3 Aralık 2007

Eski Hesaplar

Her turnuvada bir ölüm grubu illa ki vardır. Euro 2008'de de C grubu. Burdan başlayayım. İskoçya'yı yenip Fransa'yı finallere kendi eliyle getiren İtalya için güzel kura. Fransa'nın hocası Domenech'in ağzı ishal olmuş, konuşuyordu, Gattuso'da Haziran'da gelsin Berlin'deki gibi boyunun ölçüsünü alsın diyordu. İşte hodri meydan. Bu grupta Hollanda bence iki büyükten birini safdışı edecek. Romanya'ya yazık oldu, bu gruptan çıkmaları mucize gibi. Çıksalar yarı finale giderler zaten. Bizim grup biraz da İtalya-Fransa ilişkisi gibi. 2010 Dünya Kupası kuralarında İngilizler yine Hırvatları buldu -al sana intikam- biz de burada İsviçre'yi. Portekiz tuttuğum bir takım değil, bu gruptan çıkacaksak Çeklerler birlikte çıkarız. İsviçre'yi hakemler ne kadar kollar bilmem. Evsahibi ile aynı grupta olmak şeker kura değildir onu bilirim. B Grubu tarih kitabı gibi, ne o Almanlar, Avusturyalılar, Polonyalılar kardeşim? Hırvatlar turnuvaki sürprizim. Almanya, Hirvatistan bu grupta son 8 adayım. Son şampiyon Yunanistan'ın grubunda İspanya bu kez şeytanın bacağını kıracak, şimdiden sallıyorum, yarı final oynarlar. Gruptan çıkan ikinci takım adayım İsveç. Böyle atıp tutunca; 2006 Dünya Kupası'nın içine sıçan, futbolun ruhuna tecavüz eden tahminci abi midir nedir o adam geldi aklıma. Hakkaten tahminci abi vardı ne oldu ona?

11 yorum:

Adsız dedi ki...

hollanda her nasil yapiyorsa hemen her turnavada gidip "olum grubu"na du$meyi beceriyor. genelde cekler'i de kolundan tutup gotururlerdi gittikleri gruba ama bu kez onlari bize biraktilar. italya vs hollanda cikar bana kalirsa da o gruptan.
biz ceklerle beraber cikalim. turkiye elenirse cekler'i destekliycem, yedekte bulunsun onlar da. euro 96'daki gibi.

Adsız dedi ki...

diger gruplardan cıkacaklar biraz belli gibi taabi suprizler olucaktır ama olum grubu tahminim hollanda fransa.italya sıkıntıya girecek bence romanya bu grupta belirleyici olacak illaki puan alacaklardır.tahminimde italyadan kesin puan alacakları.eger oyle olursa hollanda fransa gruptan cikar gibi geliyor bana ama simdiden konusmak yanlıs tabi.rusya da bence supriz yapıcak o gruptan cıkarak.

revenant dedi ki...

altın jenerasyonlu kadroyla katıldıkları euro 96 haric turnuvalarda pek basarılı olamayan ceklerin elenecegini dusunuyorum.isvicreyi averaj takımı yapıp portekiz ile-umarım- cıkarız bana kalırsa...

n0s dedi ki...

b grubunda her maç öncesi büyük olaylar cıkar saha dışında en zevkli grup o gibi gözüküyor. bize düşmedi ki şöle zevkle agzını burnunu kıracagımız taraftarı olan takım. belki biraz çekler. neyse muştalar elimizde dönerler belimizde yazı bekliyoruz..

Adsız dedi ki...

Gruptan çıkacak 8 takımı tahmin edeyim bari,buna da bir Nantes atkısı yakışır hani...:))

A Grubu: Türkiye,Portekiz
B Grubu: Hırvatistan,Almanya
C Grubu: Hollanda,İtalya
D Grubu: Yunanistan,İspanya...

