16 Ocak 2008

Cristiano Ronaldo ve Alex

Manchester United kariyerinde ilk hat-trick'ini Newcastle'a yapan Cristiano Ronaldo, Premier Lig'de 16 gole ulaştı. Tüm kupalarda attığı gol ise 22. İngilizler hemen incelemeye almışlar bu durumu tabii. Premier Lig'de santrfor olmayan bir oyuncu en fazla kaç gol atmıştı? Cevap yine Ronaldo. Geçen sezon 17 gol atıp bir sezon önce 16 gol atan Frank Lampard'dan bu ünvanı teslim almıştı Ronaldo. Aslında bu futbolun son yıllarda nereye gittiğinin de bir göstergesi. Orta saha oyuncularının skora katkısı. Pires Arsenal'de 2002-2005 arasında 14 gol attı sezon başına. Guardian'ın görevi tabii kendi liginin röntgenini çekmek. Biraz kafalarını kaldırsalar, bizim ligden Alex'i de görecekler!..

5 yorum:

orkun dedi ki...

Forvet olmayan başka gol kralı çıkmış mıdır acep?

tuncaua dedi ki...

alex fenerde forvet oynnuyo zaten.kimse kalkıp demesin orta saha diye..drogba(striker) alexten daha çok geri geliyordur eminim!

Adsız dedi ki...

ballack leverkusendeyken gol kralı olmuştu sanırım bi orta saha futbolcusu olarak sonrası malum zaten bayern attı kapağı.

tuncaua dedi ki...

olmamı..matias fernandez ve ballack var..bi de yanılmıyosam pavyluchenko ve galiba baba cruyff..ama yamulmuş da olabilirim:)))

Adsız dedi ki...

aslında geçen sene bizde iliç iyi gidiyordu niye sattılar iliçi ya...