başlayayım üstad. Sen, Okay Karacan, Ogan Tarhan gibi Avrupa ve Dünya futbolunu yakından takip eden insanların sohbetini dinlemek keyifli oluyor. Ağzına sağlık...

aşkın dedi ki...

Bence Real ve Juve Zenit nedeniyle kabus görebilir.Pana da sevinmesin, Werder var.
Fenerin fikstür kötü, Arsenal ile sonlarda karşılaşmak daha iyi olurdu.Eğer Porto deplasmanı puanla dönülürse avantaj olur, Kiev Fener'in rakibi olacak kalibrede değil.

ilkay dedi ki...

Abi son cümlen komaya soktu beni burda =) Aha bu da benim msn iletim:

bate, aalborg, cluj, anorthosis>milan, galatasaray, schalke, olympiakos? s...rim böyle şampiyonlar ligini.

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

yahu starda ertem şener ya da sabri ugan rus veya ukrayna takımları 6. maçları aralık ayına denk geldiği için deplasmanda oynayacak dememiş miydi?
ya da ben mi yanlış duydum?

Julien Dekosta dedi ki...

bulent abi keske sana ait programin olsa, her hafta kana kana izlesek.

Robaggio dedi ki...

abi ermişsin galiba, yayında son maç dinamo kiev olursa zor olur demiştin cuk oturdu :))

bu arada steaua'yı gördükten sonra cluj beklediğimizden iyi çıkabilir..

BT dedi ki...

@robaggio
evet elde fikstür yokken böyle bir cümle çıktı ağzımdan...

ynwa dedi ki...

* bu sezon izlediğim liverpool için ufukta ikincilik görüyorum. benitez silkelenip kendine gelmesse daha acı bir sonuç da ortaya çıkabilir.

* fiorentina o gruptan çıkar, çok net.

* real juve ile eski hesapları kapar.

* lucescu sessiz ve derinden barca'nın arkasına takılır.

* gecen sene olympiakos bremen'i grupta dışarı atmıştı bu sene panathinaikos'a benzer fırsatı vermezler.

* cannavaro'ya torino'daki maçta allah kolaylık versin. toni ve torres'in eski stadlarında nasıl karşılanacağını da merak etmiyor değilim.

Adsız dedi ki...

Abi program güzeldi,okay karacan'la beraber görmek isterdim seni..

Fener'in durumunu ilk maç yani Kiev-Arsenal maçı belirler.Kiev yenerse Arsenal'i Fener 4. olur.
torres'i yazmışsın ama toni'de Fiorentina'ya karşı oynayacak,onu da ekleyelim.

fatih

Adsız dedi ki...

fenerbahce bu grubu ya 1. ya 4. bitirir, arasi olmaz.

Adsız dedi ki...

bugunden itibaren 1 ay icinde Fenerbahce'nin CL de kaderi belirlenecek.Milli mac arasiyla beraber , sadece 2 lig maci yapabilecekler bu maclara hazirlik olarak.Yeni sistem/guiza/yeni transfer/emre vs derken zor olacak.

Yaz sicagi, lig gec baslasin vs dedik ama, bu hem GS hem de FB icin muthis dezavantaj oldu.
Ligde 2-3 mac yapmis gs bukresi elerdi, kadrosu oturmus FB de haliyle Porto ve kiev maclarina daha guclu cikardi.

Hayirlisi diyelim herkes icin.

Adsız dedi ki...

ilk maç varya öyle önemli ki, fb yenerse lider çıkar, berabere kalırsa 2.çıkar, yenilirse yüzde 50 50 ücüncü ya da dördüncü cıkar.

petekdoku dedi ki...

fenerbahce'yi son macta soguk degil de kornalar, havali kornalar, borazanlar cok etkiler. hele o maca kadar dinamo kiev sansini korursa cok kotu. votkayi cekip doksan dakka havali korna caliyor adamlar ebuvve ebuvve

Adsız dedi ki...

4. maçtan önceki haftasonu arsenal man utd ile oynayacak. adamlar yenilip gelip kızıp bize çakmasa bari yav:)
3. maç da west ham deplasmanından sonra..arsenal taraftar forumlarında gördüm yazayım dedim..

Adsız dedi ki...

Abi, Cluj bizi eleyen takımı ligde geçti. Ummadık taş yarar baş.

Akşam program çok keyifliydi. Seni daha sık görelim...

MİYOZZY

Adsız dedi ki...

@ Aceto, haberturk teki programı internetten izleme şansı yok mu ? kaçıranlar için

Adsız dedi ki...

@ aceto ;

steau nun grubunu görünce iyi ki galatasaray çıkmamış demedin mi içinden, cimbom o gruba düşse ne olurdu ?

Adsız dedi ki...

abi şekip mosturoğlu'nun telefonla katıldığı bir programda yer almış olmak nasıl bir duygu :)

Adsız dedi ki...

abi böyle olmuyor, bir kanal satın al içinde hep sen olan. oturup kalkmayalım :9

cisco dedi ki...

bu arada iki kıbrıs takımı, iki yunan
takımını eledi. trabzon elenince bayagı saydırmıstık ama adamlar yukselişte galiba.

Adsız dedi ki...

son dinamo kiev maçı roma'da oynanacak diye bir şey duydum sanki gece ntv spor haberlerinde. uykulu uykulu burcu esmersoy'u izliyordum, halüsinasyon olma ihtimali de var tabii.

varol döken dedi ki...

vay anam serhat gene neler dönüyor ya... burada yazan bazı arkadaşlar hürriyet kadrosundan galiba hani şu avrupa şampiyonası öncesi takımları playstation'da tartıp türkiye'yi sonuncu yapan kadrodan... arsenal ile berabere kalırmış da deplasmandan puan çıkaramazmış... aynı lafları al, geçen sene maçlardan öncesine uyarla, bak nasıl sapır sapır dökülecek o kadro... ya yemin ediyorum uğur boral'a hiç kızmıyorum aslında, o çocuğun başını da bu bakış yaktı!

@aceto
iki gündür saçma sapan yazılar çıkıyor basında... bir tanesi selçuk'un geri dönmesini bekleyen fenerbahçe bitmiştir yazdı, diğeri galatasaray hak ettiği lige geri döndü diye... meriç tunca yazıyor sanırım feridun niğdelioğlu, ismail er ekolünden... ben selçuk ve gs kulubü olsam mahkeyeme veririm, okuyucu olarak da içine tüküreyim!

Adsız dedi ki...

yorumlari okuyunca, gecen seneyi hatirladim.. ayni yorumlar vardi. inter 5 cakar, psv birakmaz, Moskovada sogukta cska aman vermez. 0 ceker 1 ceker -yok 4 ceker Jeep- cikamaz.
Fikret

Raziel dedi ki...

Fenerbahçe çok rahat 2. olur bu grupta geçen seneki gibi oynamasına bile gerek yok.. Diğer gruplara gelince özellikle D ve F gruplarında müthiş maçlar olucak, seribaşları veda edebilir..