6 Mayıs 2008

Euro 2008: Hollanda

Marco Van Basten'in Euro 2008 kadrosu. Büyük golcü kadroyu 30 kişi olarak açıkladı. Ay sonunda kesin kadroyu belirleyecek. Cuma günü Fatih Terim'in de 30 kişilik bir kadro açıklamasını bekliyorum. Bu kadronun neyini eleştireceksin, her hattında klas adamlar var ama futbol bu. Nedense Hollanda'ya yarı finalde göremeyeceğiz diyorum.. Nedense işte...
Kaleci: Sander Boschker (FC Twente), Edwin van der Sar (Manchester United FC), Maarten Stekelenburg (AFC Ajax), Henk Timmer (Feyenoord).
Defans: Wilfred Bouma (Aston Villa FC), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (AFC Ajax), John Heitinga (AFC Ajax), Kew Jaliens (AZ Alkmaar), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Mario Melchiot (Wigan Athletic FC), André Ooijer (Blackburn Rovers FC).
Orta Saha: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Twente), Nigel de Jong (Hamburger SV), Denny Landzaat (Feyenoord), Hedwiges Maduro (Valencia CF), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid CF), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Demy de Zeeuw (AZ Alkmaar).
Forvet: Ryan Babel (Liverpool FC), Klaas Jan Huntelaar (AFC Ajax), Danny Koevermans (PSV Eindhoven), Dirk Kuyt (Liverpool FC), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid CF), Robin van Persie (Arsenal FC), Arjen Robben (Real Madrid CF), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic FC).

12 yorum:

tknycl dedi ki...

şu forvet hattından hangisini çıkarsan küfrederler adama..sanırım rakibe göre rotasyon yapacak bilemiyorum ya da sahaya 2-1-7 dizilecek başka yolu yok..
bu arada galatasaray'ın hollanda esintili formasını merak ettim bayaa..nereden kimden çıktı bu fikir bilmem..umarım önyargılarımızı bozacak bir tasarımdır..

Beercholic dedi ki...

sanki defansta az adam var gibi, haliyle forvete yüklenme var, 4-3-3 ya da 3-4-3 gibi bir taktikle oynayacak Hollanda, Türkiye'nin katılmadığı turnuvalarda çocukluktan beri Hollanda'yı desteklerim, Euro 2000 zamanı Hollanda formam bile vardı, bu turnuvadada Türkiye ile beraber başarılı olmasını istediğim bir takım portakallar.. yolları açık olsun..

roupertOne dedi ki...

Şimdi bu forvet hattından insan kimi eleyebilir ki?
Ayrıca Fatih Terim'in ligin tamemen bitmesini bekleyeceğini düşünüyorum, keza özellikle Galatasaray bu sene fazlaca yerli futbolcuya yer verdiğinden, euro2008'da kadroda olabilme umudununun, performansa pozitif etkisinden çok faydalandı.
Ben Mehmet Topal olsam, ve kadroda ismimi göremesem çökerim herhalde.
İmparator geniş kadroyu pazartesi açıklar...

the_absolute dedi ki...

benim yildiz favorim van der vaart.
gecen sezon hamburg'u tek basina ipten aldi/sirtladi.
robben solda (sakatlik yasamaz umarim) olmadi babel, van der vaart sagda. iki on liberoyla bile oynayabilirler sanki ;).
ileride de fuleli bir santrafor. ( ki bolca var adamlarda)
van basten'den beri sampiyonlarda yildiz cikaramamis hollanda, van der vaart cosarsa turnuvayi da goturur gibi.

Ku.Ba dedi ki...

Forvetine can kurban, ama Hollanda'nin defasinda bariz bir sorun var. Heitinga hariç (ki, onun da eksiklikleri yok degil), diger isimler pek güven vermiyorlar.

Aslinda Türkiye'nin durumuna benziyor sanki (rölatif olarak): atak oyuncu fazlaligimiz var bizim de, ama savunmaya gelince isimiz Allah'a kalmis.

Unknown dedi ki...

8 tane forvet,vay be.galiba 3 tane forvetten,2 tane orta sahadan,1er tane de defans ve kaleden çıkarır kadrodan,koovermans ve van persie giremez gibi,hasselink de ligin ikinci yarısı gol amadı gibi bişey.van persie de sakattı zaten,belki genç olduğu için kalır.

ihk dedi ki...

8 defans, 10 orta saha, 8 forvet. bunlardan 6 tanesi eleneceğine göre geriye 7 defans, 7 ortasaha, 6forvet kalabilir. bence hollanda chelsea sistemini daha hücuma dönük bir şekilde uygulayacak. aurıca roben forvet yazılmış ama bence sol açık olarak orta sahada sayılmalıydı.

Adsız dedi ki...

Eldeki kadrodan çok değişik 11'ler çıkar.Kimi oynatıp diğerini oturtursan yazık olur.Ben şöyle bir seçim yaptım:

Edwin van der Sar

John Heitinga
Joris Mathijsen
André Ooijer
Giovanni van Bronckhorst

Nigel de Jong
Clarence Seedorf
Wesley Sneijder
Arjen Robben
Rafael van der Vaart

Klaas Jan Huntelaar

Adsız dedi ki...

hesselink ve göbekli mahalle abisi koevermans'ı direk ele forvetten.

Her Yol Roma dedi ki...

@gadee

hocam landzaat ya da maduro'dan biri olmazsa, o ofansif orta saha folloşa çevirir takımı.

Adsız dedi ki...

mario melchiot daha ölmedi mi????? gerekli miydi? :)

simon t. dedi ki...

hollonda'nın durma-gerileme dönemine girmesinin en önemli nedeni van basten'ın çok durağan, çok tahmin edilebilir bir 4-3-3 oynatması. bir de orta sahada davids ve iyi bir seedorf boşluğunu dolduramadılar.