10 Haziran 2007

Genoa-Napoli kardeşliği

İtalya Serie B'de Serie A'ya çıkmanın garip bir prosedürü var. Şampiyon ve 2. direkt çıkıyor, normalde 3-4-5 ve 6 play-off oynuyor bizdeki gibi. Eğer 3 ve 4. arasında puan farkı 10 ve fazlası ise play-off oynanmadan 3. direkt Serie A'ya çıkıyor. Son haftaya Genoa da 4. Piacenza'nın 10 puan önünde girdi. Rakip desen beraberliğin yettiği Napoli. Napoli de direkt çıkma derdinde. Genoa ve Napoli kardeş kulüptür lakin Piacenza kazandığı sürece ikisinden biri sakata gelecekti. Maçtan önce beraber Serie A diye kaşkollar yaptırmışlar, kolkola maça geldiler ama maç başlayınca kavga da başladı. RAI Int yine süper yayın yaptı. Gol olan maça anında bağlandılar. Marassi'de 37 bin taraftar. Genoa ve Napoli fena kapıştı. Maç 0-o devam ederken Piacenza atmadığı sürece sorun yoktu. Piacenza golü yediğinde stad yıkılıyordu.İkinci yarıda beraberlik golü haberi gelince Genoa yine asılmak zorunda kaldı maç. Bizim lig falan hikayedir bu ligin yanında. Piacenza'da maç 1-1 bittiği haberi geldiğinde Genoa-Napoli maçının bitimine 1 dakika vardı, top taça çıkmıştı. Bir anda sahaya seyirci doldu, futbolcuların formaları, şortları derken ortalıkta donla dolaşan futbolcular kaldı. Sonrası komedi, herkes maç bitti sanıyor, hakem diretiyor, ekrana soyunma odasından alelacele yeni formaları getiren malzemeciler geldi, son bir dakika için yeni formalar giyildi, hakem de başlattı ve bitirdi. Genoa 12 yıl sonra Serie A'da. Napoli için tek söyleyeceğim bu takımın Serie A'dan Serie C'ye gittiğinde takımı terketmeyen 7 yürekli adamın tekrar birinci lige döndüğü. İki kardeş takım kolkola Serie A'da artık. Juventus Spezia'ya bariz sattı maçı ve Arezzo'yu küme düşürdü. Arezzo'yu kim mi çalıştırıyor? Eski Juventuslu Antonio Conte.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

muthis bir blog gercekten, her gun bir kere update ettigini gormek beni amerika'da cok mutlu ediyor. sozluk araciligiyla geldim buraya, bookmark'a koydum. mutluluklar, tebrikler. napoli'nin gelmesi de iyi oldu, lazio'ya yakismiyor oyle beyaz-bulut mavisi, napoli lazim idi.

Engin Gürses dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=qqeT390OZ0Y&mode=related&search=

videoyu buldum youtube da . Harbi bomba bu ya. Adamlar da iyi yayıncılık yapmış . Soyunma odasına kadar sokuyorlar kameraları . Formaların gelişini görüntülemeleri falan iyiydi ...