Adsız dedi ki...

gruptan çıkmayı geçtim puan alırız inşallah bu grupta.isviçre ev sahibi ayağına illaki bi çeyrek final görür/gördürülür.çek-portekiz maçı ikinciyi belli eder.yüksek ihtimal portekiz çeklere koyar.bi türlü turnuva oynamıyor bu çek milleti.

italya'yı bu sefer kimse kurtaramaz kanımca.fransa hollanda çıkar o gruptan.ispanya isveç almanya hırvatistan zaten olağan şüpheliler.

bide ben bu hırvatlardan tırsıyom baya.yunanlıların yaptığını yapabilirler sanki.

ayrıyetten aragones raulu almazsan kadroya o kupa varya......

el-faruk dedi ki...

bence a grubundan çekler ve türkler çıkacak.
b grubundan hırvat alman
c grubundan hollanda ve fransa
d grubundanispanya rusya...

rusya yunanı döver abi.

Adsız dedi ki...

acetonunda belirttiği gibi her turnuvada illaki bir ölüm grubu bulunur. ama bu sefer ölüm grubu bence süpriz bir sonuç doğuracak. tahminim şimdilik hollanda ve italya yönünde. hazır hızımı alıp tahminlerde bulunmuşken kupanında şimdiye kadar hiç olmadığı kadar ispanyaya yakın olduğunu belirtmeliyim. süprizim çekler ve hollanda.

Adsız dedi ki...

Euro2008: Fransa, HOLLANDA, İtalya, Romanya

WC2006: Arjantin, HOLLANDA, Sırbistan, Fildişi Sahilleri

Euro2004: Almanya, HOLLANDA, Çek Cum, Letonya

Euro2000: Fransa, HOLLANDA, Danimarka, Çek Cum.

Nedir bu kardeşim Hollanda'nın ölüm gruplarından çektiği...

Adsız dedi ki...

Gruptan çıkmamız ile ilgili tahminlere bakılırsa hürriyet'in yorum köşelerine dönmüş burası. Neye dayanarak bu takımlardan hangisini yeneceğimizi düşünebiliyoruz acaba? 1998'de Almanya'yı 1-0 yeneli beri son 9 yılda fifa'da ilk 20 sıralamada yeralan takımlar arasında yenebildiğimiz sadece 1 takım (yunanistan) var. Gerisi 8 maglubiyet, 9 beraberlik.

Tahminler: bizim gruptan Çekler ve Portekiz çıkar, C'den İtalya ve Romanya (keşke Hollanda çıksa tabi). Finali Hırvatistan-Almanya yarı finalini kazanan ile İspanya oynar.

Adsız dedi ki...

ilk olarak türkiye'nin gruptan çıkıcağını söyleyebilenlere şaşıyorum.pardon da nasıl olucak o iş biri de ondan bahsetse ? tarihin boyunca hiç yenemediğin 2 takım var karşında.kaldı ki bizim takımımızdan her hattıyla güçlü 2 takım.mesela bana diyin ki türkiye şu bölge de şu takımdan daha iyidir..yok öyle bir şey..çekler ve portekizliler bu gruptan ellerini kollarını sallaya sallaya çıkarlar.bir ihtimal isviçre'den 1 puan alabiliriz.o da düşük bir ihtimal.muhtemelen o maçta da hakem faktörü giricektir devreye.

bir diğer konu c grubu.efendim sizler hiç hollanda maçı izlediniz mi ? ha ben yapılan yorumlardan izlemediğiniz kanısına varıyorum.zira tarihinin en kötü hollanda'sıyla karşı karşıyayız.inanılmaz kötü top oynuyorlar.italya ve fransa bu grubun kesin favorisidir.

b grubunda almanya favori , polonya ve hırvatlar eşit şansta.avusturya'nın şansı yok.

d grubunda ispanya favori ,yunanistan çok şanslı , rusya süpriz , isveç çıkamaz.