3 Aralık 2007

Beklenen Son

Lig Tv gecenin bir vakti Brezilya ligini yayınlıyor ama seyretmiyorum. Brezilya Ligi'yle ilgili anım şudur: Top tut ki; 10 numaranın ayağında ve adam kanatta rakibi karşısına almış, kalkıp mutfağa gidiyorum çay koyup geliyorum, koltuğa oturuyorum. Top hala aynı yerde aynı adamda, rakibi de karşısında. Sonuçlarına bakıp geçtiğim ligdir Brezilya. Bir dönem -ki 3 yıl olmuş- oligarkların futbola saldırdığı dönemde Corinthians ilgimi çekmişti. Kia Joorabchian'ın yeni piyasaya çıktığı dönemdi. İşin içinde Abramovich vardı, büyük ağabey Boris Berezovsky vardı. Arjantin'in iki büyüğünden Carlos Tevez ve Mascherano'yu alıp bu kulübe getirdiler. 4-4-2 Türkiye'de bunun üzerine yayınlanmış bir makale vardır. Adamların kara para akladığı belliydi. Brezilyalıları kullandılar, Brezilyalıların da işine geldi. Corinthians şampiyon oldu. Sonra Kia, iki kölesini alıp West Ham'ın yolunu tuttu. West Ham da yedi bu numaraya. Mascherano Liverpool'da, Carlos Tevez Manchester United'da. Peki 2 sezon öncenin Brezilya şampiyonu Corinthians nerede? Küme düştü. Kia'nın sahibi olduğu MSI 2 yılda bitirdi kulübü, ne FIFA ne UEFA bir bok yiyemedi bu adamlara karşı. Çok paraları olan bu adamların çocukken oyuncakları yoktu, şimdi var ve bir güzel kırıp atıyorlar işte...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

hiç üzülmüyorum böyle kulüplere. bilakis seviniyorum verebileceğim örnekler çoğaldığı için. herifçioğlu tevez'i getirdi milletin ağzına bi parmak bal çaldı, millet de bunu yedi. sonra da gitti başkalarına peşkeş çekti.

haydi bunların niyeti zaten belli, futbol aşkıyla yanıp tutuşan adamlar olmadıklarını herkes biliyor, para için herşeyi yaparlar diyelim. ama corintians'ın "bu kulüp bizim sattırmayız ulan" diyecek, gerekirse kulüp binasını basacak, stadı yakacak(abarttım) bir taraftar grubu yok mu? taraftar kulübü sattıktan sonra elin rusu tayvanlısı satarsa hiçbişey diyemeyiz. iyidir iyi. burdaki "off ali koç fenere başkan olsa, cem uzan galatasaray'ı satın alsa ronaldinholar, henryler havada uçsa " diyen angutlara da ders olmuş olur hem.

Adsız dedi ki...

Kara paralar ile kimi mütahit mafyası kimi silah kaçakçısı Fenerbahçeye girdi.. Başkan oldular.. Fenerbahçenin sonu Corinthians gibi olacak. Son 10 yılda Fenerbahçe Türk futboluna ne verdi? Kimi yetiştirdi? Demek istediğim hep hazır aldı.. Bunca kara para.. Ülker gibi koskoca bir takımı sponsor edinmediler, hibe ettirildi.. Bir Fenerbahçeli olarak içim pek rahat değil.

Adsız dedi ki...

Konusu ve başlığı uygun değil ama yazmazsam içimde kalacak.(Başka yazacak yer de yok) Bu akşam Haşmet 90 dakika'da bizim Higuain için ''adam zaten Abd liginden gelmiş ne bekliosun ki adamdan diye'' yorum yaptı. Heralde Nueva Chicago'daki kiralık döneminden bahsetti. Oh be rahatladım .