16 Ocak 2008

3. Devre

Foto Romanista'nın blogdan. Roma:3 Dundee United:0 hatırası olarak vermiş. Üzerindeki sloganlar ilgimi çekti. İtalya'da tribün terörüne Vernel etkisi yapsın diye bir zamandır 3. devre uygulamasında ısrar ediyor Federasyon. Bu "Terzo Tempo" (3. devre) maçın bitiş düdüğü sonrasında kaybedenin kazananı saha içinde sıcağı sıcağına tebrik etmesi. Floransa'da Inter, Fiorentina'yı devirmiş, (foto 2) soyunma odasına giderken tebrikleri kabul etmişti. Görüldüğü üzere Romalılar bu fikre karşı. "Nasıl geçirdik ama" tarafındayız ile renklerini belli etmişler. Fair Play uzun hikayedir de; ben de garip buluyorum bu 3. Devre uygulamasını. Kaybeden indirir tozluklarını, eğer başını, gider soyunma odasına. Nedir ki? Bir de üstüne kokteyl prolonge mi versinler adamlar!..

6 yorum:

axel dedi ki...

Bizde de muhterem levent bıçakçı federasyonu tüm mesaisini bu tür zevzekliklere vakfetmişti zamanında.Hatırlıyorum bizim ümit özat o muhteşem türkçesiyle, maç öncesi eline tutuşturulan kağıttan futbolda şiddete dair bişeyler okurdu, tribünlerde futbol şiddettir bestesine girerdi hemen.
bi de hatırlarsınız lütfen diye bir kampanya vardı. bi halta yaradı mı,tabi yaramadı. bi dünya para bayılmıştı federasyon. bu, un vermeyen değirmenin suyu nerden diye sorulunca da sponsorlardan denmişti.

ahmetico madrid dedi ki...

kazandiktan sonra "nasil koyduk ama" diyemiyorsan, o hazzi ya$ayamiyorsan ne numarasi kaldi bu olayin. roma taraftarini destekliyorum bu konuda.

bu fair play mevzusu da fifa, uefa, basin vs.. geyikleridir.

taraf tutma, sicacik $eref tribununde agarlan, kahven eline gelsin, mactan 3 dakka once ozel arabanla stada gel, bilete para verme sonra fair play olsun. oldu, ba$ka.

buz gibi havada, gelsinler mactan 1 saat once kapaliya, kale arkasina gorcem ben onlarda fair play ruhu kaliyor mu. katlanabiliyor musun futbolcunun rakibe sarilmasina.

soylediklerimin dogru oldugunu savunmuyorum ama boyleyken boyle i$te.

Ortega dedi ki...

3. devreydi, kazanandi, kaybedendi derken aklima geldi. 8-0 biten Liverpool-Besiktas maci sonunda, Liverpool'lu oyuncular, bu farkli skoru deli gibi kutlamak icin, rakip takim oyuncularinin sahayi terk edisini beklemisti. Hani her ilginc ve de carpici ornek Britanya'dan gelince, insana bir yerden sonra bikkinlik veriyor ama bence hos bir davranisti.

Bunu manyaklik boyutunda bir Liverpool asigi oldugum icin soylemiyorum..cok guzel bir olay hakkaten.

farawaysoclose dedi ki...

Zorla güzellik olur mu ya?!

orkun dedi ki...

"Fair Play" denen şey zaten ille de "aman hocam, ne güzel geçirdiniz, haftaya yine bekleriz" diye rakipleri yağlayıp ballamak değil, senin kazma oyuncun balta gibi girip de herifin ayağını eline verdiği zaman "ooooh oooh" diye bağırmadan kendini tutabilmeyi öğrenmek, ufak bir temas ya da darbe geldiğinde seksen takla atıp yerde kalırken yan gözle hakemi kontrol etmemek, Dida hıyarı gibi aklı sıra takımına fayda sağlamaya çalışırken rezillik çıkartmamak, falan, filan, bunlar da "zevzeklik" değil bence.

Ayrıca, iş illa bir tarafa doğru çığırından çıkacaksa, ben yine de komik gözüken aşırı kibarlığa doğru aşırıya gitmesini tercih ederim.

Adsız dedi ki...

orkun'un şu yazısını feerpıley derslerinde okutsak ne güzel olur..